Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam mam pytanie czy ktoś wymieniał w audi s3 skrzynię na 6cio biegową czy są jakieś haczyki w tym zabiegu.???
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktoś pomysł albo miał taki problem . Mianowicie odpalam rano silnik , ruszam normalnie a audi szarpie jakby miało zaraz zgasnąć i ma tak dopóki nie złapie temperatury . Jak już złapie to wtedy jest ok nic nie szarpie . Dzieję się tak tylko na zimny silniku zawsze po nocce czy dłuższym postoju . U mechanika byłem nie raz ale rozkłada ręce , poduchy i wszystko całe . Ręce opadają więc prośba do was pomóżcie . Sprzęgło wykluczam bo i na ciepłym też by szarpało a nie szarpie .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko wszystkim Mam taki problem,poniewaz jak jade autem to mam temperature 90stopni jak stane na dłuzsza chwilke w korku to automatycznie rosnie do ponad 100 co moze byc przyczyna ? Mechanikowi dałem do sprawdzenia to powiedział ze chłodnica,wentylator i termostat w normie. a temperatura rosnie,powiedział jezdzic i obserwowac,co wydało mi sie bardzo głupie. kto moze byc problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Czesc chciałbym przyciemnic szyby w audi s3 w warszawie ktoś coś wie gdzie mogę to zrobić i jaka jest cena za tył i tylny bok ? thx
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z abs-em. mianowicie kupiłem sobie polski vab2.5 sprawdziłem i mi nie czyta tylko jednego koła, przód prawy, przy ruszaniu tryzma mi cały samochod a abs w czasie jazdy nie chodzi:( wykazał mi takze błąd" can data bus, abs-uszkodzenie. przewody, rezystor w ecm" i nie wiem własnie co to tez rezystor w ecm:( moze mi ktos pomóc i podpowiedziec co mam zrobic zeby mnie to jak najtaniej wyniosło??
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, zacznę od tego, że chodzi o Audi A3 1,9 130KM z 2001 roku. Problem zaczął się gdy po zatankowaniu paliwa i przejechaniu 15 km auto straciło na mocy jakby turbina przestała chodzić i najzwyczajniej w świecie silnik zgasł. Silnik ostygł przejechałem kolejne 10 km i znów się to powtórzyło. Po podłączenia pod Vag wykazało błędy w czujnikach poziomu oleju i temperatury płynu- wymieniłem (na nowe) lecz problem nie zniknął, auto ciągle gasło po chwili odpalenia. Myślałem, że paliwo jest słabej jakości lecz auto nie dymi, poza tym sprawdziłem filtr paliwa i jest OK. Wyczytałem, że powodem może być pompka paliwa vacum (rozebrałem, wyczyściłem, założyłem) -lecz i to nie p…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje odczyt EPROM z licznika w Audi A3 1.9 tdi 2002 rk 130ps jesli ktos by mogl zrobic zdjecie i wstawic na forum bądź wysłać mi na e-mail byłbym wdzięczny .
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mój prędkościomierz w audi a3 jest zepsuty. Próbuje znaleźć licznik na wymianę lecz nigdzie nie jest dostępny. Jaki może być odpowiednik prędkościomierza 8L920900L. Auto w automacie, 1.6 benzyna, rocznik 2001. Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiednika.
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Piszę tutaj po raz pierwszy, piszę również dlatego że nigdzie indziej nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Mianowicie jak wymienić tylną, prawą lampę w tym samochodzie? Przeszukałem wszystko i nigdzie nie udało mi się znaleźć pomocy, wszędzie piszą tylko o lewej lampie co jest z lekka dziwne. Z góry dziękuję za pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Opóźniony na ciepłym silniku. Naciskam i reakcja jez dopiero pi chwili.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A3 1.8 125 KM. Samochód ma mało mocy ,po wciśnięciu gazu wogole nie czuć przyspiesznia,dopiero w pełnym momencie zaczyna ciągnąć na wysokich obrotach. Vag pokazuje następujący błąd: P0605 Ostatnio wymienione przepływomierz oraz czujnik położenia wału korbowego, świece.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem nie dawno zobaczylem ze jak zostawie otwarte drzwi w aucie, do strasznie drgaja bez wlaczonej klimy, jak wlacze klime to drgania sa jeszcze wieksze, odczuwalne jest to na calej budzie i na kierownicy chcialem sie zapytac czy to moze byc kolo dwumasowe ? Jaki jest koszt wymiany, i czy musze wymieniac cale sprzeglo ? I czy moge dalej jezdzic autem? W aucie byl wymieniany silnik, bo w poprzednim byl pekniety blok silnika..czytalem i tym na innych forach ale za duzo mi to nie dalo. Kolejny problem to spalanie, zatankowalem ostatnio pol baku i zrobilem zaledwie 140 km. A jezdzilem spokojnie. Prosze o pomoc i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A3 1.8 125 KM. Samochód ma mało mocy ,po wciśnięciu gazu wogole nie czuć przyspiesznia,dopiero w pełnym momencie zaczyna ciągnąć na wysokich obrotach. Vag pokazuje następujący błąd: P0605 Ostatnio wymienione przepływomierz oraz czujnik położenia wału korbowego, świece.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam i proszę o pomoc "kupiliśmy" z żoną autko jak w tytule rocznik 2000, jadąc ma się wrażenie że auto się męczy, głośno pracuje na tyle by zachować komfort jazdy chce się wrzucić wyższy bieg i to już przy 2k obrotów, moim skromnym zdaniem odczuwanie dyskomfortu powinno nastąpić pomiędzy 2,5-3k obrotów, przy 100km/h 5 jużwydaje się mało a 120km/h nie chce się przekraczać. pytanie czy to uzależnione jest od pojemności silnika?, od tego że jest instalacja gazowa? może jest ktoś z Poznania kto ma większy ogląd na sytuację i doradzi co można z tym autkiem jeszcze zrobić, pomoże w ustaleniu dokładnie wersji, gdyż słyszałem już wiele opinii często sprzecznych. z góry dziękuję…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moim audi A3 otóż rzucił palenie . Jedyny sposób w jaki go mogę uruchomić to psikając plakiem w kolektor ssący . Sprawdziłem już ciśnienie na cylindrach , zregenerowałem głowicę i pompki , zmieniłem rozrusznik , nowe czujniki wału i wałka , podmieniałem pompę tandemową , nowe świece żarowe , nowy filtr paliwa . Gdy audi odpalę z plaka chodzi idealnie równo nie trzęsie silnikiem nie ma zaniku mocy i jak zgaszę i chcę zapalić nic z tego posadzę akumulator i nie zapali . Proszę o jakieś podpowiedzi może wspólnymi siłami naprawimy to moje audi . Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Otoż pewnego dnia zgubiłam , zerwało sie , nie wiem czy w dobra strone ide czy to jest dekielek czy naklejka. Ktoś mi poardzi co dalej z tym? Dziekuje i pozdrawiam :). Dam zdjecia
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
-
-
Witam. Założyłem radio chorus do Audi a3 1,8T 2002r. Do tej pory był jakiś clarion i nawet grało. Dzisiaj pokazał mi się na wyświetlaczu napis ALARM. Czego on dotyczy? A druga sprawa jak ma wyglądać kodowanie takiego fabrycznego radia by na fisie były wyświetlane stascje radiowe?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od tyg jestem posiadaczem audi a3 8l. Nie mam ogrzewania. A bylo. Nadmieniam ,ze zbiorniczek wyrownawczy mam do wymiany roscypala sie w mak cesc w srodku do mierzenia stanu plynu. Moze zapchala sie nagrzewnica?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Wtam . Mam nastepujący problem : Gdy wrzucam drugi bieg silnikiem zaczyna szarpać i raz przyśpiesza a za chwilę zwalnia jakby coś go blokowało . Gdy się zatrzymam i dodam gazu na luzie silnik gaśnie a za mną pojawiają się kłęby białego dymu . Gdy zgaszę silnik i znów go zapale muszę czekać aż silnik zacznie normalnie pracować , wtedy mogę ruszyć i normalnie jechać bez problemów .
-
- 0 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanko czy to możliwe bym miał uszkodzony termostat? Od jakiś 2-3 tyg widzę że temperatura na wskaźniku pokazuje 70-75 stopni w trakcie jazdy. Na postoju zagrzeje się do 90 stopni. Ale gdy ruszę i przejadę maks 1km spada znowu do 70-75 i stoi. Jedynie w trakcie jazdy do 90 nagrzewa się gdy jadę ze stałą prędkością 120 km/h przez dłuższy czas. Jakieś pomysły? Btw pytałem znajomego "Mechanika" (w cudzysłowiu bo nie wiem czy mu wierzyć) powiedział że mam bardzo dobre chłodzenie zamontowane i temu. Za każdą pomoc bardzo dziękuję! ---EDIT--- Problem rozwiązany. Nie słuchając się rad wymieniłem termostat i on okazał się winowajcą złego trzymania temperatury. Tem…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Niby banał, a nie moge jej wyciągnąć, a nie chcialbym uszkodzic. Jak wyjąć zarówke przednia postojowa? Pozdrowienia
-
- 0 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Muszę wymienić cewkę zapłonową w mojej A3. Czy orientujecie się jakiej firmy cewkę najlepiej kupić i jaki jest koszt jej wymiany?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie podczas jazdy zapalily mi się dwie kontrolki od ABS i konroli trakcji po chwili zgasly i znów wyskoczyly po ponownym odpaleniu silnika przez 2-3min było ok i znów się zapaliły , Podczas jazdy ze dwa razy gasną i znow wyskakują , dodam ze tak się stało po wyjęciu tylnej lewej lampy , wyjmowalem ją ponieważ wyskakiwal błąd od spalonej żarówki kierunku i świateł mijania , Tak samo było z żarowkami po przekreceniu zapłonu wyskakiwal błąd o żarówkach i po chwili gasł i tak za każdym razem przy zapaleniu silnika , teraz z zarowkami jest ok , Pojawiły błędy od ABS kontroli trakcji ma to jakiś związek ? , Proszę o pomoc , na razie nie mam możliwości jechan…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-