Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam. Mam problem z otwieraniem samochodu z kluczyka.klikajac przycisk otwierania samochodu z kluczyka jednak drzwi automatycznie sie wszystkie spowrotem zamykaja. Mam sekunde na zlapanie za klamke aby eejsc do samochodu. Dzis zaczalem rozbierac przednie lewe drzwi w swoim aucie. Poniewaz myslalem ze styk pierdzieli cala robote jednak jest juz wporzadku.na sam koniec zobaczylem ze gdy zostawie drzwi kierowcy otwarte to alarm spowrotem nie zamyka wszystkich drzwi. Przy otwartych drzwiach zamknalem zamek i schemat sie powtarza. Czyli gdy zamek jest zamkniety alarm zamyka sie spowrotem po otwarciu. Gdy zamek jest otwarty wszystko jest wporzadku. Jak myslicie czego moze to b…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Siema, posłuchajcie silnika i napiszcie co jest grane. Oczywiście grzecznie proszę o pomoc i z góry dziękuje. Pierwszy film zimny silnik po nocy. Drugi rozruch na ciepłym. Trzeci po 6 godzinach. Miałem filmiki z rozruchu zimą ale padła mi karta, wtedy było dobrze słychać. Ale kupowałem auto latem i wszystko było ok. Mam swoje podejrzenia. ale nie chce nic sugerować. Wyjmowałem zawór ciśnienia oleju z wariatora, bez problemów, zawór działa, gniazdo w wariatorze bez oznak zużycia. MOV00007 (online-video-cutter.com).mp4 MOV00008 (online-video-cutter.com).mp4 MOV00010 (online-video-cutter.com).mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam w mojej audi mam wydech jak na załączonym obrazku. Przepustnice są cały czas otwarte podpiete sa tam weze od podciśnień w bagażniku jest jakaś skrzynka chyba do sterowania tym systemem. Na jakiej zasadzie to działa i co zrobić by to na nowo uruchomić? Jedna klapka się rusza druga ani drgnie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie znajomy ma audi a4 b6 i dzis zobaczyl wiszaca na kablu antenowym jakas plytke, ruszyl nia i sie oderwala. Byla ona zamocowana na nicie kolo tylniego uchwytu na hak ... wie ktosmoze co to ? Niestety przegladajac forum nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie.......
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po zakupie samochodu zrobiłem nim 500 km i wyskoczył mi bład nr P1429 elektryczna pompa podciśnieniowa (hamulec). Hamulce działają i nie mam z nimi problemu natomiast powtarzający sie bład jest irytujący. Czy ktoś z was miał już taki bład lub wie co może być przyczyną ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam dwa dni temu wróciłem do domu odstawiłem auto na parking wszystko było dobrze następnego dnia już nie odpaliło kręci i cisza wszystko zostało sprawdzone cewka ,iskra,pompka paliwa wszystko jest dobrze,przy podłączeniu kompa nic nie wykazało gdzie szukać
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moja a4 b6 nie posiadala podsietlenia drzwi wiec elektryk powiedzial mi w jakie kable sie wpiac by podlaczyc sobie ledy. Minus do wiazki(kabel do krancówki klamki) plus z wtyczki czarnej co wpina sie do modulu. Siwecilo dobrze po otwarciu drzwi sie swiecilo zamykam gasnie... teraz nie swieci wgl a malo tego na fisie nie pokazuje ze sa otwarte drzwi nie dzialaja przyciski opuszczania/podnoszenia drzwi. Po przekreceniu stacyjki zamki dziwnie cykaja :/ to tyle co sie zbaranilo i moje pytanie jak zdiagnozowac blad da sie to zrobic czy bede musial kupic nowy modul ? Prosze o pomoc bo jestem juz bez sil :((
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio miałem problem z dogrzewaniem się silnika. Długo dochodził do temperatury 90 oC a jak włączałem ogrzewanie na ECON temperatura od razu spadała do 70 oC. Wymieniłem termostat na ori ASO i przy próbie odpowietrzania zauważyłem niepokojące objawy. Do węża nagrzewnicy (tego górnego z dziórką) nie dochodzi w ogóle płyn chłodzący. Przegoniłem auto jakieś 30 km na około 2,5-2,7 krpm, wróciłem do garażu, odkręcam delikatnie korek zbiornika i niespodzianka. Zero ciśnienia w układzie, woda w zbiorniku ledwie ciepła. Odpalama silnik, zsuwam górny wąż nagrzewnicy delikatnie żeby go odpowietrzyć i nic się nie dzieje. Silnik na 2,5 krpm, ani powietrza w górnym wężu, ani…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnosnie cewki zaplonowej w audi A4 B6 2004r. 1.6 Benzyna 110kw - a mianiwicie jaka powinna byc rezystencja na sprawnej cewce.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Audi 3.0 asn podczas wymiany rozrządu przy wyciąganiu gruszek i klap wirowych klapy się rozsypały , kupiłem nowe ( używane ) po złożeniu wszystkiego auto żyje swoją historia , raz ma moc raz jej nie ma raz się dławi jakby gaz był zamontowany na sriubie , dławi się jakby gazu brakowało , przy mocnym wciśnięciu gazu potrafi szarpnąć , zaznaczam ze gruchy i klapy zostały sprawdzone działają poprawnie… pomóżcie bo oszaleje z tym samochodem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam audi a4b6 1.9tdi 2001r. 130km z czipem na 170km. Ostatnio pojawił się problem z ruszaniem. Jak puszczam sprzęgło to czy dodam gaz czy nie on gaśnie (zadusza się). Taka rzecz dzieje się na jedynce i wstecznym, reszta biegów normalna. Nic nie stuka sprzęgło się nie ślizga.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
witam jestem nowy jeśli cś nie tak to z góry sorki,a więc tak poszukuje do audi 80 b4 1.9 tdi 90km słynny 1z potrzebuje do niego książki napraw a dokładnie z jakimi momentami po dokręcać śruby,jakie maja byc luzy itp ogólnie przeprowadzam generalny remont silnika i potrzebuje wszystkich informacji licze na pomoc,z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
witam mam pytanie czy do audi a4 b6 2001 podejdzie inna korbka do opuszczania szyb tyl z inego modelu np.czy musi byc oryginal??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem, auto nigdy nie bralo mi oleju, co 10 tys wymieniam, ostatnim razem wymieniłem i wyjechałem za granicę, niedawno wróciłem,przez ten czas autem jeździła dziewczyna, wszystko było ok dopóki dziś sprawdziłem stan oleju.... bagnet suchy... o co tu chodzi ? Jakieś pomysły? Pomocy ,czujnik od oleju miałem zepsuty więc nic nie pokazywał.
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Więc tak zacznę od najbardziej oczywistych rzeczy nie mam książki serwisowej a wlepa z kodem lakieru została zdrapana jakiś czas temu przez poprzednich właścicieli, a potrzebuję wymienić część z powodu uszkodzenia, jeśli byłby ktoś w stanie mi zdekodować po numerze vin byłbym wdzięczny numer vin : WAUZZZ8E64A022891
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
witam, chciałbym do swojej perełki zalozyc filtr stozkowy z silnikiem 1.8t czy macie może jakiś ciekawy do polecenia?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Poszukuję podsufitki w dobrym stanie do A4 (b6) sedan bez szyberdachu i z oświetleniem przy osłonach przeciwsłonecznych - kolor jasnoplatynowy szary nr oryginału 8E5 867 505 S 2BH. Moja niestety się rozkleiła. Ewentualnie może być cały kpl. środek czarny oczywiście bez siedzeń i boczków drzwi. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od ponad tygodnia mam problem z doborem uchwytu isofix do Audi a 4 b 6 2001 rok, może mi ktoś pomóc? Rozstaw srob to 14,5 cm
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Szukam majstra który wie jak podłaczyc prędkosciomierz po przekładce skrzyni z multitronika na manuala, warminsko mazurskie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam od jakiegoś czasu mam problem z nawiewem po godzinie jazdy z nawiewów nie leci powietrze wszystko kotłuje się pod pulpitem. powymieniałem silniczki nic to nie pomogło coś się blokuje i nie puszczę powietrza na kabinę. Miał ktoś może taki problem???
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko, od ponad miesiąca jestem posiadaczem Audi A4B6 i przyszła pora żeby zrobić coś z wydechem. Chciałbym trochę porad odnośnie tego, na początku chciałem wywalić końcowe puchy wspawać tam jakieś rury nierdzewki i dołożyć do nich jakieś końcówki, tylko nie mam pojęcia jakie. Mielibyście jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem użytkownikiem czerwonej strzały b6 1.9tdi z 2004r. Od niedawna zaczął występować u mnie problem niecałkowitego zaniku prądu czyli cała deska włącznie z tym małym elektronicznym ekranikiem po środku kontrolki zapalniczka radio itp gasną na sekundę i spowrotem wracają do normy dzieje się to w randomowych momentach czasami kilk razy pod rząd a czasami raz na kilka minut, silnik pracuje normalnie światła przód tył tak samo bez zmian. Z dodatkowych informacji mogę powiedzieć że kiedy przekręcam kluczyk na zapłon po dłuższym staniu auta np. Po pracy to na chwilę lewy migacz na desce się zapali tak na 1-2sek i oraz pojawia się samoczynne trabniecie jak byś prz…
-
- 0 odpowiedzi
- 754 wyświetleń
-
-
Witam, mam bardzo nietypowy problem. Ogólnie klimatyzacja działa dobrze ale zauważyłem że gdy mam wyłączoną recyrkulację nawiew jest jakby w środku panelu, słychać że coś wieje ale nie czuć + parują szyby. Ale za to jak z wyłączoną recyrkulacją użyję spryskiwacza (nawet na 1 sekundę wcisnę dźwignię) nawiew działa idealnie przez około 5 sekund.
-
- 0 odpowiedzi
- 727 wyświetleń
-
-
Witam, od około miesiąca spod pokrywy słychać ciągły metaliczny dzwięk - jakby pracę łańcucha, po ściągnięciu pokrywy zobaczyłem że łańcuch otarł o pokrywę na głębokość około 0,5 mm, i moje pytanie brzmi - Czy zmienić tylko napinacz bo nie napina dobrze łańcucha, czy tylko łańcuch bo się rozciągnął, czy nie ryzykować i wymienić napinacz + łańcuch, niestety nie mierzyłem cisnienia oleju, ale nigdy nie wyskoczyły błędy z nim związane - no ale różnie to bywa i nigdy nie wiadomo, wiem że bardzo duży syf w środku, auto kupiłem około roku temu. Próbowałem bardzo mocno wcisnąć palcami napinacz w dół i w sumie nie drgnął nawet, górny ślizg również nie wygląda jakoś tragiczni…
-
- 1 odpowiedź
- 633 wyświetleń
-