Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, auto z USA po konwersji, android auto - mapa google, Janosik działa na głownym ekranie i teraz jak zrobic zeby ta mapa pojawiła sie na zegarach/virtual cockpit na całosci (janosik i Google maps) czy w ogole jest taka mozliwosc, czy to tylko działa jak ma sie wykupiona nawigacje w pakiecie? dzieki z góry za info Czy kazde auto ma rozpoznawanie znakow drogowych? czy to jest kwestia aktywacji tylko, niestety w menu tego nie widze a wersja premium Plus

• 4 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  2. Witam. Od jakiegoś czasu męczę się z rozwijającym się stukaniem w przednim kole. Dwóch mechaników nie poradziło sobie ze znalezieniem przyczyny. Wymienili wahacze, jakies gumy i nadal nic. Stukanie jest bardzo zauważalne, głośne, przy drobnych nierównościach np. nierówna droga szutrowa. Przy dużych dziurach, nierównościach, przy większej prędkości nic nie słychać, nic nie czuć. totalnie nie mam pojęcia co to może być. Diagnostyka na stacji kontrolnej też nic nie wskazała

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez heroab,

Ktoś kojarzy co w tym miejscu powinno być podpięte ? Zerwana wiązka z prawej strony powyżej klaksonu a poniżej reflektora ? Radar prawy ? Ktoś ma schemat kolorów i zdjęcie wtyczki ?

4. Coś dla przestrogi. Dziwi mnie, że na forum nie ma nic na ten temat. Ja mam niestety …miałem ten woreczek w zbiorniczku i płyn G13. Nie wchodząc w szczegóły o ekologii tego rozwiązania po zakupie auta w sierpniu po dwóch tygodniach padła pompa wody i termostat. Zdążyłem jedynie zobaczyć, że płyn w zbiorniczku był brudny więc chciałem wymienić. Niestety laweta Aso itd. Wymiana. Wspaniale Aso nie powiedziało mi nic o przyczynie awarii - auto miało 69 tys przebiegu. Jak teraz zrobiło się zimno to okazało się że leci tylko letnie powietrze z nagrzewnicy. Nagrzewnica do wymiany. Inne Aso stwierdziło że w nagrzewicy nie tylko kulki z krzemionką ale i postrzępiony woreczek wszy…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez JerzyJan,

Dzień dobry, od niedawna jestem posiadaczem Audi Q5 i jeszcze nie wszystko ogarniam (nie posiadam instrukcji w języku polskim). W czasie jazdy na wyświetlaczu nad kierownicą pojawił mi się asysta kierowcy i za groma nie wiem, jak to zmienić, by z powrotem była typowa tablica okazujaca szybkość auta itp. wartości. Podejrzewam, że coś dotnąłem, a teraz nie jestem w stanie wrócić do stanu poprzedniego na tym wyswietlaczu. Bardzo proszę o pomoc, gdzie mam co przestawić.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Marek3003,

Panowie. Akumulator wymieniony. Pytanie - gdzie jest przekaźnik rozrusznika w 2.0 tfsi? To te przekaźniki w podstopnicy? Gdzie go szukać?

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Rafaell,

Witam, Szukam Felgi do swojego auta na lato . Obecnie mam R20, ale chciałbym R21 - Widziałem takie , jakie mnie się podobają w A3 - Czy sa takie w romiarze R21 i podeszłyby do Q5 ? Felga AUDI.pdf

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Marek3003,

Jakby ktoś nie miał co robić i chciał trochę pomajsterkować to polecam dodatkowe wyciszenie tylnej części. Ja mam pewnie jak wszyscy przednią szybę niby dźwiękoszczelną i dodatkowo przednie w drzwiach klejone podwójne. Z przodu jest rewelacyjnie cicho ale z tyłu już nie jest tak super. Wyciągnęłam styropian i całą blachę wykleiłem matą butylowa. Nadkola i błotniki tam gdzie się dostałem to mata plus pianka. Zajrzałem też pod maskę. Może nie jest ładnie ale pod oryginalnym wygłuszeniem nie widać ingerencji, wszystko się mieści, Jak już zupełnie nie będę miał co robić to może zajmę się drzwiami jak opisuję to ten gość z Youtuba P.S. polecam na jego kanale jak opisuje …

• 1 odpowiedź
    • 1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez mike265,

Czesc, Auto wyjechało miesiąc temu z fabryki i mimo że nie ma pakietu technologicznego ma fabrycznie zamontowaną kamerę cofania. Czy ktoś wie jak ją uruchomić. Ps porady w stylu zgłos sie do ASO już słyszałem ? ( nr VIN : WAUZZZGU4S2054741).

10. Rozpoczęte przez Pieter 11,

Potrzebuję zdjęcie podwozia Audi q 5 2.0 tfsi 252 KM wersja USA przy tylnym tłumiku i za nim. Czy tam są jakeś osłony podwozia ? U mnie nie ma nic . Zderzak był wymieniany ponieważ samochód był uderzony z tyłu. Na zdjęciu jest to miejsce które mnie interesuje .Z góry dziękuję .

• 7 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Marprzen,

Czesc, wiecie może z czego to kapie ? wystarczy że przejadę z 1 km. IMG_6976.mov

• 1 odpowiedź
    • 1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez czorny27,

Witam. Panowie moglibyście pomóc nowy nabytek Q5 2017 DABX 252 Skrzynia CJF. Przebieg autentyczny 90tysiecy. Serwis ASO do momentu kupna. Wiem że w skrzyni olej nie był zmieniany i historia ASO to potwierdza. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki olej do niej zakupić wraz z filtrami kurde chyba jest kilka rodzajów i żebym lipy nie odwalil. Podam Vin będzie najlepiej. WAUZZZFYXH2043868.

• 5 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez SKALD79,

mechanik wymienił lewy przegób zewnętrzny,nie wiele to pomogło......:/czy to poprostu charakterystka tego napedu?? dzieje sie tak po dłuższej jezdzie i rozgrzanym aucie VID_20240928_165535.mp4

14. Rozpoczęte przez WesleyVr6,

Hej, kompletuje pakiet SQ5 i pytanie pojawia się przy tylnym zderzaku. Słyszałem, że pod automatyczną klapę idzie inny zderzak niż do zwykłej manualnej? Ma ktoś dostęp do Etki aby sprawdzić jaki numer powinno mieć tylne poszycie zderzaka? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 912 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez mirefire,

Witam wszystkich... Jak w temacie ... Czy jest możliwość zamkniecia klapy bagażnika z pilota? (jakie muszą być spełnione warunki, auto zamkniete otwarte itd...) Ktoś coś?

16. Rozpoczęte przez mahoone,

Witam, Kamera cofania nagle przestała działać. Wszystko inne działa poza obrazem. Czujniki, linie ok. Próbowałem restart MMI ale nie pomaga. Podejrzewam że może chodzić o wiązkę kabli która przechodzi przez klapę bagażnika ale nie wiem. Z góry dzięki za pomoc!

17. Witam czy na zbiorniczku musi być napis "MIT SILIKAT" aby w zbiorniczku znajdował się woreczek z krzemianem? Czy też wychodziły zbiorniczki bez takiego napisu a z woreczkiem? A konkretniej czy zbiorniczek o oznaczeniu 80A121405Q ma taki woreczek? Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 897 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Cześć, może ktoś zna rozwiązania 1. Android Auto bezprzewodowy mam wersję oprogramowania 3385 odpaliłem wszystko tak jak w poradnikach ale nadal nie chce się łączyć bezprzewodowo. Różnica jest taka, że przez chwilę po odpaleniu samochodu w mam info, że mogę podłączyć Carplay i AA bezprzewodowo ale po chwili zmienia się na wersję z samym Carplay. 2. ADS czy ktoś wie jak dodać tryb jazdy Efficiency do ADS`a?

• 0 odpowiedzi
    • 891 wyświetleń
  19. Część, czy może ktoś wie jak usunąć komunikat który pojawia się za każdym razem przy uruchomieniem pojazdu , próbowałem przy pomocy OBD 11 , ale po odhaczeniu trzech komunikatów w systemie System MMI próbuje się załadować , ale nic się nie dzieje .Ponownie musze włączyć te trzy funkcje aby MMI powróciło . Może ktoś to wyłączył u siebie ?

• 4 odpowiedzi
    • 883 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez pdg_2,

witam czy mamy tu kogoś kto posiada Audi sound system i dokupił pakiety dźwięku? warto płacić abonament? jest jakakolwiek różnica? Q5 2025 :)

• 1 odpowiedź
    • 853 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Michal444b,

Witam. Wyskakuje mi błąd modułu komfortu. Czasami nie działa mi czujnik klamki prawej i lewej przednich drzwi kod błędu B1476 11 (zwarcie z masą) i B1476 13 (przerwa w obwodzie), nie rozkłada mi sie czasami lewe lusterko. Gdzie znajduje się ten moduł? Od czego najlepiej zacząć sprawdzanie ? Dziękuję za jakieś podpowiedzi

• 1 odpowiedź
    • 842 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez kotczarodziej,

Uszanowanie. Nie mam dźwięku w głośnikach Chciałbym wypiąć wzmacniacz w celu sprawdzenia Tylko nie wiem gdzie go szukać, w którym dokładnie miejscu To standardowe nagłośnienie Będę wdzięczny za podpowiedź. Miłego

23. Rozpoczęte przez Bart3k_c,

Witam mam do kupienia Audi Q5 z silnikiem hybrydowym 55 TFSI e. Problem samochodu polega na tym ze przy duzym obciazeniu sie dlawi, np podczas przyspieszania gwaltownego. Wlasciciel powiedzial ze Serwis audi stwierdzil ze trzeba wymienic olej w skrzyni rozdzielajacej naped na wszystkie kola albo w sprzegle. Auto jest z zagranicy wiec nie wiem tez czy aby dobrze przetluamczylem podzespoly. Jak uwazacie czy wymiana oleju powinna pomoc? Twierdzi tez ze na liczniku nie wyswietlaja sie zadne kontrolki. Czy moga to byc inne usterki? np zwiazane z tym ze auto jest hybrydowe? Pytam bo nie wiem czego sie spodziewac a przedewszystkim ile bedzie kosztowala naprawa. Auto ma przejecha…

• 0 odpowiedzi
    • 830 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Marek3003,

Mam około 80 tys przebiegu. Auto ma 7 lat. Niestety ze względu chyba na przewagę dzięki technice .. chłodnica rozszczelniła się. No więc wymiana. Ostatni raz wymieniałem chłodnicę w BMW e39 z 1997 roku ale miał wtedy 20 lat i niewiadomy przebieg. Postanowiłem zrobić to sam. Po godzinie już żałowałem decyzji. Nie jestem mechanikiem. Lubię grzebać ale wymiana chłodnicy w Audi to jakaś paranoja! Co za idiota to zaprojektował? Moim zdaniem rozszczelnienie chłodnicy w miejscu łączenia czarnego plastiku z aluminium to tylko kwestia czasu. Jak można z jednej strony na plastiku powiesić wentylatory a z drugiej strony chłodnice klimy, żaluzje, no i intercooler. To wszystko waży i…

• 2 odpowiedzi
    • 828 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez serpentyna,

Hey. Krótkie pytanie... Czy w Q5 2021 2.0 TFSI 265 KM jest filtr paliwa wymienny? Wg. katalogów taki jest nie dostępny.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.