Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam, Czy z Waszego doświadczenia do wymiany żarówek H7 w tytułowym modelu trzeba koniecznie wyciągać reflektory? Miejscowy elektryk zaśpiewał mi taką cenę za wymianę (tłumacząc się właśnie koniecznością wyciągania reflektorów), że aż przysiadłem (150 zł + cena 2 żarówek).
-
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, sprawdzam w instrukcji B7 - jest napisane że żarówka kierunkowskazu w reflektorze może być wymieniana tylko w spec serwisie. Ktoś się zabierał za to sam i ile to trwało? Pozdr,
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc. Otóż mam dziwne "coś" pod środkowym nawiewem, nad radiem. Do tej pory nie zastanawiałem się nawet co to jest, lecz zauważyłem, że w innych a4 b7 tego nie ma więc zrodziło się pytanie co to jest? Proszę o waszą pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę o informację czy jest możliwość regulacji czujnika deszczu ? Denerwuje mnie jego czułość, żeby zadziałał szyba musi być kompletnie pokryta kroplami. Dzieje się tak w ustawieniu manetki na najwyższej czułości. Proszę o pomoc Rafał
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Pojawia mi sie ciagle takie blad : 16806 P0422 Wydajność głównego katalizatora – poniżej progu (bank 1) Przechodzil ostatnio sprawdzanie spalin i byly ok. Jesli spaliny sa ok to czy to moze byc katalizator ? Czy raczej sondy lambda do wymiany ? Moze jakies doswiadczenia z tym bledem ? Autko to A4 B7 Avant silnik ALT 2.0 benzyna/gaz
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, potrzebuje zdemontowac nastepujace czesci jak w temacie. Mialem niemila niespodzianke przy wyjezdzaniu z parkingu polamalem zaczepy w zderzaku i reflektorach. potrzebuje zdemontowac zeby posklejac. Czy ktos juz demontowal zderzak i reflektory zeby wiedziec ktore sruby odkrecac a ktore luzowac. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
witam, pytanie trochę debilne ale czy z koła zamontowane z b5 będą dobre dla b7? Chciałbym kupić np http://allegro.pl/audi-komplet-kol-zima-2009r-wysylka-gratis-i1863824837.html Z tego co szukałem to do B7 montowali fabrycznie koła 15' z ET33, 6,5 J. Pozdr.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem od kolegi Audi A4 B7 (kombi) rok 2005 120 KM poj 1496 jak być dokładnym i mam parę pytań. Jak już tu wyczytałem i powiedział mi kolega że problem występuję z EGR, czasem się zapale i traci moc. Mechanik mówi kupic nowy znalazł mi na jakiejś stronie (niestety ja jej znaleźc nie mogę )nowy za 540 zł. A jak czytam tu niektórzy go sami czyścili, lepiej więc wyczyścić niż kupować nowy? Ja się na tym nie znam więc pytanie zapewne czy mechanikowi zechce się w to bawić... Pytanie 2 kierownica miejscu mi ładnie chodzi luźno delikatnie zaś przy jeździe w zakrętach jest takie wrażenie twardej sztywnej kierownicy że trzeba ciut siły by ją poruszyć. Nigdy takim autem n…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o pomoc po wymianie aku rozkodowało mi sie radio i żąda kod niestety w książce nie ma wpisanego kodu.Co robić?? Z góry dziękuje:)
-
- 2 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chialbym sie dowiedzieć czy w modelu z 2006 roku są montowane fabrycznie ksenony?? i czy barwa swiatla zalezy wylacznie od typu zarowki:) z Gory dziekuej za wszelka pomoc;) Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dzwoniłem do mechanika i pytałem o koszt: wymiany rozrządu wymiany oleju wymiany filtra powietrza koszt 1200zł wydaje mi się, że to drogo czy ktoś to robił? ile zapłaciliście.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 13,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jedna sprawa nie daje mi spokoju. Wymieniliśmy z ojcem płyn do wspomagania metodą chałupniczą w audi a4 b7 2006r. Czyli krecenie kołami na odpalonym silniku, zbieranie starego płynu strzykawką i dolewanie 2 litrów nowego. Bez ściągania i odpinania czegokolwiek. Wszystko było ok do momentu aż ściągnęliśmy trochę za dużo poniżej minimum i pompa zaczęła strzelać i trzeszczeć. Zgasiliśmy od razu silnik ale piszczała tak jeszcze przez chwilę zanim ucichła po odpaleniu. Od tamtej pory występuje pisk przy maksymalnych skrętach. Nie wycie a pisk podobny do paska. Wspomaganie działa bardzo dobrze ale Czy pompa została uszkodzona? Piszczenie i sytuacja idealna jak na filmi…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym zasięgnąć kilka informacji: Co zrobić gdy zapali się kontrolka filtra cząsteczek? Czy wymienić filtr ? koszt kilka tyś zł , Wybebeszyć go i oszukać kompa ? koszt 1000 zł , Może uda się go automatycznie wyczyścić jazdą na około 3 tyś obr przez 20 min? Skrzynia. Skrzynia do prędkości 80 km/h jest nie słyszalna i nie wyczuwalna lecz gdzieś okolo 80/90 km/h gdy zmienia bieg to juz głośniej to słychac i delikatne jest szarpnięcie. Co może być tego przyczyną? Pozdrawiam Audi A4 B7 2.0 TDi 2005 r 209.000 km
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Dość ciemno są podświetlane zegary w moim audi B7 . Czy istnieje możliwość regulacji tego podświetlania i jak to zrealizować. Pozdrawiam Wiktor Ptak.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
witam, mam do wymiany tylni zderzak i podczas przegladania ebaya natrafiłem na kompletny zderzak z czujnikami parkowania (moja wersja takowych nie posiada) i teraz mam pytanie co mósiał bym zrobić żeby je podłączyć?jakiś dodatkowy moduł? z jakimi kosztami to się wiąże? pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Zakupiłem dzisiaj A4.b7 z 2008roku. Z Multitronic Jezdziłem troche automatyczna skrzynia biegów no ale jednak nie jest to to samo co w Audi a że nie chce czegos zpaprać to wole zapytać 3 razy. Oczytałem sie ze nie trudno o uszkodzenie takiej skrzyni, wiec musze wiedziec wszystko po koleii. Czy przy jezdzie na pozycji D z obojętnie jaką prędkością mogę zmienić na tryb S-Sport.?? I jeszcze jedno pytanie czy z trybu D jeżeli chce przejśc na tryb manualny + i - to czy prędkość jest obojetna czy może musze zejść do jakiejś odpowiedniej do tej zmiany??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy posiada ktoś może po polsku instrukcje do radia BNS 5.0, niestety przy zakupie wszystkie instrukcje po niemiecku;/ Pozdrawiam.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuje wszelkich opini na temat modelu A4 B7 z benzynowym silnikiem 2.0TFSI. Chodzi głównie o spalanie itp. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mao problem z czujnikam i parkowania...:/ przy kasowaniu błedów (żółtej kontrolki silnika ) wyłączyłem czujniki parkowania i nie wiem jak mam je włączyć .... jak ktoś ma wiedzę jak to zrobić za pomoca programu VAG lub VCDS proszę o podpowiedz. pozdrawiam .
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, posiadam problem z otwieraniem bagażnika w moim Audi A4 B7 sedan, a mianowicie nie działa otwieranie z przycisku zamieszczonego w drzwiach kierowcy i z klamki zamieszczonej w klapie bagażnika. Działa natomiast otwieranie bagażnika z pilota i po przez przekręcenie kluczykiem w zamku. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację.
-
- 2 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś z was już próbowal dostać sie do świateł przeciwmgilenych z przodu w zderzaku albo ma jakis schemat czy instrukcje bylbym bardzo wdzieczny:)
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
mam tdi bez fap/dpf zaślepke dałem 4 mm nierdzewka po około 50 km wyskoczył błąd na żółto -przepływ spalin- oczywiście auto zyskało na mocy od dołu mniej kopci i nic poza tym nie zauważyłem po zaswieceniu lampki zaslepke zdemnontowałem jakieś sugestie ??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zaistniał kolejny problem, potrzebuje numer seryjny koła pasowego sprężarki klimy i pompy wspomagania. A może ktos ma do sprzedania, lub wie gdzie można dostać w dobrej cenie używane lub nowe koła? Na zdjęciu jest to numer 5 i 7 Pilnie proszę o pomoc, gdyż to uniemozliwia mi dalsze kroki w naprawie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuje schemat podłączenia zbiornika wspomagania. Są dwa wyjścia, dwa gumowe przewody. Cieńki i gruby. Grubszy jest podłączony a cieńki odłączony. Gdzie on powinien znajdować się ? Zaglądałem z grubsza i lipa niewiem gdzie go podłączyć. Proszę o informacje 2.0 tdi 140 km 2005 r. pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-