Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Hej, pojawil mi sie blad wypadania zaplonu 2 i 4. Wtyczka 4tej cewki jest w polowie ulamana i jeden kabelek do niej wchodzący ma lekko przetarta izolacje - robota "fachowcow". Zamienilem cewke 1 z 2, ale 4tej nie dalem rady sciagnac, zeby zamienic z 3cią. Dzisiaj znowu wyskoczyl check, tym razem 1 i 4, czy to moze byc zwiazane z uszkodzeniem wtyczki, ze swiruje zawsze 4ta? Czy 2ga cewka jest do wymiany, skoro wyskoczyl blad po przelozeniu na 1 cylinder? Moze poprzez pekniecie zawsze bedzie wskazywac na tą 4 cewke? Chodzi o to, czy peknieta wtyczka moze miec wplyw na to, ze wyskakują bledy, bo gdyby nie, to jedna cewke bym juz mial na pewno do wymiany. 4tą ciezko sciagnac,…

2. Witam, Mam pewien problem, rozładował mi się akumulator podładowałem go wsadziłem i wszystko jest ok, ale po wyjęciu kluczyków ze stacyjki i otwarciu drzwi, włączają mi się światła mijania, świecą się przez jakieś 30 40 sekund po czym gasną, nie wiem jak to wyłączyć, bądź w czym tkwi problem, bardzo proszę o pomoc. Nie chce aby się włączały.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez WIKO,

Cześć, mam problem z A3 2.0 tfsi AXX, podczas jazdy w zakresie obrotów 2000-3600 słyszalny pisk z okolicy turbosprężarki ale tylko przy spokojnej jeździe i przy stałych prędkościach w tym zakresie obrotów, po odpuszczeni gazu pisk jeszcze słyszalny przez ok 2-3 sek ale tylko w/w zakresie obrotów, przy dynamicznym przyspieszaniu pisk nie występuje. Pisk to jak ocieranie blaszki od klocków hamulcowych o tarczę, ciśnienie oleju 4 bar na jałowym 4,3 przy 3000 i 4,6 przy 5000, wymieniona turbosprężarka na nową ori bez zmian, nowy układ wydechowy bez zmian, nowy układ dolotowy do przepustnicy bez zmian, zakupiłem stetoskop elektroniczny i ewidentnie dźwięk dochodzi z turbospręż…

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez fransula,

Nie mogę sobie poradzić z błędem od czujnika zderzenia (załączam w foto). Podmieniałem czujniki stronami, kupiłem też drugi na podmiane, cały czas bije ten sam błąd, auto wypadku nie miało i w sterowniku liczba zderzeń wszędzie 0, oczywiście wiązkę i kostkę przejrzałem i nie widzę nic podejrzanego. Może macie pomysł co jak sprawdzić żeby dojść do ładu składu...

• 0 odpowiedzi
    • 687 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez LucKy79,

Cześć, mam dosyć mocno przegnite drzwi od strony kierowcy. Korozja drzwi na wylot przy samym progu. Stwierdziłem, że na wiosnę sam bym się za to zabrał. Kwestia wycięcia kawałka drzwi, lakierowani i zabezpieczenia nie będzie problemem. Natomiast nie mam umiejętności i możliwości zespawać nowej blachy. Czytałem gdzieś, że można nową blachę przymocować na nity. Czy ktoś z Was ma opinie na temat takiego montażu?

• 0 odpowiedzi
    • 347 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez pablo1931,

Witam. Czy jest możliwość naprawy panelu Klimatronik czy trzeba wymienić. Panel klimatronika czasami wyłącza się na chwile i przygasają zegary. Wiatrak na chłodnicy działa cały czas . Błąd z komputera pokazuje na panel. proszę o jakieś podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez audiczka_,

Siema, posiadam audi a3 2.0 TDI 140 km. Auto sprawuje się git, ale mam jeden problem. Gdy ruszam gwałtownie z pierwszego biegu przepinam dalej wszystko idzie płynie sprawnie bez dymka. Natomiast podczas wyprzedzania z niskich obrotów, około 1600 gdy wcisne gaz w podłogę moje auto łapie laga do 2600 obrotów, przyspiesza ale słabo i puszcza czarnego dymka. Gdy osiągnie 2600 obrotów auto wystrzeliwuje, pełna moc czuć wbicie w fotel zero dymka. Czy ktoś mi może powiedzieć co może być tego przyczyną? Nie zawsze pojawia się to dymienie gdy umiejętnie dodam gazu i poczekam do 2600 to dymu nie ma.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez krzysztof567,

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez M@teush,

Witajcie. Wyświetla mi sie symbol dotyczący płynu chłodniczego z napisem "Cooler". Do tej pory było normalnie, jak wyskoczył mróz to razem z nim ten komunikat. Dodam że płynu nie ubywa i jego ilosc jest w normie Pokazuje sie on tylko wtedy gdy zapalam samochod na zimnym silniku. Gdy przejade pewien dystans i płyn uzyska odpowiednia temperaturę komunikat sie nie pokazuje. I tu pytanie do Was czy przyczyną może być skraplająca sie woda ktora po ostygnieciu płynu zmarza? Czy moze jest jakiś inny problem? Zastanawiam sie na wymianą płynu na nowy tylko nie bardzo wiem jak go spuścić z chłodnicy. Liczę na wasze jak zawsze pomocne wskazówki.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez gienio1983,

Witam. Zakupiłem Audi A3 2004 rok. Zauwazyłem, że prawy wentylator chłodnicy pracuje praktycznie bez przerwy ale z różnymi prędkościami tzn. przyspiesza i zwalnia - pracuje nawet przy zimnym silniku. Posiadam klimatyzacje ale jej nie uzywam w zimie. Czy nieustanna praca wentylatora jest normalny czy raczej jest to usterka, z która powinienem pojechac do serwisu?? pozdrawiam Grzegorz

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez OZI500,

Proszę o pomoc VAG pokazał Adres 17: Etykiety instrumentów: 8P0-920-xxx-17-MY7.lbl Część nr SW: 8P0 920 931 HW: 8P0 920 931 Komponent: KOMBIINSTR. VDO H20 0570 Wersja: D0H20004 Numer seryjny: 2243G004098603 Kodowanie: 0004008 Numer sklepu: WSC 44415 136 100333 VCID: F0EFB64BE356489EE43-80A5 1 Znaleziono błąd: 00003 - Moduł sterujący

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  12. Witam Panowie kupiłem Audi A3 1.6 8v benzyna 102 km rocznik 2003. Niestety, po zdjęciu plastikowej osłony od silnika zobaczyłem zaolejone elementy - na zdjęciu (zdjęcie podglądowe) zaznaczyłem które elementy są zaolejone - jutro wrzucę oryginalne fotki z mojego Audi. Auto ma problem z dogrzaniem silnika - trwa to bardzo długo - nie wiem czy ma to jakikolwiek związek z zaolejeniem. Serdecznie dziękuję za jakąkolwiek pomoc !!! Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Crush,

Witam, dzisiaj auto jeździło normalnie , gdy chciałem uruchomić je ponownie po godzinie zero reakcji licznika... po przekręceniu na zapłon licznik nic nie wyświetla, radio ,i oświetlenie w kabinie działają #Sprawdzono bezpieczniki #Akumulator nowy oryginalny Co może być przyczyną ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez diablik98,

Witam, przejechałem wczoraj około 40km po czym zgasiłem samochód. Po uruchomieniu silnika po 15 minutach, na desce rozdzielczej pojawiły się błędy silnika, esp i kierownicy i zniknął pasek od skrzyni biegów tj. PRNDS. Auto przez noc nie było używane. Dnia dzisiejszego (następnego) po włączeniu zapłonu, a następnie odpaleniu samochodu błędy dalej świeciły, a pasek od skrzyni biegów pojawił się. Po sprawdzeniu, wyszło mi kilka błędów (w załączniku). Udało mi się przejechać około 5km po czym pasek od skrzyni znowu zniknął i wybiło na luz, tak jakby odłączyło skrzynie biegów. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jakieś pomysły ? Z góry dziękuje za pomo…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, mam od jakiegoś czasu pewien problem, mianowicie gdy silnik jest włączony na postoju, spod samochodu wydobywa się dźwięk jakby coś się telepało + takie popiskiwania jakieś gumy. Nie wiem czy coś jest obluzowane. Pod maską ewidentnie dźwięk jest bardziej cichy. Najgłośniej słychać pod samochodem mniej więcej na środku. Wewnątrz też da się usłyszeć. (1.6 mpi) Nie wiem czy dobrze będzie słychać, na żywo jest znacznie głośniej:Dźwięk podwozie.m4a

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam, wymiana łożyska przód w A3 8P 1.6 rok 2007 … dużo gimnastyki wymaga ?? z góry dzięki za podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 409 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez krystian94013,

Witam, mam problem z moją a3 1.9 tdi, otóż podczas zwiększania prędkość słychać "ćwierkanie", podczas stałej prędkości jest cisza. Co to może być? Ktoś pomoże?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez krzysztof9136,

Cześć, mam problem z audi a3 8p 2009r, 1.6tdi 105km. Przy schodzeniu z obrotów pojawia się kontrolka świec żarowych i znika po ponownym uruchomieniu samochodu. Pojawia się to tylko na rozgrzanym silniku. Po podłączeniu komputera pokazuje błąd przepływomierza. Wstawiłem już dwa inne i dalej to samo. Wiecie co może być przyczyną tego?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Wariott,

Witam. Mianowicie mam problem z samochodem audi a3 8P Sportback 2.0 Tdi CBAB 2008r. Jakieś 800km temu wymieniałem kpl sprzęgło + dwumasa (Luk) na nowe, i teraz niedawno na zimnym silniku przy wciskaniu pedału sprzęgła zacząłem słyszeć skrzypienie, zdjąłem rozrusznik żeby podejrzeć i wygląda jak by skrzypiał docisk, ma ktoś pomysł jak z tym sobie poradzić? Bo to strasznie irytuje. Łapa nie skrzypi ponieważ jest tam wysprzęglik centralny. Sprzęgło bierze idealnie i biegi wchodzą też bez problemu.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez piotr406,

Proszę o pomoc mam A3 2003r 2.0 fsi 8p pojawił się problem zapal i gaśnie tak co 2,3 dni check, po podpięciu pod komputer pokazuje sonde lambded,położenie wału rozrządu,katalizator wszystko sprawdziłem u paru mechaników auto jezdzi normalnie nie szarpie,mocy nie stracił a kat jest wycięty brak zapachu paliwa, pojawiło się to jak zatankowałem 98 verwe do pełna usłyszałem od mechanika że ma to wszystko zmienić bo to jest jakaś pierdoła ciężka do zlokalizowania ale to są straszne koszta sonda ponad 2000 zł itp. rozrząd zmieniony nie przestawiony to sprawdziłem proszę o pomoc może ktoś posiada wiedzę na ten temat pozdrawiam Piotr

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez mat3usz,

Witam mam problem z moim autem. Nagle przestały mi działać tylne przyciski opuszczania i podnoszenia szyb nie działa na nich również podświetlenie. Na drzwiach kierowcy oczywiście mam wyłączona blokadę rodzicielska. Patrzyłem w logi vcds i przycisk Child lock działa. Sprawdzałem bezpieczniki wszystkie ok. Już nie mam pomysłu co może być nie tak. Szyby ładnie działają z drzwi kierowcy oraz vcds. Dodam że w testach vcds nie działa również podświetlenie tylnych przycisków.

• 2 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Luki90,

Cześć Ktoś Mi może pomóc w dokładniejszym sprawdzeniu samochodu nr vin WAUZZZ8P1BA059782 Jest to Audi a3 8p 2.0 tdi 2010 rok 188tys przebieg jaki to kod silnika czy samochód warty zakupu

• 3 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez wpnowak89,

Witam serdecznie. Dwa tygodnie temu przyjechałem samochodem pod dom bez żadnych problemów. Kolejnego dnia w sobotę, chcieliśmy z żoną jechać ale auto nie chciało odpalić. Wieć stwierdziłem że w poniedziałek skontaktuje się z mechanikiem aby omówić problem / naprawę. Jednak w sobotę, tego samego dnia poszedłem po południu sprawdzić jeszcze raz czy oby na pewno auto jest zepsute i dziwnym cudem samochód odpalił. Przejechałem 2-3 km, zgasiłem i odpaliłem auto 10 razy i wszystko wskazywało na to że było ok. W niedziele chcieliśmy z dziecmi wyjechać i niestety auto do dnia dzisiejszego nie daje żadnych oznak życia. W samochodzie na desce cały czas pokazuje aby w…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez sentymenalnya3,

Witam spotkał mnie dziwny problem mianowicie : -na postoju trzymam lekko gaz ok 2800obr auto po chwili samo wchodzi na obroty prawie do odcinki -jade auto toczy się na luzie trzymam ok 2800obr to samo prawie odcinka -jade redukcja do 2 skręcam na posesję lekki gaz trzymam a auto znów się wkręca pod odcinke a gaz lekko wciśnięty Na postoju zdemontowalem rurę dolotową żeby zobaczyć czy przepustnica się nie otwiera ale ledwo uchylona a obroty max w tym momencie zauważyłem też na vagu że zapłon idzie na około -40 -50(jak jest ok to zapłon w granicach 5 10) A sonda daje ponad 20 bogatej mieszanki (jak jest ok mieszanka w granicach 0) Ktoś coś miał…

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez sxrrynn,

Witam, Mam problem z Audi A3 8P z 2004 roku. Samochód ma około 260 tys. km przebiegu. Kupiłem go pół roku temu i od samego początku pojawiały się z nim problemy. Już sześć razy wystąpiła sytuacja, w której podczas jazdy, gdy utrzymywałem około 2000 obrotów (np. w tunelu), auto zaczynało szarpać przy próbie dodania gazu. Jednocześnie obroty powoli spadały, a po wciśnięciu sprzęgła silnik gasł i nie dało się go ponownie uruchomić. Dopiero po użyciu „plaka” silnik zaczynał pracować przez jakiś czas. Wymieniłem filtr paliwa oraz pompę vacum (ponieważ w filtrze paliwa znajdował się olej, który prawdopodobnie przedostawał się właśnie przez tę pompę), jednak problem nie ustąpił.…

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.