Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam. moje A4 avant 2005 2.0 Tdi najpierw pokazywało kontrolkę silnika na żółto ale silnik pracował normalnie i nie było żadnych objawów. Na komputerze wyrzuciło błąd sondy lambda. Nic nie zmieniałem, bo kontrolka zgasła po ok. tygodniu, a silnik chodził normalnie. Wczoraj wracałem autostradą i zaczęła migać na żółto kontrolka świec żarowych - taka sprężyna - i auto nie pozwoliło mi na zwiększenie obrotów ponad 2.2 tys, więc jechałem 2 godziny z szybkością 100 km/h. Co dziwne dzisiaj kontrolka nie zapala się i auto jeździ normalnie. Czy ktoś wie co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam,jak w temacie jak sprawdzić jakie mam wtryski PD CZY CR?Moje autko to a4 avant tdi1.9 85KW 8ed 0k4 silnik BKE
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Jestem "szczęśliwym" posiadaczem AUDI A4 B7 1.9 tdi. Niestety okazało się że poprzedni właściciel dokonał samozwańczych zmian w mapie silnika co skutkuje bardzo słabą i dziwną pracą silnika. Poszukuję osoby która być może posiada fabryczną mapę do tego modelu i silnika lub jest z okolic Leszna / Poznania i będzie w stanie poświęcić klika minut na odczytanie mapy ze swojego autka. Oczywiście pokrywam koszty poświęconego "czasu i chęci" Z góry dziękuję za pomoc... Z poważaniem,
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam może ktoś z was już próbowal dostać sie do świateł przeciwmgilenych z przodu w zderzaku albo ma jakis schemat czy instrukcje bylbym bardzo wdzieczny:)
-
- 2 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam audi a4 b7 1.9 tdi i mam problem z temperatura. Tak już się działo gdy nie było mrozów. Prawdopodobnie od początku gdy go kupiłem ( wrzesień). Auto nagrzewa się do 90c jedynie gdy nie włącze ogrzewania ani nawiewu. Inaczej spada po minucie do 70c i nagrzeje się maksymalnie do 70c z ogrzewniem czy to podczas jazdy czy postoju.Termostat wczoraj wymieniony firmy wahler i bez zmian. Dodam ,że cieple ogrzewanie i nawiew działa bardzo dobrze. Mam w planach wymianę czujnika temperatury ale wątpię by to coś dało. Jakieś sugestie panowie? Z góry dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie dotyczące klimatronika,otóż po napełnieniu klimy panel sterowania klimatronika już przy ustawieniu 18.C leci ciepłe powietrze,gdy ustawię LO,16.C,17.C chłodzi ładnie.Czy można to jakoś ustawić czy pozostaje wymiana?
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Dziś byłem u diagnosty, stwierdził u mnie luzy na górnych wachaczach oraz..... Wystrzeloną tuleję belki wspomagania lewy i prawy przód. Dzwoniłem do kilku hurtowni z częściami i nikt czegoś takiego nie posiada i nie posiadał. Proszę o pomoc. Co to za część, ile kosztuje, jak wymienić. Rafał
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Nurtuje mnie taki temat... Mam audi A4 B7, 1,9 TDI 115KM, rok 2007. Moje pytanie brzmi: czy obroty na biegu jałowym są ograniczone przez komputer do 3 tyś/min? Bo więcej nie da rady. Jak jest u was? Mam passata 1,9TDI 2001 130KM i tam kręci na maksa, a w audi tylko 3 tyś i nie wiem czy tak ma być czy to jakaś usterka wystąpiła. W komputerze wszystko gra, 0 błędów. Pozdrawiam Paweł
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam audi a 4 b7 z 2005 r. silnik 1,9 tdi. Mój problem polega na wydostawaniu się płybu chłodniczego ze zbiorniczka przez wyjscie awaryjne Co zrobiłem do tej pory : wymieniłem korek na nowy, sprawdziłem czy wycieka z tego miejsca, kupiłem i odkamieniacz do chłodnic (bez zmian). Na allegro kupiłem płyn, który pokazuje że w układzie jest dym ( pokazało że jest ) Płyn w zbiorniczku jest czysty auto nie kopci, stan oleju jest taki sam. Po przejechaniu 50 km zbiorniczek jest pusty. Podobno to uszczelka- ale to nowe auto ma przejechane 207 km. Ogrzewanie działa i termostat też ok na 100%. Może układ chłodzenia bierze te ciśnienie nie z silnika lecz z innego miejsca…
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy ktoś może doradzić gdzie szukać ramienia od czujnika położenia xenonów w audi a4 b7 przedniego. Mam połamane ramię (w zasadzie jego brak - sterczy sam kikut z czujnika), sam czujnik jest sprawny, w oryginale kosztuje ponad 500pln Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witaj posiadam w autku oryginalne radiu od Audi lecz niestety jest ono na kasety co mnie bardzo zdziwiło jak na ten rocznik samochodu, zamieszam zdjęcie radia http://cdchangeremulator.com/images/uploads/Audi_Chorus2.jpg Nie chce wymieniać całego radia gdyż ładnie się zgrywa z wnętrzem samochodu, ale zależy mi na tym aby słuchać muzyki z płyt CD. Podobno istnieje możliwość odtwarzania płyt CD po zamontowaniu zmieniarki, wiec czy mógł by mi ktoś powiedzieć jaką tą zmieniarkę należy kupić aby była kompatybilna z radiem w samochodzie ?? Z góry dzięki za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Mam audi a4 b7 2005r 1,9 tdi padl akumulator probowalem go ladowac i odpalic z kabli ale nie zadzialalo nic , wiec kupilem nowa baterie i teraz czy moge stary akumulator odczepic bez obaw ze cos sie rozkoduje , zablokuje itp? A jesli jest z tym jakis problem to w jaki najprostrzy sposob wymienic tą baterie ? ( mam do dyspozycji 2 auto tzn chodzi mi o to czy mozna podlaczyc kable z drugiego auta do moich kabli tak aby nie bylo przerwy w dostawie pradu ? ) Mile widziane linki z tym jak to zrobic lub po prostu szczegolowy opis . Z gory dzieki
-
- 2 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem w Audi A4 B7 sedan, otóż nie działa u mnie oświetlenie bagażnika po otwarciu nie zapala się lampka oświetlenia, również na FIS-ie nie pokazuje otwarcia bagażnika. Czytałem o podobnych sytuacjach gdzie wina leżała po stronie uszkodzonego mikro - czujnika znajdującego się w zamku. Diagnozę o uszkodzonym mikro czujniku również postawił elektromechanik u którego sprawdzałem problem. Wymieniłem więc zamek na nowy oryginalny co w rezultacie nic nie dało... może ktoś miał podobny problem? proszę o pomoc za co z góry dziękuje:)
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
mam problem z włącznikiem blokady szyb w dzrzwiach tylnych ,brak możliwości odblokowania? przycisk niechce się przełączyć.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
witam, jak sprawdzić czy auto ma zamontowany alarm. Sprawdzałem po nr VIN i okazuje się że powinno mieć ale nie widzę nigdzie syreny i nie posiadam przycisków do wyłączania czujników w kabinie. Czy może mi ktoś podać jaki kod wyposażenia przypisany jest dla alarmu? Na stronie z kodami wyposażenia znalazłem to: WD4 = Anti-theft alarm system "plus" ale nie jestem tego pewien, ponieważ w/g serwisu audi ten kod oznacza "business comfort"
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Czy jest ktoś w stanie pomóc w kwestii zmiany temperatury parownika klimatyzacji poprzez adaptacje w klimatroniku A4 B7?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przy zapalonym silniku dymi mi spod korka oleju, wytwarza się ciśnienie w silniku i tam gdzie jest bagnet a komputer się nie świeci, płyn z chłodnicy ok nie ubywa interkuler zapchany czy co, miał już to ktoś, co to może być ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam ta czarnulke od niedawna i nie wiem gdzie i co ktos przedemna grzebal. Otoz mam dziwne wskazania jezeli chodzi o spalanie. Przy naprawde lagodnym przyspieszaniu pokazuje 40-50l,pozniej po osiagnieciu okolo 100 km/h aktualne spalanie jest 15-18. Srednie caly czas pokazuje 15 a wiem na 100% ze tyle nie pali. Ciekawostka jes ze na autustradzie z pedalem wcisnietym w podloge wskauje 8-9 Da sie cos z tym zrobic?
-
- 4 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, może ktoś udzieli mi odpowiedzi Mam takie pytanko czy jest jakaś kombinacja naciśnięc kluczyka która wyłączy sygnał alarmu podczas nieuprawnionego wejścia ? Bo mam taki poroblem że wcześcniej był sygnał a teraz tylko mrugają kierunkowskazy Jak również mam pytanie odnośnie doświetlania drogi do domu przez halogeny, wcześniej działało a teraz lipa nic i tak się zastanawiam czy coś przez przypadek nie powciskałem w kluczyku i wyłączyłem te funkcjię czy poprostu coś się popsuło i bez servisu się nie obędzie ? Jeśli możecie pomóc to będe bardzo wdzięczny, Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy w a4-b7 stosowano już silniki z common rail,czy dopiero w wersji b8?Jeśli tak to jakie oznaczenie mają te silniki.Acha chodzi mi o silnik 2.0 bo inne pojemności miały CR już dość dawno,np 3.0. Z góry dzięki za odpowiedź(nie mogę znaleźć tego na Google-dziwne).
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Błachy temat. Wymiana żarówki podświetlania tablicy z tyłu. Wymieniłem żarówkę i dalej brak oświetlenia. Co może być przyczyną tego zdaje się błachego problemu? Który bezpiecznik jest odpowiedzialny za oświetlenie tablicy? Dodam że lewa świeci natomiast prawej brak. Problem rozwiązany. Winne były blaszki w lampce które trzeba było delikatnie wyprostować żeby dotykały styków w gnieździe. Gniazdo spryskalem wd40 i wyczyscilem styki ;-)
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam od tygodnia jestem posiadaczem b7 2.0 tdi 140 km mam problem nie wiem jaki olej do niej lac na kartce jest napisany ze byl lany 10w/40 prosze o pomoc autko ma przejechane 170tys km czy moge zmienic olej na inny o innych parametrach.Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. 1. Mam problem z zestawem głośnomówiącym w AUDI A4 B7 1.9 2005r. Jeszcze kilka miesięcy temu działał bez problemu, a pewnego dnia przestał. Nie łączy się z telefonem poprzez bluetooth. Nie reaguje na klawisze z kierownicy. 2. Drugi problem to duży pobór prądu na postoju, ponad 1A. W związku z czym bardzo bym prosił o schemat elektryczny, lub trafną podpowiedź. Co udało się ustalć, to problem z linią K, ponieważ nie ma możliwości połączenia się komputera (serwisówki) do samochodu. VIN samochodu mogę podać na pw. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
witam Mam bardzo dziwną sytuację i przeczytałem już niemal wszystko na forach związanych z audi i nie znalazłem nic podobnego do mojego problemu a mianowicie gdy rano jadę do pracy po przejechaniu około 1 km (zawsze praktycznie na tym samym odcinku) kończy się teren zabudowany wiec rozpędzamy auto i różnie czasami na 3 czasami na 4 albo 5 biegu auto tak lekko szarpnie i mrugnie kontrolka akumulatora na wyświetlaczu auta nie mogę podpiąć niestety pod komputer gdyż aktualnie jestem za granica pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 b7 i mam pytanie co do radia. Mam podstawowe radio sterowane kierownicą posiadające bluetooth i tu nasuwa się moje pytanie. Skoro radio posiada bluetotha i mogę przez nie rozmawiać przez telefon (działa bez zastrzeżeń) to czy mogę też słuchać tak muzyki z telefonu ? Moim zdaniem powinno być to możliwe... skoro dźwięk z tel z rozmowy jest to i muzyka jakoś powinna grać ? Pomoże ktoś wie ktoś coś na ten temat ? z góry dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-