Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 (2008-2015)

Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Dawid 123,

Witam mam problem w audia4b8 2.0 po przejechaniu nawet 1km i wyłączeniu silnika wentylator działa jeszcze przez 5 min a wczesniej tak nie mialem tem 85 * prosze o porade Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez arekdorota2,

Witam was mam maly problem z lampą przednia a mianowicie lewa strona paska led przestala swiecic a dokladnie mowiac wsadzam klyczyk ledy swieca obydwa lech po 5 s gagnie lewy i ponownie sie zalonczy na 3 s i znow gasnie i tak juz zostaje.moze wiecie jak go reanimowac Dzieki bardzo a4b8 160kucy

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  3. Witam, z 3 miesiące temu zaświeciła mi się kontrolka check engine. Odczuwalnie auto sprawowało się bez zarzutów, jeśli już to czasami delikatnie go przytykało na mocy. Po sprawdzeniu u mechanika wyskakiwał błąd za dużego ciśnienia paliwa. Jednak podczas rzeczywistego pomiaru ciśnienie było ok. Wymienili nawet na próbę pompę a błąd dalej nie znikał. Stwierdzono, że to zapewne czujnik ciśnienia i żeby jeszcze jeździć by nie potrzebnie nie pchać się w koszty. Dwa tygodnie temu pojechałem znowu by sprawdzić czy już coś siadło na tyle by to jednoznacznie zdiagnozować. Jednocześnie co raz wyraźniej dało się odczuć to przyduszenie podczas jazdy (chwilowy brak przyrostu mocy).…

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Bolek 88,

Witam.zamierzam założyć do mojej b8 sprężyny eibacha prokit -30 i chciałabym się dowiedzieć jak z komfortem i jak nisko usiądzie.oryginalne mam 1Ba koła 18 245/40.pozdro

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Bolek 88,

Witam.zamierzam założyć do mojej b8 sprężyny eibacha prokit -30 i chciałabym się dowiedzieć jak z komfortem i jak nisko usiądzie.oryginalne mam 1Ba koła 18 245/40.pozdro

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez daro1808,

Witam, Na początku zaznacze ze nie jestem obeznany w mechanice pojazdowej także prosze o wybaczenie jeżeli pisze "nie fachowo" ale potrzebuje pomocy. Problem dotyczy audi a4 b8 2008 avant. Jakiś czas temu miałem problem z autem a mianowicie padł mi akumulator, do tego zeby było ciekawiej utknął mi klucz w stacyjce (został mechanicznie zablokowany). Po ogledzinach mechanika i podpieciu nowego akumulatora, stwierdził ze stacyjka do wymiany. Ze względu na to, że auto potrzebuje na co dzień, ogarnąłem szybko inna uzywaną stacyjke którą montował juz inny mechanik, ten poklikał coś w komputerku i okazało sie ze stara stacyjka tez działa. Dziś wkładam kluczyk do …

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  7. Witam serdecznie znawców i fascynatów tego pięknego modelu od pół roku posiadam moje Audi a4 B8 Quattro 2010 r i mam problem wyskoczył mi problem z hamulcami ( hamulce działają dobrze, ABS również ) Lecz nie działa mi kontrola trakcji w drugim dniu, zapaliła mi się dioda z silnikiem. Pojechałem nim na badanie komputerowe, i tam zdumiony mechanik powiedział, że po skasowaniu błędów nie będzie dalej problemu, ponieważ to są tylko błędy w komputerze silnik jest nienaruszony. po skasowaniu błędów po 2 minutach, obroty zaczęły mi skakać, oraz gdy jechałem auto traciło moc. po 5 minutach wyskoczył błąd ( ten który wcz…

• 0 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Barti123,

Witam od pół roku śmiga a4 b8 w 2.0 diesel o napędzie quattro chce sobie przykozaczyc niunie szyby juz przyciemniLem za chwile klosze z tyłu będą przyciemnione i przód lampy rozbieraNe malowany środek na czarno i ogólnie polerka . wleca felgi wiem już jakie napewno 225.40.18 jakie mam dać sprezyny obnizajace jakiej firmy i ile mm ? ?? czy napęd quatrro moze mieć przód 35.a tył 30 proszę o pomoc i czy opony wejdą do sprezyn obnizajacych

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez adekkol,

Witam. W Audi A4 2010r. przestał działać wyświetlacz między prędkościomierzem, a obrotomierzem, jest kompletnie czarny i nie reagujący na nic. Proszę o odpowiedzi, co może być tego przyczyną? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś prz…

• 2 odpowiedzi
    • 20,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez bennyy23,

Witam potrzebuje instrukcje a4 b8 po polsku wszedzie szukalem i tylko jest jezyk angielski jak ktos posiada prosze o zamieszczenie

• 0 odpowiedzi
    • 12,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Eryk03,

Witam. Posiada ktoś A4 z silnikiem 3.2 FSI i mógłby powiedzieć ile takie A4 pali? Jak ma się to spalanie do A4 B7 3.2 FSI?

• 0 odpowiedzi
    • 8,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez radkowski,

Witam Szanownych Grupowiczów, Od jakiegos czasu jestem szczesliwym posiadaczem A4 z dwulitrowym silnikiem TFSI (auto sprowadzone z USA). Kupujac to auto sledzilem rozne fora i artukuly traktujace o spalaniu tego silnika. W/g mojego rozeznania powinno ono oscylowac pomiedzy 10-13l/100km (spokojna jazda, bez szalenstw). Tymczasem moje wyliczenia (a tak na prawde informacje jakie podaje komputer) wskazuja ze spalanie w miescie wynosi okolo 14mpg co jak obliczylem na kalkulatorze http://www.convertwo...l+na+galon.html wynosi okolo 17l/100km. Czy to normalne a jesli nie to co moze byc powodem takiego stanu rzeczy ? -- pozdrawiam radkowski

• 0 odpowiedzi
    • 10,4 tys. wyświetleń
  14. Dla wszystkich miłośników marki z czterema pierścieniami, którzy z niecierpliwością wyczekują na pojawienie się Audi RS4 B8, firma tuningowa Avus Performance postanowiła zaprezentować wzmocnioną odmianę modelu S4. Najważniejszą zmianą w stosunku do standardowej wersji S4 jest wzmocniona moc silnika. Zwiększenie mocy z 333 KM do 424 KM udało się uzyskać dzięki modyfikacjom silnika oraz układu wydechowego. Na uwagę zasługują także 20 calowe felgi, o szerokości 9 cali. Zdjęcia: (ź) Avus Performance

• 3 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez szm3r,

Wymiary Audi A4: Wymiary Audi A4 Avant:

• 0 odpowiedzi
    • 15,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.