Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Witam, Niedawno zakupiłem Audi S6, nie bardzo go jeszcze "ogarniam" dlatego proszę Was o pomoc. Po przejrzeniu instrukcji zauważyłem, że powinienem mieć guzik od MENU w konsoli środkowej, problem w tym, że go tam nie ma. Jak dostać się do Menu ? Posiadam nawigację Audi, czy w niej dostanę się do menu, chciałbym np. zmienić język na Angielski. Pozdrawiam Mateusz.
-
- 0 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Was. Podpowiedzcie mi proszę w jakie najlepiej swiece zainwestować - tańsze też się dobrze sprawdzają?? Wymieniac wszystkie czy tylko przepalone? Silnik BAU 2,5 quattro z 2003. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zakupiłem niedawno Audi A6 niestety skóra na przednich fotelach jest w fatalnym stanie i koniecznie muszę ją odnowić - bardzo proszę o informację gdzie znaleźć jaki mam kolor ? chcę zamówić identyczny jaki był fabrycznie - w załączniku naklejka z książki serwisowej wpisywałem w dekodery te kody i nic ... :/ z góry dzięki za pomoc !
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze swoją audi a6 c5 2003r, mój problem polega na tym że audi zaczęło się palić w środku mianowicie zajął się prawy boczek ,siedzenie i trochę deski oraz spaliła się podsufitka , środek sobie załatwiłem już cały kable od siedzenia całe w boczku też deska już po wymianie na nową kable też w porządku , niektóre kable w podsufitce musiałem uciąć gdzyż się potopiły i popaliły więc czy ktoś zechciałby mi pomóc bądź dać jakiś schemat całej tej instalacji ? Dziękuje i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam pytanie odnosnie wyjęcia lampy przedniej od strony pasażera w audi a6c5,przepaliła mi się żarówka i nie mam dojścia z pod maski, lampę odkręciłem próbowałem ja wyszarpnąć ale coś nie idzie ktoś wie jak to zrobić??bo nie chce nic na siłę żeby nie połamać.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Mam pytanie ponieważ zmieniłem laptopa na ktorym jest system vista nie dziala mi vsds i vag-com caly czas jest problem z kablem obd2 stal sie niewidzialny dla tych programow jedynie co dziala to tylko vag 4,9 czy to jest temat do rozwiazania ? Jak mam zrobic rzeby dzialaly mi te programy vcds lub vag-com dzieki za info i pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam taki problem. mam nawigację Audi plus po pewnym czasie radio zażądało kod wprowadzam orginalny kod zatwierdzam OK i wyświetla się komunikat "SAFE- pin nicht angeschlossen!" pytanie: skąd biegnie zasilanie na kablu do pina safe nie chcę robi tzw skróta z innego + tylko wymienic caly kabel bezpieczniki wszystkie ok =
-
- 0 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
witam mam takie pytanie , pewnego ranka odpalilem samochod i nie zgasla kontrolka od poduszek podlaczylem kompa i pojawil sie blad 17931 opis byl taki ze wystrzelona zostala poduszka blad nie zwiazany z urzadzniemcos takiego mniej wiecej , auto nie bylo nigdy rozbite wiec troche mnie to zdziwilo czy sa jakies bezpieczniki lub jakis przekaznik zwiazany z poduszkami ? moze juz ktos mial podobny przypadek ?~! pozdrawiam i dziekuje z gory za jakies wiadomosci i uwagi
-
- 0 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
witam mam takie pytanie ,szukam od jakiegos czasu napinacza lancucha (fazator) do lewej glowicy i jakos nie moge znalesc a org.jest dla mnie niestety za drogi moze ktos juz to przerabial ten temat i wie gdzie moge szukac , mam nr org 078-109-089-c audi 2,4 a6 c5 2000r. Dziekuje za jakie kolwiek informacje i pozdrawiam .
-
- 0 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
potrzebuję waszej pomocy założyłem gaz do audi a6 2003 1.8 benzyna i już nie mogę wyjechać z warsztatu , podobno poszła skrzynia !! zero reakcji , nie wiem gdzie znajdę dobrego fachowca w Łodzi i na ile muszę być przygotowany ? serdecznie dzięki i pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak w temacie chciałbym wiedzieć co to jest i czy mogę znaleźć coś na aalegro czym mogę to zastąpić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24338f2c72c4360c.html Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z moim c5 2,5 tdi Quattro...od początku... jechałem autostradą w Niemczech, nagle wyskoczyła kontrola esp i auto zaczęło tracić moc... Maksymalnie dało się jechać 30 km/h... Podjechałem do serwisu boscha i tam wyszedł błąd 0055F. Auto wróciło na lawecie.w/g Niemców to coś z pompą olejową, ale mój mechanik mówi, że to nie pompa. Autko pojechało do serwisu Audi, tam rozłożyli ręce i mówią że trzeba sprawdzić walki i rozrząd...sprawdził to mechanik i mówi,że ok... POMÓŻCIE!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ma ktoś doświadczenie we wgrywaniu programu,map dla nawigacji w A6 2003 rok. Jak wygląda tok wgrywania oraz co należy mieć i jaki program/mapy są obecnie najlepsze. Z góry wielkie dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
witam potrzebuję książkę napraw do A6 C5 2002 1,9 tdi. to co jest już umieszczone to książki obsługi jak widzę jeśli ktoś ma dostęp będę wdzięczny. czekam na jakieś odpowiedzi ewentualnie podpowiedzi gdzie można taką książkę znaleźć.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
witam Was wszystkich i pozdrawiam. od miesiąca jestem posiadaczem pięknej a6 i mam pare pytań co do paru spraw .2,5 tdi 150km 99r wymieniłem rozrząd tydzień temu i zauwarzyłem że po wymianie nie zmienia tak płynnie biegów jak przed wymianą.podczas wymiany rozrządu uleciało nam troche oleju z chłodnicy( który był dość ciemny) miał na to wpływ?? gdzie można sprawdzić stan oleju w skrzyni i jak go wymieńić , na jaki?? Kolejny problem to z głównego koła zamachowego wysuwała sie dziwna część która zniszczyła osłonę silnika i zaczeła niszczyć (wycierać ) przewody od klimatyzacji!!! część ta wygląda jak kołnierz z blachy wciśnięty w te koło nie była rzadną śrubą zamocowany a z …
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich mam problem z niedziałającym nawiewem , klimatronik steruje silniczki chodzą ale nic nie wieje podmieniałem z inego auta rezystor ,przekażnik klimatronik ,moduł komfortu ,w innym aucie działa jest ok . zauwarzyłem że ktoś wcześniej kombinował przy wiązce elektrycznej , silniernk dmuchawy na krótko działa . zmierzyłem miernikiem 3 przewody dochodządze do rezystora cienki sterujący idący do klimatronika jest ok na brązowym z zielonyn 00 na brązowy prawie 12 obojetne od ustawienia mocy dmuchawy a podobno powinna tam być sama masa może zwarcie prosze jeśli ktoś wie od czego wyprowadzony jest brązowy kabelek idący do rezystora sprawdził bym czy nie jest prze…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam raz na czas po odpaleniu samochodu miga mi kontrolka skrzyni biegow.Na ogol jest podswietlone na jakim przelozeniu jade np "D" a czasami miga caly czas PRNDS...czym moze to bys spowodowane?czy to jakas dotkliwa usterka?dodam ze skrzynia pracuje bez zarzutow. Jest to skrzynia automatyczna multitronic. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moja siostra ma problem z audi A6 1.9tdi z 1999, mianowicie świeci jej kontrolka od poduszek powietrznych. Była u mechanika podpiął audi pod vaga i powiedział że usunął problem . Niestety po jednym dniu znowu świeci kontrolka. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanie dużo ludzi posiada climatronic ale jeżeli kogoś zapytać co i jak no to się zaczynają niejasności?Chodzi mi jak używać zimą aby jezdzić ekonomicznie? Z tego co wyczytałem to najlepiej ustawić na 22st. nacisnąć AUTO i to jest najlepsza opcja.A co będzie jeżeli przy tym ustawieniu nacisnę ECO czy auto będzie normalnie grzało ? co zmniejszy zużycie paliwa?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
-
witam poszukuję instrukcji do audi allroada quattro bo w tej instrukcji na forum nie ma nic na temat pneumatycznego zawieszenia.Będę wdzieczny jeśli ktoś zamieści instrukcję typowo do tego modelu oczywiście po polsku.Pozdrawiam Sumik.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
WITAM Kupiłem audi a6 2002 rok 2.0 benzyna z uskodzonym tyłem,i musze wymienic tylnia klape oraz zderzak.Czy jest jakas roznicza w klapie tylnie miedzy 2002 roku a np.98,99,00,01.Czy moze ktos mi pomoc ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie gdzie jest umieszczony głośnik basowy w audi a6 c5
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jest to mój 2 post na forum zwałaszcza że jestem tu nowy jak nowe jest dla mnie moje Audi A6 Allroad 2,7T :D Pisze dlatego ze chcialbym zalozyc sobie automat do swiatel o schemacie takim jak w załączniku: Schemat i opis z pudełka do niego banalny [opis] red - +12V of the original light wire black - mass of the original light wire green - switched +12V of inginition lock blue - head light +12v supply yellow - head light +12v supply po mojemu: czerwony - do czerwonego przy stacyjce czarny - masa zielony - do kabla przy stacyjce na ktorym pojawai sie napiecie po przekreceniu kluczyka w poz 2 niebieski, zolty - do plusowych kabli przy przelaczniku. Moje pytania ? - kt…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich ....jestem szczęśliwym posiadaczem mojej niuni...a6 c5/s6 2.5 tdi quatrro 2001r...wszystko w niej biega wręcz idealnie...ale trapi mnie ciekawość...więc..hmm...gdy kupowałem ją (całe szczęście nie od handlarza)sprzedający powiedział mi że wymieniał głowicę kpl...(też ją dostałem gratis) od nowszej audicy....jestem laikiem w tych sprawach i z czasem zapomniałem o sprawie...w piątek wymieniałem uszczelkę pod klawiaturą i powiedziałem mechanikowi aby spojrzał na wałki w jakim są stanie (przy okazji)...jeśli ktoś jest ze Szczecina to polecam BARTKA-najlepszy w Szczecinie...ale do sprawy..więc przy odbiorze auta mówi mi że wałki są w wyśmienitym stanie (auto…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-