Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam wszystkich piszę z prośbą o pomoc. Samochod dlugo się grzeje spalanie po uruchomieniu silnika pokazuje mi średnia 20l/100km. Ogólnie jak uda się złapać 90°C to tylko jak ruszę lub włączę ogrzewanie to temperatura spada na 80°C. Wymienione zostało: Termostat Czujnik 2x Pompa wody Dodatkowa pompa plynu chłodniczego Egr Jeśli ktoś miał taki przypadek bardzo proszę o podpowiedź gdzie jeszcze mogę szukać, samochod był już u 5 mechaników i każdy rozkłada ręce. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi A3 2003 8P. Kupiłem audi w październiku. Co się okazało nie święci mi wsteczny. Dałem do elektryka. Elektryk powiedział, że w kablach nie ma napięcia, ale nie ma żadnej instrukcji by zobaczyć jak i gdzie rozkladają się kable... Dwa dni temu zapaliła mi się komunikat o spalonej żarówce. Spaliła sie żarówka mijania lewa, jedna żarówka z rejestracji oraz ciągle świeci się stop. Wymieniłem żarówki nic nie dało. Dałem do elektryka by zrobił mi te wszystkie rzeczy. Dzisiaj do mnie dzwoni, że nie ma na swoim komputerze schematu elektrycznego do audi a3 8p. Zrobił mi mijania i rejestracji ale stop nadal świeci! Co to oznacza. Gdy wsadzam klucz do …
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam prosze was o rade spotkał sie ktos z takim fisem kiedys? Czy mozliwe jest iz instalacja jest zle podpieta z radiem? badz fis jest zle zakodowany ? Otoz fis działał poprawnie przed instalacja radia teraz nie działa mi manetka i fis nie pokazuje spalania chwilowego.. zle jest zakodowany ? prosze o jakas rade Z gory dzieki za pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam ! Mam problem polegający na grzechotaniu rozrządu. Odgłos grzechotania słychać tylko przy rozruchu totalnie zimnego silnika np po całej nocy na parkingu i trwa on jakieś 3 sekundy potem wszystko wraca do normy. Nie ma innych objawów. Jestem świadomy że wymiana się zbliża nieubłaganie ale pytanie brzmi: czy trzeba wymieniać natychmiast ? Czy może poczekać jeszcze chwilę i będzie to w miarę bezpieczne ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zdecydowałem się na wymianę radia w audi a3 2006r ale szczerze powiedziawszy jestem totalnie zielony w tym temacie i nie chce zrobić wtopy ze złym wyborem (żona by mnie chyba zaj.....ła ). Tym bardziej że jest tego naprawdę dużo na rynku. Mógłby ktoś doradzić co wybrać w budżecie około 1000zl? Zależy mi na uniwersalnym wykorzystaniu radia czyli muzyka (spotify, youtube) nawigacja, połączenie telefonu z radiem bezprzewodowo. fajnie by było gdyby było plug&play a nie zabawa z lutowaniem przewodów aby działało. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
witam czy ktos wie jak wyjac kostke stacyjki w audi a3 8P? prosze o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 29,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam do wymiany kilka żarówek i zastanawiam się czy nie wymienić na ledy, głównie chodzi mi o tył i wnętrze. Czy ktoś może polecić jakieś sprawdzone ? Jak zakładałem na próbę to niestety w lampach raz świeci a raz nie i w dodatku ciągle wyskakuje błąd mimo że żarówki są niby z canbusem. A jeśli chodzi o wnętrze, montowałem żarówki ale po wyłączeniu i zamknięciu samochodu cały czas lekko świecą, wiec zrezygnowałem żeby aku nie padł. 2003r. Ktoś coś ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich próbowałem coś znaleźć na forum ale nic nie ma, a mianowicie chodzi mi o to że nie działa mi pilot od centralnego zamka (kompletnie zepsuty nie do naprawy) wiec zakupiłem zestaw uniwersalny z pilotem i za ciula nie wiem jak podłączyć, tj nie moge znaleźć przewodow od otwierania i zamykania, u mni jest na jednym przewodzie otwieranie i zamykanie. Próbowałem podłaczyc się pod drzwi to działaja tylko te jedne drzwi. Pomocy jak to ugryźć co gdzie podłoczyc bo z tego wszystkiego teraz przestało mi działać otwieranie klapy i jest zablokowana, centralny kluczykiem reaguje tylko na drzwi dodam ze kiedyś zakładałem takie coś do a4 z 2000 roku i nie było żadnego …
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Mam mały problem z moja a3 8p quattro od kilku dni gdy odpalam auto wyskakuje błąd ESP i nie działa mi napęd tył gdy zgaszę auto i ponownie odpalę problem znika miał ktoś podobny problem? kompa nie podpinałem jeszcze bo okres świąteczny i ciężko się z kimś umówić
-
- 0 odpowiedzi
- 945 wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie nie moge otworzyć klapy bagażnika, zamek jest na mikrostyk i zawsze dziwnie działał tj. Tyrkotał przy otwieraniu ale otwierał, natomiast od wczoraj zero reakcji. Bagaznik otwozyłem manualnie od srodka i wszystko wyglada ok jest sucho ktoś coś???
-
- 1 odpowiedź
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zestaw głośno mówiący więc raczej bluetooth mam telefon wykrywa mi też go ale nie idzie się połączyć z nim i w tym radiu nie mam nawigacji ani żadnych możliwości po za radiem nie wiem czy potrzebuje jakiś sterownik soft gdzie moge kupić taki bo też mam radio w języku angielskim.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, Mam mały problem ze swoim autem i okazuje się, że przewód odpowietrzający jest do wymiany. Przewód... którego już nie produkują i nie jestem w stanie tego namierzyć... Chodzi dokładnie o przewód 06H103558G. Z tym idą dwa pytania: 1. Czy jest możliwość zastosowania innego przewodu, który też by tu pasował? 2. Czy istnieje możliwość zakupu zestawu jakichś części, w których ten przewód byłby zawarty? Np. cały separator oleju? Napisałem też do ASO czy istnieje możliwość zakupu od nich, ale do poniedziałku na pewno odpowiedzi nie otrzymam... Jeśli jest tu ktoś kto ma silnik na części i taki przewód posia…
-
- 0 odpowiedzi
- 417 wyświetleń
-
-
Witam Panowie mam problem. To znaczy w mojej audiowce a3 8p 2.0tdi wyskoczył błąd na kompie: 18107 P1699 magistrala danych układu napedowego: brak wiadomości od ukladu kierownicy PANOWIE O CO CHODZI ? MOŻE MIAŁ KTOŚ TAKI PROBLEM
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Siema, czy ktoś może z użytkowników wyrzucał ze swojej A3 wycieraczkę tylnej szyby? Pękło mi ramię, została sama tulejka i mam ochotę zaślepić wycieraczkę. Ktoś coś podpowie bądź poleci jakich zaślepek użyć?
-
- 2 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem Audi a3 1.9tdi 105km z 2004r. Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was się nie orientuje co może być przyczyną złego odpalania silnika głównie na zimnym silniku, choć przy odpalaniu na ciepłym też nie wygląda to za dobrze. Jednak aby odpalić go na zimnym muszę podgrzewać świece kilkakrotnie i zaraz po załąpaniu silnika muszę dodać trochę gazu ponieważ wygląda to tak jakby dostawał za mało mocy czy też ciśnienia na samym początku... Podpinałem ją pod komputer i nic nie pokazało , świece są ponoć ok zresztą stosunkowo nie dawno były wymieniane. Przejechane mam ponad 340tyś. a z tego co mi sugerował mechanik który podpinał ją pod komputer to że problem m…
-
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
witam , czy do wymiany chlodnicy trzeba zderzak i pas zdejmowac? czy wyjmie sie ją dołem ?
-
- 1 odpowiedź
- 802 wyświetleń
-
-
Chce zamontować głośniki do tylnych drzwi orientuje się może ktoś czy muszę ciągnąć kable czy seryjnie są wlożone pomimo że głosników nie ma ? Noi jeszcze jedno czy ktoś ma jakiś schemat albo jakieś wskazówki do rozebrania tylnych boczków z drzwi ?
-
- 3 odpowiedzi
- 11,2 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko posiadam Audi a3 8p 2006r. W budzie 3D. Moje pytanie. Kupiłem bajer w postaci kierunkowskazow dochodzących w błotniki. Moje pytanie.podczas włączonego zapłonu ładnie światełko pływa na lewym jak i prawym . Gdy już go uruchomię wyrzuca błędy signal i pływa światełko 2x szybciej i tylko do połowy. Ktoś może pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 801 wyświetleń
-
-
Pozdrawiam wszystkich na wstępie. Otórz, co jakiś czas przestają działać kierunkowskazy. Gdy zgaszę silnik nie mogę przez ok. 15 minut odpalić auta. Potem wszystko ok. Za kilka dni znów to samo. Świeci mi żółty trójkąt w kółku na stałe i przed odpalaniem ta od świec, która potem gasnie. Posiadam 1.9Tdi 2007. Proszę o poradę.
-
- 4 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy mogłby mi ktoś doradzić jak wymontować filtr paliwa w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE ?. Załączniki w postaci filmików, zdjęć i grafik jak najbardziej wskazane.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem że czasem jak odpalę samochód to nie działa mi nawiew , czasem po przejechaniu paru kilometrów się załącza a czasem dopiero po paru dniach jazdy , miał może ktoś podobny problem ? Za odpowiedzi z góry dziękuję
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z samochodem. Czasami uruchamia mi się kontrolka ESP, temperatura silnika spada z 90 do 50 stopni i uruchamia mi się wentylator od chłodnicy, który się wyłącza po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Dodam, że przy ponownym odpaleniu samochodu problem znika. Takie sytuacje zdarzają mi się nieregularnie - potrafię jeździć kilka dni i nic się nie dzieje, a czasami mam taką sytuacje 3 razy w ciągu dnia. Czy problem leży w jakimś czujniku, zwarciu przewodów czy w jakimś sterowniku? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, nabyłem w ostatnim czasie AUDI A3 2010r. Muszę kupić do niego prawego bixenona, lecz niestety nie wiem jak poznać po reflektorze czy jest on skrętny lub nie. Wiecie może czy da się to sprawdzić po kodach na reflektorze nie wyjeżdżając autem na drogi? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Brakuje mi po stronie kierowcy takiego plastikowego elementu i kompletnie nie mam wiedzy jak o niego zapytać w wyszukiwarkach. Element wygląda prawdopodobnie tak samo jak po stronie pasażera. Proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, problem mam z kierunkami ,włączę prawy na stałe i jak chce wyłączyć to raz mrygnie lewy , czy manetka do wymiany czy coś innego?
-
- 0 odpowiedzi
- 643 wyświetleń
-