Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Potrzebuję zdjęcie podwozia Audi q 5 2.0 tfsi 252 KM wersja USA przy tylnym tłumiku i za nim. Czy tam są jakeś osłony podwozia ? U mnie nie ma nic . Zderzak był wymieniany ponieważ samochód był uderzony z tyłu. Na zdjęciu jest to miejsce które mnie interesuje .Z góry dziękuję .
-
- 7 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry mam pytanie czy znajdę kogoś kto się zajmuje dokładaniem oświetlenia ambiente do Audi Q5 2020
-
- 1 odpowiedź
- 543 wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Posiadam audi q5 2018r. Kupione bez zderzaka co za tym idzie musiałem dokupic nowy moduł otwierania klapy bagażnika noga. Niestety nie działa mi ta opcja. Komputer pokazuje blad, że zainstalowano nieprawidłowy komponent chociaż ten dobrany jest zgodnie z VIN. Czy mógłby ktoś z działającym otwieraniem klapy noga udostępnić mapy kodowania i adaptacji bloku 46? Pozdrawiam i dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 688 wyświetleń
-
-
Teddy Swims - Lose Control.mp3 Witam...co moze byc powodem nie działania ? ktoś miał taki przypadek. czy ten system współdziała z nawigacja?
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
ma ktoś wiedzę! kiedy wymienić pasek napędu pompy oleju! Q5 2,0 TDI DETA wymieniam rozrząd i zaczynam się zastanawiać co z tym napędem pompy!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam zakupilem swoje q5 sprowadzone z kanady z uszkodzeniem (peknieciem) tego przezroczystego plastiku ktory oslania zegary licznika. Pytanie jak to naprawic zeby nie wpieprzyc sie za przeproszeniem w niepotrzebne koszta. Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 340 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, latem sprowadziłem do kraju swoje Audi Q5 PHEV 2020 i chciałbym w tym miejscu opisać kilk swoich doświadczeń oraz zapytać o kolejne kroki - co dalej z tak rozpoczęta zabawą ! Ponieważ na forach można znaleźć dziesiątki opisów typu przeróbka pojazdu z USA na EU i jeszcze więcej ogłoszeń typu zapłać a my w ramach usługi zrobimy to i to ... to po sprowadzeniu od razu skorzystałem z usług przerobienia (przekodowania i wymiany oprogramowania) systemu infotaiment i wyświetlacza deski rozdzielczej. Nowy soft obejmuje język polski (i inne), zmiana wyświetlania danych w systemie metryczny. Przełączenie metrycznego systemu/calowego w systemie pojazdu jest dostępne w M…
-
-
- 317 odpowiedzi
- 187,9 tys. wyświetleń
- 13 obserwujących
-
-
Cześć, będę wdzięczny za podpowiedź na co zwrócić uwagę podczas pierwszego przeglądu po 30tys km Audi Q5 Sportback?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Ile powinien wskazywać elektroniczny wskaźnik oleju po wymianie? MAX czy w połowie bo są różne szkoły.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Czy wyłączenie silnika przy włączonym zakresie przekładni automatycznej na D może być skutkiem awarii skrzyni automatycznej? Instrukcja zaleca przełączenie na P i następnie wyłączenie silnika. Wyłączenie przy ustawieniach na D automatycznie włącza sie hamulec postojowy oraz automatycznie przełącza sie na P. Jest to wygodniejsze. W sieci znalazłem taką informację "W przypadku wyłączenia silnika w pozycji dźwigni innej niż N lub P następuje nieprawidłowy spadek wartości ciśnienia wykonawczego i smarowania na elementach skrzyni, które jeszcze pracują. Powoduje to nadmierne zużywanie się tych elementów, a w konsekwencji może być przyczyną uszkodzenia skrzyni." …
-
- 3 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Hej, bardzo proszę czy możecie spojrzeć, czy te wartość które wskazuje VCDS sa prawidłowe ? mam na myśli to -48 stopni. Ogólnie problem mam z ogrzewaniem, które działa tak ledwo średnio bym powiedział, czyli wieje ciepłym/letnim - ale nie gorącym - bez względu na to - co ustawie na klimatronicu, czy 23 czy 28 czy na HI, to jest kiepsko. VCDS błędów w silniku nie pokazuje, w grupie 08 czyli ogrzewanie/klima tez nie ma, więc nie wiem czy trzeba dostać się do nagrzewnicy - co ponoć jest kłopotliwe i dużo będzie PLN za robotę, czy co tu robić, od czego zacząć? Proszę pomóżcie.
-
- 1 odpowiedź
- 180 wyświetleń
-
-
Cześć. niedawno pojawił mi się taki problem. Lusterka elektryczne, automatycznie składane i rozkładane. Przy starcie silnika, prawe się rozkłada, a lewe przestało. Tak jakby nie dostawało impulsu, że ma się otworzyć. Sam mechanizm działa, bo gdy przekręcę pokrętło lusterek na złożenie (prawe się składa) i ponownie rozłożenie - to oba się rozkładają… czasami funkcja działa poprawnie, szczególnie jak zamykam auto na chwilę. Ale jak postoi kilka godzin lub dłużej, to niestety zazwyczaj pozostaje złożone po uruchomieniu silnika. jakies sugestie co może być powodem? Co można sprawdzić?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Może ktoś ma tez taki problem jak ja z hakiem. Pacjent q5 FY 2021, zamontowany ori hak elektrycznie zwalniany. Od samego początku gdy odebrałem auto był problem z hakiem, po naciśnięciu przycisku zwalniania hak ani drgnie. Byłem już chyba z 5x w serwisie i cały czas tylko słyszę ze nie ma rozwiązania tego problemu, ze przeprowadzają konserwacje i to tyle. Hak działa może z tydzień i znowu to samo. Teraz zażądałem wymiany haka to znowu dostałem odpowiedz, ze nie da sie usunąć tego problemu bo producent nie przewidział jakiejś osłony na ten mechanizm. Miał ktoś może z was podobny problem czy to tylko w moim aucie występuje taka usterka?
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Kamera cofania nagle przestała działać. Wszystko inne działa poza obrazem. Czujniki, linie ok. Próbowałem restart MMI ale nie pomaga. Podejrzewam że może chodzić o wiązkę kabli która przechodzi przez klapę bagażnika ale nie wiem. Z góry dzięki za pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 899 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam mam problem z katem WSZ.Auto bylo po delikatnej kolizji z prawej strony zawieszenie bylo całe jedynie mogło zatrzymać się na krawężniku. Auto jedzie nic nie ściąga ale jest różnica około 1-1,5 cm pomiędzy rozstawem osi przod-tyl lewej i prawej strony sprawdziłem górne wahacze i nie widać zeby któryś był skrzywiony tak samo jak i Zwrotnice... ktoś ma jakiś pomysł gdzie uderzyć? z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 520 wyświetleń
-
-
witam, od jakiegos czasu mam problem z automatycznym łaczeniem sie telefonu S24 z moim autem (Q5 23r 2.0 TFSI z USA), nie wiem co jest problemem ale jest to mega wkurzajace bo albo sie łaczy z opoznieniem albo wcle pokazujac ze smartinterface jest odłaczony , tak jakby nie widzial telefonu. Telefon zony Apple 12 łaczy sie ale tylko po bluetooth i tez nie ma pełnego Apple car play. Nadmieniam ze obydwa telefony sa dodane i sparowane z jednostka Audi. Czy macie na to rade? dzieki z góry
-
- 1 odpowiedź
- 362 wyświetleń
-
-
Witam . Posiadam audi q5 2021 usa. Nie dzialaja wszysykie manetki i kierownica. Tasma sprawdzona klakson działa. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone są ok. Manetki przełożone z innego auta o tych zamych numerach też nie dzialaja. W vcds brak komunikacji z modulem kierownicy 16. Czy jest gdzieś jakiś przekaznik albo modul który za to odpowiada.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, od ok 1000 km słychać i czuć metaliczne jakby przekakiwanie biegu. Tak pomiędzy 3 i 4. Nic nie szarpie. Ktoś coś miał lub wie o co chodzi?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy spotkaliście się z problemem z zasilaniem kamerki poprzez port usb-c w nowej Q5? U mnie niestety są z tym problemy, początkowo musiałem kupić przejściówki, by kamerka w ogóle zadziałała, zaczerpnąłem w tym zakresie wiedzy od użytkowników Skody Kodiaq. Teraz mam problem polegający na tym, że kamerka włącza się na ok. 3 sekundy, po czym gaśnie i znowu się uruchamia na 3 sekundy i tak w koło. Serwis tego nie kuma. Co mogę zrobić, żeby zadziałało?
-
- 0 odpowiedzi
- 404 wyświetleń
-
-
Witam. mam uszkodzoną lampę ORI USA już przerobioną na EU z niedziałającym kierunkowskazem.....i teraz pytanie , czy po zakupić ORi EU i bedzie ona działąć bez zmiany Pinów??
-
- 0 odpowiedzi
- 213 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, Proszę o pomoc w sprawie schematu tylnych swiateł Audi Q5 FY klapa oraz zderzak, nie działa także radar. Chcę sprawdzić wiązkę i nie znam pinologi. Proszę tez o pomoc w sprawie drzwi nie moge ich otworzyć z zewnątrz oraz wewnątrz prawa strona przód i tył. Pozdrawiam Robert P.S. Jeśli ogę komuś pomóc VCDS-em na terenie Radomia służę pomocą.
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym jeszcze raz wrócić do tematu, który był podejmowany na forum - znalazłem trzy wątki. Niestety, były rozpatrywane starsze modele i żaden nie zakończył się rozwiązaniem tematu, uzyskaniem odpowiedzi na zadane pytania. Może forumowicze rozwiązali problemy i podzielą sie ta wiedzą ? Interesuje mnie przeróbka lub wymiana świateł tylnych w Audi Q5 2020 w wersji US na EU i kodowanie. Czy ktoś posiada wiedzę jak dokonać takich czynności (co jest wymagane), jakie narzędzie do kodowania i czy np. wymiana lamp na europejskie i kodowanie załatwi sprawę. No i tak najważniejsze jak je przekodować. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
witam, spora czesc Q5 polift i nie tylko ma przyciemnione przednie szyby boczne (fabrycznie) ja wlasnie dostalem taka :widocznosc jest bardzo dobra, gosciu zaplacil kilkaset dolcow za to (mam to na window stickerze) i teraz u nas jest to nielegalne bo tych szyb sie nie przyciemnia. Chcialem Was zapytac o to bo pewnie ktos z Was ma takie auto, czy zrywaliscie to czy liczycie na to ze policja nie zauwazy, nie zmierzy % przepuszczalnosci swiatła etc szkoda tego zrywac, wyglada super, klima wydajniejsza, widocznosc taka sama bo mam 8R bez przyciemnionych i jest z wewnatrz to samo dzieki
-
- 3 odpowiedzi
- 782 wyświetleń
-
-
Czy w ambiente w wersji białej (QQ1) powinien być podświetlony na konsoli centeralnej pod dekorem ( zaznaczyłem na czerwono w dołączonej grafice) ? W wersji kolorowej na pewno podświetlenie tam było a w mojej białej nie ma i zastanawiam się czy tak to ma działać
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
W filmach na YouTubie „AUTO DYŻUR by EKG” zaintrygowało mnie, że wymieniając filtr oleju nie dostajemy małych gumek z zaworu na dole. One są bardzo ważne dla utrzymania ciśnienia oleju bo gdy nie trzymają to cały olej zamiast do magistrali może być pompowany do miski na dół. Ja ma filtr nakładany na taką rurkę z plastiku ale tą dolną część można wyjąć z podstawy filtra. Tam jest zaworek i dwie uszczelki. Uszczelek nie można kupić tylko całą rurkę tylko Aso ale Inter cars załatwił mi na drugi dzień bez problemu za 50,-. I teraz moje zdziwienie …. Moja rurka była z 2017 roku czyli nigdy nie wymieniana. Do tego jak zawsze wyjmowałem filtr to tam było trochę oleju na dnie. Te…
-
- 1 odpowiedź
- 380 wyświetleń
-