Audi A4 B8 (2008-2015)
Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
90 tematów w tym forum
-
Witam dzis mi się zapalił czek byłem na komputerze i pokazuje czujnik położenia wałku łańcucha. A moje pytanie! Czy wymienia się łańcuch w tych modelach ? Jeżeli tak to wie ktos jakie koszty? Kompletny Łańcuch? Przebieg 222.000 km
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym zamontować dolne lampki w drzwiach Audi, czy w każdych drzwiach występuje kostka do której po prostu wpinam piny? Czy muszę taka kostkę w jakiś sposób jeszcze kupić i podłączyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Wymiary Audi A4: Wymiary Audi A4 Avant:
-
- 0 odpowiedzi
- 15,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam was mam maly problem z lampą przednia a mianowicie lewa strona paska led przestala swiecic a dokladnie mowiac wsadzam klyczyk ledy swieca obydwa lech po 5 s gagnie lewy i ponownie sie zalonczy na 3 s i znow gasnie i tak juz zostaje.moze wiecie jak go reanimowac Dzieki bardzo a4b8 160kucy
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem w audia4b8 2.0 po przejechaniu nawet 1km i wyłączeniu silnika wentylator działa jeszcze przez 5 min a wczesniej tak nie mialem tem 85 * prosze o porade Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zamiar zmienić felgi i opony w moim audi a4b8 z 2008 roku sedan. Teraz są 225/55 r16 . Chce wrzucić 18. I tu mam do szanownego grona pytanie. Czy taki set będzie leżał dobrze? Opony 245/40 r18(zalecane przez producenta) felgi 18, Et 39 szerokość 8”. Zastanawia mnie czy opona wejdzie na taka felgę gdyż różne znajduje informacje. Czy nie będzie nic ocierać przy takim ET ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś może mi napisać coś o tym modelu - chodzi mi skrzynię biegów i ewentualne inne dolegliwości tego auta.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam pisze z zapytaniem Co bym musiał zrobić by podłączyć telefon żeby móc puszczać muzykę przykładowo z yt,Spotify w samochodzie Audi a4 b8 2015
-
- 1 odpowiedź
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Jaki polecacie żarnik d3s? Zastanawiam się nad PHILIPS Xenon WhiteVision gen2 Osram Cool Blue Intense CBI Next Gen.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Panowie mam pytanie jestem w trakcie kupowania a4 lecz znalazłem spory wyciek w okolicy pompy wspomagania. Czy jest ktoś tutaj co pomógł by określić czy coś poważnego. Dodam fotkę o co.mo chodzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, jestem nowym użytkownikiem i poszukuję informacji na temat ewentualnych usterek krzyżaka kolumny kierowniczej. Dokładnie interesują mnie objawy jakie wyst ępiwały i po diagnozie okazało się ze to krzyżak. Od pewnego czasu w moim aucie występują strasznie irytujące stuki myślałem ze to zawieszenie przednie natomiast po wymianie praktycznie wszystkiego okazało się że jednak nie. Znalazłem kilka informacji na temat krzyżaka kolumny kierowniczej który może powodować takie właśnie irytujące stuki czy ktoś może miął taki przypadek w swoim aucie ? pozdrawiam Artur
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam , posiadam w swoim audi mmi 3g+ lift , chciałbym mieć nawigację żeby nie używać telefonu . Teraz rodzi się pytanie czy jest jakaś możliwość zrobienia zrzutu ekranu telefonu ? Czy jest dedykowane radio/wyświetlacz na androidzie . Pozdrawiam .
-
- 4 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Mam następujący problem z moim kombikiem B8 , a mianowicie po wymianie wszystkich filtrow i oleju okazało się że coś bzyczy... Ten dźwięk jest o tyle dziwnt, że pojawia się tylko przy odpalonym silniku i chwilowo nasila się przy włączaniu świateł mijania albo wciśnięciu przycisku otwierania szyb ale tylko w momencie gdy już jest okno zamknięte i jest opór. Sprawdzałam j reuż wentylatory, radio bo takie były podejrzenia ale nic z tych rzeczy... Podejrzenie padło na alternator. Wymienione zostały rolki i napinacz bo były faktycznie zużyte ale bzyczenie nie ustało. Jeśli ktoś z was miał podobny problem to dajcie znać co z tym zrobic, bo już się tego nie da słuchać... …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam problem z pompą wspomagania w w aucie, mianowicie jakiś czas temu strzelił mi pasek przez zużyty napinacz i tak się powkręcał że uszkodził mi pompę wspomagania. Mechanik stwierdził że pompa do wymiany, więc ją wymieniłem na bosch'owską. Teraz jak otwieram maskę to słychać tą pompę - taki metaliczny dziwny dźwięk jakby bzyczenie. Na skręconych kołach ten dźwięk ustaje. Może miał ktoś podobny problem? Pacjent: Audi A4 B8 2010 2.0. tdi 136km
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem, który nie daje mi spokoju - mianowicie - jechałem sobie w deszczową pogodę ~100km/h. Kałuże na drodze i lekki uskok spowodowany zmianą nawierzchni (stary asfalt na nowy). Po tym uskoku, po paru sekundach odczułem trzęsienie w aucie. Przypomina to bardziej uszkodzoną oponę aniżeli zwichrowane tarcze hamulcowe (przy hamowaniu nasila się trzęsienie natomiast nie czuć tego na kierownicy). Z racji, iż była to późna godzina to nie miałem czasu ani możliwości zajrzeć do auta. Następnego dnia się przejechałem - wszystko okej - więc odstawiłem autko. Dziś rano jadę, na początku jest okej, natomiast gdy auto się rozgrzało to problem powrócił. Macie pomysły co to…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam........, mam problem z ciężko chodzącym szyberdachem , raz się dobrze domyka , a raz ciężko chodzi , szczególnie przy zamykaniu, potrafi się w połowie zatrzymać i całkiem cofnąć do tyłu , rok temu smarowałem smarem w sprayu, gdzie na pare m-cy pomogło, ale teraz chodzi jeszcze gorzej. Czy ktoś miał lub ma podobny problem i jak go rozwiązał?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam problem z moim audi a4 b8 2.0tdi 190km kod silnika cnha,problem polega na tym że na trasie wyrzuca płyn że zbiorniczka...test na uszczelkę negatywny, wymieniona chłodnica spalin,wymieniony kolektor dolotowy i nadal nic ...po mieście można jeździć i nic się nie dzieje a na trasie problem powraca dodam tylko że im spokojniej jadę tym mniej płynu wyrzuci.Prosze o podpowiedzi co jeszcze może być przyczyną
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy do poliftowej b8 z 2.0 tdi można bezproblemowo założyć stalowe felgi 16 '' ?
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem odnośnie dwóch błędów: Address 01: Engine (J623-CAGB) Labels: 03L-906-022-CAG.clb Part No SW: 03L 906 022 JP HW: 03L 906 022 B Component: R4 2.0l TDI H01 9978 Revision: 11H01--- Coding: 0104002C18072118 Shop #: WSC 06335 000 00000 ASAM Dataset: EV_ECM20TDI03L906022JP A01009 ROD: EV_ECM20TDI03L906022.rod VCID: 7CEFE26BA6EB9E6243B8825-8028 2 Faults Found: 5244 - Fuel Pressure Sensor (G247) P0193 00 [032] - Short to Plus Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 …
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Siema. Mam pytanie. Przymierzam się do zakupu A4B8 2.0 TDI. Czy wersja polift (2012) jest do kupienia za 40-43k? Gdy widzę takie oferty to mam mieć pewność, że za taką kwotę to będzie trup i skupić się na przedlifcie czy może taka kwota wystarczy na polift? Totalnie nie znam się na samochodach. Kupno 2012 rocznika za ok 43k to dobra cena w dzisiejszych czasach?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Może mi ktoś pomóc co to za skrzynia mna pwy
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W Audi A4 2010r. przestał działać wyświetlacz między prędkościomierzem, a obrotomierzem, jest kompletnie czarny i nie reagujący na nic. Proszę o odpowiedzi, co może być tego przyczyną? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Ma może ktoś z Was instrukcję obsługi po polsku b8 2013 rok?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, problem jest z szybko rozładowującym się akumulatorem. Praktycznie co rano muszę startować na kablach z zapasowego aku. Sprawdzanie poboru multimetrem i wyciąganie po kolei bezpieczników nie wiele dało, ponieważ po kilku minutach pobór stabilizuje się na ok. 0.008A , czyli bardzo mało. Jedyna anomalia jaką zauważyłem to przy kilku próbach mierzenia, kiedy pobór już był niski, nagle czterokrotnie klikał moduł w bagażniku po prawej stronie (ten od ręcznego). Wtedy skakało do 6A i powoli się obniżało (pytanie czy to standardowe, jednorazowe działanie czy może się to dziać x razy podczas nocy?) Dodam, że temperatura prawdopodobnie też ma znaczenie, bo w lato aż ta…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-