Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Mister354,

Witam mam pewne pytanie może ktoś przerabiał u siebie kosz z 1din na 2din mianowicie zastanawia mnie czy kosz 2din z audi a3 8p 2009 po lifcie będzie pasował w miejsce 1din z rocznika 2008 i czy będzie pasował też tam klimatroniki 2 din z wersji prze liftowej, w załączniku wstawiam zdjęcie tej ramki

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Magulo,

Siemka planuje kupic a3 8p w 5 drzwiach i zastanawiam sie nad silnikiem. Słyszałem że najlepszym benzyniakiem jest 1.6 102km ale moc nie powala. Ogólnie chciałbym benzynke ale co myslicie o 2.0 tdi 140 i 170km. Nadaje sie pod względem awaryjnosci czy lepiej omijac. Rocznie nie bede robił wielkich dystansów. Dziennie tak 5-10km.

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Eryk9032000,

Witam, temat który chce poruszyć jest już na każdym forum wyczerpany do bólu, lecz jestem początkujący w tej marce samochodu i mam pewien problem. Od niedawna posiadam Audi A3 8p, 2.0TDI, 2006r. Samochód kupiłem z uszkodzonym przodem a mianowicie do wymiany jest maska oraz zderzak. Grill posiada nr 8P4853651, zderzak nr 8P4807437 oraz maska nr 8P0010187k. Problem polega w tym, że na moje oko samochód jest w wersji z dużym grilem, lecz gdy wyszukuje maskę po numerze seryjnym w tytule ogłoszenia jest napisane "Audi a3 8p maska mały grill". Być może dla niektórych ten wpis jest zabawny ale ja już "zgłupiałem" . Będę ogromnie wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam Eryk.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez konradekxd,

Witam, pacjent 2003 rok. Mam taki problem, że mam koła 17/45/225 et56 i przy jeździe we dwie osoby mam niesamowitą obcierke z tyłu, nie wspominając co się dzieje w 5 osób... Na stacji diagnostycznej nie byli mi w stanie pomóc, bo amory i sprężyny są w bardzo dobrym stanie i sami za bardzo nie wiedzieli jaka może być tego przyczyna. Miał ktoś może podobny problem, lub jest w jakikolwiek sposób mi pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  5. Witam . Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość . Zakupiłem z Francji audi a3 8p 2007 rok od pierwszego właściciela z przebiegiem 140000 uszkodzone ... lekko przod. Po zrobieniu samochodu Dziś pojawił się problem wyjechałem samochodem pierwszy raz z garażu i poprzejechaniu kilku kilometrów samochód zgasł (zero błędów) po ciężkiej próbie odpalił ale problem powraca nie dostaje paliwa filtr wymieniony . Na wolnych obrotach może chodzić godzinami ale jak tylko przejedzie parę kilometrów paliwa brakuje A po odkreceniu filtra wydaje mi się za mało paliwa bardzo proszę o pomoc ponieważ we wtorek mam przegląd. Dodam że po nocy odpala normalnie

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Kamson,

Witam, myślę o zakupie Audi a3 8p rocznik od 2010 do 2012. Chciałbym zasięgnąć kilku opinii dotyczących tych modeli, interesuje mnie autko w benzynie i tutaj moje pytanie, który silnik będzie najlepszy? Jakieś typowe usterki? Na co zwracać uwagę przy zakupie? Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez mariuszdl,

Witam. Od jakiegoś czasu spod maski mojego A3 (8P Sportback z 2009r., silnik 1.6 75KW w benzynie) dobiega dziwny dźwięk (jakby bzyczenia). Poniżej nagranie, na którym można to usłyszeć. Nie jest to raczej z silnika, tylko gdzie bliżej chłodnicy. Ktoś się orientuje co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Pablitko,

Witam. Posiadam Audi A3 8P 1.9 TDI 2008. Od pewnego czasu gdy na zewnątrz jest wilgotno moje radio zaczęło wariować. Przy włączeniu silnika radio włącza się i po chwili wyłącza i tak od 2-4 razy aż w końcu działa cały czas. Gdy silnik jest rozgrzany to radio dobrze działa, problem występuje przy dłuższym nie odpalaniu silnika. Wyciągnąłem wiązki kabli w obu drzwiach i poizolowałem na nowo wszystkie ubytki w izolacji. Pomogło na jakieś 2 tygodnie po czym problem wrócił. Dzisiaj znowu zdarłem stara izolacje i nakleiłem nową ale tym razem nie pomogło. Proszę o pomoc co może być przyczyną i co grozi jesli tego problemu nie uda mi się rozwiązać. Z góry dzięki za odpowiedzi i p…

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  9. Witajcie, pacjent A3 1,6 MPI 2004r. , problem z układem chłodzenia. Auto mam od niedawna, przejechałem kilkaset km. Po zakupie wymieniony termostat, bo silnik się nie dogrzewał, po wymianie problem znikł, silnik normalnie łapie temp. 90 st. Ale w pewnym momencie podczas jazdy włączyły się wentylatory chłodnicy na maksymalne obroty (mimo spokojnej równej jazdy i temp ok 0 st. na zewnątrz), po jakimś czasie włączyła się czerwona kontrolna chłodzenia (kuhmittel). Podjechałem do mechanika, podpiął komputer i wykazał błąd czujnika temperatury. Ruszyłem, to samo plus zaczęła rosnąć temperatura, doszło do 110 st to wyłączyłem silnik. Czujnik został wymieniony, ale dalej po ok 20…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Dzeju,

Witam Przymierzama się do wymiany koła dwumasowego w skrzyni dsg z uwagi na to że koszta są kosmiczne bo około 2 tyś za sam dwumas zastanawiam się nad regeneracją. Może ktoś z Was regenerowałeś i może się podzielić swoim doświadczeniem? Moze kto poleci zaufaną firmę gdzie można zregenerować? A może kompletnie odradzacie takie rozwiązanie? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, opinie itd

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  11. Witam. Jadąc ostatnio Audi zaczęła migać kontrolka świec żarowych i samochód wszedł w tryb awaryjny. Po zgaszeniu i odpaleniu po chwili znów wchodzi w ten tryb. Po podłączeniu do VCDS pokazało błąd 08213 Czujnik położenia klapki kolektora dolotowego (rząd 1) sygnał P2015 - przejściowy. Z tego co czytałem w 2.0 CR to powszechny problem i wstawia się tam ogranicznik klap kolektora, jednak wszystkie są do 2.0, pytałem jednego ze sprzedawców i stwierdził, że do 1.9 nie pasuje. Miał ktoś taki błąd w 1.9 TDI, jakieś rozwiązania? Pozdrawiam serdecznie

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kris1295,

Witam Chciałbym sie dowiedziec czy jest sie czym martwić i szukać usterki ? Czy moze dac sobie spokoj i nie szukac problemu jesli autko pali i dobrze pracuje ? Tutaj filmiki z Grup silnika 18 i 23. Prosił bym o porade:

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez kubaa38p,

Witam czy jest taka możliwość wylaczenia kontrolki silnika "check engine'' przez vaga tak żeby na wyswietlaczu nie pokazywało błędu i tej kontrolki ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez kubaa38p,

Witam tak jak w temacie , Check engine .Pali mi się na desce od miesiąca , Egr czysty i rury od niego odchodzące tez nie wiem w co dalej iść. Miał ktoś podobnie ? Proszę o porady

• 12 odpowiedzi
    • 16,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Maruusek,

Witam, Mam problem z Audi a3 8p, przebieg 310 tyś., 1.9 TDI oznaczenie silnika BLS z filterm DPF. Od kupna staram się rozwiązać ten problem, Praktycznie warsztaty rozkładają już ręce. ponieważ nie znajdują żadnych błędów itp. Co zostało wymienione? Licznik Sterownik (Komputer) (Klonowanie) Kompletne sprzęgło (dwumasowe) Alternator Napinacz paska alternatora Pasek Czujnik położenia wału Czujnik położenia wałka rozrządu Uszczelniacz wału korbowego Sprawdzanie szczelnosci węzy (wymiana niektórych) Skrzynia biegów Turbo Przeguby zew i wew. Klapa gasząca Komputer 0 błędów. Opis problemu: Przy jeździe gdy puszczę g…

• 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez japenzi,

Witam serdecznie . Mam dosyć nietypowy problem z A 3 . Podczas jazdy auto sobie zgasnie spontanicznie ( nie ważne czy zimny czy ciepły ) niestety kręcenie rozrusznikiem nic nie pomaga.. Po jakims czasie , powiedzmy 5 godzin atrojeczka magicznie sie naprawia .. Teraz sprostowanie : - Identyczne zachowanie miało miejsce rok temu , rowniez w zimę . w lato brak problemów Badanie kompem : -Utrata zasilania świec żarowych - spontaniczna utrata kontroli sterownika głównego - przeładowanie turbosprężarki Kolega mi teraz powiedział że to przez świece żarowe , słabo sie znam dlatego byłem przekonany że świecę grzeją sie tylko przy odpalaniu silnika , kum…

• 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, proszę o pomoc, mam następujący problem: wczoraj pojechałem do serwisu VAG w celu sprawdzenia samochodu. Pan podpiął się z laptopem i pogrzebał w VCDS-ie, po czym stwierdził, że nie może wejść w moduł 09 centralną elektrykę. Pomyślałem sobie no trudno, ale gdy wyszedłem z samochodu zobaczyłem że świecą się światła mijania mimo iż przełącznik jest na pozycji 0. Wiem że jest coś takiego jak tryb skandynawski, ale jeśli przełączę na inne światła to te powinny się wyłączyć. Przez to w żaden sposób nie da się włączyć halogenów czy świateł pozycyjnych. Nie działa także podświetlenie w środku ( zegary, kokpit). Facet stwierdził że jest problem z modułem komfortu i CAN. Na…

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Marcinekmbx,

Witam . Potrzebuje porady i odczytu bledow . Problem polega ze auto podczas jazdy odcina i czeba noge z gazu zdjac calkowicie i za sekunde juz jest ok, dzieje sie to gdy np. Z niskich obrotow przyspieszam. Czasami spada wskazowka temperatyry do zera po czym wraca. Dodam ze ostatnio skladajac przod urwalem czujnik klimatyzacji i uciekl gaz i teraz tylko mozna nawiew ustawin na econ. Bledy ktore odczytalem.. C 0155 ,C 0076 , C 023b ... Ktos jest w stanie pomoc ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez DariuszJaskowski,

Szukam dobrego radia do Audi A3 8P z nawigacją i kamerą cofania, 1 din

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez kris1295,

WitamChciabym sie dowiedzieć czy z moim wskaźnikiem czy też czymś innym jest wszystko w porządku.Tak mi pokazuje temperature:https://zapodaj.net/3ab8200626a51.jpg.html

• 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez slawek3497,

Witam kilka dni temu zaswiecila mi sie kontrolka od dpf a chwilę później kontrolka od świec zarowych i silnika Auto straciło na mocy. Weszło w tryb awaryjny i w czym problem? Może to być problem z czujnikiem ciśnieniowy od DPF? Tylko jak sprawdzić czy jest dobry czy nie. Jakies rady?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez kruszynski00,

Witam. Zwracam się z pytaniem do osób ,którzy wymieniali radio w swoim Audi. Wymieniłem ostatnio radio w swoim Audi A3 8P z 2009r. z Audi Concert 2 din na Nawigacja RNS-E. Wszystko zakodowałem i gra świetnie. Chciałbym ,jednak dołożyć emulator ,żeby mieć możliwość podłączenia telefonu. Chciałbym wiedzieć jak to wygląda, czy po podłączeniu emulatora można rozłączać połączenia i wybierać numery z radio rns-e ,czy książka telefoniczna z telefonu zostanie zaimportowana do rns-e oraz czy głośniki będą odtwarzać dźwięk z rozmowy telefonicznej? Mikrofonu ,również nie posiadam ,jednak jest on w zestawie z emulatorem ,więc myślę, że z tym nie będzie problemu. Z góry dziękuję za od…

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  23. witam, potrzebuje sie dowiedziec jak sie dostac do listwy wtryskowej gdyz chce podpiac powerboxa na probe czy bedzie jakis efekt:) z gory dziekuje ps

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez skrzat1981,

Witam. Szanowni koledzy kilka dni temu wymieniłem kpl sprzęgła z dwumasą. Zestaw LUK dedykowany do tego modelu(2.0 tdi 140km BKD),po zlożeniu całości okazało sie że jest problem....a mianowicie podczas rozruchu dziwne metaliczne odgłosy z okolic rozrusznika jak by rozrusznik nie dokładnie zazębiał sie z kołem zamachowym, a nawet nie możność odpalenia samochodu za 1 razem. Na nastepny dzień nabyłem używany rozrusznik tylko od 1,9 tdi i zamontowałem wszystko pasuje. I.....no właśnie... auto odpala od strzału a nawet od pół obrotu ale nadal słychać dziwny metaliczny odgłos dochodzący z okolic rozrusznika tylko podczas rozruchu. Oczywiście swój stary rozrusznik oddałem do …

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Blinx,

Witam serdecznie. Mój problem polega na tym, że wszystkie opony od wewnątrz starły się do zera, że się tak wyrażę, z przedniej lewej opony wyszły nawet druty.. Opony w tym roku kupilem nowe i założyłem na nowe felgi. Oczywiście według producenta felgi pasują do tego auta jak i opony do tych felg, więc oszczędze pytań na ten temat. Zauważyłem to dopiero dzisiaj gdy zostawiłem koła skręcone na parkingu, bo inaczej wgl tego nie widać jeżeli nie patrzy się na autko od spodu lub też się tam głęboko nie zagląda. Dodam również, że jak jeździłem na zimonych oponach z oryginalnymi felgami audi to tego problemu nie bylo. Jest to Audi A3 8P Sportback rocznik 2012 1.4 TFSI 125 …

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.