Audi 100
Forum Audi 100. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
10 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi 100 C4 zamieszczam schemat instalacji elektrycznej w formacie PDF. W celu zmniejszenia wielkości pliku, schemat instalacji elektrycznej Audi 100 C4 został spakowany do formatu RAR. schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_100_C4_czesc1.rar schemat_instalacji_elektrycznej_Audi_100_C4_czesc2.rar Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 31,4 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi 100 Avant: Benzyna: silnik: 2.0 101 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 115 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 115 KM napęd: quattro silnik: 2.0 140 KM napęd: oś przednia silnik: 2.3 133 KM napęd: oś przednia silnik: 2.3 133 KM napęd: quattro silnik: 2.6 V6 150 KM napęd: oś przednia silnik: 2.6 V6 150 KM napęd: quattro silnik: 2.8 V6 174 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 V6 174 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 2.4 D 82 KM napęd: oś przednia silnik: 2.5 TDI 115 KM napęd: oś przednia Gama silników Audi 100 Sedan: Benzyna: silnik: 2.0 101 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 115 KM napęd: oś przednia silnik: 2.0 115 KM napęd: quattro silnik: 2.0 14…
-
- 0 odpowiedzi
- 21,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem. Dzisiaj odebrałem moje audi od mechanika i jak to zwykle bywa po mechanikach trzeba poprawiać . W audi robiony był przeszczep silnika i nie wszystkie kable są przypięte a niektórych chyba nie ma. W audi jest czujnik który znajduje się w chłodnicy na dole i nie ma do niego kabli i tu moje pytanie -jakie kolory mają kable idące d czujnika(powinny to być dwa kable) -skąd powinny one wychodzić bo wiatrak się nie załącza i nie ma tych kabli Jeśli ktoś mógłby podesłać zdjęcia tego byłbym wdzięczny:D
-
- 1 odpowiedź
- 18,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym zamienić deskę rozdzielczą w moim C4.Brakuje mi wskaźnika ciśnienia oleju.Jest wprawdzie kontrolka (czerwona lampka} , ale czasami po kilkudniowym postoju ma problemy ze zgaśnięciem i wolałbym widzieć co się dzieje z ciśnieniem. Chodzi mi o to czy wiązka przewodów obsługuje wszystkie rodzaje desek czy będą braki we wtyczkach i wtedy kicha. Oczywiście można użyć zegarów tuningowych ,ale można i zamienić na oryginalną z pełnymi wskaźnikami.Będę wdzięczny za wypowiedzi "gramotnych" w temacie!
-
-
- 5 odpowiedzi
- 29,5 tys. wyświetleń
-
-
Posiada ktoś gumowa rure od filtra powietrza do Audi 100 (C4) 2.0 ~93r.? jeśli tak to proszę o namiary? szukałem na szrotach , w sklepach i nic... pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 18,2 tys. wyświetleń
-
-
Czyż nie każdy z was chciałby mieć takie klasyczne AUDI w swoim garażu?? Pełen oldschool, coś pięknego!!
-
- 2 odpowiedzi
- 23,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów, mam na imię Kuba i jest to mój pierwszy post na forum. Aktualnie mieszkam w Norwegii ale wysłałem moje S4 do kuzyna mechanika w Gdańsku, auto kupiłem bo w sumie się troszkę podjarałem i nie zauważyłem ile błędów tak naprawdę ma. Sytuacja jest teraz taka że komputer sterujący silnikiem został zmieniony na komputer autronic sm4, dysze zmienione na zielone (najprawdopodobniej rs2), turbo zmienione na większe według starego właściciela ale wydaje mi się że jest to hybryda oryginału po prostu, teraz zmieniany będzie jeszcze kolektor wydechowy na z nierdzewki, wydech customowy 3 cale i cewki od r8. I jako iż że auto będzie jeżdżone na co dzień i n…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem, Kupiłem Audi 100 c4 z 1991r. silnik 2,3 benzyna AAR Zegary to (płyta główna) wskaźnik pozioma paliwa, temperatury chłodziwa, obrotomierz i wyświetlacz temperatury zewnętrznej. Dodatkowe 3 wskaźniki to zegarek, temperatura oleju, ciśnienie oleju. Po krótkim czasie okazało się, że nie działa wskaźnik temperatury chłodziwa, oraz wskaźnik poziomu paliwa. Co gorsze to wskazówka wskaźnika poziomu paliwa była przyklejona klejem do punktu MAX. Próbowałem wymienić wskaźniki i wymiana wskaźnika temperatury nic nie dała, nadal się nie podnosi. Co do wskaźnika poziomu paliwa to od razu się spalił, wydaje mi się, że płyta główna robi jakieś zwarcie? Muszę wymie…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 31,9 tys. wyświetleń
-
-
Polak niewątpliwie potrafi, tylko pytanie czy spier... czy udoskonalić? Audi 100 z nadwoziem A4
-
- 7 odpowiedzi
- 33,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zamierzam odrestaurować Audi 100 C2 Avant. Poszukuję reperaturki progów, drzwi, nadkoli. Może ktoś ma lub wie gdzie szukać. Proszę o wskazówki.
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-