Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam . Proszę o pomoc ze skrzynią biegów w moim audi a4 b7 2.0 benzyna 131 km . 96kw . z 2007 roku . Skrzynia to Multitronic 7 stopniowa fwd euro 4 . Jaki olej do tej skrzyni i czy posiada ona filtr . Z góry dziękuje.
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
hej wszytskim prosil bym o porade Posiadm audi a4b7 2005r 1.9tdi Ostanio zauwazylem ze jak zmieniam Bieg i dodaje gazu słysze dzwiny dzwiek takie chrobotanie przez 1 ,2 sek dzieje sie to przewaznie przy 2100 2200 obrt . a dzisiaj jak jechalem okolo 60 km/h na 3 i dodalem gazu i odejmwalem to slyszalem ten chrobot caly czas a jak dam pelny gaz to nie slychac tego , i zastanawia mnie bardzo co to moze Byc ? czy to bedzie zwiozane z padnietym wtryskiem czy cos ? zaczyna mnie to irytowac ten dzwiek jak by cos sie mialo rozleciec auto ma przejechane 197 tys jestem 2 wł . pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie jak zaprogramować te przyciski I, II, III aby sie potwierała brama garazowa..
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie co to moze byc, ze podczas zmiany biegow slychac na zewnatrz auta pstrykanie . Np gdy mam otwarte okno i wylaczony slilnik stoje w garazu i zmieniam bieg (na kazdy) to slysze pstrykanie, to samo jest przy wlaczonym i w trakcie jazdy. Kazdy bieg wrzucam bez problemu, jedyne 2 wchodzi nieznacznie ciezej od innych. O co chodzi z tym pstrykaniem? Z goory dzieki za pomoc, PS w srodku auta ni nei slychac cisza
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a4 b7 sline z 2007r gdy chce wlozyc plyte z filmem w dvd blokuje inna płyta (rysy na plycie) w opcjach komputer pokazuje ze nie ma zadnej płyty pomoze ktos?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Przeglądałem forum w dziale tego konkretnego modelu, niestety nie udało mi się nic znaleźć. Jeśli powielam temat to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Dzisiaj chciałbym Was prosić o ocenę instalacji LPG zaproponowanej do mojej Audi. Zaznaczyłem od razu, że będę chciał wykonywać chiptunning w samochodzie i dobrali mi taki oto zestaw: http://oferta.nagaz.pl/?id=4161&k=2e255a38c4f678c0dbbcec8bafc8aa80 Czy uważacie, że to dobra oferta (chodzi mi głównie o podzespoły) i w drugiej kolejności, czy cena za taki komplet jest znośna? Z góry bardzo dziękuję za pomoc, ponieważ nie znam się na tym ani trochę. …
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich mam wielki problem wyjechałem na wakacje swoją A4 B7 2.0 diesel i wczoraj zaświeciła mi się żółta kontrolka w kształcie szczęki hamulcowej oraz żółte słoneczko jak by zębatka w żółtej obręczy samochód dzisiaj nie zapalił a jak go dłużej pomęczyłem to zapalił ale nie chciał wejść na obroty i gasł prosze o POMOC jestem w Świnoujściu i we wtorek mam wracać z rodziną do domu a auto odmawia posłuszęstwa . Nigdzie nie moge znaleść tego żółtego słoneczka w żadnym opisie na formu ,może ktoś wie co to oznacza kontekt ze mną 692 692 530 BARDZO PROSZĘ O POMOC W USTALENIU TEGO SYMBOLU Pozdrawiam andre116
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Przeszukałem cały internet i nie znalazłem żadnej listy w której skład wchodzi lista wszystkich żarówek oświetlenia wnętrza do Audi A4 B7 Sline 2007, BRD. Chcę zamienić klasyczne na ledy, i sam chcę dokonać skompletowania odpowiednich żarówek, jednak nie wiem jakich szukać. Czy ktoś mógłby mnje naprowadzić na odpowoednią stronę, listę lub po prostu podać odpowoednie oznaczenia. Poniżej podaję listę jakich dokładniej potrzebuje. Podsufitka 6 szt. - rodzaj ? Bagażnik 2 szt. - rodzaj ? Nogi 4 szt. - rodzaj ? Drzwi 4 szt. - rodzaj ? Lusterka wew. 2 szt. - rodzaj ? Schowek 1 szt. - rodzaj ? ---------------------------------------- Łą…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z moim audi i potrzebuje pomocy, jako, że jestem początkująca w grzebaniu w samochodzie ;). Jakiś czas temu rozładował się do zera akumulator( jakieś pół roku temu), ponieważ był dosyć stary został wymieniony. Niestety problem się powtórzył, Stało się to ze 2-3 dni po długiej podróży 1500km i ulewnych deszczach. Pobawiłam się trochę i sprawdziłam bezpieczniki i alternator, okazało się, że bezpiecznik nr 15 bierze prąd opisany jest po niemiecku jako nawigacja i na polski tłumaczy mi google: kocioł dwufunkcyjny :/.... Ponieważ skorzystałam z rady ażeby sprawdzić na włączonym alarmie czy to nie alarm bierze to przy odłączaniu klemy alarm zwariował, kluczy…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam, jak w temacie kupiłem a4 b7 1.8T BFB 163ps quatro 2005rok z uszkodzanym przepływomierzem, wiec kupiłem drugi uzywany oryginał o nr 0280218063, 06A 906 461 L założyłem i niepokoji mnie wartość przepływu ma max obiążeniu, jakie wartości powiniem miec m/s, jesli mogł by mi to ktoś sprawdzić był bym bardzo wdzięczny, przez chwile miałem założóny z diesela, bledow nie pokazywał, ale duzo palił, bardzo proszę o pomoc i z góry dziekuje. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem z audi a4b7 blb 2.0 tdi. Może ktoś pomoże za co się zabrać . Aktualnie to zostały kody P0299 i P3103. Auto nie ma mocy a po 2500 tys obrotów wchodzi w tryb awaryjny . Pozostałe kody ogarnięte. Może ktoś coś podpowie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Ile km robi sie na tarczy hamulcowej wie ktos ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Dzisiaj otworzyłem samochód z pilota wziołem sobie skrzynke z narzedziami, odszedłem dosłownie na 10 min samochód był otwarty z bagażnikiem i jak go zamknałem to nie mogłem z pilota tylko kluczykiem, wie ktoś co się stało, czytałem już takie problemy z tymi pilotami,ale żaden sposób nie działa, wsadzalem kluczyk do stacyjki wciskalem na pilocie zamykanie zapalałem samochod, trzymałem kilka sekund i nic albo wsadzalem do stacyjki wciskamem zamykanie nawet otwieranie z pilota i nie zapalałem auta i nic. Zna ktoś inne sposoby ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy radio RNS-E od Audi A3 będzie pasowało do A4 ? Bo z tego co zauważyłem to frontowa ramka w Audi A4 jest kanciata a w Audi A3 jest zaokrąglona. Czy można gdzieś kupić sam przedni panel ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w tamtym tygodniu zapalił mi się econ. Dopiero dziś udało się postawić auto do mechanika. Po podłączeniu do komputera wyszło że uszkodzony jest czujnik cisnienia. Został wymieniony na nowy. Numer 6ZL 351 028-401,zdjecie poniżej. Oraz 2 zdjęcia starego czujnika. Powymianie econ raz się załącza a raz gaśnie. Co może być przyczyną. Może ktoś miał coś podobnego. Mechanik powiedział mi że być moze problemem jest alternator lub sprężarka klimy. Skasował350zl i nie wiem tak naprawdę gdzie szukać usterki. Audi A4 b7 2005rok 2.0benz
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Czy ktoś może miał taki przypadek albo słyszał o takim i wie co może być problemem. W zimie auto jeździło na 16 alusach i wszystko było ok. Po założeniu na wiosnę 18 alusów okazało się że po przejechaniu kilkuset km zaczyna lekko drzeć tylną prawą oponę od zewnętrznej strony. Po samym spojrzeniu widać było że auto w tym miejscu jakby leży. Więc do mechanika. Okazało się, że pęknięta sprężyna ( standard ). Pomyślałem że jak mam wymieniać na osi 2 sprężyny i zapłacić ok 500zł to może warto wymienić wszystkie 4 obniżające zawieszenie pozostawiając standardowe amory. No więc zakupiłem eibacha obniżającego. No i co i po wymianie wszystkich 4 sprężyn na now…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Chcialbym Was prosic o pomoc. A mianowicie osadza mi sie sadza na koncu wydechu pomimo ze posiadam dpf, fakt ze jest po wirusie ale program jest OK napisany przez dobrego programisty wiec nie powinno to byc przyczyna sadzy aczkolwiek nie wiem jak bylo przed... Moze ktos z Was bedzie mial jakies sugestie. Tutaj mam pare dynamicznych logow przed programem: Log (0 - 007) Log (1 - 003) Log (2 - 004) Log (3 - 001) Log (4 - 010) Log (5 - 008) Log (6 - 011) i pare zaraz zrobione po chipie: Log (0 - 010) Log (1 - 007) Log (2 - 004) Log (3 - 003) Log (4 - 011) Log (5 - 001) Log (6 - 008) Byla sugestia nieszczelnosci na dolocie ale zostalo wszy…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
uto jest świeże, poprzedni właściciel miał średnie spalanie 10 l i średnią prędkość 29 km/h więc spalanie z miasta [dane z komputerka pokładowego]. Pomyślałem że jest super. Skasowałem jego dane i robiłem trasę powrotną jakieś tysiąc km. Przy jeździe trasą do 100km/h spalanie wynosiło 15,5l /100km <wow> Zacząłem więc sprawdzać na chwilowym spalaniu jak to wszystko wygląda i jakie moje zdziwienie było gdy odkryłem że jadać 130-140 km/h mam mniejsze spalanie. Dokładnie sprawa wygląda tak, że gdy przyspieszam lub jadę pod górkę spalanie chwilowe maleje nawet do 6-9l (przy około 180km/h). Gdy jadę pod górkę spalanie jest mniejsze niż jadać z górki (jazda na te…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
-
witam,ostatnio przez pare dni mama problem z rannym odpaleniem samochodu mianowice nie mószę długo kręcić ale samochód jak odpali to idzie biała chmóra z tyłu i trochę szarpie.miałem wczesniej juz taką sytuacje i na vagu wyszła 1 i 4 swieca nie grzały, wymieniłem świece i było wszystko cacy az do zeszlego tygodnia.zauważyłem jeszcze ,że FIS trochę mi przygasa u góry.może to być wszystko od akumulatora?bo nie chce mi się wierzyć że świece padły po miesiącu?jakieś pomysły?pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szukałem tematu na forum ale znalazłem tylko do młodszej wersji. Mam do wymiany xenony i potrzebuje wyciągnąć lampy. Czy wie może ktoś jak to zrobić i czy nie wiąże się to z demontażem atrapy lub zderzaka ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
-
-
Wiytam. Pomoże mi ktoś w odczytaniu logów....? Czasami (sporadycznie) odcina mi turbo przy dępnieciu na wyzszych obrotach i wyskakuje błąd przeładowania. Dziś zrobiłem logi. No i ogólnie chciałbym sie dowiedzieć w jakim stanie jest reszta podzespołów głownie pompki I jeszcze jedno przy robieniu grupy 018 przy puszczeniu gazu pojawia sie 128 to też chyba cos nie tak? Z góry dziekuje za pomoc. Statyczne: http://vaglogi.pl/log-001_VvOCxi.html http://vaglogi.pl/log-004_50565m.html http://vaglogi.pl/log-013_YcU7MfL.html http://vaglogi.pl/log-018_7MLAf.html http://vaglogi.pl/log-023_u44BY44.html Dynamiczne: http://vaglogi.pl/log-001_gIv63L.html http:…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam następujący problem z elektryka w a4 b7 avant ponieważ wszystkie zarowki z tyłu świecą słabiej jakby przygasnięte. Które bezpieczniki odpowiadają za to i gdzie szukać przyczyny tego?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-