Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez tomilondyn,

witam mam kilka pytań, odrazu powiem ze użyłem opcji szukaj ale nie uzyskałem interesujacych mnie odpowiedzi. wiec tak mam A4 B7 diesel 2007 2.0L , interesuje mnie opcja bluetooth czy to jest standart? czy tylko w wersjach S-line czyli z navi itd? zeby sie polaczyc z telefonem trzeba cos do kupic? np "patron-a" druga sprawa - olej? jaki polecacie , producent zaleca castrol - jaki wy uzywacie? trzecia - klawisz na kierownicy "Function" nie dziala, to znaczy po wcisnieciu jego pokazuje sie na FIS informacja NO FUNC. od czego ten klawisz jest? po drugiej stronie jest klawisz ktory wyglada jak klawisz od zestawu glosnomowiacego on rowniez wyswietla ta sama opcje. dodam ze je…

• 3 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Gdzie maja być przykręcane klaksony bo ich nie mam, wiszą mi tylko kable od nich, a myślałem, że przekaźnik nie łączy

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam wolnej chwili gdyby ktoś chciał i miał chęci czas około 20min mam do zaproponowania małe ulepszenie naszej A4. Mianowicie potrzeba: 1. Przewód (wąż) klimatyzacji schowka 8E1816311 około 30zł 2. Regulator nawiewu schowka 8E08207014PK około 70zł (Tu drogo ja postanowiłem zrobić sobie coś takiego sam, tzn znajomy tokarz zrobił mi to w alu za tkz "ćwiartkę") Wystarczy wyciągnąć schowek po stronie pasażera, wyjąć zaślepkę gumową w miejscu zaznaczonym czerwonym kolorem (jak wygląda zaślepka - jest na ostatnim foto w schowku)i zamocować kupiony wcześniej wąż wkładając go i lekko przekręcając. Otwór węża ma być ustawiony w kierunku schowka. Następnie musimy wyciąć …

• 2 odpowiedzi
    • 11,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez gienek 50,

Szanowni posiadacze Audi A4 B7 Avant 2005 - może ktoś miał również problem z kluczykiem do swojego auta . Mój klucz wziął i się utopił, muszę mieć jeden w domu w razie kłopotu. Czy tylko ASO można zamówić duplikat? koszt to 8-9 set. Na Allegro można kupić klucze nawet ta sama częstotliwosć tylko czy da się zaprogramować elektronikę ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam wszystkich.

• Upvote
    • 13 odpowiedzi
    • 20,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez antek28,

Potrafi ktoś podać kod lakieru po vinie? WAUZZZ8E86A086661

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Kiniu,

Witam wszystkich. Na wstępie chciałbym poinformować, że szukałem gdzie się da i wątkach i w wyszukiwarce i nic nie znalazłem chyba, że nie potrafię jeszcze szukać na tym forum. Zakupiłem samochód 2 tyg temu i jak przystało na nowego nabywce chcę wymienić wszystkie filtry i olej. I w tym momencie pojawiło się pytanie jakie modele filtrów kupić ( paliwa, oleju, powietrza i kabinowy ). Nie chodzi mi o firmę bo tu mam sprawdzone od 5 lat filtry MANN i jestem z nich bardzo zadowolony. Chodzi mi o kod/nr silnika jak i gdzie ewentualnie go szukać w samochodzie ??? Ze strony MANN wychodzi że są takie oznaczenia dla mojego silnika: BLB, BNA, BRE, BRF lub BPW, BRC Jak znal…

• 5 odpowiedzi
    • 31,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez jaca,

witam forumiczów, chce sprawdzić w książce serwisowej kodu który oznacza czy w moim samochodzie jest PDF lub nie. Dzięki z góry.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 13,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Pawel3001,

Witam mam taki problem z audi a4b7 blb 2.0 tdi. Może ktoś pomoże za co się zabrać . Aktualnie to zostały kody P0299 i P3103. Auto nie ma mocy a po 2500 tys obrotów wchodzi w tryb awaryjny . Pozostałe kody ogarnięte. Może ktoś coś podpowie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez tyoka,

Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 z 2007 roku posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. Nie posiadam przycisków przy przyciskach od wycieraczek. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Czy w serwisie można to jakoś "naprawić" aby działały wszystkie funkcję? Jakiś komputer musi posiadać, jeżeli pisze na ile km wystarczy paliwa. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi …

• 1 odpowiedź
    • 6,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez maciejoo85,

Jak w temacie Żółta żarówka na panelu i komunikat. Czy to tylko żarówka migacza czy problem jest grubszy? Ludzie piszą nawet o spaleniach przewodów, spięciach (ale u nich bylo jeszcze esp i blad calego swiała).

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 20,6 tys. wyświetleń
  11. Witam, 1. Niedawno nabyłem Audi A4 B7 i na konsoli środkowej zamontowany jest uchwyt telefonu, jest on dla mnie całkowicie bezużyteczny więc planuję jego demontaż, ze względu że pod nim są 2 wielkie dziury w konsoli chciał bym wymienić ten element, i moja prośba czy ktoś jest w posiadaniu instrukcji demontażu tej konsoli? Oraz ma ktoś może nr katalogowy podziurawionej części, jest to ta ramka przebiegająca nad radiem, w dół i wzdłuż tunelu środkowego, inaczej nie potrafię tego opisać. 2. Czy ma ktoś jakieś materiały poglądowe, które pomogą mi zlokalizować prawą poduszkę silnika, czy można po czymś poznać, że została wymieniona lub nie? 3. Potrzebuję nr tej listwy w bag…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 16,2 tys. wyświetleń
  12. Witam Wszystkich. Od pewnego czasu w moim autku: A4 B7 2006, silnik 2.0 TDI 140 KM, BRE, zaczęła zapalać sie lampka "błędu silnika". Problem sam znikał na jakiś czas po kilku dniach. Ostatnio jednak zapalona lampka zagościła na dłużej. Po podpięciu do VAG-a wyświetlił sie błąd: "P2108 - Przepustnica Urządzenie uruchamiajace Kontrola Moduł Osiagi". Skasowanie błędu na niewiele się zdało gdyż kontrolka zapaliła się i ciagle świeci znów po kilku uruchomieniach samochodu. Zawsze zapala się podczas uruchamiania silnika. Próbowałem coś mądrego znaleźć na ten temat, jednak raczej to trudna sprawa, raczej rzadko pojawiająca się w sieci. Licze jednak na ogromną wiedzę i doś…

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez sławek37,

witam mam mam silnik 1.9 tdi 116KM BRB co 50 km zaświeca się niski stan oleju,oleju nie ubywa i jest stan,dolałem nawet trochę ponad stan ,komputer nie pokazuje żadnego błędu,alarm znika po odkręceniu korka wlewu płynu chłodniczego,czy to wina czujnika poziomu oleju. proszę o pomoc

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 17,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Czarnyska,

Witam serdecznie! Mam oto taki problem. Jakies pol roku temu kupilem Audi A4b7 2.0 TDI. Wszystko bylo ok. Po tygodniu stwierdzilem, ze nalezaloby wymienic olej. Olej zostal wymieniony i po tejze wymianie zapalila sie kontrolka SENSOR. Ttrzykrotnie mechanik wymienial cczujnik na inny, ze sprawnego auta, ale to nie dalo efektu. Byly sprawdzane kable itp lecz bez rezultatu. Zna ktos odpowiedz na ten nurtujacy czujnik?Ponizej zdj jak to wygglada.

• 0 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  15. Witam serdecznie mam nadzieje ze ktoś pomoże rozwiązać mi problem mam audi A4 2006 Listopad 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku problem zaczął się gdy zaczęła mrugać kontrolka świec przy uruchamianiu silnika,wtedy zapaliła się kontrolka silniczka koloru żółtego, która zgasła po ok 5 minutach. Oczywiście wymieniłem za dwa dni świece i wszystko było oki. Po przejechaniu ok 100 km zaświeciła ponownie podłączyłem auto pod kompa, który nie pokazał żadnych błędów ale gdy mechanik uruchomił silnik kontrolka zgasła do czasu bo następnego dnia znowu się pojawiła i nadal świeci. Auto przegoniłem na trasie i nic z tego czy to ma jakiś związek z filtrem cząstek stałych. Jeśli ktoś ma j…

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 47 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Davidoff2,

Witam serdecznie, problem dotyczy zółtej kontrolki spalin, która mi się włączyła w trakcie jazdy. Auto sprawuje się normalnie, nie ma żadnych powodów do niepokoju jeśli chodzi o pracę silnika, natomiast kontrolka spalin się świeci. Komputer nie pokazuje także błędów. Zastatnawiam się czy to katalizator, czy może sonda lamba, czy jakas zwykła błachostka. Może paliwo złej jakości i wystarczy zalać nowe, lepsze. Jeśli ktoś z kolegów/koleżanek miał podobny kłopot, to będę wdzięczny za pomoc i radę. Przypomnę, że chodzi o Audi A4 b7 z silnikiem 2.0 TFSI z rok. 2005. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam. Dawid.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 9,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez quazar,

Witam Dzwoniłem do mechanika i pytałem o koszt: wymiany rozrządu wymiany oleju wymiany filtra powietrza koszt 1200zł wydaje mi się, że to drogo czy ktoś to robił? ile zapłaciliście.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 13,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez M_c,

witam chciałbym się poradzić jakie polecałi byście żarówki ksenonowe z przetwornicami do Audi A4 B6. lampy mam z soczewkami.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Ejwon,

Witam. Mam lampy 8e 941 004 am 12v pl 00 dcr 00 rl Z opisu lampy wychodzi, że jest to bi Xenon. Sprawdziłem i mam zarniki d1s osram xenarc 66140 W zasadzie jeżdżę cały czas na auto, więc nie wiem jak jest na mijania. Ale zdarza mi się, że podczas jazdy potrafią mi migać/ podskakiwać przez moment światła następnie się stabilizują. Miał ktoś taki przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Beata02,

Witam Czy lampy przednie w sedanie sa takie same jak w cabrio? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 762 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam problem z ledami zakupiłem takie za 60 zł na 8 diod wiecie na pewno jak wyglądają i podpiąłem wszystko cacy świecą i gasną jak włączę światła mijania Ale na wylaczonym silniku a gdy włączę silnik i zapale światła to ledy tez świecą ale słabiej a powinny zgasnąć i co mam teraz zrobić gdzie to podpiąć jak zapale samochód to napięcie spada czy co ? Nie wiem, czarny "-" ,czerwony pod kostkę taka znalazłem po prawej stronie pod maska tam są 3 takie kostki wypięte i zaślepione w jednej był "+" i biały do postojówek coś źle zrobiłem ?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez janek09,

Cześć Może ktos bedzie coś wiedzial na ten temat a mianowicie na liczniku jest taka mała 1 na czerwonym tle która mi sie zmienila na 2 i teraz nie pokazuje mi ile przejechalem km po odpaleniu auta, jak zmienić spowrotem na 1 ?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez stanlej,

http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-listwa-listwy-drzewo-drewno-i2558979323.html http://allegro.pl/listwy-ozdobne-listwa-drewno-audi-a4-b6-b7-8e0-i2568567810.html mam a4 b7 2006 rok sedan obecnie mam listwy srebrne wew . takie aluminium lub podobny kolor lecz podobaja mi sie takie jak w linkach czyli drewniane wszystko zapaliczka pas na desce i mieszek do biegów jak zdemontować takie listwy czy trzeba całe boczki zdjąć ?? byłem w aso lecz gosciu vin potrzebuje auta z takimi listwami zeby mi sprawdzic po ile są czy przerabiał to juz ktoś ?? czy posiada ktoś nr czesci ?? czy jest ktoś chetny na zamiane listw kolor alu na drewno

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 9,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez adamsON,

witam,po raz pierwszy zrobiłem logi mam nadzieje że dobrze i prosił bym żeby ktoś rzucił na nie okiem ,czy można coś z nich odczytać?czy coś nie tak z autkiem?.powód logów czasami ciężko odpala.podaje linki do logów. -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154788.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154789.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154790.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154791.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154792.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154793.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154794.html

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Bambi1306,

Witam. Temat walkowany ale ja nadal nie mogę nikogo znaleźć kto zrobił by mi ta podmiane. Oczywiście chodzi o wymianę manetki wycieraczek z pełnym FIS. Panowie mam a4 kombi listopad 2007 model 2008 i moje pytanie jaka mam kupić manetke. Czy jest ktoś z Wrocławia żeby zrobił mi to dobrze i żeby wszystko działało.? Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 9,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.