Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam, mam taki problem w Audi A4 B7 sedan, otóż nie działa u mnie oświetlenie bagażnika po otwarciu nie zapala się lampka oświetlenia, również na FIS-ie nie pokazuje otwarcia bagażnika. Czytałem o podobnych sytuacjach gdzie wina leżała po stronie uszkodzonego mikro - czujnika znajdującego się w zamku. Diagnozę o uszkodzonym mikro czujniku również postawił elektromechanik u którego sprawdzałem problem. Wymieniłem więc zamek na nowy oryginalny co w rezultacie nic nie dało... może ktoś miał podobny problem? proszę o pomoc za co z góry dziękuje:)
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam silnik 1.9TDI BRB po zapaleniu na zimnym silniku delikatnie coś piszczy jakby jakas rolka lub sprzegielko alternatora, dokladnie nie wiem co to moze byc. problem ustaje gdy silnik sie zagrzeje. Mial ktos cos podobnego ? dajcie znac ;-D pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. 1. Mam problem z zestawem głośnomówiącym w AUDI A4 B7 1.9 2005r. Jeszcze kilka miesięcy temu działał bez problemu, a pewnego dnia przestał. Nie łączy się z telefonem poprzez bluetooth. Nie reaguje na klawisze z kierownicy. 2. Drugi problem to duży pobór prądu na postoju, ponad 1A. W związku z czym bardzo bym prosił o schemat elektryczny, lub trafną podpowiedź. Co udało się ustalć, to problem z linią K, ponieważ nie ma możliwości połączenia się komputera (serwisówki) do samochodu. VIN samochodu mogę podać na pw. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem a mojim audi skrzywiła mi sie szpilka napinacza paska rozrzadu po czym pasek zleciał z wałków po załozeniu nowej szpilki i nowego napinacza silnik kreci normalnie nie ma oporów jaka przyczyna skrzywienia szpilki mał juz ktos taki przypadek ??
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Posiadam A4 B7 2004r z navigacją między zegarami (FIS). Czy posiada ktoś instrukcję do tego modelu navi? Z góry dziękuję za pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
-
witam mam nadzieje ze ktos mi pomoze.mam audi a4 2006 grudzien 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku od czasu do czasu zapala mi sie kontrolka swiec jak i rowniez silniczek podpinałem go pod kompa i skasowałem błedy ale znowu mi sie to pojawia.jakie sa tego objawy moze ktos wie z góry dziekuje i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Ile km robi sie na tarczy hamulcowej wie ktos ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji języka w opcji telefonu na FIS? Wszystko mam już ustawione na język angielski, a informacje z telefonu to jedyna rzecz, która mimo to wyświetla się po niemiecku. Z góry dziękuje, za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
witam.chciałbym podmienić oryginalny głośnik basowy w audi b7 avant.pytanie tylko ,jakiej mocy maks.można glosnik wmontować?no i jaki ma rozmiar?(nie chcę wszystkiego 2 razy rozbierać/sprawdzanie/kupno/montaż). oczywiście marka też jest ważna,wiec proszę o pomoc,może ktoś już to robił i ma doświadczenie? z góry wielkie dzięki.
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o opinie dotyczące zastosowania programu vag can pro do diagnostyki audi a4 b7. Konkretnie chodzi o przydatność do robienia logów statycznych i dynamicznych oraz innych funkcji programowych. Samochód to audi a4 b7 2007 rok 1.9 tdi BRB 116 KM. Jak ktoś używał to proszę o szczere opisanie, gdyż noszę się z zamiarem zakupu. Pozdrawim Sławek
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem nowym użytkownikiem jak i świeżym posiadaczem Audi A4 Avant rok 2007 2.0 TDI 170KM, pełen S-line. Przepraszam jeśli temat jest nie w tym dziale. Otóż jestem jeszcze "zielony" co do obsługi MMI, nawet nie wiem jaka to wersja. Główny problem to taki że mam dwa sloty na karty SD, i wejscie na płytę. Zgrałem sobie muzykę na kartę, którą posiadam w domu SDHC 16GB, następnie gdy ją wkładam napisane jest ze wczytuje kartę i nie wiem co mam dalej robić aby odtworzyć swoje ulubione utwory z tej karty. Probowałem również przez karte mirco sd wyciagnąłem ze smartfona i wsadziłem do adaptera i tez napisane "laduje" i tak ciagle. Od razu zaznaczam że gdy kupiłem od pop…
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 z 2007 roku posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. Nie posiadam przycisków przy przyciskach od wycieraczek. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Czy w serwisie można to jakoś "naprawić" aby działały wszystkie funkcję? Jakiś komputer musi posiadać, jeżeli pisze na ile km wystarczy paliwa. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi …
-
- 1 odpowiedź
- 6,7 tys. wyświetleń
-
-
witam! Mam pewien problem, którego nie potrafię zdiagnozować, dlatego proszę o radę. Mianowicie, chodzi o tylne zawieszenie, a dokładniej o tylne prawe koło w którym słychać stuki i głuche uderzenia przy wolnych prędkościach, ruszaniu a szczególnie przy ruszaniu na wstecznym. Koło obraca się lekko i bez szmerów, dlatego wnioskuję, że w łożysku wszystko jest okay. Czy mieliście wcześniej coś takiego? Z góry dziękuje za informacje.
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Raz na tydzień, dwa, po zamknięciu samochodu (A4 B7) włącza się fabryczny autoalarm. Otwieram auto, zamykam ponownie, i znów to samo. I takiej zabawy z 10 minut, aż w końcu się uspokaja. Próbowałem nawet wyłączyć czujniki alarmu wewnątrz auta i te od podnoszenia ale to nic nie daje. Tak czy tak się włącza. Miał ktoś podobny przypadek? Czy ma ktoś pomysł co to może być?
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, może ktoś ma ten sam problem - od wczoraj zmieniony został sygnał tv naziemnej a co za tym idzie mój tuner tv DVB-T nie odbiera w samochodzie. Już wiem, że muszę wymienić tuner na DVB-T2 HEVC, czy ktoś to robił? Jakie tunery ewentualnie polecacie. Z moim współpracuje kostka mutlimedialna, dzięki której działa kamera cofania i mogę np. oglądać filmy lub słuchać muzyki z pendrive'a, co akurat nie jest konieczne ale oglądanie tv na postoju to czasem fajna sprawa. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam. J.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Dzisiaj otworzyłem samochód z pilota wziołem sobie skrzynke z narzedziami, odszedłem dosłownie na 10 min samochód był otwarty z bagażnikiem i jak go zamknałem to nie mogłem z pilota tylko kluczykiem, wie ktoś co się stało, czytałem już takie problemy z tymi pilotami,ale żaden sposób nie działa, wsadzalem kluczyk do stacyjki wciskalem na pilocie zamykanie zapalałem samochod, trzymałem kilka sekund i nic albo wsadzalem do stacyjki wciskamem zamykanie nawet otwieranie z pilota i nie zapalałem auta i nic. Zna ktoś inne sposoby ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Problem dotyczy przybierania oleju w silniku to znaczy do oleju leci ropa .Wymieniłem już pompę vacum ,uszczelniłem pompowtryski i nadal to samo. Gdzie jeszcze mogę szukać usterki ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a4 7 1,6 benzyna. Po remoncie silnika. Na zimnym silniku dusi się strzela w dolot kopci na biało następnie obroty rosną na 2000 spadaja na 900 i jest ok. Pomiar ciśnienia na cylindrach pokazuje po 14 na 3 i na jednym tzn drugim cylindrze 2.prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, potrzebuje wymienić tylną osłonę przegubu wewnętrznego z prawej strony. Pacjentem jest Audi A4 B7 2.0 TDI Quattro BRD. Jak najprościej będzie to wymienić? Czy jest możliwość wykręcić centralkę, półoś od mostu i amortyzator od wahacza? Da radę w ten sposób to zrobić?
-
- 0 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś się spotkał ze zjawiskiem bo być może to norma , to moje pierwsze Audi. Mianowicie powyżej 3 tyś obrotów po dodaniu gazu i raptownym zdjęciu nogi z pedału silnik dalej pracuje jakby pedał był wciśnięty. Ja wiem ,że turbina rozpędzona pompuje dalej ale nie przez 2-3 sek. zresztą paliwa powinno nie być w momencie odjęcia nogi a to dalej zapie... . Pytanie norma? czy padające turbo np. zacinająca się z zmienna geometria czy pada sam potencjometr gazu? Ps. Oczywiście rzecz dotyczy A4 B7 2.0 TDI 170km z 2007 r. silnik BRD.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam następujący problem z elektryka w a4 b7 avant ponieważ wszystkie zarowki z tyłu świecą słabiej jakby przygasnięte. Które bezpieczniki odpowiadają za to i gdzie szukać przyczyny tego?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam taki problem, podczas przyspieszania miedzy 1800-2500 obr. słychać takie jakby tarcie, Na postoju nie występuje, hamulce to też nie są, przeguby wewnętrzne też raczej nie bo żadnych drgań nie ma. Wyczytałem, że to może być rozrząd w momencie zmienienia fazy, ten drugi co jest łańcuch. Można jakoś sprawdzić to vcdsem, żeby mi pokazał kiedy zmienia się faza i wtedy zobaczyć czy akurat wtedy ten dzwięk występuje?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, bardzo proszę o pomoc i instrukcję demontażu przedniego zagłówka w Audi A4 B7.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Czy koleedzy się orientuje jak wybrnąć z takiego problemu. Kopiłem Audi A4 B7 2.0TFSI quattro z 2006 rok. W kraju już było od 3 lat. Na FIS mrugała kontrolka usterka poziomowania xenon. No myślałem, że nie będzie to jakiś większy problem albo układ poziomowania, może coś na kablach. Jednak okazało się coś innego. Wsadzili to tego auta reflektory nie z tego modelu. Serwis podaje do tego modelu auta tylko lampy o numerach 8E0 941 029 BD; 8E0 941 030 BD. A jak mu wsadzone inne. Czy jest jakaś możliwość by zaadaptować inny model lampy tak by działało poziomowanie i nie mrugało na FIS kontrolka . Czy ewentualnie takie same lampy tylko produkowane na rynek UE o numerach 8E0 941…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-