Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
166 tematów w tym forum
-
Witam, czy może ktoś doświadczony przeanalizować logi statyczne i dynamiczne, chodzi o to żeby sprawdzić co jest ok a co nie z góry dziękuje http://vaglogi.pl/log-000_003_020_115_118_x1GZPpG.html http://vaglogi.pl/log-002_033_146uO4U.html http://vaglogi.pl/log-000_003_020_bBtW9A.html
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Poszukuje Recaro do a4b5 avant?? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taką przypadłość w audi A4B5 1.9 tdi bez zmiennej geometrii, mianowicie przy przyspieszaniu czuć spadek mocy, po ujęciu nogi z gazu i ponownym wciśnięciu moc znowu jest na chwilę i tak w kółko. Nie trzeba gasic silnika tak jak w przypadku z turbo że zmienna geometrią. Zawór n75 wymieniony. Jeszcze jest jeden zawór pod turbo którego jeszcze nie ruszalem
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ponieważ zakupiłem w okazyjne cenie Audi a4 b5 1.6 ADP z 1995r. Falowaly w nim obroty tracił moc i wglbrał olej dałem go do mechanika i stwierdził że do wymiany są pierścienie na tlokach wymienił to razem z uszczelka i i wgl zgarnął kasę i problem został później okazało się że kolektor jest pękniety i ma przedmuchy wymieniłem trochę się poprawiło ale dalej faluja lekko obroty a podczas jazdy tak przy 120 gdy się rozgrzeje przerywa i traci moc dodam że spaliny dziwnie smierdzą.. Pomóżcie z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z wypadaniem zapłonu na zimnym silniku, jak się zagrożenie chodzi już normalnie, wymieniłem świece kable czujnik położenia wału czujnik wałka rozrządu, silniczek krokowy, wtryskiwacze, czujnik temperatury, cewki i dalej bez zmian, silnik 2.6v6 ABC, JESLI KTOS MA WIEDZE NA TEN TEMAT TO PROSZE O POMOC
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, Od siedmiu miesięcy jeżdżę Audi A4 B5 1.6 AHL z 1998 r. (benzyna+lpg). Mam padnięty przepływomierz i chciałbym go wymienić. Problem polega na tym, że na aktualnie zamontowanym nie widać jego numeru (możliwe, że poprzedni właściciel już montował jakiś zamiennik) przez co nie wiem jaki konkretnie zamówić. Jeżeli ktoś posiada takie same auto proszę o podanie mi numeru posiadanego przepływomierza. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam kupiłem Audi A4 2.5 TDI z 1999roku auto kopci na biało niebiesko i kręci się do 2000 obrotów i nie ma mocy najprawdopodobniej uszkodzona pompa Co może być tego przyczyną?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Podczas jazdy po 5km zapala się chamulec ręczny miga .płyn chamulcowy do pełna...Druga sprawa kupiłem auto bez osłony instalacji elektrycznej (wszystkie kostki i kable są na wierzchu To jest w miejscu gdzie z przodu pasarzer trzyma stopy na boczku od nadkola ,chciaĺem dokupić tą część ale nie wiem jak mam fachowo wpisać na allegro.. ) pomoc mile widziana .ll
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Panie i Panowie. Otóż problem pewnie dotknął nie jedną osobę (a może tylko właśnie mnie ). Podczas gwałtownego ruszania zapalała się kontrolka czerwonego wykrzyknika i pojawiał się kilkukrotny sygnał dźwiękowy. Od razu pomyślałem, że kończy się płyn hamulcowy u układzie. Zajechałem do sklepu motoryzacyjnego i zakupiłem płyn DOT4. Zadowolony w szybkim biegu otworzyłem maskę. Odkręciłem zielony korek i uzupełniłem płyn około 100-150 ml. Zakręciłem korek, zamknąłem maskę i wsiadłem do auta. Ruszyłem gwałtownie a tam dalej wykrzyknik i sygnał dźwiękowy. W tym oto momencie zorientowałem się, że zalałem płyn hamulcowy DOT4 do zbiornika układu kiero…
-
- 4 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Siemka, od 3 miechów jestem posiadaczem audi, w trakcie zakupu okazało się, że podczas zmiany biegów coś szarpie. Zakupiłem auto z zamiarem naprawy tej "DROBNOSTKI", mianowicie autko podczas zmiany biegu szarpie, towarzyszy temu uczucie jakby silnik żył własnym życiem a całe nadwozie oddzielnym xD Występuje jedno szarpnięcie po czym słychać stuknięcie - też jedno, w zeszłym miesiącu wymieniłem skrzynię biegów, oraz komplet szprzęgła i wysprzęglik (na nowy) 2 tygodnie później wszystkie poduszki (skrzyni i silnika) oraz przeguby zewnętrzne i wewnętrzne, niestety nic to nie dało, co może być przyczyną? Dodam, że występuje to niezależnie od temperatury silnika, na benzynie i…
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie znajduje się Fabryczna centralka alarmu A4 B5 , nie zapala mi prawych kierunkowskazów i brak jest sygnału otwierania i zamykania ??
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Jestem nowy i kompletnie zielony w mechanice , coś jest z pompka centralnego zamka w bagażniku słychać po otwarciu buczenie jakby jeszcze bagażnik się otwierał chodź drzwi wszystkie się otwierają w moment, chwile później już jest cisza. Czasem po włączeniu zapłonu nagrzaniu świec i odpaleniu włączają się awaryjne wyłączam i jest ok. Czytałem ze to pompa robi zwarcie i włącza awaryjne, przycisk jest nowy zmieniony także to nie jest przyczyna bo czytałem także ze to przycisk ale jednak nie. I czy szybko trzeba ta usterkę naprawić? Może mieć jakieś dalsze konsekwencje ?
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam do wymiany skrzynię biegów (3 raz jest z nią problem). Na skrzyni jest nr DHF 110 87, szukam takiej wszędzie, ale są różne nr skrzyni tylko nie ta, którą potrzebuję. Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi? Jak dopasować odpowiednią skrzynię? Czy znajdę o tym samym nr? być może wcześniej była zakładana zła, dlatego się tak psuje... Pozdrawiam Marta
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu po uruchomieniu silnika, na zimnym slysze przez okolo minute moze dłużej taki dźwięk jakby bzyczenie ( wstawiony film) i przechodzi jak silnik sie lekko rozgrzeje. Nie wiem czy to cos od rozrusznika jakiegoś czy rozrządu. Jestem kompletnie zielony. Jestem umowiony na wymiane rozrządu tak czy siak ale może to coś innego. Pozdrawiam VID_20181202_112256.mp4
-
- 3 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zgubiłem śrubę przelotową do b5 1.8T KO3. Jest to dokładnie ta śruba co na zdjęciu. Ale jedyna nie jest oznaczona. Czy ktoś może pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy wie ktoś może coś w tym temacie? Chciałbym wymienić licznik na pełny fis, ale co za tym idzie również manetkę, przyczyną jest zacięta wskazówka poziomu paliwa w liczniku, czy ktoś wymieniał, jak to działa i czy działa?
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakie jest oznaczenie silnika 1,8T A4 C5 97r
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Jestem posiadaczem audi a4 b5 benz+gaz z 1995r . Gdy odpalam silnik słyszę dziwny dźwięk z przodu silnika. Dźwięk jak by coś chrupotało . Gdy zwiększam obroty to nic nie słychać , ale gdy obroty opadają , to dźwięk wraca. Niestety musiałem wyjechać , Ale dźwięk jest co raz głośniejszy i częściej występuje. Czeka mnie jeszcze powrót 1000km i nie wiem czy auto wytrzyma. Może będziecie wiedzieli , co to może być , i czy auto wytrzyma. Dziękuję i pozdrawiam .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam ma problem z autem nie odpalna po zgaszniu mowa o audi a4 b5 1,8t lpg 96r juz opisuje dokłądniej co i jak auto odpali normalnie ale jak je zgasze to nie odpla jak by iskry nie było na swiecy ale jak odłoncze akumulator na okło 10 min problem znika i auto odpali znów i tak w kółko POMOCY
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, to mój pierwszy post, także kłaniam się nisko. Panowie mam problem z turbiną. Zdarza się, że co jakiś czas (gdy mocniej depnę albo np przyspiesze pod spore wzniesienie) wyłącza się turbina - tzn zapewne przechodzi w tryb awaryjny. Samochod to a4 b5 1.9tdi 1z (1zetor) 90km 1998r. Zakupiłem kabelek - podłączyłem się i sprawdziłem błedy w vcds lite. Pokasowałem je i problem jakby ustąpił, ale po czasie znów podczas przyspieszenia na wzniesieniu turbina się wyłączyła no i muł straszliwy. Po ponownym odpaleniu problem ustąpił, no ale wiadomo, że to kwestia czasu kiedy się znowu pojawi. Wydaję mi się również, że wzrosło spalanie. (btw czy można …
-
- 2 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Nie znalazłam podobnego problemu na forum, więc krótko opiszę. Po odpaleniu zimnego obroty spadają po chwili i gaśnie. Dopiero gdy po kilku próbach utrzymania obrotów wciskałam pedał gazu do np 6tys obrotów, pomogło i obroty weszły same na jakieś 900 i tak się utrzymywały, mogłam ruszać w drogę. Niestety po zgaszeniu silnika na jakieś 30 min ponowne uruchomienie nie było możliwe, znowu trzeba było cisnąć obroty kilka razy aż załapał.Bywało też, że wcale nie odpalał i wtedy pomógł autostart, tylko że obroty mimo wszystko spadały do zera. Mechanik sprawdził komputer ale nie wykazało ani jednego błędu. Wstyd przyznać ale zaniedbałam dolanie płynu chłodnicze…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Panowie mam problem z rozrusznikiem wymienialem go ponad miesiąc temu I wszystko było dobrze mam też kostke stacyjki do wymiany bo nie łapie I muszę po kręcić kluczykiem lecz problem polega na tym że po odpaleniu rozrusznik nadal kręci przez parę sekund lub jak dam gazu to przestaje kręcić . Co może być przyczyną może ta kostka która jest do wymiany nie rozlacza? Dodam Że po wymianie wszystko było okej oprócz tej kostki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a4 b5 1.8 benzyna mam ją 3 Mc i już dwa razy po zgaszeniu silnika słychać syczenie pod deską od strony silnika pi lewej stronie i jeszcze miałem dwa razy tak jak by bulgotanie wody wydobywające się z pod samochodu tak jak by z rury wydechowej ale nie jestem pewien bo ucichlo i nie zdążyłem dobrze wysłuchać ktoś może wie co jest grane albo miał taki przypadek chce to naprawić bo mam strasznie zadbane autko i chce by wszystko cykało jak trzeba pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam,posiadam audi a4 b5 2.5 tdi Avant. Sprawa wygląda tak,że ogólnie wszystko jest ok,ale czuję że nie ma tej mocy,którą powinna mieć,tzn tych 150koni. Czuć że mogła byś iść,ale jednak jest słabsza. Co może być tego przyczyną? Silnik ładnie pracuje,nie dymi ani nic z tych rzeczy. Z góry dziękuję za odpowiedź
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-