Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
Witam! Przeszukałem już chyba cały internet zanim dodałem ten temat. Chciałbym wymienić w swoim A4 rozrusznik, talko na dobrą sprawę niby banalne pytanie ale gdzie tak naprawdę w moim modelu on się znajduje. W sieci na dobrą sprawę jest wszystko dostępne o naprawie, wymianie, demontażu i umieszczeniu do wszystkich modeli audi A4 B7 rocznik 2006. Jednak mojego nie mogę nigdzie wykopać. Po obejrzeniu wszystkiego co dotyczy wszystkich modeli B7 i porównaniu z moim domyślam się mniej więcej gdzie jest ale to tylko domysły. Moje auto to A4 B7 Sedan 1.6 2006r (8EC) 102KM 75kw. Jeżeli ktoś z was miał do czynienia z rozrusznikiem w tym modelu prosiłbym chociaż w dwóch zdaniach op…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
mechanizm reczny nie działa korba kreci sie - nie podnosi ani tez nie opuszcza szyby czy miał juz ktos do czynienia z tym problemem - co mnie czeka pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Jak w tytule potrzebuję rozkodowac VIN, kod silnika, czy ma dpf, i czy jest to 8 czy 16v VIN: WAUZZZ8E76A281716
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, problem dotyczy zółtej kontrolki spalin, która mi się włączyła w trakcie jazdy. Auto sprawuje się normalnie, nie ma żadnych powodów do niepokoju jeśli chodzi o pracę silnika, natomiast kontrolka spalin się świeci. Komputer nie pokazuje także błędów. Zastatnawiam się czy to katalizator, czy może sonda lamba, czy jakas zwykła błachostka. Może paliwo złej jakości i wystarczy zalać nowe, lepsze. Jeśli ktoś z kolegów/koleżanek miał podobny kłopot, to będę wdzięczny za pomoc i radę. Przypomnę, że chodzi o Audi A4 b7 z silnikiem 2.0 TFSI z rok. 2005. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam. Dawid.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od jakiegoś czasu zaobserwowałem dziwne buczenie koła kierowniczego podczas manewrów na biegu jałowym oraz przy parkowaniu na skręconych kołach. Zarówno w przód jak i w tył. Raz mniej innym razem bardziej słyszalne buczenie. Pompa nie wyje przy tych manewrach jak również nie ma żadnych wycieków. Płyn został zmnieniony na nowy /zielony / i dalej brak poprawy. Dzwięk ten jest najlepiej syłszalny w kabinie. Jeżeli ktoś spotkał się z podobnym problemem to bardzo proszę o odpowiedź.
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałem wymienić żarówki do świateł mijania nie wyciągając reflektora. Prawdę mówiąc mam mały problem. Nie wiem za bardzo jak mam wyciągnąć starą żarówkę z zaczepów już pod tą osłonką plastikową (z samego reflektora). czy ją się po prostu wyciąga "na siłe" czy trzeba ją jakoś obrócić? Niestety jest tam dość mało miejsca na jaki kolwiek ruch...albo mam za duże łapy są tam jakies blaszki ale odginając ją w dół mam wrażenie że jeszcze bardziej zaciska samą żarówke:/ Czy ktos jest mi w stanie powiedziec jak to cholerstwo wyjąc nic nie uszkadzając? Pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 41,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam postanowiłem zainwestować i zamontować osłony na podszybie i zbiorniczki sprysku i wspomagania wygląda to tak Wygląda to całkiem niezłe, przyda się na pewno teraz kiedy spada całkiem niezła masa liści i zbiera się w okolicach akumulatora sporo syfu oraz ze względów wizualnych i estetycznych np zasłania sporo kabli i wiązek koło zbiorniczków. Jest jeszcze osłona do kupienia kolo filtra paliwa zasłaniająca dwa grube przewody od klimy ale to w przyszłości...Ogólnie są to osłony stosowane w nieco większych silnikach ze znacznie większym wyposażeniem np typu RS. Szkoda że w "cywilnych" autkach oszczędzają. Pozdrawiam...
-
-
- 12 odpowiedzi
- 27,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Ostatnio zacząłem się doktoryzować na temat odblokownia FIS i kodów wyposażenia. Mianowicie zauważyłem kod wyposażenia 9Q3 co oznacza "Multi-function display, without on-board computer and check control". Rozumiem, że to jest wyświetlacz wielofunkcyjny bez komputera pokładowego. Stąd moje pytanie. Czy w takim przypadku nie jestem w stanie odblokować FIS gdyż go nie mam wedle kodu wyposażenia??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy posiada ktoś instrukcję w jezyku polskim do naigationssystem BNS 5.0. Bo ogólnie słabo mruczą głośniki Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam ... Mam mały problem z audi a4 b7 avant. Zdarzyło się mi to dopiero 3-4 razy w ciągu 2 lat ale trochę mnie to nie pokoi.... Chodzi o to że jadąc obojętnie jaką prędkością w pewnym momencie samochód słabnie..... 0 mocy i przyspieszania.... Ale wystarczy tylko wyłączyć i właczyć silnik i jest wszystko OK..... Co to może być?????
-
- 6 odpowiedzi
- 12,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z audi a4 b7 avant. .... Chchiałem sprawdzić czy działa w moim samochodzie alarm.... próbowałem już chyba wszystkiego (otwierania kluczem, otwierania od środka, zostawiania włączonego oświetlenia, próby otwarcia maski) i nie mam żadnej reakcji:( może ma ktoś jakiś sposób na sprawdzenie alarmu??? oprócz wybijania szyb:)
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam ta czarnulke od niedawna i nie wiem gdzie i co ktos przedemna grzebal. Otoz mam dziwne wskazania jezeli chodzi o spalanie. Przy naprawde lagodnym przyspieszaniu pokazuje 40-50l,pozniej po osiagnieciu okolo 100 km/h aktualne spalanie jest 15-18. Srednie caly czas pokazuje 15 a wiem na 100% ze tyle nie pali. Ciekawostka jes ze na autustradzie z pedalem wcisnietym w podloge wskauje 8-9 Da sie cos z tym zrobic?
-
- 4 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś z szanownych użytkowników ma dostęp do schematu instalacji elektrycznej a4 b7 ??? Stawiam już znalazłem i sobie postawiłem Temat do zamknięcia
-
- 5 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam problem z otwieraniem bagażnika w moim Audi A4 B7 sedan, a mianowicie nie działa otwieranie z przycisku zamieszczonego w drzwiach kierowcy i z klamki zamieszczonej w klapie bagażnika. Działa natomiast otwieranie bagażnika z pilota i po przez przekręcenie kluczykiem w zamku. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację.
-
- 2 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam - jak w temacie po każdym wyjeździe z myjni palą się te dwie kontrolki, samochód jest słabszy i zmienia biegi (tiptronic) dopiero po mocnym podkręceniu obrotów...Na dodatek wczoraj (samochód na podwórku i 10 cm śniegu) z rana też niestety tak się stało i na dodatek jeszcze się zaświecił CHECK ENGINE..... Po pojeżdżeniu troszkę w tą i spowrotem, zgaszeniu i ponownym odpaleniu kontrolki gasną (czasami dzieje się tak po 2 albo 3 odpaleniu). Wygląda na to, że gdzieś dostaje się wilgoć - czy ktoś wie gdzie są czujniki tych kontrolek?? Gdzieś na elektroda.pl wyczytałem że moduł sterujący komputera jest pod podszybiem po stronie kierowcy czy tam trzeba szukać?? Z góry dzie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w moim Audi A4 B7 1.8T podczas ruszania dobiega metaliczny odgłos jakby coś się obijało. Po przejechaniu paru kilometrów działa nic nie słychać przy ponownym ruszani. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację, jak się z nim uporał.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś z was już próbowal dostać sie do świateł przeciwmgilenych z przodu w zderzaku albo ma jakis schemat czy instrukcje bylbym bardzo wdzieczny:)
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem audi lekko uderzoną, brakuje zaznaczonego elementu na zdjęciu. Silnik 2.0 tdi 140km, 2005 r. Czy moze ktoś stwierdzić jaka to dokładnie część lub podesłać jakiś pomocniczy schemat lub link... ? mam też uszkodzony (peknięty) intercoler od kierowcy - jaki jest numer czesci? Przy okazji, jaki olej wlewać do wspomagania, gdyż był pęknięty zbiorniczek wspomagania i niema oleju. Proszę o schematy tej strony silnika, jego osprzętu, elementów, podłączenie itp. Pomocne będzie naprawde wszystko. Silnik normalnie odpala i sie porusza nic niejest uszkodzone oprócz zaznaczonego obszaru. Pozdrawiam damian
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
mam tdi bez fap/dpf zaślepke dałem 4 mm nierdzewka po około 50 km wyskoczył błąd na żółto -przepływ spalin- oczywiście auto zyskało na mocy od dołu mniej kopci i nic poza tym nie zauważyłem po zaswieceniu lampki zaslepke zdemnontowałem jakieś sugestie ??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
witam , kupiłem b7 2.0tdi ,140KM z 2007 roku , chcę wymienić rozrząd , olej , filtry itp. proszę o poradę jakiś dobrych i niedrogich marek ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
WITAM. Podczas odpalania gorącego silnika wpada on w drgania i warkot jak przy paleniu starych aut na samostart lub z domieszką benzyny przy zimnym silniku lub zimą wszystko znika. I problem z obrotami. Po przejechaniu okoł 150km silnik przy małej prędkości utrzymuje obroty 1500 i spadają dopiero poniżej 25km/h. Gdy znowu przyspieszam obroty rosną i sytuacja się powtarza. I tak przez około 30km potem samo wraca do normy i znowu przejadę ok.150km i znowu ta sama sytuacja z podwyższeniem obrotów. Dodam że komputer nie ma żadnego błędu. Latem robi to częściej zimą żadziej i mam wrażenie że może to jest wina jakiegoś czujnika który się przegrzewa i żle reguluje obrotami. Pozd…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 b7 sedan 1.6. Autko delikatnie faluje i to nie zawsze i to nie zawsze przy dojezdzaniu do światel. Wymienione były świece, przewody, był robiony remont silnika ponieważ zaczęła brać olej, wymienione wszystkie przewody, uszczelki, brak nieszczelnosci dolotu, czyszczona przepustnica, zrobiona akceptacja. Mechanik nie wie co to może być, może ktoś ma jakiegoś mechanika, poleci. Łódzkie Wieluń. Z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zaistniał kolejny problem, potrzebuje numer seryjny koła pasowego sprężarki klimy i pompy wspomagania. A może ktos ma do sprzedania, lub wie gdzie można dostać w dobrej cenie używane lub nowe koła? Na zdjęciu jest to numer 5 i 7 Pilnie proszę o pomoc, gdyż to uniemozliwia mi dalsze kroki w naprawie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z migającym podświetlaniem niektórych przycisków itp. w A4 B7 AVANT z 2005r. Dokładniej miga podświetlanie przycisków na podsufitce (od świateł wew), przycisk ESP, przełącznik od świateł, pokrętła od nawiewów. Przed owym problemem wyciągałem akumulator w celu udrożnienia dziury odpływowej. Po jego ponownym (poprawnym) podłączeniu musiał zakodować ponownie kluczyk, po zakodowaniu kluczyka pojawił się problem z podświetlaniem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 3 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-