Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam Mam taki problem że czasem jak odpalę samochód to nie działa mi nawiew , czasem po przejechaniu paru kilometrów się załącza a czasem dopiero po paru dniach jazdy , miał może ktoś podobny problem ? Za odpowiedzi z góry dziękuję
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Potrzebuje porady i odczytu bledow . Problem polega ze auto podczas jazdy odcina i czeba noge z gazu zdjac calkowicie i za sekunde juz jest ok, dzieje sie to gdy np. Z niskich obrotow przyspieszam. Czasami spada wskazowka temperatyry do zera po czym wraca. Dodam ze ostatnio skladajac przod urwalem czujnik klimatyzacji i uciekl gaz i teraz tylko mozna nawiew ustawin na econ. Bledy ktore odczytalem.. C 0155 ,C 0076 , C 023b ... Ktos jest w stanie pomoc ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od jakiegoś czasu przestał mi działać w mojej A3 czujnik deszczu. Wycieraczki nie włączają się same na automatycznym trybie :/. Mam wrażenie że to wszystko po ściągnięciu przedniego zderzaka, musiałem wymienić ksenony a przyszło mi to najtlawiej przez demontaż zderzaka.. I czy jest możliwe że tam jest gdzieś połączenie które przerwałem i ten czujnik przestał działać? Czy to tylko zbieżność sytuacji i po prostu padł ten w lusterku? Jeśli to tylko lusterko, to jak można wymienić ten czujnik? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze sterowaniem komputera który jest na podszybiu pacjent a3 8p 2.0 2006 a mianowicie nie za każdym razem po przekręceniu stacyjki pojawia się kontrolka check i nie wyzwala przekaźnika na pompę wstępna . Wręcz coraz częściej nie można odpalić . Auto jak już odpali nie ma problemu z jazdą lecz po zgaszeniu znów trzeba kilku krotnie przekręcić stacyjka żeby zaskoczyl . Na schemacie nie widzę napięcia po stacyjce które mogło by wzbudzać kompa a na pinach ze stałym zasilaniem napięcie jest . Pytanie czy komp się sypie ? Co go odpala po przekręceniu stacyjki ? Gdzie szukać ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam kłopot w moim Audi A3 8P z 2010 roku po lifcie w 3 drzwiach. Jakiś czas już temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek powietrznych i nie chciała zniknąć. Pojechałem więc do mechanika, podłączył komputer i program podał że błąd jest w "tylniej poduszce od strony kierowcy", następnie usunął błąd, a kontrolka zgasła. Po kilku dniach zapaliła się ponownie. Czy ktoś miał taki problem? Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Pozdrawiam.
-
- 2 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w modelu A3 8P zaczęła mi migać co kilka kilometrów lampka, pomarańczowa ikona silnika, czyli chyba kontrola spalin. W drodze powrotnej od dealera. Może ktoś miał takie sytuacje? Jak to zinterpretować.? Audi 2009 rok.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nowy na forum mam nadzieję że ktoś pomoże bo na necie nie znalazłem żadnych informacji zmieniłem w moim audi a3 8p kosz 1 din na 2 din przedliftowy razem z klimatronikiem i ramką przycisków zastanawiam się czy ramka poliftowa będzie pasowała w miejsce mojej ramki .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, mam taki problem. Nie pracuje pompa paliwa w zbiorniku, przekaźnik pod kolumną kierownicy sprawny, bezpiecznik nr 27 rownież, ale zaobserwowałem że ani na wtyczce od bezpiecznika ani przekaźnika nie ma napięcia. Jest gdzieś jeszcze jakiś inny przekaźnik/bezpiecznik ? Dodam ze auto nie ma poblemu z odpalaniem, jedynie co to delikatnie podszarpuje przy zmianie biegu z 1 na 2 jak nie dodaje się gazu ale nie wiem czy to ma związek z tą pompą. Z góry dzięki za pomoc. Audi a3 8p 2.0tdi cbbb.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanie w mojej audi a3 8p 1.8tfsi 160koni występuje dziwny dźwięk tylko na zimnym i tylko z rana słychać go 1-2 sekundy na ciepłym już nie ma tego dźwięku dodam linka na You tuba żebyście mogli tego posłuchać dzięki z góry za podpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przytrafił mi się problem od czego tu zacząć. Wracałem z pracy jechałem autostradą, jechałem na 6 biegu 140 zbliżałem się do ronda zacząłem wiec hamować i redukowałem biegi oczywiście zwalniając pierw na 5 potem na 4 bieg gdy rozpędziłem się chciałem wbić 5 bieg i gałka zatrzymała się na 5 biegu lecz auto nie zapieło biegu i jakby jechało na luzie tak samo z 6 biegiem. Nie wiem co to może być nie było z tym problemu wszystkie inne biegi działają bez zarzutu wsteczny również. Tylko gdy wrzucam 5 i 6 bieg to ich brakuje pacjent to Audi A3 8p 2.0tdi 2003r
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze swoją a3 i światłami otóż po modyfikacji i przerobieniu przednich lamp po dołożeniu soczewki z ledem ,paska led oraz do pozycyjnego światła żarówki led nie chcą świecić kierunkowskazy wariują w prawej led z soczewki sieci w lewej już nie oprócz zwykłego światła dziennego nie ma praktycznie nic wszystko dobrze polutowałem na stole wszystko świeci dodam że dorzuciłem rezystory do nich ale po podpięciu pod auto jakby zdechły co więcej nagle zanikły mi światła pozycyjne tylne za wiele czasu nie mam bo został mi tydzień aby to zrobić i wrócić do Polski 20231210_134037.heic
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z mocą audi A3 8p 2.0 TDI . Auto nie ma pełnej mocy komputer nie pokazuje błędów . Auto rano ciężko pali słychać jakby po przekręceniu kluczyka po załączeniu pompy było powietrze . ( Mapa rozruchowa w sensie dawka paliwa poprawiono) wrzucam jeszcze wartości z pompek. Pomocy bo już nie ogarniam co jest . Logi dynamiczne zrobione turbo EGR itd wszystko ok
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko do tych co wymieniali komplet poduszek silnika kupiłem komplet na allegro i teraz tak poduszka od strony rozrządu jak oryginał napisy wygląd ten sam tylko zmazane logo VW założone git potem poduszka górna skrzyni niby lemfordera ale trochę się różniła od oryginału(oryginał był zerwany miał straszny luz i na dodatek ktoś kiedyś krzywo go ustawił ogólnie łapiąć za silnik latał jak szalony w przód i tył ) i teraz o co mi chodzi założyłem ten niby oryginał lemfordera ale szarpiąc za silnik prawie lata tak samo jak stara moja pytanie "czy to normalne zjawisko czy trafiłem na trefny towar"? Kończąc historię wymieniłem też dolne poduszki razem z łapą wszystko …
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Szukam dobrego radia do Audi A3 8P z nawigacją i kamerą cofania, 1 din
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pacjent 2003 rok. Mam taki problem, że mam koła 17/45/225 et56 i przy jeździe we dwie osoby mam niesamowitą obcierke z tyłu, nie wspominając co się dzieje w 5 osób... Na stacji diagnostycznej nie byli mi w stanie pomóc, bo amory i sprężyny są w bardzo dobrym stanie i sami za bardzo nie wiedzieli jaka może być tego przyczyna. Miał ktoś może podobny problem, lub jest w jakikolwiek sposób mi pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od początku. Na starej kierownicy klakson działał. Stwierdziłem że wymienię na skórzaną zakupiłem z poduszką i po wymianie okazało się że klakson nie dziala. Wymieniłem poduszkę z mojej i klakson działał. Wszystko było ok ,nowa kiera ale z poduszką że starej. Teraz padła mi manetka kierunkowskazow po jej wymianie i złożeniu wszystkiego ten sam problem klakson znowu nie działa??? O co chodzi . Może po odpieciu aku na czas wymiany ok 1 godz. Coś się rozkodowalo? Pomocy!
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam od jakiegoś czasu pewien problem, mianowicie gdy silnik jest włączony na postoju, spod samochodu wydobywa się dźwięk jakby coś się telepało + takie popiskiwania jakieś gumy. Nie wiem czy coś jest obluzowane. Pod maską ewidentnie dźwięk jest bardziej cichy. Najgłośniej słychać pod samochodem mniej więcej na środku. Wewnątrz też da się usłyszeć. (1.6 mpi) Nie wiem czy dobrze będzie słychać, na żywo jest znacznie głośniej:Dźwięk podwozie.m4a
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć wszystkim! Ostatnio zastanawiałem się nad możliwością uzyskania bardziej sportowego dźwięku w moim Audi A3 8P Sportback 2008r., które jest wyposażone w silnik diesla 1.9TDI. Chciałbym podzielić się swoją ciekawością i zapytać Was, czy ktoś z Was próbował osiągnąć ten cel bez konieczności usuwania katalizatora? Chodzi mi o jakieś modyfikacje, które byłyby legalne i nie groziłyby wlepieniem mandatu. Czy istnieją jakieś dostępne opcje lub modyfikacje, które można zastosować, aby poprawić dźwięk i nadać mu nieco sportowego charakteru? Byłbym wdzięczny za wszelkie doświadczenia i rady od osób, które już próbowały coś takiego zrobić. Wiem, że wiele osób wyb…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem wyskakuje mi błąd 16555 (Po171) zbyt uboga mieszanka . Może ktoś zna rozwiązanie problemu i gdzie leży przyczyna?
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Zrozumieć system działania a3 8p Klapa nie otwiera się ani z kluczyka ani z mikrostycznika który właśnie zamontowałem nowy. Jest to cała listwa z podświetleniem tablicy rej. Na kostce mamy masę na 2 brązowych na szarym 12v od podświetlenia tablicy i 12v na czarno brązowym które ginie po naciśnięciu przycisku otwierania (foto 2) Dalej na kostce od zamka mamy masę na brązowym i żółtym z czerwonym paskiem i 12v stałe na biało żółtych (foto 1). Nie czaje logiki jak to ma działać.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Gdzie dostanę płytę do CD-ROM AUDI A3 8P 2003
-
- 2 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy zamiast klimatronika o numerze 8P0820043AC 5 PR w moim samochodzie mogę zastosować z innym numerem tak żeby wszystko działało jeżeli tak to z jakim numerem mam szukać bo z takim co ja mam nigdzie nie mogę znależć .Bardzo proszę o pomoc.
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Zablokowały mi się wycieraczki z przodu i oddałem samochód Audi A3 8P 2011 sline do mechanika żeby przeczyścił mechanizm oraz żeby wymienił silnik tylnej wycieraczki. Zacznę od tylnego silnika. Zamówił silnik na 99% nie do tego modelu. Wycieraczka zaczyna pracę nie z prawej strony a z lewej oraz jest z jednym punktem dyszy, który do tego jest nieruchomy a mechanik wyciął mi w zaślepce miejsce na tą dyszę... Ogólnie masakra bo cała woda zbiera się w śrubie, która trzyma ramie wycieraczki więc wszystko będzie korodować. Muszę zamówić nowy silnik wraz z odpowiednim ramieniem wycieraczki i stąd moja prośba. Czy ktoś z Was wymieniał silnik i ramie wycieracz…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam w ostatnim czasie borykam sie z problemem i. Chodzi o to ze pod czas jady puszcze pedał gazu czuć jak auto jeszcze ciągnie przez jakieś 2-3 jeszcze jeszcze jedzie tak jak by miała jakaś opóżnioną reakcje na gaz i juz nie mam pojęcia co może byc przyczyną. Mechaniki mówi ze to wina elektryki. elektomechanik mówi ze to wina osprzętu i tak żaden nie posiedział i nie posprawdza tylko odsyłają z kwitkiem. Może tu znajdę pomoc. Auto A3.8P 2.0tdi 170km BMN wymieniony potencjometr gazu, czujnik sprzęgła. Z góry dziękuje za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-