Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A7 C7 (2010-2018)

Forum Audi A7 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Maniek9393,

Cześć wszystkim Od tygodnia posiadam audi a7 c7 z 2013 roku. W aucie wyświetla mi się błąd ACC i breaking guard. Zrobiłem pełny skan VCDS, czy mógłby ktoś nakierować mnie na podstawie danych ze skanu od czego zacząć poszukania problemu ? Dzięki z góry za pomoc Log-WAUZZZ4G7EN075200-261231km all v2 wszy.txt

2. Rozpoczęte przez Maniek9393,

Witam, W aucie mam problem z klaksonem, a konkretnie z jego brakiem. Robiłem test VCDSem i sygnał wtedy normalnie dziala, słychać przekaźnik, natomiast przy wciskaniu klaksonu na kierownicy 0 reakcji. Co mogło paść? Taśma w kierownicy? Jak mogę to dalej zweryfikować ? Dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 873 wyświetleń
  3. Witam mam problem z audi S7. Nie wiem czy to normalne czy nie ale auto zasysa powietrze wlewem oleju tak bardzo, że gdy silnik jest uruchomiony to ciężko odkręcić korek i bardzo mocno zasysa powietrze. Silnik pracuje nierówno gdy jest odkręcony wlew. O 2.0 TFSI dużo ludzi pisze, że ma takie objawy od odmy ale na temat 4.0 TFSI nie ma żadnych informacji. Miał ktoś podobny problem z takim silnikiem? proszę o jakieś informacje bo z takim silnikiem mam doświadczenie pierwszy raz i nie wiem czego się po nim spodziewać pozdrawiam, Kasia

• 0 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  4. witam, mam audi S7 które ma uszkodzone wiązkę lewą stronę po wypadku, wymieniona pompa ABS, problem leży w tym, że samochód nie chce się podnieść z lewej strony - podnosi się tylko prawa strona. Na liczniku choinka. Wiele błędów z powodu odłączonych lamp itp. Co znaczy stan: Usterka 0010 ? bezpośrednio jak się wchodzi z dany komponent nie ma błędów i w opisie adresów też jest opis, że nie znaleziono błędu. 01-Silnik -- Stan: Usterka 0010 02-Skrzynia biegów -- Stan: Usterka 0010 03-ABS/hamulce -- Stan: Usterka 0110 04-Kąt skrętu kierow. -- Stan: OK 0000 05-Zezwolenie startu -- Stan: Usterka 0010 08-Klimatyz…

• 0 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez christian,

witam, gdzie znajdę kody wyposażenia do AUDI 7 po polsku? dzieki za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez SZDesign,

Witam, mam maly problem z wymiana tarcz . Normalna wersja posiadala zwykle hamulce i nie pasuja teraz otwory mocowania tarcz . Przod ladnie wszedł i pasuje natomiast z tylu nie da zamocowac . Czy ktos sie borykal z tym ? mam rozbieżne informacje na ten temat . Slyszalem tez ze opcja jest wymiana calej tej tylnej części az do zwieszenia na wersje z modelu rs6, ale to tylko spekulacja. W serwisie tez nie sa pewni (sprawdzalem w dwoch).

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  7. Cześć, w piątek odebrałam auto od mechanika (audi s7), przyczyną była wymiana dwóch turbin - na ogół jest to długa historia ale w skrócie - czy to normalne, że w tym momencie słychać podczas jazdy świszczenie/gwizdanie? Znam te auto bardzo dobrze i wiem, że przed wymiana wszystko pracowało cichutko, by było jak dawniej zdecydowałam sie na nowe turbiny z serwisu a nie regenerację. Mechanik twierdzi, że jest wszystko spoko, natomiast ja mam nieco inne odczucia Czy jestem przewrażliwona czy faktycznie cos nie gra? z góry dziękuję za wszelkie informacje! Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Seba-mps,

Cześć Kupiłem a7 która nie posiada elektrycznych foteli znalazłem na allegro wentylowane z pełną elektryka. I tu moje pytanie ktoś się orientuje czy fabrycznie są tam kostki itp czy trzeba wszystko przerabia dorabiać itp

• 0 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Remek1978,

Witam , mam pytanie czy ktoś ma coś takiego u siebie w aucie ( znajduje się to w bagażniku po lewej stronie tam gdzie są chyba mapy od navi) , co to jest i do czego . Jak włączę na ON , żadnej reakcji , Led nie pali się.

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Grzegorz1970,

Witam, czy ktoś może mi pomóc zlokalizować gdzie znajduje się sterownik/moduł Night Vision w A7 lub A6 sedan.Dziekuje za wszelką pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Furioonn,

Witam, szanownych forumowiczy. Posiadam problem z kamerką ,,Night-Vision'' mianowicie kamera działa i jest wyświetlana na ekranie jednak jest on cały czarny, gdy jade za jakims autem pokazuje lekko biały wydech ze względu na jego ciepłotę. Tak jakby nie było kontrastu. Czy kamera wymaga kalibracji??? Prosze o jakieś propozycje co może być przyczyną.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kruceki,

Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem rozłączania audio podczas jazdy, dzieje się to tylko podczas ostrzejszego wejścia w zakręt. Początkowo myślałem że to któryś z głośników ma zwarcie. I rzeczywiście wypluło dwa błędy, lecz głośniki wyciągnąłem a problem dalej nie znika. Wyciągnąłem wzmacniacze, elektronik przejrzał mi je pod kątem zimnych lutów, stwierdził że są w idealnym stanie. Robiłem przeróżne testy, sprawdzałem przewody, masy. Nic nie znalazłem. Zaczytałem błędy poprzez VCDS i wrzucam je w załączniku. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem. Dodam że dźwięk nie ginie całkowicie, głośniki wysokotonowe działają kiedy to się dzieje, rozłącza jakby wszy…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  13. Witam,planuje zakupić AUDI A7 3.0 TDI 245 KM ,proszę o porady na temat skrzyni i wogóle obiektywnie:)Mianowicie autko z Francji,przebieg sprawdzony w serwisie.Jak sprawuje się ta skrzynia,bo pierwszy raz się z takową spotykam.Może jakieś konkrety co do osprzętu,wyglądu.Bardzo proszę o szczere wypowiedzi i będę z góry wdzięczny:)DODAJĘ WIĘCEJ ZDJĘĆ WNĘTRZA.Link równiez do aukcji. https://allegro.pl/ogloszenie/audi-a7-pelna-opcja-full-10626005486

• 0 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Chyli,

Witam, mam pytanie? Kiedy w Audi A7 2013 r. 3.0 Tfsi , 310 ps. wymienia się rozrząd ? Ma przejechane 130 tyś.km. Dodam że gdy silnik pracuje na postoju to słychać dziwny odgłos tak jakby łożysko w alternatrze sie kończyło lub jakaś rolka. Niepokoi mnie to bardzo, proszę o podpowiedzi co najlepiej zrobić. Pozdrawiam i miłego weekendu życzę.

• 0 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.