Audi A4 B6 (2000-2004)
Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
727 tematów w tym forum
-
Witam ! Mam problem z moim audi a4 b6 . 2003r. Otóż nie mogę go odpalić, Kontrolka akumulatora miga jak szalona, słychać przy tym specyficzne ,, cykanie " . samochód kreci, nie jest to wina akumulatora. Tak jakby alarm odciął zapłon - no nie wiem, nie znam sie ;/ Licze że ktoś mi pomoże. zamieszczam link do filmu jak to wygląda .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam w mojej audi mam wydech jak na załączonym obrazku. Przepustnice są cały czas otwarte podpiete sa tam weze od podciśnień w bagażniku jest jakaś skrzynka chyba do sterowania tym systemem. Na jakiej zasadzie to działa i co zrobić by to na nowo uruchomić? Jedna klapka się rusza druga ani drgnie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Siema, posłuchajcie silnika i napiszcie co jest grane. Oczywiście grzecznie proszę o pomoc i z góry dziękuje. Pierwszy film zimny silnik po nocy. Drugi rozruch na ciepłym. Trzeci po 6 godzinach. Miałem filmiki z rozruchu zimą ale padła mi karta, wtedy było dobrze słychać. Ale kupowałem auto latem i wszystko było ok. Mam swoje podejrzenia. ale nie chce nic sugerować. Wyjmowałem zawór ciśnienia oleju z wariatora, bez problemów, zawór działa, gniazdo w wariatorze bez oznak zużycia. MOV00007 (online-video-cutter.com).mp4 MOV00008 (online-video-cutter.com).mp4 MOV00010 (online-video-cutter.com).mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chcę założyć sprężyny z tyłu do Audi A4 B6 od Audi S-line , czy mi to usztywni tył samochodu ? Bo często jeżdżę z dużym obciążeniem z tyłu auta. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie znajomy ma audi a4 b6 i dzis zobaczyl wiszaca na kablu antenowym jakas plytke, ruszyl nia i sie oderwala. Byla ona zamocowana na nicie kolo tylniego uchwytu na hak ... wie ktosmoze co to ? Niestety przegladajac forum nie znalazlem odpowiedzi na to pytanie.......
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po zakupie samochodu zrobiłem nim 500 km i wyskoczył mi bład nr P1429 elektryczna pompa podciśnieniowa (hamulec). Hamulce działają i nie mam z nimi problemu natomiast powtarzający sie bład jest irytujący. Czy ktoś z was miał już taki bład lub wie co może być przyczyną ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam dwa dni temu wróciłem do domu odstawiłem auto na parking wszystko było dobrze następnego dnia już nie odpaliło kręci i cisza wszystko zostało sprawdzone cewka ,iskra,pompka paliwa wszystko jest dobrze,przy podłączeniu kompa nic nie wykazało gdzie szukać
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moja a4 b6 nie posiadala podsietlenia drzwi wiec elektryk powiedzial mi w jakie kable sie wpiac by podlaczyc sobie ledy. Minus do wiazki(kabel do krancówki klamki) plus z wtyczki czarnej co wpina sie do modulu. Siwecilo dobrze po otwarciu drzwi sie swiecilo zamykam gasnie... teraz nie swieci wgl a malo tego na fisie nie pokazuje ze sa otwarte drzwi nie dzialaja przyciski opuszczania/podnoszenia drzwi. Po przekreceniu stacyjki zamki dziwnie cykaja :/ to tyle co sie zbaranilo i moje pytanie jak zdiagnozowac blad da sie to zrobic czy bede musial kupic nowy modul ? Prosze o pomoc bo jestem juz bez sil :((
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Audi 3.0 asn podczas wymiany rozrządu przy wyciąganiu gruszek i klap wirowych klapy się rozsypały , kupiłem nowe ( używane ) po złożeniu wszystkiego auto żyje swoją historia , raz ma moc raz jej nie ma raz się dławi jakby gaz był zamontowany na sriubie , dławi się jakby gazu brakowało , przy mocnym wciśnięciu gazu potrafi szarpnąć , zaznaczam ze gruchy i klapy zostały sprawdzone działają poprawnie… pomóżcie bo oszaleje z tym samochodem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Poszukuję podsufitki w dobrym stanie do A4 (b6) sedan bez szyberdachu i z oświetleniem przy osłonach przeciwsłonecznych - kolor jasnoplatynowy szary nr oryginału 8E5 867 505 S 2BH. Moja niestety się rozkleiła. Ewentualnie może być cały kpl. środek czarny oczywiście bez siedzeń i boczków drzwi. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio miałem problem z dogrzewaniem się silnika. Długo dochodził do temperatury 90 oC a jak włączałem ogrzewanie na ECON temperatura od razu spadała do 70 oC. Wymieniłem termostat na ori ASO i przy próbie odpowietrzania zauważyłem niepokojące objawy. Do węża nagrzewnicy (tego górnego z dziórką) nie dochodzi w ogóle płyn chłodzący. Przegoniłem auto jakieś 30 km na około 2,5-2,7 krpm, wróciłem do garażu, odkręcam delikatnie korek zbiornika i niespodzianka. Zero ciśnienia w układzie, woda w zbiorniku ledwie ciepła. Odpalama silnik, zsuwam górny wąż nagrzewnicy delikatnie żeby go odpowietrzyć i nic się nie dzieje. Silnik na 2,5 krpm, ani powietrza w górnym wężu, ani…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie odnosnie cewki zaplonowej w audi A4 B6 2004r. 1.6 Benzyna 110kw - a mianiwicie jaka powinna byc rezystencja na sprawnej cewce.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam audi a4b6 1.9tdi 2001r. 130km z czipem na 170km. Ostatnio pojawił się problem z ruszaniem. Jak puszczam sprzęgło to czy dodam gaz czy nie on gaśnie (zadusza się). Taka rzecz dzieje się na jedynce i wstecznym, reszta biegów normalna. Nic nie stuka sprzęgło się nie ślizga.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
witam jestem nowy jeśli cś nie tak to z góry sorki,a więc tak poszukuje do audi 80 b4 1.9 tdi 90km słynny 1z potrzebuje do niego książki napraw a dokładnie z jakimi momentami po dokręcać śruby,jakie maja byc luzy itp ogólnie przeprowadzam generalny remont silnika i potrzebuje wszystkich informacji licze na pomoc,z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem, auto nigdy nie bralo mi oleju, co 10 tys wymieniam, ostatnim razem wymieniłem i wyjechałem za granicę, niedawno wróciłem,przez ten czas autem jeździła dziewczyna, wszystko było ok dopóki dziś sprawdziłem stan oleju.... bagnet suchy... o co tu chodzi ? Jakieś pomysły? Pomocy ,czujnik od oleju miałem zepsuty więc nic nie pokazywał.
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
witam mam pytanie czy do audi a4 b6 2001 podejdzie inna korbka do opuszczania szyb tyl z inego modelu np.czy musi byc oryginal??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Więc tak zacznę od najbardziej oczywistych rzeczy nie mam książki serwisowej a wlepa z kodem lakieru została zdrapana jakiś czas temu przez poprzednich właścicieli, a potrzebuję wymienić część z powodu uszkodzenia, jeśli byłby ktoś w stanie mi zdekodować po numerze vin byłbym wdzięczny numer vin : WAUZZZ8E64A022891
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
witam, chciałbym do swojej perełki zalozyc filtr stozkowy z silnikiem 1.8t czy macie może jakiś ciekawy do polecenia?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od ponad tygodnia mam problem z doborem uchwytu isofix do Audi a 4 b 6 2001 rok, może mi ktoś pomóc? Rozstaw srob to 14,5 cm
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Szukam majstra który wie jak podłaczyc prędkosciomierz po przekładce skrzyni z multitronika na manuala, warminsko mazurskie
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam od jakiegoś czasu mam problem z nawiewem po godzinie jazdy z nawiewów nie leci powietrze wszystko kotłuje się pod pulpitem. powymieniałem silniczki nic to nie pomogło coś się blokuje i nie puszczę powietrza na kabinę. Miał ktoś może taki problem???
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko, od ponad miesiąca jestem posiadaczem Audi A4B6 i przyszła pora żeby zrobić coś z wydechem. Chciałbym trochę porad odnośnie tego, na początku chciałem wywalić końcowe puchy wspawać tam jakieś rury nierdzewki i dołożyć do nich jakieś końcówki, tylko nie mam pojęcia jakie. Mielibyście jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem użytkownikiem czerwonej strzały b6 1.9tdi z 2004r. Od niedawna zaczął występować u mnie problem niecałkowitego zaniku prądu czyli cała deska włącznie z tym małym elektronicznym ekranikiem po środku kontrolki zapalniczka radio itp gasną na sekundę i spowrotem wracają do normy dzieje się to w randomowych momentach czasami kilk razy pod rząd a czasami raz na kilka minut, silnik pracuje normalnie światła przód tył tak samo bez zmian. Z dodatkowych informacji mogę powiedzieć że kiedy przekręcam kluczyk na zapłon po dłuższym staniu auta np. Po pracy to na chwilę lewy migacz na desce się zapali tak na 1-2sek i oraz pojawia się samoczynne trabniecie jak byś prz…
-
- 0 odpowiedzi
- 860 wyświetleń
-
-
Witam, mam bardzo nietypowy problem. Ogólnie klimatyzacja działa dobrze ale zauważyłem że gdy mam wyłączoną recyrkulację nawiew jest jakby w środku panelu, słychać że coś wieje ale nie czuć + parują szyby. Ale za to jak z wyłączoną recyrkulacją użyję spryskiwacza (nawet na 1 sekundę wcisnę dźwignię) nawiew działa idealnie przez około 5 sekund.
-
- 0 odpowiedzi
- 817 wyświetleń
-
-
Witam, od około miesiąca spod pokrywy słychać ciągły metaliczny dzwięk - jakby pracę łańcucha, po ściągnięciu pokrywy zobaczyłem że łańcuch otarł o pokrywę na głębokość około 0,5 mm, i moje pytanie brzmi - Czy zmienić tylko napinacz bo nie napina dobrze łańcucha, czy tylko łańcuch bo się rozciągnął, czy nie ryzykować i wymienić napinacz + łańcuch, niestety nie mierzyłem cisnienia oleju, ale nigdy nie wyskoczyły błędy z nim związane - no ale różnie to bywa i nigdy nie wiadomo, wiem że bardzo duży syf w środku, auto kupiłem około roku temu. Próbowałem bardzo mocno wcisnąć palcami napinacz w dół i w sumie nie drgnął nawet, górny ślizg również nie wygląda jakoś tragiczni…
-
- 1 odpowiedź
- 809 wyświetleń
-