Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
widziłem juz A3 A4 mercedesy i bmeki które z długich mają zrobione swiatła dzienne wiem że sa moduły na alegro ale może jest opcja gdzies ukryta tak jak na linku
-
-
- 16 odpowiedzi
- 87,4 tys. wyświetleń
-
-
witam mam putanie zepsułam sierotka czyli Ja skrzynie biegów w mojej Audi A4 aavant 1.9 tdi z 2007 roku ;(i teraz tak mechanik mi daje używana na 700zł brać czy nie brać przyczyna wymiany to ze cos sie wśrodku pokruszyło tyle wiem. co myślicie
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie. Moja Audica strasznie kopci czarnym dymem. Podam garść informacji. A4 2007 diesel 140km 2.0 ..Bez mycia po tygodniu mam brudną klapę prawie do wysokości świateł tylnich. Dym oczywiście mocnejszy przy tzw. "gazie do dechy"(na trybie sportowym skrzyni automatycznej). Czy przyczyną może być tylko paliwo? Lub fakt, że silnik zanim się dobrze nagrzeje to już jestem w pracy (12km drogą ekspresową, wiec to niecałe 10min jazdy). No i jak pojadę dalej to, to wszystko się "przedmuch..je" Brak filtra cząstek stałych. Kumulacja tych rzeczy?? Ktoś się wypowie? Miał podobnie? Turbina wydaje się ok, bo auto zrywne jak wcześniej. Slyszałem też o brudnych wtryskach (jakies …
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Dziś byłem u diagnosty, stwierdził u mnie luzy na górnych wachaczach oraz..... Wystrzeloną tuleję belki wspomagania lewy i prawy przód. Dzwoniłem do kilku hurtowni z częściami i nikt czegoś takiego nie posiada i nie posiadał. Proszę o pomoc. Co to za część, ile kosztuje, jak wymienić. Rafał
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
witam Chciałbym prosić o analizę logów wykonanych w aucie AUDI A4 B7 1.9 TDI BKE 2005r jeśli mógłbym prosić o wskazówki jak dostać się do tego: -czujnika parkowania mam ich 4 z tyłu oryginalnie zamontowane jak stanę z tyłu auta patrząc na nie to ten całkiem po prawej? -motor V107 prosiłbym również na wytłumaczenie mi tego błędu z poduszkami czytałem dużo o tym czujniku że niby jest on pod siedzeniem i wiele osób ma błąd gdy tam z jakiegoś wiadomego lub niewiadomego powodu znajduje się woda ale u mnie jest sucho czy łatwo dostać się do niego w B7, co mnie martwi jeszcze to ten przebieg milionowy auto ma pewny przegląd 197 tys i jestem tego pewien na 100%. Logi były r…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuję informacji na temat wymiany paska wielorowkowego w A4 b7 1.9 TDI BRB 116KM. Konkretnie chodzi mi o przebieg i co trzeba wymieniać z tym paskiem (napinacze). Obecnie mam przebieg 161 000 km. Pozdrawiam Sławek
-
-
- 7 odpowiedzi
- 43,2 tys. wyświetleń
-
-
witam potrzebuję instrukcji jak wymienić uszczelki wtrysku,najlepiej jak ktoś ma jakieś fotki i mógł napisać krok po kroku jak to zrobił.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Ile km robi sie na tarczy hamulcowej wie ktos ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Gdzie maja być przykręcane klaksony bo ich nie mam, wiszą mi tylko kable od nich, a myślałem, że przekaźnik nie łączy
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Jak w temacie jak zaprogramować te przyciski I, II, III aby sie potwierała brama garazowa..
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Z tego co widzę sterowanie głosowe w autku jest tylko po niemiecku. Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji chociażby na język angielski?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przy zapalonym silniku dymi mi spod korka oleju, wytwarza się ciśnienie w silniku i tam gdzie jest bagnet a komputer się nie świeci, płyn z chłodnicy ok nie ubywa interkuler zapchany czy co, miał już to ktoś, co to może być ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Czy orientuje się ktoś czy jest możliwość modyfikacji języka w opcji telefonu na FIS? Wszystko mam już ustawione na język angielski, a informacje z telefonu to jedyna rzecz, która mimo to wyświetla się po niemiecku. Z góry dziękuje, za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
witam.chciałbym podmienić oryginalny głośnik basowy w audi b7 avant.pytanie tylko ,jakiej mocy maks.można glosnik wmontować?no i jaki ma rozmiar?(nie chcę wszystkiego 2 razy rozbierać/sprawdzanie/kupno/montaż). oczywiście marka też jest ważna,wiec proszę o pomoc,może ktoś już to robił i ma doświadczenie? z góry wielkie dzięki.
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
witam. używam telefonu w połączeniu bluetooth(super wygodna opcja,ale nie do końca). telefon łączy się bez problemu,problemem jest wybieranie kontaktu z pozycjii telefonu(Nokia 5800XM), za każdym razem trzeba wyjąć z kieszeni pogrzebać w książce ipt/itd. czy da się zapisać listę kontaktów do pamięci samochodu,tak aby wszystkim sterować z głównej konsolety? jak to zrobić?z góry dzięki za pomoc.pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 14,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam problem z ledami zakupiłem takie za 60 zł na 8 diod wiecie na pewno jak wyglądają i podpiąłem wszystko cacy świecą i gasną jak włączę światła mijania Ale na wylaczonym silniku a gdy włączę silnik i zapale światła to ledy tez świecą ale słabiej a powinny zgasnąć i co mam teraz zrobić gdzie to podpiąć jak zapale samochód to napięcie spada czy co ? Nie wiem, czarny "-" ,czerwony pod kostkę taka znalazłem po prawej stronie pod maska tam są 3 takie kostki wypięte i zaślepione w jednej był "+" i biały do postojówek coś źle zrobiłem ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Po zakupie wymienione zostały: Tarcze przód/tyl Klocki przód Klocki tyl Zacisk lewy Zacisk prawy Rolka napinacza paska Rolka paska Filtr powietrza Filtr paliwa Filtr kabinowy Filtr oleju Lacznik stabilizatora 2szt. Guma stabilizatora Plyn chlodniczy Olej motul 5w40 Kolo pasowe alternatora Poduszka silnika Wiazka elektryczna wtryskiwaczy Pasek wielorowkowy Rozrzad z pompa wody Uszczelka pokrywy w tym momenice olej 5w40 z valvoline nowy egr nowy imbus pompy olejowej nowy przepływomierz plus pare pierdół typu zawieszenie kompletne Przedwczoraj zrobiłem autem trasę i wczoraj po odpaleniu wybierałem pap…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o opinie dotyczące zastosowania programu vag can pro do diagnostyki audi a4 b7. Konkretnie chodzi o przydatność do robienia logów statycznych i dynamicznych oraz innych funkcji programowych. Samochód to audi a4 b7 2007 rok 1.9 tdi BRB 116 KM. Jak ktoś używał to proszę o szczere opisanie, gdyż noszę się z zamiarem zakupu. Pozdrawim Sławek
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ma ktoś może instrukcję po polsku navi BNS 5.0
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Szanowni posiadacze Audi A4 B7 Avant 2005 - może ktoś miał również problem z kluczykiem do swojego auta . Mój klucz wziął i się utopił, muszę mieć jeden w domu w razie kłopotu. Czy tylko ASO można zamówić duplikat? koszt to 8-9 set. Na Allegro można kupić klucze nawet ta sama częstotliwosć tylko czy da się zaprogramować elektronikę ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich.
-
-
- 13 odpowiedzi
- 20,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Jak się włącza ogrzewanie tylnych boczych szyb. Mam taką funkcję ,ale nie wiem jak to działa.Ogrzewanie tylnej szyby działa bez zarzutu.W zasadzie to taki zbędny gadżet , ale skoro już jest to niech działa. A jak to działa u Was ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W moim audi a4 b7 2007r mam radio-navigacje bns 5. Posiadam opcje podłączenia do tego telefonu przez bluetooth. Mam telefon Galaxy S2 i sparowałem oba urządzenia bez problemu. Ale mam pytanie. Czemu teraz mając inny telefon, nie moge nim znaleźć urządzenia "audi"? Bluetooth w galaxy s2 mam wyłączony a szukając "audi" przez bluetooth np w HTC DESIRE HD, nic nie moge znaleźć. Czy trzeba jakoś usunąć mojego galaxy s2 z pamięci audi alby dało się wyszukać to urządzenie innym telefonem? Czy może muszę wejsć w jakąś opcję w radiu, aby włączyć na chwile "szukanie urządzeń" czy cos w tym stylu. Ogólnie sprawe ujmująć, gdybym teraz zmienił telefon, to nie wiem jak inny podł…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem nowym użytkownikiem jak i świeżym posiadaczem Audi A4 Avant rok 2007 2.0 TDI 170KM, pełen S-line. Przepraszam jeśli temat jest nie w tym dziale. Otóż jestem jeszcze "zielony" co do obsługi MMI, nawet nie wiem jaka to wersja. Główny problem to taki że mam dwa sloty na karty SD, i wejscie na płytę. Zgrałem sobie muzykę na kartę, którą posiadam w domu SDHC 16GB, następnie gdy ją wkładam napisane jest ze wczytuje kartę i nie wiem co mam dalej robić aby odtworzyć swoje ulubione utwory z tej karty. Probowałem również przez karte mirco sd wyciagnąłem ze smartfona i wsadziłem do adaptera i tez napisane "laduje" i tak ciagle. Od razu zaznaczam że gdy kupiłem od pop…
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A4 B7 2.0 Avant Nie działają mi czujniki cofania Przy pierwszym wrzuceniu wstecznego, po uruchomieniu silnika włącza się ciągły sygnał dźwiękowy na jakieś 5 sekund i to koniec Kolejne wrzucenia wstecznego już nic nie sygnalizują, do tego zaobserwowałem, że czasami nie działa mi tylna wycieraczka a czasami sama sie włącza jak wrzucam wsteczny ;/ Następnym problemem jest uciekanie samochodu na zakrętach... czy skręcam w prawo czy w lewo to mam wrażenie, że samochód mi sie ślizga albo przeskakuje na kolach dzieje sie to nawet przy małych prędkościach (zawracaniu na osiedlu) ;/ Czy to może być kwestia zbieżności? Opony mam zimowe i w miarę …
-
-
- 5 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
witam. pytanie,jak w temacie,czyli co ile wymiana rozrządu w b7 1.9tdi kod silnika BRB. dzwonilem do dwoch mechanikow,a także do ASO i powiedzieli ,że co 120.000km. jednakże wydaje mi się ,że to troszkę za dużo!!! proszę o poradę i z góry wielkie dzięki.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 34,2 tys. wyświetleń
-