Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
Dzień dobry. Czekam na Audi z USA i muszę kupić kurtyny. Widzę, że Allegro sprzedaje poduszki z numerem OEM 80F880742F. Ale według amerykańskiej strony internetowej numer artykułu to 80A-880-742-L. Nie mogę znaleźć żadnych ofert dla artykułu amerykańskiego. Czy możecie mi powiedzieć, czy poduszki ze sportbacka pasują do zwykłego Q5? Linki referencyjne: Allergo https://allegro.pl/oferta/kurtyna-airbag-lewa-prawa-q5-80a-sportback-orygina-13800580098 USA Q5 kurtyna https://audi.oempartsonline.com/oem-parts/audi-head-air-bag-80a880742l?c=Zz1lbGVjdHJpY2FsJnM9YWlyLWJhZy1jb21wb25lbnRzJmw9NyZuPUFzc2VtYmxpZXMgUGFnZSZhPWF1ZGkmbz1xNSZ5PTIwMjMmdD1wcmVzdGlnZ…
-
- 1 odpowiedź
- 1,6 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Panowie moglibyście pomóc nowy nabytek Q5 2017 DABX 252 Skrzynia CJF. Przebieg autentyczny 90tysiecy. Serwis ASO do momentu kupna. Wiem że w skrzyni olej nie był zmieniany i historia ASO to potwierdza. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki olej do niej zakupić wraz z filtrami kurde chyba jest kilka rodzajów i żebym lipy nie odwalil. Podam Vin będzie najlepiej. WAUZZZFYXH2043868.
-
- 5 odpowiedzi
- 965 wyświetleń
-
-
Witam . Mam pytanie czy ktoś wymieniał port USB podświetlany który znajduje się w podłokietniku? Jak dobrać się do niego ? Czy jest mozliwe że jakiś kabel się wypiął i nie łączy ? Jeśli jest do wymiany to prosiłbym o numer częsci. Z góry dziękuję za pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 433 wyświetleń
-
-
W internetach rożne informacje odnośnie wymiany ODMY w TFSI ( profilaktyka) ze niby co dwa lata, lub co 50 tkm ,prawda to czy kolejny MIT?
-
- 3 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam, od jakiegos czasu mam problem z automatycznym łaczeniem sie telefonu S24 z moim autem (Q5 23r 2.0 TFSI z USA), nie wiem co jest problemem ale jest to mega wkurzajace bo albo sie łaczy z opoznieniem albo wcle pokazujac ze smartinterface jest odłaczony , tak jakby nie widzial telefonu. Telefon zony Apple 12 łaczy sie ale tylko po bluetooth i tez nie ma pełnego Apple car play. Nadmieniam ze obydwa telefony sa dodane i sparowane z jednostka Audi. Czy macie na to rade? dzieki z góry
-
- 1 odpowiedź
- 362 wyświetleń
-
-
Witam szanowne grone,i zapytam was czy ktos podnosił moc 2.0 TFSI w serii 265 na ponad 300 koni ?jak to sie ma do spalania i ogolnie pracy silnika?pozdro
-
-
- 8 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam ma ktoś wiedze na temat zielonego menu np. jak dezaktywować Start/Stop itd
-
- 4 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Od jakigoś już czasu zauwazyłęm głośna prace spręzarki oraz niemiły zapach w kabinie,i tu moje pytanie czy może być to objawą małej zawartości czynnika r1234yf?
-
- 0 odpowiedzi
- 240 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Mam problem chyba z kołem dwumasowym. Może ktoś już to przerabiał i potwierdzi bądź nie. Objawy; przebieg 77 tkm 1. Rano zaraz po odpaleniu silnika słychać dzwonienie, szuranie z okolic skrzyni biegów, szczególnie jak otworzy się maskę. 2. Przy obrotach 1400-1800 czuć wibracje, jakby trzęsie autem(lekko) szczególnie przy prędkości 80-110 kmh. 3. Szarpie, przy ruszaniu, jakby stuknęło Są inne objawy ole to już skrzynia biegów, która idzie na serwis w przyszłym tygodniu i od razu załatwił bym tą sprawę jeśli się potwierdzi. Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok 2023.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy na zbiorniczku musi być napis "MIT SILIKAT" aby w zbiorniczku znajdował się woreczek z krzemianem? Czy też wychodziły zbiorniczki bez takiego napisu a z woreczkiem? A konkretniej czy zbiorniczek o oznaczeniu 80A121405Q ma taki woreczek? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 897 wyświetleń
-
-
ma ktoś jakieś doświadczenie co zrobić! z tym fantem zapala się a po jednym dniu gaśnie! w kompie pisze że to problem z dpf-em.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z aplikacją MyAudi przestała się aktualizować i łączyć z samochodem na telefonie wyświetla się komunikat błąd po zgłoszeniu problemu do salonu twierdzą że po ich stronie jest wszystko ok może ktoś miał taki problem
-
-
- 2 odpowiedzi
- 597 wyświetleń
- 2 obserwujących
-
-
Witam, latem sprowadziłem do kraju swoje Audi Q5 PHEV 2020 i chciałbym w tym miejscu opisać kilk swoich doświadczeń oraz zapytać o kolejne kroki - co dalej z tak rozpoczęta zabawą ! Ponieważ na forach można znaleźć dziesiątki opisów typu przeróbka pojazdu z USA na EU i jeszcze więcej ogłoszeń typu zapłać a my w ramach usługi zrobimy to i to ... to po sprowadzeniu od razu skorzystałem z usług przerobienia (przekodowania i wymiany oprogramowania) systemu infotaiment i wyświetlacza deski rozdzielczej. Nowy soft obejmuje język polski (i inne), zmiana wyświetlania danych w systemie metryczny. Przełączenie metrycznego systemu/calowego w systemie pojazdu jest dostępne w M…
-
-
- 317 odpowiedzi
- 187,9 tys. wyświetleń
- 13 obserwujących
-
-
Jeżeli już piszemy o wymianach to może warto wymienić też i tu. Aso wymienia olej tylko jak …. się coś zaczyna dziać czyli drgania i szarpanie. Fajnie prawda? Komplet 230,-
-
- 10 odpowiedzi
- 8,6 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Gdzie znajdę czujnik temperatury zewnętrznej w Q5 80A, 2.0tfsi wersja z USA. Muszę wymienić ponieważ przekłamuje o 6 stopni.
-
- 2 odpowiedzi
- 341 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam jestem szczesliwym posiadaczem Poliftowej wersji Audi Q5 50 TFSIe 2021r. Po zakupie wypadalo by wymienic filtry i oleje no i wlasnie zwracam sie do was z prosba. Jakie filtry i jakie oleje polecacie? jak je wyszukiwac? Jest to moje drugie auto. Pierwsze to BMW F31 i do BMW jest fajna strona gdzie sie wpisuje VIN i mozna zlokalizowac kazda czesc i pozniej wyszukac po tym numerze jej zamienik w najtanszej cenie np na allegro. Niestety do Audi nie moge znalezc takiego katalogu z czesciami. czy jest takie cos w ogole? Dla BMW nazywa sie to bmwstore.pl Jest taki odpowiednik dla Audi? Filtry jakiej marki beda najbardziej zblizone do tych serwisowych Audi? Oraz j…
-
- 11 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy da rade sprawdzic w Audi wszystkie wizyty w serwisie? Jakie wymiany byly przeprowadzane? Jesli tak to jak to zrobic? poniewaz w MMI jest tyllko pokazany ile zostalo do nastepnych odwiedzin w serwisie. Pozdrawiam
-
- 6 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam .... Chciałbym wymienić olej j.w. opisie. Pytanko czy może ktoś dydponyje instrukcją krok po kroku jak co i gdzie?> może screeny z ETKI?
-
- 2 odpowiedzi
- 373 wyświetleń
-
-
Hey. Krótkie pytanie... Czy w Q5 2021 2.0 TFSI 265 KM jest filtr paliwa wymienny? Wg. katalogów taki jest nie dostępny.
-
- 2 odpowiedzi
- 824 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich szukam porady posiadam Audi q5 z Kanady ma uszkodzony tylny zderzak czy w tym zderzaku idą czujniki asystenta martwego pola / zmiany pasa ruchu ? I gdzie mogę takie coś dostać ?
-
- 0 odpowiedzi
- 188 wyświetleń
-
-
Czy możliwe jest jednoczesne połączenie dwóch telefonów, z których jeden działałby w trybie Android Auto (przez bezprzewodowy adapter samochodowy MOTOROLA MA1), a drugi tylko w trybie Bluetooth?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Rozważam zakup Q5 hybrydy. Czy ktoś z Was jeździł takim autem? Interesuje mnie dynamika jazdy, ekonomia oraz ewentualne wady. Pozdrawiam AniaRz
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Zakupiłem Audi Q5 2022r z USA z silnikiem 2.0 benzyna 265KM. W czasie kiedy auto do mnie płynie chciałbym jak najlepiej przygotować się do szybkiej naprawy i użytkowania auta. Niestety nie ma zbyt wielu informacji łatwo dostępnych w internecie. Może z Waszą pomocą uda się zebrać w tym temacie jak najwięcej informacji dla poliftowej Q5 i przyda się to równiez innym użytkownikom. Kilka pytań ode mnie: 1. Olej - ktoś wie ile oleju wchodzi do tego silnika? Jaki interwał wymiany zaleca producent i jaki olej wlewać? 2. Skrzynia - rozumiem, że to będzie s-tronic przy tym slniku? W poprzenich audi jakie miałem (A6 2009, A7 2013 oraz Q5 2014) miałem tip tronica i…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Hej, bardzo proszę czy możecie spojrzeć, czy te wartość które wskazuje VCDS sa prawidłowe ? mam na myśli to -48 stopni. Ogólnie problem mam z ogrzewaniem, które działa tak ledwo średnio bym powiedział, czyli wieje ciepłym/letnim - ale nie gorącym - bez względu na to - co ustawie na klimatronicu, czy 23 czy 28 czy na HI, to jest kiepsko. VCDS błędów w silniku nie pokazuje, w grupie 08 czyli ogrzewanie/klima tez nie ma, więc nie wiem czy trzeba dostać się do nagrzewnicy - co ponoć jest kłopotliwe i dużo będzie PLN za robotę, czy co tu robić, od czego zacząć? Proszę pomóżcie.
-
- 1 odpowiedź
- 180 wyświetleń
-
-
Pojawiły się oferty sprzedaży wyświetlaczy dotykowych 10" i 12,3" Czy ktoś coś wie w temacie wymiany i kodowania?
-
- 3 odpowiedzi
- 337 wyświetleń
-