Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam spotkał mnie dziwny problem mianowicie : -na postoju trzymam lekko gaz ok 2800obr auto po chwili samo wchodzi na obroty prawie do odcinki -jade auto toczy się na luzie trzymam ok 2800obr to samo prawie odcinka -jade redukcja do 2 skręcam na posesję lekki gaz trzymam a auto znów się wkręca pod odcinke a gaz lekko wciśnięty Na postoju zdemontowalem rurę dolotową żeby zobaczyć czy przepustnica się nie otwiera ale ledwo uchylona a obroty max w tym momencie zauważyłem też na vagu że zapłon idzie na około -40 -50(jak jest ok to zapłon w granicach 5 10) A sonda daje ponad 20 bogatej mieszanki (jak jest ok mieszanka w granicach 0) Ktoś coś miał…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z A3 2.0 tfsi AXX, podczas jazdy w zakresie obrotów 2000-3600 słyszalny pisk z okolicy turbosprężarki ale tylko przy spokojnej jeździe i przy stałych prędkościach w tym zakresie obrotów, po odpuszczeni gazu pisk jeszcze słyszalny przez ok 2-3 sek ale tylko w/w zakresie obrotów, przy dynamicznym przyspieszaniu pisk nie występuje. Pisk to jak ocieranie blaszki od klocków hamulcowych o tarczę, ciśnienie oleju 4 bar na jałowym 4,3 przy 3000 i 4,6 przy 5000, wymieniona turbosprężarka na nową ori bez zmian, nowy układ wydechowy bez zmian, nowy układ dolotowy do przepustnicy bez zmian, zakupiłem stetoskop elektroniczny i ewidentnie dźwięk dochodzi z turbospręż…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tutaj nowy. Chciałbym opisać swój problem z Audi A3 8P 2008r. W ubiegłym roku moje dzieci podczas zabawy w mojej Audi powkładały monety do gniazda SD w radiu MMI Audi. Po tym ekscesie radio zaczęło wyładowywać akumulator. Radio przez cały czas było wręcz gorące. Wstawałem rano i trzeba było kable i prąd z auta żony "pożyczać". Radio przeszło kilku fachowców. Niestety nikt nie znalazł usterki. Radio działa, ale niestety nie wyłącza się. Cały czas jest gorące. Nawet wyświetlacz jest gorący. Czy ktoś wie gdzie może leżeć przyczyna? Jeden z fachowców stwierdził, że przyczyna leży w płytce rozdzielającej napięcia. Ja się na tym n…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzien dobry wszystkim, Prosze o informacje, gdzie w audi a3 8p silnik ccza znajduje sie czujnik polozenia klapy w kolektorze ssacym? Wywalilo mi lad 008213 - czujnik polozenia klapy w kolektorze ssacym (zespol 1) niezrozumialy sygnal Czy nalezy go wymienic i problem z glowy? Z gory dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jaki olej polecacie? Wiem że 5W30,chodzi mi o markę. Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi a3 8p sportback 5D 2006r i zastanawiam się czy warto przednie lampy zmienić xenon oraz jak to wygląda z montażem czy trzeba coś przerabiać czy działa regulacja lamp z poziomu kabiny ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zestaw głośno mówiący więc raczej bluetooth mam telefon wykrywa mi też go ale nie idzie się połączyć z nim i w tym radiu nie mam nawigacji ani żadnych możliwości po za radiem nie wiem czy potrzebuje jakiś sterownik soft gdzie moge kupić taki bo też mam radio w języku angielskim.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem gdy otwieram samochód z pilota to nie otwierają mi sie drzwi kierowcy dopiero po kilku kliknięciach zamknięcia i otwarciach łapie reszta normalnie otwiera się w czym może tkiwć problem? A3 8P 2005
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, ostatnio rozladowal mi sie akumulator, ponieważ alternator mi sie zepsuł i zapalila się kontrolka od kierownicy na żółto, wiecie Panowie jak to naprawic podpinajac komputer? Z gory dzieki. Oczywiscie alternator działa jak nalezy i akumulator naladowany. Audi a3 8p 2005r
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Piszę z problemem luzów słyszalnych na 4 pierwszych biegach. A mianowicie... Podczas ruszania nic się nie dzieje. Jadąc bez naciśniętego pedału gazu, naciskając go i puszczając są wyczuwalne tak jakby luzy (jeden pojedyńczy tak jakby napęd nie nadążał za silnikiem, jakkolwiek to nie brzmi). Im wyższy bieg, tym mniej jest to udczuwalne. Całe zawieszenie sprawdzone i jest w bdb stanie. Poduszki wymienione oprócz tej silnika. Ktoś ma jakiś pomysł? Sprzęgło z dwumasą nie ślizga się ani nie hałasuje. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam auto a3 2.0 tdi 170km. Silnik bmn auto bardzo ciezko pali a po odpaleniu trzesie silnikiem zrobione pomiary na bloku pomiarowym 013. 018. 023 na bloku 013 na 4 cylindrze wskazalo wysoka wartosc 999 co ona moze sugerowac jaka usterke ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Audi a3 8p 07r 102km 1,6b+g. Kupiłem samochód, palił normalnie bez problemów, zostały wymienione w silniku; uszczelka pod głowicą i klawiaturą, pierścienie na tłokach, rozrząd, filtr oleju, olej, płyn chłodniczy. Po wymianie tych rzeczy samochód ma problem z odpalaniem dodatkowo przy dodawaniu gazu dużej ilości zaczyna go dławić, ale tylko na początku jazdy... potem już to zanika. Wymieniona pompa paliwa, zassała paliwo odpalił na strzała... Samochód postoi dzień dwa bez odpalania i można go kręcić aż do znudzenia... jak odpali, to potem ze każdym razem odpala, następnego dnia tak samo, postoi dłużej już nie odpali... Gdzieś ucieka ciśnienie paliwa ? Dodam że pom…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wam , czy ktos pomoze jak wymienic czujnik abs tył audi a3 8p 2005r. Z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jak w temacie mam problem z moja Audi A3 8P 2012, 1.4 TSI 125 km 92kw. Kilka dni temu zauważyłem, ze wężyk idący z baku do filtra paliwa jest sparciały i cieknie, wiec kupiłem nowy wężyk i wymieniłem, niestety po wymianie zaświeciła mi się rezerwa, na początku samochód chodził dobrze, ale po przejechaniu Ok 300 metrów zaczął się dusić, niestety nie dało się go odpalic już, krecil, ale nie zapalił. Niestety nie pomyślałem, żeby zostawić go jakiś czas na załączonym zapłonie, bo podobno pompa pracuje wtedy, a poprzez sam filtr tez nie przepuściłem paliwa, tylko wymieniłem bezpośrednio wężyk i odpaliłem, jednak było błędna myślą, ze jest „samoodpowietrzenie”. Czy …
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Mianowicie problem polega gdy załączam tylną wycieraczkę to pompuje wodę z przodu cały czas a wycieraczka ani drgnie dodam, że kable całe bezpieczniki też silniczek nowy pomóżcie gdyż żaden elektromechanik nie może sobie z tym poradzić tylko cały czas zbędne koszty
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam problem z wentylatorem na chłodnicy. Audi A3 8P benzyna 1,6 2003r Ostatnio po powrocie do domu i wyjściu po ok. 20min na dwór zauważyłem że ten duży wentylator cały czas pracuje, mimo że temperatura była już zbita, a auto nie było nawet na zapłonie. Odłączyłem akumulator na chwilę, ale po jego podpięciu wentylator znów się włączył. Jako że było już późno odłączyłem akumulator na noc. Następnego dnia po podpięciu akumulatora wentylator się nie włączył. Zrobiłem jazdę testową i wentylator wcale nie odpala. Sprawdziłem i okazało się że zawiesiły się szczotki. W ogóle nie dotykały komutatora, poprawiłem je i teraz znowu ten duży wentylator…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio gdy jechałem zaczęła mi migać kontrolka świec żarowych. Auto straciło moc, po zgaszeniu już nie odpaliło. Mechanik podpowiedział mi, że prawdopodobnie zamarzło paliwo(było -18). Auto przetransportowałem do garażu, ogrzałem, wymieniłem filtr paliwa i auto odpaliło, chodziło normalnie. Dzisiaj po przejechaniu pierwszych 20 km problemu nie było, aczkolwiek po kolejnych kilku kilometrach znowu zaczęła mrygać kontrolka świec, tym razem udało się odpalić, aczkolwiek po dodaniu gazu. Następne odpalenia przebiegały pomyślnie. Po pracy wracając do domu po raz kolejny nawiedziła mnie mrygająca kontrolka, auto zgasiłem i udało mi się odpalić po ok. 10 minutach. Posta…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Kupiłem jakiś czas temu Audi o parametrach podanych w temacie od razu wymieniłem: oleje,filtry,rozrząd i okazało się że pompka paliwa leje, więc i ją wymieniłem. Auto było na sprawdzeniu UPG, bo zaczęło mi dymić na biało ale tylko np. Podczas butowania na autostradzie i później spokojnej jazdy albo jak zajeżdżam pod mieszkanie i wtedy też często gęsto zadymi. UPG nic nie wykazała, Niby sprawdzane było że w tym czasie +- DPF się wypalał. Ale wypalał by się co 300-400km i to aż tak bardzo? Dodam że rano tak nie ma tylko po rozgrzaniu na autostradzie najczęściej. received_417775047206186.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich piszę z prośbą o pomoc. Samochod dlugo się grzeje spalanie po uruchomieniu silnika pokazuje mi średnia 20l/100km. Ogólnie jak uda się złapać 90°C to tylko jak ruszę lub włączę ogrzewanie to temperatura spada na 80°C. Wymienione zostało: Termostat Czujnik 2x Pompa wody Dodatkowa pompa plynu chłodniczego Egr Jeśli ktoś miał taki przypadek bardzo proszę o podpowiedź gdzie jeszcze mogę szukać, samochod był już u 5 mechaników i każdy rozkłada ręce. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, problem polega na tym, że jak wciskam pedal hamulca powoli podczas jazdy to się zapada, gdy nacisnę szybciej jest ok, ale wiadomo że tak nie powinno być nawet przy powolnym wciskaniu, założyłem nowa pompę i dalej to samo, układ szczelny odpowietrzony 3 razy,a problem dalej występuje przypomnę że dzieje się tak tylko na powolnym wciskaniu
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z poprawnym kodowaniem dla 8P Lift z bixenonem Potrzebuje kogoś kto ma takie auto z bixenonem i może udostępnić mi jakie ma kodowanie bym mógł sprawdzić czy u mnie zadziała Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie pisze bo już ręce rozkładam . Mianowicie auto gdy po stoi całą noc i tak do południa dnia nowego pojawia się takie coś. Na ciepłym pali elegancko a gdy przychodzę po nocy taki problem. Świece sprawdzanie miernikiem ale nie wykręcane wedle miernika da dobre. Akumulator nowy ładowanie ponad 14. Problem istnieje na filmiku niżej . Obroty równe moc pełna. 1.9 TDI bkc 105 km VID20221202223725.mp4 VID20221202223725.mp4 VID20221202223725.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z 2.0t fsi axx,brak mocy i duże spalanie, rozrząd był sprawdzany,pali na zimnym od strzała na ciepłym już troche gorzej. synchornizacja wygląda tak czy to będzie czujnik walka?
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem posiadaczem audi a3 8p 1,6 mpi, klimatyzacja raz się załącza raz nie, w momencie kiedy załączam wycieraczki, słychać przestawianie się klap i klimatyzacja działa przez około 20 sekund po tym czasie słyszę jak klapy się przestawiają i znowu klimatyzacji brak
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-