Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
- problem
- pasek
- wielorowkowy
- napinacz
-
Oznaczone tagami:
Witam. Mam problem z moim audi a3 1.9 tdi 90km agr. Zacznę od tego że jakis miesiąć temu pękło mi ucho od amortyzatorka napinacza paska wilelorowkowego, auto było mi potrzebne na zaraz a żaden mechanik nie chcial mi tego odrazu naprawic wiec postanowilem ze sam go wykręce(napinacz), wykrecilem go i pojechalem do mechanika i powidzial mi ze napinacz i amortyzatorek jest jeszcze dobry. W sklepie powiedzieli mi ze original kosztuje okolo 700 a jakis zamiennik 200 wiec postanowilem zespawac to ucho. Rolka napinacza tez zostala stara bo nie miala luzu. Wkręciłem to z powrotem w szystko było dobrze, tylko jedno mnie zastanawiało: dlaczego to sie urwało? przeciez nie tak samo z…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
Witam Silnik pracuje na dosyć niskich obrotach ,jest to 600 oraz ma wahania obrotów ,które objawiają się podczas spuszczenia gazu np. wciskam pedał gazu rosną obroty z 600 na 2000 po czym spadają równomiernie po czym zatrzymują się na 1200 przez chwilę i znów spadają do 600. Proszę o pomoc z góry dziękuję :). Film który przedstawia problem z obrotami ---> https://www.youtube.com/watch?v=ebjeLGqZAjM
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem z zakodowaniem /programowaniem "scyzoryka". Może opiszę swój problem od początku krok po kroku. Jakieś 2 miesiące temu mój scyzoryk miał nieprzyjemny upadek z 3 piętra . w skutek tego cały się nazwijmy to delikatnie " otworzył" wydawało mi sie że pozbierałem wszystkie części . Tj , grot z plastikiem gdzie znajduje sie immobiliser , obudowę z płytką , koszyczek na baterie oraz jedną baterię . Wydawało mi sie że powinna być jedna. jak sie domyślacie pilot nie działał , myślałem ze uszkodziłą sie płytka. Tak więc zmuszony byłem do otwierania auta z grotu. Jednakże niedawno dowiedziałem sie ze powinienem mieć dwie baterie . także wczoraj ku…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z moim 1.9 tdi Quattro Od pewnego czasu quattro nie spina napędu, po odpaleniu kontrola trakcji działa ale po jakimś czasie czuć lekkie szarpnięcie którymś tylnym kołem i wyłącza się kontrola trakcji a Quattro nie spina niezależnie od tego czy kontrola trakcji jest czy jej nie ma
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Mam audi a3 8l 1.6 w benzynie i mam taki problem gdyż podczas redukcji mam częsty problem z wrzuceniem biegu drugiego .Raz się uda a raz nie (bieg pierwszy tez sie zdarza mieć taki problem ) reszta chodzi dobrze . Wiecie w czym tkwi problem i ile jakby co może kosztować naprawa mniej wiecej . Pozdrawiam gorąco
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Otóz rozebrałem boczek dzwi kierowcy wszystko jest ok, slizgi są dobre nic nie jest zasniedziałe czy cos w tym rodzaju jednak szyba ledwo co sie domyka, silniczek jest sprawny, nawet jeśli pomagam ręką szybie sie domknąć nic to nie daję, wiec o co chodzi?
-
- 2 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę mi powiedzieć co to jest zaznaczone strzałką na turbinie? Bo mam wrażenie że z tego mi leci olej. Mam audi A3 110 silnik AHF z 1997 roku.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Zakupiłem dzisiaj Audi A3 1.6 w benzynie z roku 2002, ze 101 PS-ami. Problem pojawił się już tuż po ruszeniu na ulice . Auto szarpie i nie wchodzi dobrze w obroty przy pełnym gazie ( jakby się dławił ) Przy spokojnym operowaniu gazem, auto da się normalnie prowadzić , ale tylko wtedy gdy nie trzeba jechać pod górkę . Podczas tego ( dławienia się ) czasami zacznie na chwilę normalnie przyspieszać i wchodzi w obroty, lecz za moment jest to samo . Przy postoju na biegu jałowym, obroty czasami lekko spadają ( Mniej więcej o 100-200 ) . Gdy cała ta sytuacja zaczęła się dziać zapaliła się żółta kontrolka od silnika i ESP. Byłem w warsztacie na odczytywanie błę…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam! z godnie z tytułem (w mojej a3 1,9 tdi po lifcie) mam problem z alarmem, a mianowicie gdy zamykam samochód z pilota światła kierunków nie mrygają i po upływie 1 min. alarm zaczyna wyć. A jak otwieram auto kierunki mrugają. Może ktoś miał już ten problem. Alarm jest orginalny.
-
- 2 odpowiedzi
- 17,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem ze skrzynią biegów podczas jazdy gdy wrzuciłem 3 bieg zgrzytło i jakby sam się wrzucił 4 bieg , lewarkiem można machać w każdą stronę bez oporu ciągle jest wrzucony 4 bieg . czy mogła paść cała skrzynia czy sam wybierak ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim, od dłuższego czasu mam pewien problem z moją audi a3, może ktoś zna temat i będzie w stanie doradzić. Kilka tygodni temu wymieniałam u mechanika nagrzewnice ponieważ auto mocno parowalo. Auto z przodu musiałbyc całe rozebrane. Po odebraniu auta przez około tydzień było wszystko w porządku, zaliczyłam nawet dłuższa jazdę. Z dnia na dzień po odpaleniu silnika zaczęły migać światła awaryjne, nie dało się ich wyłączyć. Sytuacja miała miejsce przez kolejne 2-3 dni. Przy każdym odpaleniu migały awaryjne. Kolejnego dnia auto nie odpaliło, dostawał obrotów ale nie odpalał. Akumulator został naładowany, po włożeniu auto nadal nie odpalalo. Auto…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem włascicielem Audi A3 8L 2000 r. 1.6 benzyna i mam nastepujacy problem.Po wymianie acu na nowy przestał działać centralny zamek z pilota,oraz po 1 dniu juz nawet przy zamykaniu drzwi muszę zamykac wszystkie po kolei czyli problem centralnego zamka .Prosze o porade .
-
- 2 odpowiedzi
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
WItam, posiadam taki problem: Nie chce odpalac na benzynie, tzn. włączy sie pochodzi chwili nie reagujac na gaz i gaśnie dopiero odpali za 10 razem z nogą na gazie ( musze trzymać na obrotach, na niskich gaśnie). Na cieplym tez ten problem ale odpala wczesniej tzn około 3 razu ale też z nogą na gazie. Jazda na benzynie jest tragiczna, szarpie i wydaje dziwne dźwieki spod silkinka przypominające uderzenia. Na lpg w trybie awaryjnym pali normalnie ale robi się zimno i nie chce go tak odpalać, jazda na lpg płynna bez zastrzeżeń. Po skanie wagiem wyskoczył błąd immo 17978 P1570 . Dodam ze do wymiany mam napinacz bo już słychac jak chodzi i wyciek chłodnicy ale dziś się tym za…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z oprotomierzem podczas jazdy jak sie zatrzymuje np. na swiatlach to zamiast skazowka zatrzymac sie na 900 ponizej 1 to spada na max na dol i po dodaniu gazu leci od "0" . Dopiero jak zgasze auto i przekrece kluczyk to wraca na 900 kreske ponizej 1 . Co moze być przyczyna takiego dzialania?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moja audunią i postanowilem zaczerpnac porady a mianowicie.Po dlugim postoju lub po nocy mam problem zeby zapalic krece raz to czasami mi silnik sie zatrzyma,wiec krece dalej i jak odpali to jest uczucie jak by nie palil na wszystkie topki i gdy go zgasze i odpale ponownie to jest ok.wymienilem juz wiele czesci ktore mogly miec wplyw ma odpalanie i odwiedzilem juz kilka warsztatow i w kazdym mowili co innego,ale jezeli sie nagrzeje i wskoczy na gaz to automatycznie chodzi rowno wymienione mam swiece,kable,cewke,czujnik temperatury,czujnik walka rozrzadu i walu korbowego.Po podlaczeniu pod vag pokazuje mi kilka bledow:wyskakiwanie zaplonu na pierwszym c…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w A3 znajomej został uszkodzony próg, jest on wykonany z plastiku/materiału podobnego do plastiku. Na początku myślałem, że jest to zwykła nakładka tuningowa lecz gość, który handluje takimi nakładkami twierdzi, że jest to cały oryginalny próg w tym aucie. Nigdzie takiego nie mogę znaleźć, ciężko mi też uwierzyć że jest to oryginalny próg bo nigdzie indziej takiego nie wiedziałem a dziewczyna chce to naprawić bo jednak szpeci auto. Jakie pomysły na ten problem? Rzeczywiście trzeba wycinać ten próg i wstawiać nowy fabryczny czy jak to widzicie? Jestem zielony w temacie blacharki stąd pytanie na forum. Czy może też jest szansa, że jakis artysta magik dopasuje cześć p…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem nie działają tylne głośniki oraz sub. podłączone jest wszystko Adapter radio pioneer DEH-1500UB PROSZĘ O POMOC
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Córka posiada Audi A3 8L 1.9tdi (110HP) z 2001 roku. Jestem po regeneracji turbiny (firma Turbo-Tec w Jaworznie) bardzo proszę o sprawdzenie logów, gdyż auto generuje błąd silnika 17965 i turbina przechodzi w tryb awaryjny. Przeważnie powyżej 3000 tyś obr, odcina moc, trzeba gasić i odpalać auto ponownie w celu resetu. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Miłosz Załączam logi, link do poglądu logów: https://vaglogs.com/ LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-001-003-004.csv LOG-01-007-013-010.csv LOG-01-018-023-xxx.csv LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-003-xxx-xxx.csv LOG-01-004-xxx-xxx.csv LOG-01-011-xxx-xxx.csv LO…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Wie ktoś może Audi A3 8l Anglika od 2001 do 2003 silnik 1.9 TDI 130 KM. Bo ja posiadam wersja europejska. Bo silnik i podzespoły mam w całkiem dobrym stanie. Ale niestety Karoseria nie jest za ciekawa, a byłem u blacharza i mi powiedział że się nie opłaca robić. I chciałem zrobić przekładkę. Albo gdzieś się postarać w miarę ogarniętą całą karoserię. Jak by wam się odbiło, gdzieś coś o uszy w miarę ogarniętym stanie, to by był wdzięczny o jakieś info. Jeszcze dodam że może być delikatnie puknięte ale najlepiej w przód. A jeśli chodzi o kolor, to najlepiej czarny.A jeszcze jedno pytanko wie ktoś może takie same alufelgi. Tylko że rozstaw śrub 5x112 bo te na zdjęciu mają 5x…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, być może ten temat był już poruszany, niestety nie doszukałam się niczego związanego z moim problemem, mianowicie, posiadam Audi A3 8L rocznik 2000, z radiem Chorus na kasety i chciałabym je wymienić na radio CD audi concert a3 8l z wersji po lifcie, aczkolwiek słyszałam, że niestety może ono nie pasować. Stąd tez moje pytanie, czy ktoś miał może taką sytuacje, lub jest mi w stanie odpowiedzieć, czy mogę zamówić to radio, i elektryk a radę je podpiąć czy muszę sobie odpuścić orginalne radio? radio które chcę kupić to concert 8L003516G AUZ2Z3B1216802. Z góry bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Założyłem radio chorus do Audi a3 1,8T 2002r. Do tej pory był jakiś clarion i nawet grało. Dzisiaj pokazał mi się na wyświetlaczu napis ALARM. Czego on dotyczy? A druga sprawa jak ma wyglądać kodowanie takiego fabrycznego radia by na fisie były wyświetlane stascje radiowe?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, szukam radia z możliwością podłączenia cyfrowej zmieniarki do mojego A3 8L z 1996 roku. Oryginalne radio nie ma tego wejścia. Chcę podłączyć do niego moduł Bluetooth, ponieważ transmitery kasetowe mają okropną jakość dźwięku i przebicia. Jest ktoś w stanie poradzić mi jakie radio należałoby zakupić? Inne funkcje nie mają dla mnie znaczenia, ponieważ nie słucham nic oprócz muzyki z telefonu w aucie. Dodatkowo: czy ktoś wie jak otwiera się schowek w drzwiach? Nie widzę jakiegoś oczywistego sposobu, a nie chcę ciągnąć na siłę
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko wszystkim Mam taki problem,poniewaz jak jade autem to mam temperature 90stopni jak stane na dłuzsza chwilke w korku to automatycznie rosnie do ponad 100 co moze byc przyczyna ? Mechanikowi dałem do sprawdzenia to powiedział ze chłodnica,wentylator i termostat w normie. a temperatura rosnie,powiedział jezdzic i obserwowac,co wydało mi sie bardzo głupie. kto moze byc problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam pomoże proszę, podczas jazdy moją Audi a3 wybuchły mi poduszki powietrzne co skończyło się wizyta w szpitalu na SOR-ze, telefony do serwisu, informacji, biura obsługi klienta kończą się odpowiedzią "nie wiem" Co mogę zrobić uszczerbek cielesny jest znaczny, autko w środku rozprute a na zewnątrz w całości bez żadnego uszkodzenia. Pomocy!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie Czy ktoś z Was dysponuję schematem demontażu przedniego zderzaka i nadkola prawego z wyszczególnieniem poszczególnych części Z góry dziękuję za pomoc
-
-
- 2 odpowiedzi
- 24,5 tys. wyświetleń
-