Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
mam problem z włącznikiem blokady szyb w dzrzwiach tylnych ,brak możliwości odblokowania? przycisk niechce się przełączyć.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Ile km robi sie na tarczy hamulcowej wie ktos ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam. używam telefonu w połączeniu bluetooth(super wygodna opcja,ale nie do końca). telefon łączy się bez problemu,problemem jest wybieranie kontaktu z pozycjii telefonu(Nokia 5800XM), za każdym razem trzeba wyjąć z kieszeni pogrzebać w książce ipt/itd. czy da się zapisać listę kontaktów do pamięci samochodu,tak aby wszystkim sterować z głównej konsolety? jak to zrobić?z góry dzięki za pomoc.pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji języka w opcji telefonu na FIS? Wszystko mam już ustawione na język angielski, a informacje z telefonu to jedyna rzecz, która mimo to wyświetla się po niemiecku. Z góry dziękuje, za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem ze swoją B7 1.9 TDI silnik BRB ,po uruchomieniu silnika gdy dodam gazu powyżej 2,5 tyś zaczyna telepać całą budą to samo dzieje się podczas ruszania na 1 i 2 biegu do 3000 obrotów ,auto pali 8 litrów , pokazuje błąd wypadania zapłonu na 4 cylindrze. Co może być nie tak?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam audi a4 b7 1.9 tdi i mam problem z temperatura. Tak już się działo gdy nie było mrozów. Prawdopodobnie od początku gdy go kupiłem ( wrzesień). Auto nagrzewa się do 90c jedynie gdy nie włącze ogrzewania ani nawiewu. Inaczej spada po minucie do 70c i nagrzeje się maksymalnie do 70c z ogrzewniem czy to podczas jazdy czy postoju.Termostat wczoraj wymieniony firmy wahler i bez zmian. Dodam ,że cieple ogrzewanie i nawiew działa bardzo dobrze. Mam w planach wymianę czujnika temperatury ale wątpię by to coś dało. Jakieś sugestie panowie? Z góry dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich- interesuje mnie spraw dołożenia tempomatu u mnie niema manetki – jaki koszt takiej roboty i części
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z audi a4 b7 avant. .... Chchiałem sprawdzić czy działa w moim samochodzie alarm.... próbowałem już chyba wszystkiego (otwierania kluczem, otwierania od środka, zostawiania włączonego oświetlenia, próby otwarcia maski) i nie mam żadnej reakcji:( może ma ktoś jakiś sposób na sprawdzenie alarmu??? oprócz wybijania szyb:)
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, ostatnio wróciły problemy z zeszłego roku dotyczące wchodzenia skrzyni w tryb awaryjny przy zapłonie, pomaga odczekanie chwili lub ponowne przekręcenie kluczyka, czasem odpali za 4-5 razem. Kiedy pojawia się błąd, kontrolki od świec i silnika nie włączają się a oznaczenie biegów cale pali się na czerwono, rozrusznik wtedy kręci ale odpalić nie chce. Kiedy już odpali startuje z 3 biegu ale wystarczy zredukować lub poczekać aż wbije 4 i działa normalnie, auto nie szarpie nie zachowuje się dziwnie. Widziałem takie cyrki w multi, a do tiptronica nie mogę znaleźć rozwiązania. Podobno potrafi sterownik tak świrować od skrzyni który jest pod nogami pasażera, ale u mn…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Dziś byłem u diagnosty, stwierdził u mnie luzy na górnych wachaczach oraz..... Wystrzeloną tuleję belki wspomagania lewy i prawy przód. Dzwoniłem do kilku hurtowni z częściami i nikt czegoś takiego nie posiada i nie posiadał. Proszę o pomoc. Co to za część, ile kosztuje, jak wymienić. Rafał
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, może ktoś ma ten sam problem - od wczoraj zmieniony został sygnał tv naziemnej a co za tym idzie mój tuner tv DVB-T nie odbiera w samochodzie. Już wiem, że muszę wymienić tuner na DVB-T2 HEVC, czy ktoś to robił? Jakie tunery ewentualnie polecacie. Z moim współpracuje kostka mutlimedialna, dzięki której działa kamera cofania i mogę np. oglądać filmy lub słuchać muzyki z pendrive'a, co akurat nie jest konieczne ale oglądanie tv na postoju to czasem fajna sprawa. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam. J.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z tylną wycieraczką. Wczoraj (niedawno zaczęły się mrozy) tylna wycieraczka "zwariowała" - działa dosłownie kiedy chce, zatrzymuje się w różnych pozycjach itd. Wyłączenie stacyjki nie pomaga, tzn po ponownym włączeniu wycieraczka włącza się od nowa. Wcześniej miałem problem ze spryskiwaczami tylnymi (wiecznie się blokowały) ale nie znalazłem czasu żeby je porządnie wyczyścić (czyszczenie igłą pomagało do tygodnia). Z tego co wyszukałem na forach problemem może być wyciek płynu. Próbowałem zdjąć tapicerkę aby zajrzeć pod klapę i nie jestem pewien czy czegoś nie urwę więc proszę o pomoc. Odkręciłem 2 śrubki krzyżakowe i 2 śrubki pod trójkątem i zacząłem śc…
-
- 5 odpowiedzi
- 16,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mao problem z czujnikam i parkowania...:/ przy kasowaniu błedów (żółtej kontrolki silnika ) wyłączyłem czujniki parkowania i nie wiem jak mam je włączyć .... jak ktoś ma wiedzę jak to zrobić za pomoca programu VAG lub VCDS proszę o podpowiedz. pozdrawiam .
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Czołem wszystkim. Mam pewien problem, natomiast chodzi o moje radio/nawigację BNS 5.0. Nie czyta on tytułów utworów z płyty cd. Tyczy sie to zarówno płyt nagranych (.mp3) jak i płyt oryginalnych. Pliki .mp3 mają dodane tagi/informacje w pliku więc wszystkie dane do zczytania nazwy utworu/wykonawcy są. Sprawdzane w innych samochododwych odtwarzaczach i wszystko się wyswietla parwidłowo, niestety nie u mnie. Tytuły nie wyswietlają się ani na odtwarzaczu, ani na FIS. Nazywane są przez samochód jedynie jako "Track 1", "Track 2" itd. Jedyne co mogę zrobic to manualnie wprowadzić sobie nazwę płyty z posiomu radia w opcjach, ale to nie ma totalnie sensu. Tak dla informacji: nie …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po odebraniu auta od mechanika pojawił mi się kolejny błąd "Układ powietrza wtórnego - rząd cylindrów 1" czy może ktoś mnie naprowadzić czy jest to poważna usterka i jak ją zdjagnozować bo mechaników mam już dość.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Dziś rano po przejechaniu ok 150 m.silnik nagle zgasł i już nie dało się go uruchomić.Mechanik powiedział mi że to najpewniej pompa wtryskowa.Zadzwoniłem do kolegi który miał podobny problem w swojej A6,powiedział mi że to nie pompa wtryskowa,jak się wydawało na początku tylko pompka paliwa w zbiorniku.reszta układu była w porządku.W/w problem dotyczy silnika 2.0 z przebiegim 176.00,rocznik 2006 Może ktoś miał podobny problem w swojej A4 b7? Jak go rozwiazał? Ile to kosztowało? Aha dodam jeszcze że nie dawno było regenerowane turbo,ok 1700 km.Czy to mogło mieć wpływ na awarię? P.S.pompę wtryskową lepiej wymienić na nową czy regenerować?
-
- 3 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
WItam wszystkich. Chcialem ostrzec wsyztskich posiadaczy audi a4 b7:) myjac dzis samochod podnoislem wycieraczki przednie w gore nastepnie zapomnailem o tym i chcialem uniesc maske w gore;) skonczylo sie na peknietej szybie przedniej gdyz ramie wycieraczki przycisnelo szybe i pekla,,,, coz za bledy sie placi i to pewnie duzo:) jutro dorzuce zdjecia;) Nie ma sie czym chwalic ale chcialem ostrzec pozdrawiam wsyztskich:) ZDJĘCIE: http://www16.zippyshare.com/v/74175223/file.html :excl:
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
siemanko - chciałem pomóc jednemu z kolegów na forum odnośnie zamykania okien z kluczyka, podłączyzłem się VAGiem do samochodu...iiiii kiedyś wchodziło się w opcje, potem numer 46 i kodowanie i wyskakiwały możliwe zmiany kodowania z podpowiedziami programu - teraz powgrywałem nowe wersje programu, które dostałem od tych ziomków od VAGa - i nie ma podpowiedzi tylko czyste kodowanie numerkami. To ja coś przeoczyłem/źle zrobiłem zrobiłem czy to nowy program tak działa?? (nie odtykałem programu od pół roku więc może o czymś zapomniałem) ??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy warto kupić ten skaner na allegro link allegro.pl/show_item.php?item=4421088066. Proszę o opinię o tym skanerze VaG V -scan 5053 ITS Can live data ,menu j. polski
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, moja lalka A4 B7 potrzebuje pomocy. Podczas jazdy miałem włączone wycieraczki w trybie automatycznym, zauważyłem ze na ok 2s. przestały działać i potem działały poprawnie lecz gdy je wyłączyłem zatrzymują się w połowie szyby. Ręcznie próbowałem je schować ale jest to samo ale przynajmniej wiem że chodzą bez jakiś wielkich oporów więc nie są zatarte. Gdzie mogę szukać przyczyny, może ktoś się z takim czymś spotkał.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich uzytkownikow. Bardzo prosze wybaczenie jesli cos pisze zle ale jestem nowicjuszem na forum. Kupilem na jesieni Audi a4 sline avant chyba to jest b7 koniec 2005 r poczatek 2006. Przyszla wiosna i mysle ciagna przyczepe nad wode. Kupilem hak orgina razem z nim modul i kawalek kabli. Niestety podnioslem z tylu dywany ale zadnej wiazki nie ma. Nie mam pojecia od czego zaczac. Czy ktos z Panstwa przerabial juz taki temat. Dowiedzialem sie ze isnieje taka ewentualnosc ze trzeba bedzie ciagnac inst od skrzynki bezpiecznikow,tyle tylko ze nie wiem jak to sie bedzie mialo do CAM-a czy cos takiego bo w tych autach sygnal jest podobno cyfrowy. Dodam tylko ze hak or…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi A4 B7 2.0 turbo z 2005 roku. Miałem problem z blędą podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Kupiłem nową z salonu audi i ją podłonczylem Ale nie działa. Sprawdziłem w drugim aucie to normalnie działa. Zobaczyłem czy prąd dochodzi do klapy turniej i normalnie dochodzi. Tylko że są tam 4 kable do tej kostki i 3 z nich mają prąd A jeden nie ma. To czyli ile musi być tam w tej kostce plusów a ile minusów. Pomurzcie mi proszę....
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Raz na tydzień, dwa, po zamknięciu samochodu (A4 B7) włącza się fabryczny autoalarm. Otwieram auto, zamykam ponownie, i znów to samo. I takiej zabawy z 10 minut, aż w końcu się uspokaja. Próbowałem nawet wyłączyć czujniki alarmu wewnątrz auta i te od podnoszenia ale to nic nie daje. Tak czy tak się włącza. Miał ktoś podobny przypadek? Czy ma ktoś pomysł co to może być?
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Przymierzam się do wymiany włącznika świateł zwykłego na włącznik z auto światłami czy są jakieś zastrzeżenia co do wymiany czy to będzie działać czy potrzebna jest nowa instalacja czy tylko wymiana wyłącznika
-
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
-