Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8L (1996-2003)

Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez gromowin,

Witam. Mam problem z moim audi a3 1.9 tdi 90km agr. Zacznę od tego że jakis miesiąć temu pękło mi ucho od amortyzatorka napinacza paska wilelorowkowego, auto było mi potrzebne na zaraz a żaden mechanik nie chcial mi tego odrazu naprawic wiec postanowilem ze sam go wykręce(napinacz), wykrecilem go i pojechalem do mechanika i powidzial mi ze napinacz i amortyzatorek jest jeszcze dobry. W sklepie powiedzieli mi ze original kosztuje okolo 700 a jakis zamiennik 200 wiec postanowilem zespawac to ucho. Rolka napinacza tez zostala stara bo nie miala luzu. Wkręciłem to z powrotem w szystko było dobrze, tylko jedno mnie zastanawiało: dlaczego to sie urwało? przeciez nie tak samo z…

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez kornel613,

Witam Silnik pracuje na dosyć niskich obrotach ,jest to 600 oraz ma wahania obrotów ,które objawiają się podczas spuszczenia gazu np. wciskam pedał gazu rosną obroty z 600 na 2000 po czym spadają równomiernie po czym zatrzymują się na 1200 przez chwilę i znów spadają do 600. Proszę o pomoc z góry dziękuję :). Film który przedstawia problem z obrotami ---> https://www.youtube.com/watch?v=ebjeLGqZAjM

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  3. Witam , mam problem z zakodowaniem /programowaniem "scyzoryka". Może opiszę swój problem od początku krok po kroku. Jakieś 2 miesiące temu mój scyzoryk miał nieprzyjemny upadek z 3 piętra . w skutek tego cały się nazwijmy to delikatnie " otworzył" wydawało mi sie że pozbierałem wszystkie części . Tj , grot z plastikiem gdzie znajduje sie immobiliser , obudowę z płytką , koszyczek na baterie oraz jedną baterię . Wydawało mi sie że powinna być jedna. jak sie domyślacie pilot nie działał , myślałem ze uszkodziłą sie płytka. Tak więc zmuszony byłem do otwierania auta z grotu. Jednakże niedawno dowiedziałem sie ze powinienem mieć dwie baterie . także wczoraj ku…

• 0 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez ZI3LUW4W,

Witam, mam problem z moim 1.9 tdi Quattro Od pewnego czasu quattro nie spina napędu, po odpaleniu kontrola trakcji działa ale po jakimś czasie czuć lekkie szarpnięcie którymś tylnym kołem i wyłącza się kontrola trakcji a Quattro nie spina niezależnie od tego czy kontrola trakcji jest czy jej nie ma

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez miscic,

Witam . Mam audi a3 8l 1.6 w benzynie i mam taki problem gdyż podczas redukcji mam częsty problem z wrzuceniem biegu drugiego .Raz się uda a raz nie (bieg pierwszy tez sie zdarza mieć taki problem ) reszta chodzi dobrze . Wiecie w czym tkwi problem i ile jakby co może kosztować naprawa mniej wiecej . Pozdrawiam gorąco

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez kosmita007111,

Otóz rozebrałem boczek dzwi kierowcy wszystko jest ok, slizgi są dobre nic nie jest zasniedziałe czy cos w tym rodzaju jednak szyba ledwo co sie domyka, silniczek jest sprawny, nawet jeśli pomagam ręką szybie sie domknąć nic to nie daję, wiec o co chodzi?

• 2 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez mufi233,

Witam Proszę mi powiedzieć co to jest zaznaczone strzałką na turbinie? Bo mam wrażenie że z tego mi leci olej. Mam audi A3 110 silnik AHF z 1997 roku.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Blinx,

Witam serdecznie. Zakupiłem dzisiaj Audi A3 1.6 w benzynie z roku 2002, ze 101 PS-ami. Problem pojawił się już tuż po ruszeniu na ulice . Auto szarpie i nie wchodzi dobrze w obroty przy pełnym gazie ( jakby się dławił ) Przy spokojnym operowaniu gazem, auto da się normalnie prowadzić , ale tylko wtedy gdy nie trzeba jechać pod górkę . Podczas tego ( dławienia się ) czasami zacznie na chwilę normalnie przyspieszać i wchodzi w obroty, lecz za moment jest to samo . Przy postoju na biegu jałowym, obroty czasami lekko spadają ( Mniej więcej o 100-200 ) . Gdy cała ta sytuacja zaczęła się dziać zapaliła się żółta kontrolka od silnika i ESP. Byłem w warsztacie na odczytywanie błę…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez wiktor_rn,

Witam! z godnie z tytułem (w mojej a3 1,9 tdi po lifcie) mam problem z alarmem, a mianowicie gdy zamykam samochód z pilota światła kierunków nie mrygają i po upływie 1 min. alarm zaczyna wyć. A jak otwieram auto kierunki mrugają. Może ktoś miał już ten problem. Alarm jest orginalny.

• 2 odpowiedzi
    • 17,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez hubertosolo,

Witam Mam problem ze skrzynią biegów podczas jazdy gdy wrzuciłem 3 bieg zgrzytło i jakby sam się wrzucił 4 bieg , lewarkiem można machać w każdą stronę bez oporu ciągle jest wrzucony 4 bieg . czy mogła paść cała skrzynia czy sam wybierak ?

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 7,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Manianaa,

Cześć wszystkim, od dłuższego czasu mam pewien problem z moją audi a3, może ktoś zna temat i będzie w stanie doradzić. Kilka tygodni temu wymieniałam u mechanika nagrzewnice ponieważ auto mocno parowalo. Auto z przodu musiałbyc całe rozebrane. Po odebraniu auta przez około tydzień było wszystko w porządku, zaliczyłam nawet dłuższa jazdę. Z dnia na dzień po odpaleniu silnika zaczęły migać światła awaryjne, nie dało się ich wyłączyć. Sytuacja miała miejsce przez kolejne 2-3 dni. Przy każdym odpaleniu migały awaryjne. Kolejnego dnia auto nie odpaliło, dostawał obrotów ale nie odpalał. Akumulator został naładowany, po włożeniu auto nadal nie odpalalo. Auto…

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez czaja65,

Witam jestem włascicielem Audi A3 8L 2000 r. 1.6 benzyna i mam nastepujacy problem.Po wymianie acu na nowy przestał działać centralny zamek z pilota,oraz po 1 dniu juz nawet przy zamykaniu drzwi muszę zamykac wszystkie po kolei czyli problem centralnego zamka .Prosze o porade .

• 2 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Eazyde,

WItam, posiadam taki problem: Nie chce odpalac na benzynie, tzn. włączy sie pochodzi chwili nie reagujac na gaz i gaśnie dopiero odpali za 10 razem z nogą na gazie ( musze trzymać na obrotach, na niskich gaśnie). Na cieplym tez ten problem ale odpala wczesniej tzn około 3 razu ale też z nogą na gazie. Jazda na benzynie jest tragiczna, szarpie i wydaje dziwne dźwieki spod silkinka przypominające uderzenia. Na lpg w trybie awaryjnym pali normalnie ale robi się zimno i nie chce go tak odpalać, jazda na lpg płynna bez zastrzeżeń. Po skanie wagiem wyskoczył błąd immo 17978 P1570 . Dodam ze do wymiany mam napinacz bo już słychac jak chodzi i wyciek chłodnicy ale dziś się tym za…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez cygnus0,

Witam mam problem z oprotomierzem podczas jazdy jak sie zatrzymuje np. na swiatlach to zamiast skazowka zatrzymac sie na 900 ponizej 1 to spada na max na dol i po dodaniu gazu leci od "0" . Dopiero jak zgasze auto i przekrece kluczyk to wraca na 900 kreske ponizej 1 . Co moze być przyczyna takiego dzialania?

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Łukaszenko,

Witam mam problem z moja audunią i postanowilem zaczerpnac porady a mianowicie.Po dlugim postoju lub po nocy mam problem zeby zapalic krece raz to czasami mi silnik sie zatrzyma,wiec krece dalej i jak odpali to jest uczucie jak by nie palil na wszystkie topki i gdy go zgasze i odpale ponownie to jest ok.wymienilem juz wiele czesci ktore mogly miec wplyw ma odpalanie i odwiedzilem juz kilka warsztatow i w kazdym mowili co innego,ale jezeli sie nagrzeje i wskoczy na gaz to automatycznie chodzi rowno wymienione mam swiece,kable,cewke,czujnik temperatury,czujnik walka rozrzadu i walu korbowego.Po podlaczeniu pod vag pokazuje mi kilka bledow:wyskakiwanie zaplonu na pierwszym c…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez MichalABG,

Witam, w A3 znajomej został uszkodzony próg, jest on wykonany z plastiku/materiału podobnego do plastiku. Na początku myślałem, że jest to zwykła nakładka tuningowa lecz gość, który handluje takimi nakładkami twierdzi, że jest to cały oryginalny próg w tym aucie. Nigdzie takiego nie mogę znaleźć, ciężko mi też uwierzyć że jest to oryginalny próg bo nigdzie indziej takiego nie wiedziałem a dziewczyna chce to naprawić bo jednak szpeci auto. Jakie pomysły na ten problem? Rzeczywiście trzeba wycinać ten próg i wstawiać nowy fabryczny czy jak to widzicie? Jestem zielony w temacie blacharki stąd pytanie na forum. Czy może też jest szansa, że jakis artysta magik dopasuje cześć p…

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  17. Witam mam problem nie działają tylne głośniki oraz sub. podłączone jest wszystko Adapter radio pioneer DEH-1500UB PROSZĘ O POMOC

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez MiloszA3,

Witam Córka posiada Audi A3 8L 1.9tdi (110HP) z 2001 roku. Jestem po regeneracji turbiny (firma Turbo-Tec w Jaworznie) bardzo proszę o sprawdzenie logów, gdyż auto generuje błąd silnika 17965 i turbina przechodzi w tryb awaryjny. Przeważnie powyżej 3000 tyś obr, odcina moc, trzeba gasić i odpalać auto ponownie w celu resetu. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Miłosz Załączam logi, link do poglądu logów: https://vaglogs.com/ LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-001-003-004.csv LOG-01-007-013-010.csv LOG-01-018-023-xxx.csv LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-003-xxx-xxx.csv LOG-01-004-xxx-xxx.csv LOG-01-011-xxx-xxx.csv LO…

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez kris95,

Wie ktoś może Audi A3 8l Anglika od 2001 do 2003 silnik 1.9 TDI 130 KM. Bo ja posiadam wersja europejska. Bo silnik i podzespoły mam w całkiem dobrym stanie. Ale niestety Karoseria nie jest za ciekawa, a byłem u blacharza i mi powiedział że się nie opłaca robić. I chciałem zrobić przekładkę. Albo gdzieś się postarać w miarę ogarniętą całą karoserię. Jak by wam się odbiło, gdzieś coś o uszy w miarę ogarniętym stanie, to by był wdzięczny o jakieś info. Jeszcze dodam że może być delikatnie puknięte ale najlepiej w przód. A jeśli chodzi o kolor, to najlepiej czarny.A jeszcze jedno pytanko wie ktoś może takie same alufelgi. Tylko że rozstaw śrub 5x112 bo te na zdjęciu mają 5x…

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez AniaWu,

Witam, być może ten temat był już poruszany, niestety nie doszukałam się niczego związanego z moim problemem, mianowicie, posiadam Audi A3 8L rocznik 2000, z radiem Chorus na kasety i chciałabym je wymienić na radio CD audi concert a3 8l z wersji po lifcie, aczkolwiek słyszałam, że niestety może ono nie pasować. Stąd tez moje pytanie, czy ktoś miał może taką sytuacje, lub jest mi w stanie odpowiedzieć, czy mogę zamówić to radio, i elektryk a radę je podpiąć czy muszę sobie odpuścić orginalne radio? radio które chcę kupić to concert 8L003516G AUZ2Z3B1216802. Z góry bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Jarek71,

Witam. Założyłem radio chorus do Audi a3 1,8T 2002r. Do tej pory był jakiś clarion i nawet grało. Dzisiaj pokazał mi się na wyświetlaczu napis ALARM. Czego on dotyczy? A druga sprawa jak ma wyglądać kodowanie takiego fabrycznego radia by na fisie były wyświetlane stascje radiowe?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez 379ptp4ms,

Witam, szukam radia z możliwością podłączenia cyfrowej zmieniarki do mojego A3 8L z 1996 roku. Oryginalne radio nie ma tego wejścia. Chcę podłączyć do niego moduł Bluetooth, ponieważ transmitery kasetowe mają okropną jakość dźwięku i przebicia. Jest ktoś w stanie poradzić mi jakie radio należałoby zakupić? Inne funkcje nie mają dla mnie znaczenia, ponieważ nie słucham nic oprócz muzyki z telefonu w aucie. Dodatkowo: czy ktoś wie jak otwiera się schowek w drzwiach? Nie widzę jakiegoś oczywistego sposobu, a nie chcę ciągnąć na siłę

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez jakub302,

Siemanko wszystkim Mam taki problem,poniewaz jak jade autem to mam temperature 90stopni jak stane na dłuzsza chwilke w korku to automatycznie rosnie do ponad 100 co moze byc przyczyna ? Mechanikowi dałem do sprawdzenia to powiedział ze chłodnica,wentylator i termostat w normie. a temperatura rosnie,powiedział jezdzic i obserwowac,co wydało mi sie bardzo głupie. kto moze byc problem ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  24. Witam pomoże proszę, podczas jazdy moją Audi a3 wybuchły mi poduszki powietrzne co skończyło się wizyta w szpitalu na SOR-ze, telefony do serwisu, informacji, biura obsługi klienta kończą się odpowiedzią "nie wiem" Co mogę zrobić uszczerbek cielesny jest znaczny, autko w środku rozprute a na zewnątrz w całości bez żadnego uszkodzenia. Pomocy!!!

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  25. Witam Serdecznie Czy ktoś z Was dysponuję schematem demontażu przedniego zderzaka i nadkola prawego z wyszczególnieniem poszczególnych części Z góry dziękuję za pomoc

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 24,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.