Audi A4 B8 (2008-2015)
Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
90 tematów w tym forum
-
Witam, Czy felgi Japan Racing JR37 19x8,5 5x112 /// ET: 35 CB: 66,6 Będą pasować do Audi A4 B8 2008r.?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam auto z silnikiem CNHA 2.0tdi 190 ps 2014 r manual z przebiegiem 125000 i przy 120000 zaczął mi znikać olej i płyn chłodniczy .Wcześniej nie było problemu z niczym .Olej nie miesza się z płyn a płyn nie trafia do oleju ,poza tym nie ma żadnych innych objawów .Nie ma wycieków na zewnątrz .Czy ktoś miał podobny problem?
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam problem z pompą wspomagania w w aucie, mianowicie jakiś czas temu strzelił mi pasek przez zużyty napinacz i tak się powkręcał że uszkodził mi pompę wspomagania. Mechanik stwierdził że pompa do wymiany, więc ją wymieniłem na bosch'owską. Teraz jak otwieram maskę to słychać tą pompę - taki metaliczny dziwny dźwięk jakby bzyczenie. Na skręconych kołach ten dźwięk ustaje. Może miał ktoś podobny problem? Pacjent: Audi A4 B8 2010 2.0. tdi 136km
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Zmagam się z problemem audi a4 b8 2011 2.0 tdi 170km, a dokładniej z jego odpaleniem. Lista błędów to parking brake malfunction, stabilization program fault, tpms (tire pressure monitoring system) i head light range (zasięg świateł). Po wyświetleniu takiej litanii błędów samochód nie odpala. Początkowo myślalem, ze tylko na ciepłym silniku to się dzieje, ale pozniej zauwazylem ze wystarczy odpalic i po chwili zgasic samochód a błędy się ukazują. Miałem taki przypadek tez gdy samochód stał od 6:00 do 14:00 w szczerym słońcu. W momencie kiedy te błedy mają "wywalic" na pulpicie slychac tykający przekaźnik 643 w podszybiu. Wymieniłem, ale okazalo się że para…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Ma może ktoś z Was instrukcję obsługi po polsku b8 2013 rok?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W Audi A4 2010r. przestał działać wyświetlacz między prędkościomierzem, a obrotomierzem, jest kompletnie czarny i nie reagujący na nic. Proszę o odpowiedzi, co może być tego przyczyną? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, Mam problem, a mianowicie zapala mi się błąd na niskich obrotach na rozgrzanym silniku po przejechaniu okolo 20km " wyłączyć silnik ! Ciśnienie oleju za niskie " i jak auto stoi na wolnych obrotach czyli około 800 , jeżeli daje ciut gazu to błąd znika czyli np okolo 860-900 obrotów i błąd znika. Błąd się nie zapala jeżeli jeżdżę po mieście i na krótkich dystansach mimo, że jest rozgrzany, dopiero po jakiejś krótszej trasie około 20km. Sprawdzane było ciśnienie oleju na zimnym i ciepłym. Jak mocno się rozgrzał silnik to spadało do 0.3 bara . Ale jeżeli obrotów było około 1000 to było 0.5-0.6 bara. Miał ktoś może taki przypadek ? Audi A4B8 150km automat 2014r.…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć panowie, mam dziurę w dachu/problem w dachu. Cieknie przód i tył, z przodem pomógł mi chłopaczek z FB, natomiast tył nie mam pojęcia. Przerabiał ktoś ten temat? Na zdjęciu widać z którego miejsca - nie są to żadne złączki i kanały odpływowe.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem odnośnie dwóch błędów: Address 01: Engine (J623-CAGB) Labels: 03L-906-022-CAG.clb Part No SW: 03L 906 022 JP HW: 03L 906 022 B Component: R4 2.0l TDI H01 9978 Revision: 11H01--- Coding: 0104002C18072118 Shop #: WSC 06335 000 00000 ASAM Dataset: EV_ECM20TDI03L906022JP A01009 ROD: EV_ECM20TDI03L906022.rod VCID: 7CEFE26BA6EB9E6243B8825-8028 2 Faults Found: 5244 - Fuel Pressure Sensor (G247) P0193 00 [032] - Short to Plus Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 …
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie czy da sie vcdesem wyregulowac tylne tloczki hamulca recznego?
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, 4 miesiące temu kupiłam audi a4 b8 z silnikiem 1.8 tfsi (wiem, ze jeden z gorszych) mam spory problem, a mianowicie z autka zaczął wyciekać olej, po czym wyskoczył błąd „check-in”. Na biegu jałowym samochod ma za małe obroty i szarpie, dodatkowo wyskakuje informacja ze dostaje się powietrze (tylko skąd). Samochód trafił na warsztat po podłączeniu do komputera ukazało się „zbyt uboga mieszanka paliwa” mechanik zaczął sprawdzać - uszkodzona odma, została wymieniona, niestety nic się nie zmieniło, błąd dalej się pojawia, a auto dalej szarpie. Miał ktoś podobnie ? Albo ktoś może wie co może być przyczyna? Ratujcie !! Mechanicy rozkładają rece
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam problem z moim audi a4 b8 2.0tdi 190km kod silnika cnha,problem polega na tym że na trasie wyrzuca płyn że zbiorniczka...test na uszczelkę negatywny, wymieniona chłodnica spalin,wymieniony kolektor dolotowy i nadal nic ...po mieście można jeździć i nic się nie dzieje a na trasie problem powraca dodam tylko że im spokojniej jadę tym mniej płynu wyrzuci.Prosze o podpowiedzi co jeszcze może być przyczyną
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
witam czy ma ktoś instrukcję kolejności dokręcania śrub (prawa i lewa czesc silnika) pokrywy zaworów? potrzebuję również kolejność dokręcania śrub pokrywy dolnej skrzyni biegów s-tronic wraz z momentem dokręcania
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy wentylatory chłodnicy w A4 B8 z 2011 można zastąpić wersją z jednym wentylatorem
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest gdzieś dostępna instrukcja polska do audi a4 b8 2012r avant?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zamiar zmienić felgi i opony w moim audi a4b8 z 2008 roku sedan. Teraz są 225/55 r16 . Chce wrzucić 18. I tu mam do szanownego grona pytanie. Czy taki set będzie leżał dobrze? Opony 245/40 r18(zalecane przez producenta) felgi 18, Et 39 szerokość 8”. Zastanawia mnie czy opona wejdzie na taka felgę gdyż różne znajduje informacje. Czy nie będzie nic ocierać przy takim ET ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Na początku zaznacze ze nie jestem obeznany w mechanice pojazdowej także prosze o wybaczenie jeżeli pisze "nie fachowo" ale potrzebuje pomocy. Problem dotyczy audi a4 b8 2008 avant. Jakiś czas temu miałem problem z autem a mianowicie padł mi akumulator, do tego zeby było ciekawiej utknął mi klucz w stacyjce (został mechanicznie zablokowany). Po ogledzinach mechanika i podpieciu nowego akumulatora, stwierdził ze stacyjka do wymiany. Ze względu na to, że auto potrzebuje na co dzień, ogarnąłem szybko inna uzywaną stacyjke którą montował juz inny mechanik, ten poklikał coś w komputerku i okazało sie ze stara stacyjka tez działa. Dziś wkładam kluczyk do …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, z 3 miesiące temu zaświeciła mi się kontrolka check engine. Odczuwalnie auto sprawowało się bez zarzutów, jeśli już to czasami delikatnie go przytykało na mocy. Po sprawdzeniu u mechanika wyskakiwał błąd za dużego ciśnienia paliwa. Jednak podczas rzeczywistego pomiaru ciśnienie było ok. Wymienili nawet na próbę pompę a błąd dalej nie znikał. Stwierdzono, że to zapewne czujnik ciśnienia i żeby jeszcze jeździć by nie potrzebnie nie pchać się w koszty. Dwa tygodnie temu pojechałem znowu by sprawdzić czy już coś siadło na tyle by to jednoznacznie zdiagnozować. Jednocześnie co raz wyraźniej dało się odczuć to przyduszenie podczas jazdy (chwilowy brak przyrostu mocy).…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam.zamierzam założyć do mojej b8 sprężyny eibacha prokit -30 i chciałabym się dowiedzieć jak z komfortem i jak nisko usiądzie.oryginalne mam 1Ba koła 18 245/40.pozdro
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Może mi ktoś pomóc co to za skrzynia mna pwy
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam następujący problem z moim kombikiem B8 , a mianowicie po wymianie wszystkich filtrow i oleju okazało się że coś bzyczy... Ten dźwięk jest o tyle dziwnt, że pojawia się tylko przy odpalonym silniku i chwilowo nasila się przy włączaniu świateł mijania albo wciśnięciu przycisku otwierania szyb ale tylko w momencie gdy już jest okno zamknięte i jest opór. Sprawdzałam j reuż wentylatory, radio bo takie były podejrzenia ale nic z tych rzeczy... Podejrzenie padło na alternator. Wymienione zostały rolki i napinacz bo były faktycznie zużyte ale bzyczenie nie ustało. Jeśli ktoś z was miał podobny problem to dajcie znać co z tym zrobic, bo już się tego nie da słuchać... …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem Audi S4 B8 z 2010 roku z silnikiem 3.0tfsi 333km auto jest ze stanów i od jakiegoś czasu po odstaniu nocy w garażu po odpaleniu slychac takie dziwne pukanie jakby taki kawałek aluminium stukał o aluminium po chwili przestaje. Wiem że to takie wróżenie z fusów ale może ktoś miał podobny problem i podpowie co to może być z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam was mam maly problem z lampą przednia a mianowicie lewa strona paska led przestala swiecic a dokladnie mowiac wsadzam klyczyk ledy swieca obydwa lech po 5 s gagnie lewy i ponownie sie zalonczy na 3 s i znow gasnie i tak juz zostaje.moze wiecie jak go reanimowac Dzieki bardzo a4b8 160kucy
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zwracam się do was z prośbą i poradą. Postanowiłem wymienić sprężyny na standardowe do sline. Aktualnie posiadam eibachy -30mm. Czy mogę je zmienić na te standardowe od sline nie zmieniając amorow? Pytam ponieważ nie wiem czy amory też były wymieniane. Z tego to patrzyłem to są wsadzone sachs tylko nie pamiętam dokładnych numerów. Audi a4 b8 2010 2.0 143km s line Vin: WAUZZZ8K0BA004194
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze swoim B8, rok 2011 2.0 tfsi skrzynia stronic z napędem quattro. Silnik po remoncie ponad 20 tys km temu ( ja nie robiłem go osobiście ) Wymienione: pompa wysokiego ciśnienia, magnes wałka, odma, świece, poduszki silnika obie nowe, turbo nowe Problem polega na tym gdy samochód jest odpalony pojawiają się drgania bujanie itd. czy silnik jest zimny czy ciepły nie ma to znaczenia. Po przełączeniu się na D lub R dzieje się to samo tylko z dużo większym nasileniem, samochód ogólnie bardzo mocno po zapięciu biegu czy to D czy R ciągnie bardzo do przodu, tak jak by wyrywa sie do jazdy w przód lub w tył ( nie wiem czy to kwestia sy…
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-