Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Dzień dobry. Czekam na Audi z USA i muszę kupić kurtyny. Widzę, że Allegro sprzedaje poduszki z numerem OEM 80F880742F. Ale według amerykańskiej strony internetowej numer artykułu to 80A-880-742-L. Nie mogę znaleźć żadnych ofert dla artykułu amerykańskiego. Czy możecie mi powiedzieć, czy poduszki ze sportbacka pasują do zwykłego Q5? Linki referencyjne: Allergo https://allegro.pl/oferta/kurtyna-airbag-lewa-prawa-q5-80a-sportback-orygina-13800580098 USA Q5 kurtyna https://audi.oempartsonline.com/oem-parts/audi-head-air-bag-80a880742l?c=Zz1lbGVjdHJpY2FsJnM9YWlyLWJhZy1jb21wb25lbnRzJmw9NyZuPUFzc2VtYmxpZXMgUGFnZSZhPWF1ZGkmbz1xNSZ5PTIwMjMmdD1wcmVzdGlnZ…

2. Rozpoczęte przez czorny27,

Witam. Panowie moglibyście pomóc nowy nabytek Q5 2017 DABX 252 Skrzynia CJF. Przebieg autentyczny 90tysiecy. Serwis ASO do momentu kupna. Wiem że w skrzyni olej nie był zmieniany i historia ASO to potwierdza. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jaki olej do niej zakupić wraz z filtrami kurde chyba jest kilka rodzajów i żebym lipy nie odwalil. Podam Vin będzie najlepiej. WAUZZZFYXH2043868.

• 5 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Pieter 11,

Witam . Mam pytanie czy ktoś wymieniał port USB podświetlany który znajduje się w podłokietniku? Jak dobrać się do niego ? Czy jest mozliwe że jakiś kabel się wypiął i nie łączy ? Jeśli jest do wymiany to prosiłbym o numer częsci. Z góry dziękuję za pomoc.

• 2 odpowiedzi
    • 433 wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez SKALD79,

W internetach rożne informacje odnośnie wymiany ODMY w TFSI ( profilaktyka) ze niby co dwa lata, lub co 50 tkm ,prawda to czy kolejny MIT?

5. Rozpoczęte przez dawi1973,

witam, od jakiegos czasu mam problem z automatycznym łaczeniem sie telefonu S24 z moim autem (Q5 23r 2.0 TFSI z USA), nie wiem co jest problemem ale jest to mega wkurzajace bo albo sie łaczy z opoznieniem albo wcle pokazujac ze smartinterface jest odłaczony , tak jakby nie widzial telefonu. Telefon zony Apple 12 łaczy sie ale tylko po bluetooth i tez nie ma pełnego Apple car play. Nadmieniam ze obydwa telefony sa dodane i sparowane z jednostka Audi. Czy macie na to rade? dzieki z góry

• 1 odpowiedź
    • 362 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam szanowne grone,i zapytam was czy ktos podnosił moc 2.0 TFSI w serii 265 na ponad 300 koni ?jak to sie ma do spalania i ogolnie pracy silnika?pozdro

7. Rozpoczęte przez Ryszard_J,

witam ma ktoś wiedze na temat zielonego menu np. jak dezaktywować Start/Stop itd

• 4 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez SKALD79,

Od jakigoś już czasu zauwazyłęm głośna prace spręzarki oraz niemiły zapach w kabinie,i tu moje pytanie czy może być to objawą małej zawartości czynnika r1234yf?

9. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Witam. Mam problem chyba z kołem dwumasowym. Może ktoś już to przerabiał i potwierdzi bądź nie. Objawy; przebieg 77 tkm 1. Rano zaraz po odpaleniu silnika słychać dzwonienie, szuranie z okolic skrzyni biegów, szczególnie jak otworzy się maskę. 2. Przy obrotach 1400-1800 czuć wibracje, jakby trzęsie autem(lekko) szczególnie przy prędkości 80-110 kmh. 3. Szarpie, przy ruszaniu, jakby stuknęło Są inne objawy ole to już skrzynia biegów, która idzie na serwis w przyszłym tygodniu i od razu załatwił bym tą sprawę jeśli się potwierdzi. Pozdrawiam i Wszystkiego Najlepszego na Nowy Rok 2023.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  10. Witam czy na zbiorniczku musi być napis "MIT SILIKAT" aby w zbiorniczku znajdował się woreczek z krzemianem? Czy też wychodziły zbiorniczki bez takiego napisu a z woreczkiem? A konkretniej czy zbiorniczek o oznaczeniu 80A121405Q ma taki woreczek? Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 897 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Ryszard_J,

ma ktoś jakieś doświadczenie co zrobić! z tym fantem zapala się a po jednym dniu gaśnie! w kompie pisze że to problem z dpf-em.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Piotraudi,

Witam mam problem z aplikacją MyAudi przestała się aktualizować i łączyć z samochodem na telefonie wyświetla się komunikat błąd po zgłoszeniu problemu do salonu twierdzą że po ich stronie jest wszystko ok może ktoś miał taki problem

13. Witam, latem sprowadziłem do kraju swoje Audi Q5 PHEV 2020 i chciałbym w tym miejscu opisać kilk swoich doświadczeń oraz zapytać o kolejne kroki - co dalej z tak rozpoczęta zabawą ! Ponieważ na forach można znaleźć dziesiątki opisów typu przeróbka pojazdu z USA na EU i jeszcze więcej ogłoszeń typu zapłać a my w ramach usługi zrobimy to i to ... to po sprowadzeniu od razu skorzystałem z usług przerobienia (przekodowania i wymiany oprogramowania) systemu infotaiment i wyświetlacza deski rozdzielczej. Nowy soft obejmuje język polski (i inne), zmiana wyświetlania danych w systemie metryczny. Przełączenie metrycznego systemu/calowego w systemie pojazdu jest dostępne w M…

14. Rozpoczęte przez Marek3003,

Jeżeli już piszemy o wymianach to może warto wymienić też i tu. Aso wymienia olej tylko jak …. się coś zaczyna dziać czyli drgania i szarpanie. Fajnie prawda? Komplet 230,-

15. Rozpoczęte przez piillot,

Gdzie znajdę czujnik temperatury zewnętrznej w Q5 80A, 2.0tfsi wersja z USA. Muszę wymienić ponieważ przekłamuje o 6 stopni.

16. Rozpoczęte przez Bart3k_c,

Witam jestem szczesliwym posiadaczem Poliftowej wersji Audi Q5 50 TFSIe 2021r. Po zakupie wypadalo by wymienic filtry i oleje no i wlasnie zwracam sie do was z prosba. Jakie filtry i jakie oleje polecacie? jak je wyszukiwac? Jest to moje drugie auto. Pierwsze to BMW F31 i do BMW jest fajna strona gdzie sie wpisuje VIN i mozna zlokalizowac kazda czesc i pozniej wyszukac po tym numerze jej zamienik w najtanszej cenie np na allegro. Niestety do Audi nie moge znalezc takiego katalogu z czesciami. czy jest takie cos w ogole? Dla BMW nazywa sie to bmwstore.pl Jest taki odpowiednik dla Audi? Filtry jakiej marki beda najbardziej zblizone do tych serwisowych Audi? Oraz j…

• 11 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Bart3k_c,

Witam czy da rade sprawdzic w Audi wszystkie wizyty w serwisie? Jakie wymiany byly przeprowadzane? Jesli tak to jak to zrobic? poniewaz w MMI jest tyllko pokazany ile zostalo do nastepnych odwiedzin w serwisie. Pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  18. Witam .... Chciałbym wymienić olej j.w. opisie. Pytanko czy może ktoś dydponyje instrukcją krok po kroku jak co i gdzie?> może screeny z ETKI?

• 2 odpowiedzi
    • 373 wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez serpentyna,

Hey. Krótkie pytanie... Czy w Q5 2021 2.0 TFSI 265 KM jest filtr paliwa wymienny? Wg. katalogów taki jest nie dostępny.

20. Rozpoczęte przez ettnak,

Witam wszystkich szukam porady posiadam Audi q5 z Kanady ma uszkodzony tylny zderzak czy w tym zderzaku idą czujniki asystenta martwego pola / zmiany pasa ruchu ? I gdzie mogę takie coś dostać ?

• 0 odpowiedzi
    • 188 wyświetleń
  21. Czy możliwe jest jednoczesne połączenie dwóch telefonów, z których jeden działałby w trybie Android Auto (przez bezprzewodowy adapter samochodowy MOTOROLA MA1), a drugi tylko w trybie Bluetooth?

22. Rozpoczęte przez AniaRz,

Rozważam zakup Q5 hybrydy. Czy ktoś z Was jeździł takim autem? Interesuje mnie dynamika jazdy, ekonomia oraz ewentualne wady. Pozdrawiam AniaRz

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  23. Cześć. Zakupiłem Audi Q5 2022r z USA z silnikiem 2.0 benzyna 265KM. W czasie kiedy auto do mnie płynie chciałbym jak najlepiej przygotować się do szybkiej naprawy i użytkowania auta. Niestety nie ma zbyt wielu informacji łatwo dostępnych w internecie. Może z Waszą pomocą uda się zebrać w tym temacie jak najwięcej informacji dla poliftowej Q5 i przyda się to równiez innym użytkownikom. Kilka pytań ode mnie: 1. Olej - ktoś wie ile oleju wchodzi do tego silnika? Jaki interwał wymiany zaleca producent i jaki olej wlewać? 2. Skrzynia - rozumiem, że to będzie s-tronic przy tym slniku? W poprzenich audi jakie miałem (A6 2009, A7 2013 oraz Q5 2014) miałem tip tronica i…

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez QVmariojr,

Hej, bardzo proszę czy możecie spojrzeć, czy te wartość które wskazuje VCDS sa prawidłowe ? mam na myśli to -48 stopni. Ogólnie problem mam z ogrzewaniem, które działa tak ledwo średnio bym powiedział, czyli wieje ciepłym/letnim - ale nie gorącym - bez względu na to - co ustawie na klimatronicu, czy 23 czy 28 czy na HI, to jest kiepsko. VCDS błędów w silniku nie pokazuje, w grupie 08 czyli ogrzewanie/klima tez nie ma, więc nie wiem czy trzeba dostać się do nagrzewnicy - co ponoć jest kłopotliwe i dużo będzie PLN za robotę, czy co tu robić, od czego zacząć? Proszę pomóżcie.

• 1 odpowiedź
    • 180 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Wie1955,

Pojawiły się oferty sprzedaży wyświetlaczy dotykowych 10" i 12,3" Czy ktoś coś wie w temacie wymiany i kodowania?

• 3 odpowiedzi
    • 337 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.