Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Gdzie maja być przykręcane klaksony bo ich nie mam, wiszą mi tylko kable od nich, a myślałem, że przekaźnik nie łączy

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  2. Witam Przymierzam się do demontażu tapicerki drzwi tylnych. Różnica między B5 a B7 jest kolosalna. W B5 parę śrubek na widoku i po temacie. W B7 to już mała zagadka gdzie są wkręty lub zatrzaski ? Niechętnie ale muszę dostać się do głośnika tak, aby nie uszkodzić plastików/mocowań. To samo dotyczy tapicerki klapy bagażnika. Za wszelkie podpowiedzi serdecznie Dziękuję - fred

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez melaa,

hey mam pytanie o obrotomierz obrotomierz obrotów wskazuje do 3 tys. obrotów czy to jest prawidłowo ?? pozdrawiam

• 3 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez fang,

Dzień dobry. Mam otóż taki problem, że zakupiłem radio concert II, bo wcześniej było jakieś panasonica. W samochodzie znalazłem tylko te 2 kostki (czarna i brązowa) oraz czarna antena. Po podpięciu ich do radia gra tylko przód, a tył nie chodzi, a tak jak sprawdzałem głośniki są w drzwiach. Nie mam pojęcia czy teraz trzeba kupić przejściówkę czy coś w tym rodzaju ponieważ widziałem jak fabrycznie jest jeszcze ta kolejna wtyczka czarna do podpięcia tylnych głośników, której ja nie mam oraz czerwona bodajże do telefonu. Podświetlenia przycisków radia też nie ma (chyba, że ma nie być), ale przód dobrze gra oraz jest podświetlenie wyświetlacza radia na czerwono i nie wyświetl…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez melaa,

Witam Mam pytanie samochód nie chce palić komputer działa dobrze , ale wydaje mi sie ze to akumulator tylko teraz takie jest pytanie : nie moge go wyjąć bo jest doczepiony czarny kabel i nie wiem od czego on jest mile widziana szybka odpowiedz , ponieważ potrzebuje auta pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  6. Cześć, od kilku tygodni moja audi nie sygnalizuje dźwiękowo ostrzeżeń wyświetlanych na ekranie komputera (np. niski poziom paliwa, płynu) czy pozostawionych świateł. Po podłączeniu komputera diagnostycznego (CDIF/2) zauważyłem również, że lista systemów auta które komputer diagnozuje znacznie zmalała - pokazują się główne systemy - silnik, ESP, skrzynia biegów, a np. brak radia, klimatyzacji, komfortu... Sprawdzone zostały wszystkie kostki i złączki. Może któryś z kolegów może coś podpowiedzieć czego i gdzie szukać?? Pozdrawiam, Radek

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Szpiku80,

Witam. Posiadam Audi A4 B7 sedan 1.6 z 2007 roku, mam do wymiany katalizator jaki zamiennik polecacie

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez mundes,

Problem dotyczy przybierania oleju w silniku to znaczy do oleju leci ropa .Wymieniłem już pompę vacum ,uszczelniłem pompowtryski i nadal to samo. Gdzie jeszcze mogę szukać usterki ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  9. Witam! Stałem się posiadaczem Audi A4 B7 avant z silnikiem brd 170KM z przebiegiem 223kkm. Auto przy przebiegu 185kkm miało wymieniany moduł pompy oleju w serwisie audi w niemczech co potwierdzone jest rachunkiem na 3100euro! Dziś auto po przejechaniu zaledwie 35kkm od owej wymiany ma padnięte turbo (olej w okładzie dolotowym i odmie) oraz na wyświetlaczu wyskakuje komunikat ciśnienia oleju... Ponadto miga kontrolka od świec żarowych oraz świeci sie check. Dodam że kupując auto byłem uprzedzony o padniętej turbinie oraz o zapchanym filtrze DPF, i na ten moment wykręcona jest sonda z DPF-a. Pytanie brzmi, czy możliwe jest aby po tak krótkim czasie znów uszkodz…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez joanna555,

Mam kupioną zmieniarkę cd do schowka i radio concert2 ale nie wiem jak ją zamontowac. Proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Xavides,

Witam, Jestem nowym użytkownikiem jak i świeżym posiadaczem Audi A4 Avant rok 2007 2.0 TDI 170KM, pełen S-line. Przepraszam jeśli temat jest nie w tym dziale. Otóż jestem jeszcze "zielony" co do obsługi MMI, nawet nie wiem jaka to wersja. Główny problem to taki że mam dwa sloty na karty SD, i wejscie na płytę. Zgrałem sobie muzykę na kartę, którą posiadam w domu SDHC 16GB, następnie gdy ją wkładam napisane jest ze wczytuje kartę i nie wiem co mam dalej robić aby odtworzyć swoje ulubione utwory z tej karty. Probowałem również przez karte mirco sd wyciagnąłem ze smartfona i wsadziłem do adaptera i tez napisane "laduje" i tak ciagle. Od razu zaznaczam że gdy kupiłem od pop…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez xaxa,

Witam, ostatnio wróciły problemy z zeszłego roku dotyczące wchodzenia skrzyni w tryb awaryjny przy zapłonie, pomaga odczekanie chwili lub ponowne przekręcenie kluczyka, czasem odpali za 4-5 razem. Kiedy pojawia się błąd, kontrolki od świec i silnika nie włączają się a oznaczenie biegów cale pali się na czerwono, rozrusznik wtedy kręci ale odpalić nie chce. Kiedy już odpali startuje z 3 biegu ale wystarczy zredukować lub poczekać aż wbije 4 i działa normalnie, auto nie szarpie nie zachowuje się dziwnie. Widziałem takie cyrki w multi, a do tiptronica nie mogę znaleźć rozwiązania. Podobno potrafi sterownik tak świrować od skrzyni który jest pod nogami pasażera, ale u mn…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Ama0torek,

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Pisze ten post, ponieważ dziś w moim samochodzie pojawiła się kontrolka awaryjna systemu wtrysku. Od pewnego czasu w samochodzie mogłem zaobserwować, ze przy prędkości 120 km/h samochód tracił moc i nie jechał szybciej, jednak kontrolki nie było. Kiedy gasiłem samochód i włączałem go ponownie samochód odzyskiwał moc. Powtarzało się to kilka razy. Mieliście może podobna sytuacje? Co było przyczyna? Wiem ze wizyta u mechanika mnie nie ominie ale chciałbym się dowiedzieć co to może być ? Jeśli potrzebujecie więcej informacji, piszcie proszę co napisać. Pozdrawiam, Łukasz

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Rafał1,

Może ktoś z was pomoże, czesto na wyświetlaczu pokaze sie stan oleju min, czasami w czasie jazdy sie pokarze, a czasami jak zapale samochod i świeci juz do konca,nastepnego dnia zapalam i jest cisza az po czasie znowu sie zapali, stan oleju na miarce jest ok miedzy min a maks.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Szpiku80,

Witam. Jestem nowym użytkownikiem. Kupiłem niedawno Audi A4 B7 1.6 Sedan z 2007 roku. Pojawiła mi się kontrolka check błąd p0420 moje pytanie jaki zamiennik z jakiej firmy katalizator kupić.

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Norbert3773,

Witam. Zapalił mi się check. Po podłączeniu komputera wyskoczyło, że mam 12 barów na niskim ciśnieniu. Wymieniłem czujnik. Było git przez około 2 tygodnie. Po tym czasie pękła mi uszczelka przy tym czujniku. Od tego momentu komputer mi pokazuje 3 bary. Z tego co się dowiadywałem powinno być 6 barów. Pytania mam dwa. 1.Czy jest ktoś z okolic Poznania dostępny z komputerem? 2. Czy macie jakiś pomysł co mogłoby to być ?

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez antek28,

Potrafi ktoś podać kod lakieru po vinie? WAUZZZ8E86A086661

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez KrzysXP,

Witam, kupiłem od kolegi Audi A4 B7 (kombi) rok 2005 120 KM poj 1496 jak być dokładnym i mam parę pytań. Jak już tu wyczytałem i powiedział mi kolega że problem występuję z EGR, czasem się zapale i traci moc. Mechanik mówi kupic nowy znalazł mi na jakiejś stronie (niestety ja jej znaleźc nie mogę )nowy za 540 zł. A jak czytam tu niektórzy go sami czyścili, lepiej więc wyczyścić niż kupować nowy? Ja się na tym nie znam więc pytanie zapewne czy mechanikowi zechce się w to bawić... Pytanie 2 kierownica miejscu mi ładnie chodzi luźno delikatnie zaś przy jeździe w zakrętach jest takie wrażenie twardej sztywnej kierownicy że trzeba ciut siły by ją poruszyć. Nigdy takim autem n…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez VoytecB7,

Witam silnik 1.9TDI BRB po zapaleniu na zimnym silniku delikatnie coś piszczy jakby jakas rolka lub sprzegielko alternatora, dokladnie nie wiem co to moze byc. problem ustaje gdy silnik sie zagrzeje. Mial ktos cos podobnego ? dajcie znac ;-D pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez luki999,

Witam mam Audi A4 B7 2.0 TDI bpw i mam taki problem z pod maski po lewej stronie silnika zaraz przy palstiku który przykrywa silnik wydobywa się biały dym i jest on przez minutę i znika . Dym pachnie jak by plastkiem i po chwili znika . Po zgaszeniu silnika czasem jest przez chwilę a czasami jest tak że go nie ma wcale i tak samo jest z rury wydechowej . Wymienione wszystkie paski filtry imbus rozrząd .z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Darwek24,

Dlaczego te głowice tak pekaja ? Czy moze mi to ktos wyjasnic ? Co jest przyczyna tego

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez cegla16,

Witam. Mam pytanie odnośnie felg.Czy lepiej kupic jakies oryginalne oczywiscie drozsze czy moze jakis zamiennik o wzorze audi:) i Czy moze ktos polecic jakis dobry sklep z felgami najlepiej na terenie małopolski:) pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam nieszczelna chlodniczke i polaczylem te dwa przewody z plynem chlodniczym co od niej ida i tak dlugo moge jezdzic a co sie stanie jak tak bede jezdzil ?

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Asd12,

Cześć, jakiś czas temu zacząłem powoli rozglądać się za nowym samochodem, mój aktualny - opel 1.6, co tu dużo mówić, jest bardzo mułowaty. Na początku wybór padł na impreze wrx, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego, jednakże koszty utrzymania, oraz usterki, może nie szybko, ale jednak sprowadziły mnie na ziemie. Zacząłem więc szukać dalej, no i znalazłem s3 8l, jeżeli chodzi o wygląd, dla mnie średni, ale ma ten zapas mocy, który mi w zupełności wystarczy. Będąc wczoraj u kolegi który ma a3 1.8t, stwierdziłem że raczej nie ma to sensu, bo dosłownie siedzę na tylnej kanapie, a chciałbym, żeby z tyłu było choć trochę miejsca. Szukając dalej natrafiłem się na a4 b7 2.0 tfsi / …

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez adamsON,

witam potrzebuję instrukcji jak wymienić uszczelki wtrysku,najlepiej jak ktoś ma jakieś fotki i mógł napisać krok po kroku jak to zrobił.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.