Audi A7 C7 (2010-2018)
Forum Audi A7 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
40 tematów w tym forum
-
Cześć, w piątek odebrałam auto od mechanika (audi s7), przyczyną była wymiana dwóch turbin - na ogół jest to długa historia ale w skrócie - czy to normalne, że w tym momencie słychać podczas jazdy świszczenie/gwizdanie? Znam te auto bardzo dobrze i wiem, że przed wymiana wszystko pracowało cichutko, by było jak dawniej zdecydowałam sie na nowe turbiny z serwisu a nie regenerację. Mechanik twierdzi, że jest wszystko spoko, natomiast ja mam nieco inne odczucia Czy jestem przewrażliwona czy faktycznie cos nie gra? z góry dziękuję za wszelkie informacje! Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam maly problem z wymiana tarcz . Normalna wersja posiadala zwykle hamulce i nie pasuja teraz otwory mocowania tarcz . Przod ladnie wszedł i pasuje natomiast z tylu nie da zamocowac . Czy ktos sie borykal z tym ? mam rozbieżne informacje na ten temat . Slyszalem tez ze opcja jest wymiana calej tej tylnej części az do zwieszenia na wersje z modelu rs6, ale to tylko spekulacja. W serwisie tez nie sa pewni (sprawdzalem w dwoch).
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam pytanie czy ktoś ma coś takiego u siebie w aucie ( znajduje się to w bagażniku po lewej stronie tam gdzie są chyba mapy od navi) , co to jest i do czego . Jak włączę na ON , żadnej reakcji , Led nie pali się.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam użytkowników klubu. Mam problem z tylną lampą w A7, w ogóle nic nie świeci.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może ktoś miał podobny problem w zawieszeniu pneumatycznym jak na zdjęciu, A7 2014 3.0tdi ,
-
- 2 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem rozłączania audio podczas jazdy, dzieje się to tylko podczas ostrzejszego wejścia w zakręt. Początkowo myślałem że to któryś z głośników ma zwarcie. I rzeczywiście wypluło dwa błędy, lecz głośniki wyciągnąłem a problem dalej nie znika. Wyciągnąłem wzmacniacze, elektronik przejrzał mi je pod kątem zimnych lutów, stwierdził że są w idealnym stanie. Robiłem przeróżne testy, sprawdzałem przewody, masy. Nic nie znalazłem. Zaczytałem błędy poprzez VCDS i wrzucam je w załączniku. Może ktoś się spotkał z podobnym problemem. Dodam że dźwięk nie ginie całkowicie, głośniki wysokotonowe działają kiedy to się dzieje, rozłącza jakby wszy…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, moje auto to A7 BiTdi 2015r. CVUA 320KM 650NM seria, której niestety nie trzyma. Szukam możliwych przyczyn dlaczego brakuje paru koni i NM. Przeczyściłem przepływomierz (mimo, że wyglądał jak nowy) oraz jego wtyczkę. Wszystkie filtry wymienione miesiąc temu, olej silnika i skrzyni tiptronic również. Auto było na hamowni i mechanik mi powiedział ,że mam niskie wartości AFR. Silnik pracuje prawidłowo, błędów nie ma... elastyczność w czasie podróży ma wiele do życzenia - czasami po kickdownie zbiera się z irytująco dużym opóźnieniem. Planowałem zrobić chiptuning jeśli będzie wszystko w porządku na hamowni. Z góry dziękuje za poświęcony czas!
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy, Mam problem co jakiś czas auto nie chciało mi odpalić i za każdym razem choinka, tpms, hamulec, światła, przekładnia ( nie zawsze) ale za którymś razem odpalala. Doszło do momentu az nie chciała wogole odpalić (zauważyłem, ze zawsze ma ciezej po deszczu, lub gdy jest zimno- wilgoć) Sprawdziłem wtyczkę skrzyni- na pierwszy rzut oka wszystko Ok- wtyczka i gniazdo przedmuchane sprężarka i wszystko git. Dodatkowo zmieniłem przekaźnik 645- kilka dni było GIT, ale dziś miałem znów przypadek ze nie chciała odpalić ale błąd teraz tylko od przekładni i hamulec. Czy ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny? W VCDSIE gdy odpali nie ma nic ciekawego, jak nie odpali…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Nie działają światła dzienne i kierunkowskazy z przodu w A7 - po prawej stronie. Co to może być, oprócz bezpiecznika?
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam raz jeszcze wszystkich posiadaczy Audiczek. mam wielką prośbę czy ktoś może rozkodowac mi wyposazenie auta po numerze vin. Próbowałem zrobić to przez aplikację myaudi ale aplikacja nie działa.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukje schematów skrzynek bezpieczników dla a7 3.0 bitdi 313km 2012r w szczególności tych w komorze silnika pod ecu.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, W aucie mam problem z klaksonem, a konkretnie z jego brakiem. Robiłem test VCDSem i sygnał wtedy normalnie dziala, słychać przekaźnik, natomiast przy wciskaniu klaksonu na kierownicy 0 reakcji. Co mogło paść? Taśma w kierownicy? Jak mogę to dalej zweryfikować ? Dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Od tygodnia posiadam audi a7 c7 z 2013 roku. W aucie wyświetla mi się błąd ACC i breaking guard. Zrobiłem pełny skan VCDS, czy mógłby ktoś nakierować mnie na podstawie danych ze skanu od czego zacząć poszukania problemu ? Dzięki z góry za pomoc Log-WAUZZZ4G7EN075200-261231km all v2 wszy.txt
-
- 0 odpowiedzi
- 757 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
plytka ustalajaca dystans wałka balansujacego w audi 3.0 tdi kod silnika cduc Kochani czy ktoś pomoże gdzie można kupić taką płytkę przeszukałem już wszystko i nic pomóżcie proszę
-
- 0 odpowiedzi
- 445 wyświetleń
-