Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Kamil3321,

Witam czy do a3 8p 2007 1.9tdi 3d wejdą felgi o szeroksci 8cali i et 48 z oponami 215 45 r17 i czy nie będzie tarło

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  2. Witam . Jestem nowy na tym forum więc proszę o wyrozumiałość . Zakupiłem z Francji audi a3 8p 2007 rok od pierwszego właściciela z przebiegiem 140000 uszkodzone ... lekko przod. Po zrobieniu samochodu Dziś pojawił się problem wyjechałem samochodem pierwszy raz z garażu i poprzejechaniu kilku kilometrów samochód zgasł (zero błędów) po ciężkiej próbie odpalił ale problem powraca nie dostaje paliwa filtr wymieniony . Na wolnych obrotach może chodzić godzinami ale jak tylko przejedzie parę kilometrów paliwa brakuje A po odkreceniu filtra wydaje mi się za mało paliwa bardzo proszę o pomoc ponieważ we wtorek mam przegląd. Dodam że po nocy odpala normalnie

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Rokit,

Czesc, jestem niwa, ale licze na Wasze wsparcie czy ktos z Was spotkał sie z taka dyskoteka kontrolek? po odpaleniu zapala sie tylko ABS. Po chwili gaśnie i wszystko jest ok. Nastepnie po okolo 5 min. jazdy zapalają sie wszystkie naraz. Auto jezdzi bez zarzutu. Problem pojawil sie przy pierwszych śniegach i błocie pośniegowym na nadkolach. Przeszukałam internety, ale nigdzie nie moge znalezc oznaczenia tej kontroli glownej z komputera pokładowego. Bede wdzieczna za info. Jutro podłączę go do VAG. Umylam nadkola i same koła, ale problem powraca. Robilam tez awaryjne hamowania z 50 km/h do zera. Bez zmian.

• 0 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez konradekxd,

Witam, pacjent 2003 rok. Mam taki problem, że mam koła 17/45/225 et56 i przy jeździe we dwie osoby mam niesamowitą obcierke z tyłu, nie wspominając co się dzieje w 5 osób... Na stacji diagnostycznej nie byli mi w stanie pomóc, bo amory i sprężyny są w bardzo dobrym stanie i sami za bardzo nie wiedzieli jaka może być tego przyczyna. Miał ktoś może podobny problem, lub jest w jakikolwiek sposób mi pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Pioti,

Czy wiecie na jaką wysokosc ustawic bi-xenony zeby bylo mozna je zakodowac? Audi a3 8p swiatla skrętne. Nie wiem na jakiej wysokosci powinno sie je ustawic na stacji diagnostycznej.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Corneks,

Witam Potrzebna mi pomoc z nie otwierającą się klapą bagażnika. Wymieniłem wszystko: moduł, przycisk, zamek, cięgno od zamka. Przeglądałem styki, wszystko ok - a klapa dalej się nie otwiera. Brak jest też zasilania w bagażniku. Jeśli pomine moduł i dam na krótko, to lampka i cięgno od zamka działają.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  7. Witam, gdzie dostanę takie same nakładki na lusterka tylko dla wersji gdzie nie ma kierunkowskazów w lusterku? Jeśli ktoś ma link chętnie przygarnę, bo przeglądałem aliexpress i widziałem tylko takie z wycięciami na kierunkowskazy.

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez yllonka,

Witam, bardzo Was proszę o pomoc. Zauważyłam, że wiatrak od klimatyzacji chodzi cały czas po zgaszeniu samochodu. Jedyna opcja by się zatrzymał to rozłączenie bezpiecznika I teraz tak jeżdżę. Co może być tego przyczyną? Czy faktycznie trzeba wymienić oba wiatraki? Słyszałam że koszty tego są duże Chodzi o auto Audi A3 19.tdi 2004 r.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez rafal888,

Witam, orientuje się ktoś gdzie znajduje się przekaźnik pompy paliwa w Audi a3 8p 1.6 bgu?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Janko327,

Witam Planuje zakup Audi a38p 1.4 tfsi 125km, oscyluje w przebiegi do 150tys, i mam pytanie czy sa tu jacyś posiadacze samochodu z tym silnikiem, czytałem różne fora i są różne opinie na temat tych silników, interesują mnie wypowiedzi osób które maja lub miały styczność z tym silnikiem, wiele osób cos słyszało gdzieś czytało, jednak chciałbym konkretnych odpowiedzi. Rozważam tez silnik 1.6tdi,lecz ja jeżdżę 80% po mieście wiec nie wiem czy nie było by zaraz problemu z DPF. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez pkonarzewsky,

borykam się z problemem, drzwi z pilota się zamykają ale nie otwierają drzwi kierowcy otwieram kluczykiem resztę drzwi klamkami od środka. Podaje kody błędów, które pojawiają się na komputerze 01552 - Motor for Central Locking; Drivers Door (V56); Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220) 008 - Implausible Signal 01554 - Motors for Central Locking; Rear Doors; Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223) 008 - Implausible Signal - Intermittent 01554 - Motors for Central…

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  12. Witam wszystkich . Zmieniam pojazd oczywiście na audi no i mam obawy że chcą mi wcisnąć w komisie jakiś bubel, mówią że wszystko ok itd ale ja mam złe doświadczenia i dlatego proszę was o pomoc . AUDI A3 2007rok 2,0 tdi 170ps i oczywiście DSG. nr vin WAUZZZ8P27A069289 Jeśli coś się dowiem to będę bardzo zasdowolona :-) Pozdrawiam Kasia

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  13. Cześć, Zablokowały mi się wycieraczki z przodu i oddałem samochód Audi A3 8P 2011 sline do mechanika żeby przeczyścił mechanizm oraz żeby wymienił silnik tylnej wycieraczki. Zacznę od tylnego silnika. Zamówił silnik na 99% nie do tego modelu. Wycieraczka zaczyna pracę nie z prawej strony a z lewej oraz jest z jednym punktem dyszy, który do tego jest nieruchomy a mechanik wyciął mi w zaślepce miejsce na tą dyszę... Ogólnie masakra bo cała woda zbiera się w śrubie, która trzyma ramie wycieraczki więc wszystko będzie korodować. Muszę zamówić nowy silnik wraz z odpowiednim ramieniem wycieraczki i stąd moja prośba. Czy ktoś z Was wymieniał silnik i ramie wycieracz…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Siwek_134,

Witam! Posiadam Audi A3 2.0 FSI 150 km 2003r i mam pytania na których nie znalazłem odpowiedzi na forum. Więc tak: 1. 3 Dni temu zostawiłem pod firmą samochód na światłach pozycyjnych na 8 godzin :/ i po odpaleniu ( tak ledwo co ) Zaświeciła się kontrolka ESP. Pojechałem zatem z tym tematem do mechanika podłączył moją lalke pod komputerek i okazało się że komputerem nie może usunąć palącej się ikonki na blacie ESP. i moje pytnie brzmi czy to jest tylko zbieg okoliczności że zapaliła się lampka ESP po rozładowaniu aku czy coś mogło ulec zużyciu? 2. Gdy zakupiłem auto z niemiec po przyjechaniu do polski było wszystko git przez jakieś 2-3 tyg. po tym czasie nagle zapali…

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  15. Witam serdecznie prosiłbym o pomoc szykuje mi sie zrobienie kapitaliki silnika tzn glowica do regeneracji wymiana pierścieni (ewentualnie panewki) wszelkie uszczelki uszczelnienia jakie napotkam Rozrząd chciałbym forumowiczów prosić o pomoc na co zwrócić uwagę ? i czy ewentualnie ktoś dysponuje schematami opisami jakimi momentami dokręcać śruby ? silnik to vr6 będę bardzo wdzięczny

• 0 odpowiedzi
    • 636 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez SzybkiPioteR,

Cześć niestety mam pewien problem z Wentylatorami ;/ . Sytuacja wygląda tak ,że wentylatory sprawne sprawdzone na innym aucie . Napiecie na kostce jest stale. Jeden kabel cienki po zapłonie pokazuje się napiecie . I jeden jeszcze cienki to sterowanie . Problem polega na tym ,że wentylatory wgl nie chcą wystartować po wlaczeniu klimy .. Klima na pewno startuje bo widze na VCDS . Próbowałem VCDS ruszyc wentylatory to wtedy wystartują .Inaczej to za żadne skarby nie chcą startować... Klima manualna . Może ktoś kojarzy gdzie kopać bo już pomysły Mi się skończyły. Szukalem na forach i nic nie znalazlem gdzie szukac problemu . Zadnego bledu nie ma na kompie . Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 10,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez wojtasik17,

Witam mam takie pytanie w mojej audi a3 8p 1.8tfsi 160koni występuje dziwny dźwięk tylko na zimnym i tylko z rana słychać go 1-2 sekundy na ciepłym już nie ma tego dźwięku dodam linka na You tuba żebyście mogli tego posłuchać dzięki z góry za podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Przemek999,

Cześć, mam problem, mianowicie wczoraj oddałem audi na wymianę hamulców, a gdy następnego dnia odebrałem go to dziwnie miga kontrolka od ESP, jak stroboskop. Powiedzieli ze to dlatego że do wymiany jest czujnik kąta skrętu. Wiedziałem o tym od pół roku ale nigdy nic nie wyskakiwało a teraz nie dość że jest to jeszcze dziwnie miga. Co oni tam zrobili ? Wyglada na to ze samochód nie ma teraz ABSu i ESP. Proszę o pomoc, może ktoś się zna ? Ktoś mógłby pomóc, Warszawa i okolice ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez adriansportback,

Witam, ostatnio zauważyłem w aucie że jest ogromne spalanie, 2wentylator praktycznie działa cały czas i silnik coraz ciężej ma odpalić, dodatkowo słabo rozwija prędkość przedtem 220 km/h spokojnie było teraz 195 km/h z wielkim trudem. Nie mam pomysłu co to może być.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez czanczanek,

Witam, problem polega na tym, że jak wciskam pedal hamulca powoli podczas jazdy to się zapada, gdy nacisnę szybciej jest ok, ale wiadomo że tak nie powinno być nawet przy powolnym wciskaniu, założyłem nowa pompę i dalej to samo, układ szczelny odpowietrzony 3 razy,a problem dalej występuje przypomnę że dzieje się tak tylko na powolnym wciskaniu

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  21. Witam, miałem ostatnio problem z działaniem multifunkcji na kierownicy(odbieranie połączeń itp) Okazało się że był wypięty jeden z odpowiedzialnych za to bezpieczników, uzupełniłem braki i wszystko działa, jednak znajomy mechanik powiedział że było to wypięte, ponieważ moduł telefonu czy też zestaw głośnomówiący lubi kraść prąd. Moje pytanie czy ktoś też przerabiał taki przypadek i jak można to naprawić innym sposobem niż wyciąganie bezpiecznika i czy jest to w ogóle prawda

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  22. Koledzy witam mam taki problem a3 ,2.0tdi 170 bmn i mianowicie problem jest taki po dodaniu gazu np ,do 3 tys i jak spadną obroty to słychać powietrze uchodzące takie psss przez dwie sekundy jakby gdzieś z boku silnika ,dodam że dolot cały sprawdzony i wgl nie nie kopci zero wszystko sprawne tylko mówię jest takie coś jakby powietrze uchodziło przez dwie sekundy

• 0 odpowiedzi
    • 842 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Keynan,

Witam, Podczas wymiany żarówki w lampcę bagażnika niestety wpadła mi wiązka z kablami do środka i nie wiem jak otworzyć ten bok, żeby ją wyciągnąć. Wie ktoś jak to otworzyć? Audi A3 8P BKC 1.9TDI 2004r Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Mister354,

Witam mam pewne pytanie może ktoś przerabiał u siebie kosz z 1din na 2din mianowicie zastanawia mnie czy kosz 2din z audi a3 8p 2009 po lifcie będzie pasował w miejsce 1din z rocznika 2008 i czy będzie pasował też tam klimatroniki 2 din z wersji prze liftowej, w załączniku wstawiam zdjęcie tej ramki

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  25. Witam. Problem polega na tym, że po stłuczce nagle przestał działać wskażnik paliwa oraz czujnik temp powietrza. Sam czujnik mógł się uszkodzić ponieważ udeżyłem w oponę leżącą na autostradzie. Był wymieniany zdeżak, chłodnica itp. Jeśli chodzi o wksżnik paliwa to pomyślałem, że to zwykły zbieg okilicznośći. Obydwie części wymienione na nowe i nadal nic się nie zmieniło. Instalacja też wygląda na nie uszkodzoną. Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Ma ktoś jakiś pomysł?

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.