Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Ile powinien wskazywać elektroniczny wskaźnik oleju po wymianie? MAX czy w połowie bo są różne szkoły.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie. Chciałbym zrobić wyłączenie świateł na postoju przy włączonym silniku i kilka innych rzeczy.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Kupiłem 3-latka i kilka rzeczy mnie wkurza. Ostatnio pod blokiem chciałem przy uruchomionym silniku pogrzebać trochę w ustawieniach, wypić browara itp. ale się nie da. Nawet przy światłach w pozycji off światła pozostają włączone i tak dają po oknach że zrezygnowałem. Czy istnieje sposób aby nie świeciły przy uruchomionym silniku??? Samochód ma jeszcze rok gwarancji Audi.
-
- 7 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
przestały mi działać tylne lewe drzwi mam komunikat (awaria blokady rodzicielskiej) spotkał się ktoś z tym?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
ma ktoś wiedzę! kiedy wymienić pasek napędu pompy oleju! Q5 2,0 TDI DETA wymieniam rozrząd i zaczynam się zastanawiać co z tym napędem pompy!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Audi Q5 rocznik 2023 - letnie koła mam 18", czy polecacie na zimę pozostać przy takich samych czy zakupić 17"?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Od marca br. mam Q5. Dopiero teraz jesienią, jak pewnego razu auto postało kilka dni na ostrym deszczu, zauważyłem chlupanie w tylnej klapie, przy jej otwieraniu/zamykaniu. W przestrzenie blachy, w profile klapy bagażnika dostaje się woda. Zdjąłem lampy tylne, mocowane na 3 śruby. Uszczelniłem te punkty ale nic to nie pomogło. Zdemontowałem tapicerkę klapy od wewnątrz, ale nic tam niepokojącego nie widzę. Ma ktoś pomysł o co chodzi? Z grafik gołych klap wynika, że jest kilka otworów, którymi może się wlewać woda ale przy założeniu nieszczelności tylnej szyby. Czy myślicie, że po kilku latach szyba mogła się po prostu odkleić, przynajmniej w jakimś fragmencie? W załączeniu…
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. niedawno pojawił mi się taki problem. Lusterka elektryczne, automatycznie składane i rozkładane. Przy starcie silnika, prawe się rozkłada, a lewe przestało. Tak jakby nie dostawało impulsu, że ma się otworzyć. Sam mechanizm działa, bo gdy przekręcę pokrętło lusterek na złożenie (prawe się składa) i ponownie rozłożenie - to oba się rozkładają… czasami funkcja działa poprawnie, szczególnie jak zamykam auto na chwilę. Ale jak postoi kilka godzin lub dłużej, to niestety zazwyczaj pozostaje złożone po uruchomieniu silnika. jakies sugestie co może być powodem? Co można sprawdzić?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, według instrukcji w bagażniku powinna być naklejka, wlepa pod osłona przestrzeni ładunkowej, jest koło zapasowe które wyjąłem i wkoło kupa styropianu który żeby rozebrać to sporo rozkręcania elementów wkoło, mogły jakiś użytkownik naprowadzić mnie dokładnie gdzie ta nalepka jest ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia a może nawet wiedzę w obszarze wymiany listew które są wokół okien?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy jak poradzić sobie z problemem wyskakującego komunikatu o awarii systemu SOS? Komu w ogóle jest on potrzebny?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Zakupiłem Audi Q5 2022r z USA z silnikiem 2.0 benzyna 265KM. W czasie kiedy auto do mnie płynie chciałbym jak najlepiej przygotować się do szybkiej naprawy i użytkowania auta. Niestety nie ma zbyt wielu informacji łatwo dostępnych w internecie. Może z Waszą pomocą uda się zebrać w tym temacie jak najwięcej informacji dla poliftowej Q5 i przyda się to równiez innym użytkownikom. Kilka pytań ode mnie: 1. Olej - ktoś wie ile oleju wchodzi do tego silnika? Jaki interwał wymiany zaleca producent i jaki olej wlewać? 2. Skrzynia - rozumiem, że to będzie s-tronic przy tym slniku? W poprzenich audi jakie miałem (A6 2009, A7 2013 oraz Q5 2014) miałem tip tronica i…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem opisany w temacie. Po rozpoczęciu jazdy między 3 a 4 biegiem słyszę 2 dziwne stuki. Problem pojawia się tylko po załączeniu zapłonu i rozpoczęciu jazdy, podczas jazdy już nic się nie dzieje nawet przy przełączeniu skrzyni na P lub N lub R i z powrotem na D kłopotu nie ma, lecz gdy wyłączę zapłon i znów chciałbym ruszyć stuki powracają. Ktoś pomoże?
-
- 9 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
Witam, czy ktoś może mi dać instrukcję jak zdemontować tylne lampy ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 8 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy wie kto może jak wymontować zagłówki przednie w Audi Q5 fy???
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie Szukam głównego wyświetlacza do q2021 lift. Do mojego auta powinien byc o numerze 80B919620. Czy orientuje sie ktos, czy z np z a4 a5 pasuje? Ewentualnie jaki numer katalogowy podejdzie zamiast tego. Z góry dziękuję z odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Szukam podpowiedzi czy w Q5 kupionym w Kalifornii trzeba coś zmieniać w układzie chłodzenia np wymiana termostatu.
-
- 2 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam w bagażniku za lewym boczkiem wolne przewody z wtyczkami, jak na zdjęciu. Auto z USA, podejrzewam ze od jakiegoś modułu który został usunięty. Czy ma ktoś ten moduł i mogę prosić o jego kod.
-
-
- 11 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
-
Potrzebuje wymiary emblematów (4 pierścienie przód/tył) w audi Q5 FY sportback. Czekam na odbiór samochodu, a chciałbym zamówić emblematy przed odbiorem.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś mógłby sprawdzić co dokładnie zawiera zestaw montażowy haka holowniczego o nr 80A092157E? W serwisie AUDI poinformowali mnie, że jest to zestaw pasujący do mojego auta, które ma "przygotowanie do montażu haka". I teraz pytanie co ten zestaw dokładnie zawiera - czy sam hak, czy też dodatkowo moduł itp. Chodzi mi o listę części z tego zestawu z ich numerami części żeby poszukać osobno używek. Zestaw kosztuje 7500... Albo może inaczej - po VIN sprawdzić co będzie dla mnie pasować? WAUZZZFY7N2062132
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jestem na etapie zakupu q5. I wpadła mi w oko fajna sztuka, tylko ma skrzynie manualną. I stąd moje pytanie. czy warto kupować manualną Czy szukać automatu?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Gdzie jest bezpiecznik zasilania sterownika świec żarowych
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, latem sprowadziłem do kraju swoje Audi Q5 PHEV 2020 i chciałbym w tym miejscu opisać kilk swoich doświadczeń oraz zapytać o kolejne kroki - co dalej z tak rozpoczęta zabawą ! Ponieważ na forach można znaleźć dziesiątki opisów typu przeróbka pojazdu z USA na EU i jeszcze więcej ogłoszeń typu zapłać a my w ramach usługi zrobimy to i to ... to po sprowadzeniu od razu skorzystałem z usług przerobienia (przekodowania i wymiany oprogramowania) systemu infotaiment i wyświetlacza deski rozdzielczej. Nowy soft obejmuje język polski (i inne), zmiana wyświetlania danych w systemie metryczny. Przełączenie metrycznego systemu/calowego w systemie pojazdu jest dostępne w M…
-
-
- 317 odpowiedzi
- 187,9 tys. wyświetleń
- 13 obserwujących
-
-
Witam. Mam problem chyba z kołem dwumasowym. Może ktoś już to przerabiał i potwierdzi bądź nie. Objawy; przebieg 77 tkm 1. Rano zaraz po odpaleniu silnika słychać dzwonienie, szuranie z okolic skrzyni biegów, szczególnie jak otworzy się maskę. 2. Przy obrotach 1400-1800 czuć wibracje, jakby trzęsie autem(lekko) szczególnie przy prędkości 80-110 kmh. 3. Szarpie, przy ruszaniu, jakby stuknęło Są inne objawy ole to już skrzynia biegów, która idzie na serwis w przyszłym tygodniu i od razu załatwił bym tą sprawę jeśli się potwierdzi. Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok 2023.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-