Audi A7 C7 (2010-2018)
Forum Audi A7 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
39 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_A7_Sportback.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 19 odpowiedzi
- 40,2 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A7:
-
- 5 odpowiedzi
- 39,6 tys. wyświetleń
-
-
W ostatnim czasie tunerzy samochodów ze znaczkiem Audi na masce obrali sobie za cel modyfikację modelu A7. Tym razem, dla wszystkich osób, którym seryjna wersja tego auta nie wystarcza, niemiecki tuner przygotował specjalnie zmodyfikowaną wersję, określają przez firmę jako "Seven Sins" ("Siedem Grzechów"). Oprócz zmian stylistycznych, najważniejszą zmianą jest oczywiście zwiększenie mocy seryjnego pojazdu, którą udało się podnieść dzięki modyfikacji oprogramowania ECU. Na pierwszy ogień poszła jednostka 3.0 TDI, w której standardowa moc została podniesiona z 204 KM i 400 Nm momentu obrotowego do 251 KM i 468 Nm. Drugim silnkiem Diesla, który uległ modyfikacjom jest j…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 15,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może ktoś miał podobny problem w zawieszeniu pneumatycznym jak na zdjęciu, A7 2014 3.0tdi ,
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
MTM A7 Sportback 3.0 TDI MTM jako pierwszy przedstawił pakiet dla Audi A7 Sportback. Pierwszy na warsztat poszedł silnik 3.0 TDI o mocy 245KM. Moc tej jednostki została podniesiona chipem do 285KM (koszt chipa - 1393€). Założone zostały felgi Bimoto, jak widać na zdjęciach zmieniony też został koniec układu wydechowego i założony dyfuzor. Źródło: www.autokult.pl
-
- 2 odpowiedzi
- 14 tys. wyświetleń
-
-
A7 od Senner'a Kolejny już tuner przedstawił zestaw tuningowy dla Audi A7. Znowu jest to delikatny i nie przesadzony pakiet. Modyfikacje dotyczą tylko silnika 3.0 TDI, moc tego silnika została poniesiona do 302KM. Obniżone zostało zawieszenie, założono układ wydechowy ze stali nierdzewnej oraz 20-calowe felgi. Źródło: www.quattroholic.com
-
- 2 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, moje auto to A7 BiTdi 2015r. CVUA 320KM 650NM seria, której niestety nie trzyma. Szukam możliwych przyczyn dlaczego brakuje paru koni i NM. Przeczyściłem przepływomierz (mimo, że wyglądał jak nowy) oraz jego wtyczkę. Wszystkie filtry wymienione miesiąc temu, olej silnika i skrzyni tiptronic również. Auto było na hamowni i mechanik mi powiedział ,że mam niskie wartości AFR. Silnik pracuje prawidłowo, błędów nie ma... elastyczność w czasie podróży ma wiele do życzenia - czasami po kickdownie zbiera się z irytująco dużym opóźnieniem. Planowałem zrobić chiptuning jeśli będzie wszystko w porządku na hamowni. Z góry dziękuje za poświęcony czas!
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich i mam zarazem bardzo waze pytanie ktore dotyczy Audi A7 2016 rok z MMI 4G. Otoz pomiedzy zegarami mamy mozliwosc uruchomienia wyswietlania nawigacji ale aby to zrobic to zakazdym razem po uruchomieniu silnika musze nacisnac na kierownicy strzalke w lewo gdyz standardowo uruchamia mi sie ekran np. spalania czy co tam sobie ustawimy(date, predkosciomierz cyfrowy etc.). Moje pytanie jest nastepujace Czy mozna gdziekolwiek ustawic aby okno nawigacji uruchamialo sie jako pierwsze bez konicznosci przewijania okienek?. Pozdrawiam, Dawid.
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Nie działają światła dzienne i kierunkowskazy z przodu w A7 - po prawej stronie. Co to może być, oprócz bezpiecznika?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Audi A7 Sportback od ABT ABT jako drugi przedstawił pakiet dla Audi A7. Podobnie jak MTM tuner zdecydował się na modyfikacje 3-litrowych jednostek napędowych, lecz w tym przypadku dotyczy to też silnika benzynowego. Pierwsza z jednostek - 3.0 TFSI zyskała 110KM i posiada teraz 410KM. W drugim silniku - 3.0 TDI dostępne są dwa warianty mocy: 282 i 310 KM. Z zewnątrz w stosunku do zwykłego A7 inne są zderzaki i progi, zmieniono również końcówki układu wydechowego. Dostępne są też alufelgi w rozmiarach od 19 do 21 cali. Źródło: www.autogaleria.pl
-
-
- 1 odpowiedź
- 13,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Przy otwieraniu drzwi, szyba samoistnie się obniża (przy szybach bezramkowych oczywiście poprawne zachowanie), nastomiast mam ten problem, że po zamknięciu, szyba nie podnosi się do maksymalnej wysokości. Problem dotyczy tylko szyby pasażera. Wszystkie inne poprawnie się domykają. Po zamknięciu drzwi mogę szybę do końca zamknąć normalnie przyciskiem do zamykania okna. Myślałem, że może czujnik zamknięcia drzwi, ale to nie miałoby sensu. Szyby przy otwartych drzwiach nie da się podnieść do samej góry, a po zamknięciu drzwi już mogę, no i podobnie komputer nie wariuje, żę ktoś nie zamknąc drzwi.. Jakieś pomysły?
-
- 1 odpowiedź
- 15,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W jaki sposób mogę zaktualizować system MMI? Mogę to zrobić sam czy potrzebuje jakiegoś speca w tym temacie?
-
- 1 odpowiedź
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
A7 2011 3.0 Co może być przyczyną nagłej awarii układu wspomagania? Nagle zapaliła się kontrolka - czerwona kierownica, wyświetlił się także napis "awaria układu wspomagania". Nie działa wspomaganie kierownicy, ale normalnie można samochodem jeździć. Jest sobota, nie mam gdzie pojechać i tego sprawdzić, a przede mną dość długa trasa... Można bezpiecznie jechać?
-
- 0 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Was mam problemik bo kupiłem A7 i podłokietnik tylnej kanapy ma rygle w pozycji otwarte nie idą w górą a co za tym idzie po uniesieniu go do góry i mocnym hamowaniu rozkłada sie :) Walczył ktoś z tematem da się to rozebrać bo z zakupem widzę będzie problem.
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam! Mam taki problem że coś świruje mi elektryka do czego zmierzam. Próbowałem wymienić żarówkę w schowku pasażera i tak jak by padł bezpiecznik i przestały działać światła w podłodze z przodu i tak samo w schowku. Sprawdzałem każdy bezpiecznik pokolei z lewej prawej strony i w bagażniku i wszystkie są całe. Od tego momentu zaczęło mi się wszystko tak jak by zpowalniać. Gdy chce odpalić auto wcześniej klikałem przycisk start stop tylko raz teraz muszę klikać dwa razy. Zanim ekran się wysunie to zdążę ruszyć autem tak samo gdy gasze auto otwieram drzwi to powinien się schować a teraz dopiero jak go zamknę kluczykiem. Mam nadzieję że jakoś to w miarę wytłumaczyłem i może…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest ktoś w stanie podać lokalizację pompki paliwa do nagrzewnicy mokrej Eberspacher Hydronic II w Audi A7 2011r, 3.0 Tdi?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Dziś po odpaleniu silnika nie wysunął mi się się w ogóle ekran systemu MMI. Odpalałem samochód kilka razy i za każdym razem ekran się nie wysuwa. Co może być tego przyczyną? bardzo proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam raz jeszcze wszystkich posiadaczy Audiczek. mam wielką prośbę czy ktoś może rozkodowac mi wyposazenie auta po numerze vin. Próbowałem zrobić to przez aplikację myaudi ale aplikacja nie działa.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A7 Sportback: Benzyna: silnik: 2.8 FSI 204 KM (150 kW) 280 Nm silnik: 3.0 TFSI 300 KM (221 kW) 440 Nm Diesel: silnik: 3.0 TDI 204 KM (150 kW) silnik: 3.0 TDI 245 KM (180 kW) 500 Nm
-
- 0 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukje schematów skrzynek bezpieczników dla a7 3.0 bitdi 313km 2012r w szczególności tych w komorze silnika pod ecu.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy, Mam problem co jakiś czas auto nie chciało mi odpalić i za każdym razem choinka, tpms, hamulec, światła, przekładnia ( nie zawsze) ale za którymś razem odpalala. Doszło do momentu az nie chciała wogole odpalić (zauważyłem, ze zawsze ma ciezej po deszczu, lub gdy jest zimno- wilgoć) Sprawdziłem wtyczkę skrzyni- na pierwszy rzut oka wszystko Ok- wtyczka i gniazdo przedmuchane sprężarka i wszystko git. Dodatkowo zmieniłem przekaźnik 645- kilka dni było GIT, ale dziś miałem znów przypadek ze nie chciała odpalić ale błąd teraz tylko od przekładni i hamulec. Czy ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny? W VCDSIE gdy odpali nie ma nic ciekawego, jak nie odpali…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, wraz z rozpoczętym zimowym sezonem zimowym wielu z nas zaopatruje się w nowe bądź też używane opony jak i również w tym roku i ja. Nabyłem niedawno kocura A7 3.0TDI BiTurbo 320KM i muszę kupić opony zimowe wiadomo na felgi R20 i szerokości 9" (mam teraz 265/35/R20 - letnie). Pytanie jaki wymiar opon 20" byście polecili żeby autko zachowało charakter, ale też i by się dobrze trzymało drogi? Oto moje sugestie: - 255/35 - 255/40 - 265/35 - 265/40 - 275/35 - 275/40 Pozdrawiam !
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam użytkowników klubu. Mam problem z tylną lampą w A7, w ogóle nic nie świeci.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Auto audi a7 2.0 tfsi Kupione przy 20 tys, przy około 28 tys dziwne metaliczne dźwieki przy ruszaniu np ze świateł, auto na gwarancji wiec ASO, opisany problem - odpowiedz ze według nich wszystko ok. Za 2000 tys znowu przyjazd do nich ze wszystko ok te punkty kontrolne zgodne wszystkie - tarcze ok, klocki ok bo przy okazji serwis przy 30 tys - zero usterek według nich. przy 35 tys wymiana oleju, i nagle ze pewnie mam tarcze krzywe z mojej winy i proponuja wymiane tarcz i klocków - po przemyśleniu że nie wiem jak poprzedni wlasciciel jeździł ok wymienie. I teraz najlepsze wymiana koszty 3600 zł obecnie 48 tys i znowu to samo i teraz pytanie …
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-