Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez PaTT,

Dzień dobry, mam taki problem. Nie pracuje pompa paliwa w zbiorniku, przekaźnik pod kolumną kierownicy sprawny, bezpiecznik nr 27 rownież, ale zaobserwowałem że ani na wtyczce od bezpiecznika ani przekaźnika nie ma napięcia. Jest gdzieś jeszcze jakiś inny przekaźnik/bezpiecznik ? Dodam ze auto nie ma poblemu z odpalaniem, jedynie co to delikatnie podszarpuje przy zmianie biegu z 1 na 2 jak nie dodaje się gazu ale nie wiem czy to ma związek z tą pompą. Z góry dzięki za pomoc. Audi a3 8p 2.0tdi cbbb.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  2. Witam. Przychodzę z problemem. Odcina mi prąd w lewej lampie tył w świetle mijania. Tak to wszytsko w niej działa. Nowa kostka z pinami wstawiona. Wkład lampy sprawdzony na krótko-działa cały. Zapalam światła lampa świeci i po 2s gaśnie mijania tył. Styki przeczyszczenie, 0 śniedzi. Gdzie szukac przyczyny? Może to masa świruje w lampie?

3. Rozpoczęte przez NightNight,

Witam Chcę się dowiedzieć kto może przeprowadzić taką regenerację zacisków hamulcowych jak na filmie poniżej. Rozmawiałem z wulkanizatorem ale nie przeprowadza takiego zabiegu zacisków hamulcowych może ktoś z was wie? Film:

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez skix0,

Witam pomógłby mi ktoś z dobraniem opon i alufelg do audi a3 8p 2008 wiem że nie typowy temat ale mam dylemat i kłopot z tym a nie chce pochopnie pieniędzy wydać

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam serdecznie , mam w moim a3 problem z czujnikiem spalania stukowego , kasuje , trochę pojeżdżę podłączam kompa i jest ponownie . Auto podczas przyspieszania ma takie chwile zastanowienia i znowu zaczyna ciągnąć , czujnik podmieniany … ktoś już doświadczył takiego błędu ??

• 0 odpowiedzi
    • 588 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez kamlot3003,

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tutaj nowy. Chciałbym opisać swój problem z Audi A3 8P 2008r. W ubiegłym roku moje dzieci podczas zabawy w mojej Audi powkładały monety do gniazda SD w radiu MMI Audi. Po tym ekscesie radio zaczęło wyładowywać akumulator. Radio przez cały czas było wręcz gorące. Wstawałem rano i trzeba było kable i prąd z auta żony "pożyczać". Radio przeszło kilku fachowców. Niestety nikt nie znalazł usterki. Radio działa, ale niestety nie wyłącza się. Cały czas jest gorące. Nawet wyświetlacz jest gorący. Czy ktoś wie gdzie może leżeć przyczyna? Jeden z fachowców stwierdził, że przyczyna leży w płytce rozdzielającej napięcia. Ja się na tym n…

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  7. Witam. Po wymianie bezpiecznika wycieraczek, przestał działać panel klimatyzacji, brak zasilania panelu także brak nawiewu, klimatyzacji oraz podgrzewania tylnej szyby. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 634 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Lukasz96,

Witam. Audi a3 8p 07r 102km 1,6b+g. Kupiłem samochód, palił normalnie bez problemów, zostały wymienione w silniku; uszczelka pod głowicą i klawiaturą, pierścienie na tłokach, rozrząd, filtr oleju, olej, płyn chłodniczy. Po wymianie tych rzeczy samochód ma problem z odpalaniem dodatkowo przy dodawaniu gazu dużej ilości zaczyna go dławić, ale tylko na początku jazdy... potem już to zanika. Wymieniona pompa paliwa, zassała paliwo odpalił na strzała... Samochód postoi dzień dwa bez odpalania i można go kręcić aż do znudzenia... jak odpali, to potem ze każdym razem odpala, następnego dnia tak samo, postoi dłużej już nie odpali... Gdzieś ucieka ciśnienie paliwa ? Dodam że pom…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam, Czy ktoś dysponuje jakimś schematem lub pinout’em sterownika benzyny A3 silnik 1.6 BFS względem wtyczki do czujnika spalania stukowego ? Potrzebuje przedzwonić kable ponieważ cały czas mam stały błąd czujnika P 16711 - zwarcie do masy… z góry dzięki za pomoc - już mnie krew zalewa z tym problemem …

• 0 odpowiedzi
    • 455 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez henkel20,

Witam mam następujący problem: cały czas swieci się kontrolka od hamulca ręcznego. Sprawdziłem czujnik przez mostkowanie pod dźwignia i na zbiorniczku płynu hamulcowego. Nic nie pomaga. Komputer cały czas widzi zaciągnięty hamulec. Dodam bo może mieć to znaczenie, ze w ostatnim czasie nalało mi się trochę wody do tylnej klapy do środka i przez chwile wyświetlał się komunikat o otwartym bagażniku. Proszę o pomoc lub o jakiś kontakt na terenie Warszawy kto mógłby mi pomoc w usunięciu lub usunie usterkę.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  11. Hej, pojawil mi sie blad wypadania zaplonu 2 i 4. Wtyczka 4tej cewki jest w polowie ulamana i jeden kabelek do niej wchodzący ma lekko przetarta izolacje - robota "fachowcow". Zamienilem cewke 1 z 2, ale 4tej nie dalem rady sciagnac, zeby zamienic z 3cią. Dzisiaj znowu wyskoczyl check, tym razem 1 i 4, czy to moze byc zwiazane z uszkodzeniem wtyczki, ze swiruje zawsze 4ta? Czy 2ga cewka jest do wymiany, skoro wyskoczyl blad po przelozeniu na 1 cylinder? Moze poprzez pekniecie zawsze bedzie wskazywac na tą 4 cewke? Chodzi o to, czy peknieta wtyczka moze miec wplyw na to, ze wyskakują bledy, bo gdyby nie, to jedna cewke bym juz mial na pewno do wymiany. 4tą ciezko sciagnac,…

12. Witam, Mam pewien problem, rozładował mi się akumulator podładowałem go wsadziłem i wszystko jest ok, ale po wyjęciu kluczyków ze stacyjki i otwarciu drzwi, włączają mi się światła mijania, świecą się przez jakieś 30 40 sekund po czym gasną, nie wiem jak to wyłączyć, bądź w czym tkwi problem, bardzo proszę o pomoc. Nie chce aby się włączały.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez WIKO,

Cześć, mam problem z A3 2.0 tfsi AXX, podczas jazdy w zakresie obrotów 2000-3600 słyszalny pisk z okolicy turbosprężarki ale tylko przy spokojnej jeździe i przy stałych prędkościach w tym zakresie obrotów, po odpuszczeni gazu pisk jeszcze słyszalny przez ok 2-3 sek ale tylko w/w zakresie obrotów, przy dynamicznym przyspieszaniu pisk nie występuje. Pisk to jak ocieranie blaszki od klocków hamulcowych o tarczę, ciśnienie oleju 4 bar na jałowym 4,3 przy 3000 i 4,6 przy 5000, wymieniona turbosprężarka na nową ori bez zmian, nowy układ wydechowy bez zmian, nowy układ dolotowy do przepustnicy bez zmian, zakupiłem stetoskop elektroniczny i ewidentnie dźwięk dochodzi z turbospręż…

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez fransula,

Nie mogę sobie poradzić z błędem od czujnika zderzenia (załączam w foto). Podmieniałem czujniki stronami, kupiłem też drugi na podmiane, cały czas bije ten sam błąd, auto wypadku nie miało i w sterowniku liczba zderzeń wszędzie 0, oczywiście wiązkę i kostkę przejrzałem i nie widzę nic podejrzanego. Może macie pomysł co jak sprawdzić żeby dojść do ładu składu...

• 0 odpowiedzi
    • 693 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez LucKy79,

Cześć, mam dosyć mocno przegnite drzwi od strony kierowcy. Korozja drzwi na wylot przy samym progu. Stwierdziłem, że na wiosnę sam bym się za to zabrał. Kwestia wycięcia kawałka drzwi, lakierowani i zabezpieczenia nie będzie problemem. Natomiast nie mam umiejętności i możliwości zespawać nowej blachy. Czytałem gdzieś, że można nową blachę przymocować na nity. Czy ktoś z Was ma opinie na temat takiego montażu?

• 0 odpowiedzi
    • 360 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez pablo1931,

Witam. Czy jest możliwość naprawy panelu Klimatronik czy trzeba wymienić. Panel klimatronika czasami wyłącza się na chwile i przygasają zegary. Wiatrak na chłodnicy działa cały czas . Błąd z komputera pokazuje na panel. proszę o jakieś podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez audiczka_,

Siema, posiadam audi a3 2.0 TDI 140 km. Auto sprawuje się git, ale mam jeden problem. Gdy ruszam gwałtownie z pierwszego biegu przepinam dalej wszystko idzie płynie sprawnie bez dymka. Natomiast podczas wyprzedzania z niskich obrotów, około 1600 gdy wcisne gaz w podłogę moje auto łapie laga do 2600 obrotów, przyspiesza ale słabo i puszcza czarnego dymka. Gdy osiągnie 2600 obrotów auto wystrzeliwuje, pełna moc czuć wbicie w fotel zero dymka. Czy ktoś mi może powiedzieć co może być tego przyczyną? Nie zawsze pojawia się to dymienie gdy umiejętnie dodam gazu i poczekam do 2600 to dymu nie ma.

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez krzysztof567,

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez OZI500,

Proszę o pomoc VAG pokazał Adres 17: Etykiety instrumentów: 8P0-920-xxx-17-MY7.lbl Część nr SW: 8P0 920 931 HW: 8P0 920 931 Komponent: KOMBIINSTR. VDO H20 0570 Wersja: D0H20004 Numer seryjny: 2243G004098603 Kodowanie: 0004008 Numer sklepu: WSC 44415 136 100333 VCID: F0EFB64BE356489EE43-80A5 1 Znaleziono błąd: 00003 - Moduł sterujący

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Crush,

Witam, dzisiaj auto jeździło normalnie , gdy chciałem uruchomić je ponownie po godzinie zero reakcji licznika... po przekręceniu na zapłon licznik nic nie wyświetla, radio ,i oświetlenie w kabinie działają #Sprawdzono bezpieczniki #Akumulator nowy oryginalny Co może być przyczyną ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez diablik98,

Witam, przejechałem wczoraj około 40km po czym zgasiłem samochód. Po uruchomieniu silnika po 15 minutach, na desce rozdzielczej pojawiły się błędy silnika, esp i kierownicy i zniknął pasek od skrzyni biegów tj. PRNDS. Auto przez noc nie było używane. Dnia dzisiejszego (następnego) po włączeniu zapłonu, a następnie odpaleniu samochodu błędy dalej świeciły, a pasek od skrzyni biegów pojawił się. Po sprawdzeniu, wyszło mi kilka błędów (w załączniku). Udało mi się przejechać około 5km po czym pasek od skrzyni znowu zniknął i wybiło na luz, tak jakby odłączyło skrzynie biegów. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Jakieś pomysły ? Z góry dziękuje za pomo…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Przemek999,

Witam, mam od jakiegoś czasu pewien problem, mianowicie gdy silnik jest włączony na postoju, spod samochodu wydobywa się dźwięk jakby coś się telepało + takie popiskiwania jakieś gumy. Nie wiem czy coś jest obluzowane. Pod maską ewidentnie dźwięk jest bardziej cichy. Najgłośniej słychać pod samochodem mniej więcej na środku. Wewnątrz też da się usłyszeć. (1.6 mpi) Nie wiem czy dobrze będzie słychać, na żywo jest znacznie głośniej:Dźwięk podwozie.m4a

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam, wymiana łożyska przód w A3 8P 1.6 rok 2007 … dużo gimnastyki wymaga ?? z góry dzięki za podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 414 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez krystian94013,

Witam, mam problem z moją a3 1.9 tdi, otóż podczas zwiększania prędkość słychać "ćwierkanie", podczas stałej prędkości jest cisza. Co to może być? Ktoś pomoże?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez krzysztof9136,

Cześć, mam problem z audi a3 8p 2009r, 1.6tdi 105km. Przy schodzeniu z obrotów pojawia się kontrolka świec żarowych i znika po ponownym uruchomieniu samochodu. Pojawia się to tylko na rozgrzanym silniku. Po podłączeniu komputera pokazuje błąd przepływomierza. Wstawiłem już dwa inne i dalej to samo. Wiecie co może być przyczyną tego?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.