Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam! Mam problem z wyskakującym błędem 525/537. Sonde wymieniałem 2 razy, ostatnio miesiąc temu a nadal wyskakuje błąd. Proszę o opinie na ten temat.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mam problem z audi a3 8p 2007r. Za panelem klimatyzacji coś stuka że aż panel drży. Czy wiecie co to może być i jak to naprawić?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam po wymianie rozrządu wraz z innym filtrami itp. Auto zaczęło chodzić ciutkę głośniej i przy skręcie w lewo z silnika wydobywa się dziwny dźwięk, jakby coś „trze” auto ma trochę mniej mocy
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem mianowicie chodzi o to, że nie działają przyciski żeby ustawić lusterka myślałem, że to bezpiecznik ale są dobre w czym moze byc problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem nowym posiadaczem AUDI A3 8L po lift i nie potrafię sobie poradzić z moim problemem. Wyświetlacz pokazywał mi zużyte klocki hamulcowe a są one jeszcze dobre, więc odkręciłem lewe koło przednie i tam okazało się, że przewód mający dochodzić do klocków jest w połowie urwany i dwa druty (linki) wewnątrz są zwarte i zlutowane ze sobą. Rozciąłem je i doprowadziłem do wtyczki tam gdzie powinny być. Okazało się, że nie zlikwidowało to ostrzeżenia a pojawiło się nowe ABS. Początkowo myślałem, że wtyczki od klocków i ABS są zamienione ale jedna jest męska a druga żeńska i nie da się ich zamienić. Nie mam pomysłu co zrobić
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę mi powiedzieć co to jest zaznaczone strzałką na turbinie? Bo mam wrażenie że z tego mi leci olej. Mam audi A3 110 silnik AHF z 1997 roku.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Opóźniony na ciepłym silniku. Naciskam i reakcja jez dopiero pi chwili.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a3 l8 z 1999r silnik 1.9 tdi i ciekawi mnie czy cos jest nie tak w silniku czy tak ma być mianowicie 1.9 tdi katalogowo ma przyspieszenie ponad 12 sekund do setki moj robi to w 18 sekund z prędkością max w katalogu jest podobnie wynosi ona 181km na godz u mnie jest to 150...turbina siada wtryski? A moze cos innego wie ktoś cos na ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam i proszę o pomoc "kupiliśmy" z żoną autko jak w tytule rocznik 2000, jadąc ma się wrażenie że auto się męczy, głośno pracuje na tyle by zachować komfort jazdy chce się wrzucić wyższy bieg i to już przy 2k obrotów, moim skromnym zdaniem odczuwanie dyskomfortu powinno nastąpić pomiędzy 2,5-3k obrotów, przy 100km/h 5 jużwydaje się mało a 120km/h nie chce się przekraczać. pytanie czy to uzależnione jest od pojemności silnika?, od tego że jest instalacja gazowa? może jest ktoś z Poznania kto ma większy ogląd na sytuację i doradzi co można z tym autkiem jeszcze zrobić, pomoże w ustaleniu dokładnie wersji, gdyż słyszałem już wiele opinii często sprzecznych. z góry dziękuję…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam a3 8l 1.6 BFQ, sypie mi co chwile wiele bledów, zapala się EDC i odcina moc. Odpalam wtedy na nowo samochód i na jakiś czas jest ok. (ECU już wyciągałem i sucho tam, kości tak samo suche) Lista Błędów: 17811 - Układ EGR: Różnica Regulacji - stały 17851 - Zawór EGR: zbyt niski sygnał - nieciągły 17796 - Moduł sterowania: usterka wewnętrzna - nieciągły 18047- Czujnik położenia pedału przyśpieszenia: sygnał niestabilny - nieciągły 18041 - Czujnik położenia pedału przyśpieszenia 2 - sygnał za niski - nieciągły 16725- Obwód czujnika pozycji wału rozrządu: sygnał nierealny - nieciągły Ktoś wie o co tu chodzić może? Szukać czegoś…
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, tak jak w tytule. Poszukuje S3 anglika już sprowadzonego.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Zakupiłem dzisiaj Audi A3 1.6 w benzynie z roku 2002, ze 101 PS-ami. Problem pojawił się już tuż po ruszeniu na ulice . Auto szarpie i nie wchodzi dobrze w obroty przy pełnym gazie ( jakby się dławił ) Przy spokojnym operowaniu gazem, auto da się normalnie prowadzić , ale tylko wtedy gdy nie trzeba jechać pod górkę . Podczas tego ( dławienia się ) czasami zacznie na chwilę normalnie przyspieszać i wchodzi w obroty, lecz za moment jest to samo . Przy postoju na biegu jałowym, obroty czasami lekko spadają ( Mniej więcej o 100-200 ) . Gdy cała ta sytuacja zaczęła się dziać zapaliła się żółta kontrolka od silnika i ESP. Byłem w warsztacie na odczytywanie błę…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie odnośnie oleju silnikowego. Jaki będzie odpowiedni do Audi a3 8l 1.6 benzyna. Niestety nie podano mi informacji jaki był wcześniejszy i dlatego pytam.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim samochodzie zaobserwowałem dziwne skoki temp. W czasie jazdy czasem temp podniesie się nagle z 102 stopni na 120 po czym nagle spadnie do 90. Obserwuję kanał 49 na klimatroniku i podnosi się niespodziewanie również na zegarze. Wymieniłem termostat czujnik cieczy chłodzącej. Czasem przejadę 50, km i nic a czasem po 10 zaczyna wariować. Zaobserwowałem ze jak pokazywało temp 120 i włączył się alarm to wąż za termostatem był letni. Więc niewiem czy to faktyczna temp. Wydaje mi się również że nie ma możliwości aby temp że 120 spadła w kilka sekund. Moje audi to A3. Silnik 1.6 mpi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem nie dawno zobaczylem ze jak zostawie otwarte drzwi w aucie, do strasznie drgaja bez wlaczonej klimy, jak wlacze klime to drgania sa jeszcze wieksze, odczuwalne jest to na calej budzie i na kierownicy chcialem sie zapytac czy to moze byc kolo dwumasowe ? Jaki jest koszt wymiany, i czy musze wymieniac cale sprzeglo ? I czy moge dalej jezdzic autem? W aucie byl wymieniany silnik, bo w poprzednim byl pekniety blok silnika..czytalem i tym na innych forach ale za duzo mi to nie dalo. Kolejny problem to spalanie, zatankowalem ostatnio pol baku i zrobilem zaledwie 140 km. A jezdzilem spokojnie. Prosze o pomoc i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
WItam, posiadam taki problem: Nie chce odpalac na benzynie, tzn. włączy sie pochodzi chwili nie reagujac na gaz i gaśnie dopiero odpali za 10 razem z nogą na gazie ( musze trzymać na obrotach, na niskich gaśnie). Na cieplym tez ten problem ale odpala wczesniej tzn około 3 razu ale też z nogą na gazie. Jazda na benzynie jest tragiczna, szarpie i wydaje dziwne dźwieki spod silkinka przypominające uderzenia. Na lpg w trybie awaryjnym pali normalnie ale robi się zimno i nie chce go tak odpalać, jazda na lpg płynna bez zastrzeżeń. Po skanie wagiem wyskoczył błąd immo 17978 P1570 . Dodam ze do wymiany mam napinacz bo już słychac jak chodzi i wyciek chłodnicy ale dziś się tym za…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem. Jeśli był to przepraszam. Mianowicie mam bardzo duże problemy z elektryką objawiające się pulsowaniem świateł i czasami dyskoteką kontrolek od ESP i ABS po przekręceniu zapłonu. W dodatku kontrolka od ESP potrafi się zapalić po dłuższej jeździe (ok. godzinnej) i zgasnąć za jakiś czas (też po jakiejś godzinie). Do tego dochodzi, że na wyświetlaczu FIS raz na jakiś czas przy odpalaniu, na jakąś sekundę pojawiają mi się biegi tak jakbym miał automatyczną skrzynię biegów a mam manualną. REGULATOR NAPIĘCIA BYŁ WYMIENIANY NA BOSH"A - Nic to nie pomogło. Kompletnie nie wiem co mam dalej robić. Samochód to…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć, Mam problem z moim audi, a mianowicie z okolic sprzęgła dochodzi dziwne stukanie, tak jakby uderzać metalem o metal. Dodam, że sprzęgło jest do wymiany. Podczas jazdy, jak zacznie stukać, wcisnę sprzęgło i stukania nie ma. Podczas jazdy przenosi i słychać jakby stukało w prawym kole (w rytm obracającego się koła). Jak jest na luzie i na ręcznym to słychać ciche stukanie i już wtedy można stwierdzić, że dochodzi z okolic sprzęgła i tak samo po wsićnięciu sprzęgła tego nie ma. Nie stuka zawsze, tylko co jakiś czas. Nagrane mam, ale tylko na messengerze w formie audio niestety Czy to wina wyłącznie zużytego spzęgła, a jak nie, to co to może być? Dzi…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
witam czy drzwi lewa strona przód + błotnik i przedni zderzak będzie pasowało z przed lift do po lift ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam pomoże proszę, podczas jazdy moją Audi a3 wybuchły mi poduszki powietrzne co skończyło się wizyta w szpitalu na SOR-ze, telefony do serwisu, informacji, biura obsługi klienta kończą się odpowiedzią "nie wiem" Co mogę zrobić uszczerbek cielesny jest znaczny, autko w środku rozprute a na zewnątrz w całości bez żadnego uszkodzenia. Pomocy!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Kupiłem A 3 bez książki serwisowej. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć czy w jakiś sposób mogę sprawdzić kiedy był robiony rozrząd? Po numerze WIN raport nie pokazuje serwisu. Będę wdzięczny za informację.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, szukam radia z możliwością podłączenia cyfrowej zmieniarki do mojego A3 8L z 1996 roku. Oryginalne radio nie ma tego wejścia. Chcę podłączyć do niego moduł Bluetooth, ponieważ transmitery kasetowe mają okropną jakość dźwięku i przebicia. Jest ktoś w stanie poradzić mi jakie radio należałoby zakupić? Inne funkcje nie mają dla mnie znaczenia, ponieważ nie słucham nic oprócz muzyki z telefonu w aucie. Dodatkowo: czy ktoś wie jak otwiera się schowek w drzwiach? Nie widzę jakiegoś oczywistego sposobu, a nie chcę ciągnąć na siłę
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Założyłem radio chorus do Audi a3 1,8T 2002r. Do tej pory był jakiś clarion i nawet grało. Dzisiaj pokazał mi się na wyświetlaczu napis ALARM. Czego on dotyczy? A druga sprawa jak ma wyglądać kodowanie takiego fabrycznego radia by na fisie były wyświetlane stascje radiowe?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam,posiadam audi a3 8l przedlift z silnikiem 1.9tdi AGR o mocy 90km.Turbina wyzionęła ducha i chciałem założyć od silnika który ma 110km lecz nie moge znaleźć takiej jak moja.I tu pytanie czy do tego silnika nie znajde takowej turbiny czy po prostu ja źle szukam ? Poniżej zdj mojej turbiny.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-