Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
witam mam takie pytanie ,szukam od jakiegos czasu napinacza lancucha (fazator) do lewej glowicy i jakos nie moge znalesc a org.jest dla mnie niestety za drogi moze ktos juz to przerabial ten temat i wie gdzie moge szukac , mam nr org 078-109-089-c audi 2,4 a6 c5 2000r. Dziekuje za jakie kolwiek informacje i pozdrawiam .
-
- 0 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
-
witam wszystkich mam problem z niedziałającym nawiewem , klimatronik steruje silniczki chodzą ale nic nie wieje podmieniałem z inego auta rezystor ,przekażnik klimatronik ,moduł komfortu ,w innym aucie działa jest ok . zauwarzyłem że ktoś wcześniej kombinował przy wiązce elektrycznej , silniernk dmuchawy na krótko działa . zmierzyłem miernikiem 3 przewody dochodządze do rezystora cienki sterujący idący do klimatronika jest ok na brązowym z zielonyn 00 na brązowy prawie 12 obojetne od ustawienia mocy dmuchawy a podobno powinna tam być sama masa może zwarcie prosze jeśli ktoś wie od czego wyprowadzony jest brązowy kabelek idący do rezystora sprawdził bym czy nie jest prze…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Czy ma ktoś doświadczenie we wgrywaniu programu,map dla nawigacji w A6 2003 rok. Jak wygląda tok wgrywania oraz co należy mieć i jaki program/mapy są obecnie najlepsze. Z góry wielkie dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z centralnym zamkiem. W skrócie opiszę : nowe baterie w pilocie, jeden zamek w drzwiach i to w klapie bagażnika, jeden klucz {pilot). Otwieram mechanicznie przez zamek w bagażniku, wtedy pilot działa, otwiera i zamyka ile chcę, ale jak go zamknę i po 10 min. wracam żeby otworzyć to nie reaguje i ponownie muszę otworzyć mechanicznie, Co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Problem omówiony na tym krótkim filmiku: Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Pewnie temat się powtórzy ale mam problem ze spadajacymi obrotami. Mianowicie po odpaleniu auta, ruszeniu w trasę przy każdym hamowaniu do zera obroty spadają do 400, prawie gaśnie. 20170421_155317.wmv
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam,zajrzałem dzisiaj do filtra powietrza a6c5 1998 2.4 quattro,po zdjęciu wlotów powietrza ujrzałem takie coś, pytanie czy nie brakuje tam jakiegoś kolanka ktore łączy obudowę filtra, nie mogę znaleźć tej rurki nigdzie a raczej coś tam powinno być ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy C5 jest całkowicie ocynkowane? Czy nie ma żadnych problemów ze rdzą w tych autach nawet tych z 1997? Progi i podłoga też nie ma problemu? Co ma lepsze zabezpieczenia z tych lat E39 czy takie Audi? Rok temu kumpel kupił E39 i wczoraj wpadł w próg podnośnik, przekonuje go teraz do Audi... Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Nie wiem czy ktoś zainteresuje się moim tematem ale próbuje. Zamierzam odbudować moje audi A6 C5 2.4 Quatro sedan. Auto posiadam od kilku lat. Ma już swoje lata i lata świetności za sobą więc przydałoby się je odświżyć. Ale czy warto
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panie i Panowie ! Mam pytanie o olej do silnika 2.4 v6 165 koni ,jaki najlepiej stosowac w sensie o jakich parametrach i jakiej firmy polececie , przebieg to 234000 i martwie sie zeby nie piardly napinacze na walkach bo ponoc droga sprawa je wymienic ! pozdrawiam serdecznie
-
- 2 odpowiedzi
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów temat był już walkowany napewno ale nie mogę znaleźć nigdzie poszukuje opis wtyczek na podszybiu zmieniłem silnik na 1.9 tdi AFN przełożyłem z całą wiązką ale muszę teraz podłączyć kostki a nie mogę teraz znaleźć rospiski dodam że moja jest 2002 rok po lifcie a włożyłem silnik 98 rok i piny są okrągłe.moze ktoś pomóc schematem łup jakąś rozpiska wtyczek
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
wybaczcie jesli juz bylo, albo w zlym dziale pisze, jak cos to przeniescie, ale nie moge znalezc podobnego tematu a schematu elektrycznego nie moge rozkminic. mam problem. mianowicie w jednym czasie padlo mi oswietlenie drzwi kierowcy oraz tylnych drzwi pasarzera wraz z podswietleniem wnek na nogi dla tych miejsc. jak sie je otwiera to nie zapalaja sie ani te lampki w drzwaich ani gorne oswietlenie kabiny. w przypadku otwarcia pozostalych drzwi oraz centralnego zamka to wszystko gra poza w/w drzwiami. zarowki sprawdzilem i wydaja mi sie ze sa sprawne. jest w zamku jakis czujnik odpowiedzialny za to ? jest tylko w przednich drzwiach i jest odpowiedzialny za np pare drzwi …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
siema Panowie mam pewien problem otoż nie otwiera mi sie jedna szyba z pilota a mianowice szyba od kierowcy dodam ze jak zostawie ja otwarta to sie zamyka ,gdzie szukac przyczyny ??? wszystkie inne chodza prawidlowo
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Jakąś godzinę temu próbowałem odpalić samochód, wcisnąłem sprzęgło i poczułem, że sprzęgło zapadło się w podłogę! Co to może być?! Proszę o pomoc!
-
- 4 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, szykuje się do zakupu wycieraczek ale nie wiem jakie kupić, mianowicie chodzi mi o rodzaj adaptera jaki był stosowany w tym modelu (2001 rok, po fl, 1.9 130Km, avant). Dla ułatwienia zawieszczam zdjęcie. I ogólnie jakiej firmy polecacie? Konkretne przykłady?
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Mam problem , kupiłem A6 c5 z 2003 r. 1,8T. I zauważyłem, że mam nie kontrolowany pobór prądu. Po wyjęciu kluczyków. Po tygodniu napięcie akumulatora spadło mi do poziomu 11,5 V co jest nie pożądanym objawem czy może ktoś orientuje się z się w tym temacie. Proszę o pomoc co może się dziać.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Niedawno stałem się posiadaczem audi a6 c5. Został w nim założony sterownik centralnego zamka(brak oryginalnego kluczyka). Ostatnio zauważyłem że nie zostały podpięte wszystkie kable wychodzące ze sterownika. Mianowicie nie zostało podłączone otwieranie klapy bagażnika i opcja domykania szyb - i gdzie to teraz podłączyć? Potrzebuje jakiegoś schematu pinów modułu komfortu lub opis kostek znajdujących się obok dźwigni otwierania maski. I czy otwieranie/domykanie jest za pomocą impulsu + czy - ? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam!
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wiem ze były podobne tematy Ale nie znalazłem odpowiedzi na moją usterkę. Mianowicie, nie działa mi podświetlenie po otwarciu drzwi prawych (przód, tyl) od jakiegoś czasu. Obstawiam mikrostyki w zamku i dlatego nie chciało mi się tego ruszać, ale od jakiegoś czasu stan mojej "nastolatki" się pogorszyl. Zaczęło wariowac podswietlanie kokpitu (zaswiecasię i gaśnie podczas jazdy) do tego wydaje dźwięk otwierania centralnego zamka, przy czym nie działa manualne zamykanie i otwieranie centralki przelacznikami w drzwiach kierowcy. Miał ktoś podobny problem? Jest jakieś logiczne wyjaśnienie? Dzięki za jakiekolwiek sugestie.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich , mam pytanie o podswietlenie zegarow w audi a6 c5 2.4 b rok 2000 , czasami gasnie podswietlenie na wysokosci obrotomierza pomiedzy liczbami 0 a 2 .Zegary wymontowalem ale nie widac zadnych oprawek do zarowek nie rozbieralem ich zeby czegos nie uszkodzici nie popsuc, znakiem tego sa tam diody ? mam nr z zegarow . dzieki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Panowie i Panie, czy mogę poprosić o weryfikację czy wybrany zestaw będzie pasował do mojego auta? Nie wiem jaką ilość zębów powinien mieć pasek oraz dokładnie z jakich elementów kompletny rozrząd się składa. To będzie pierwsza moja wymiana w tym aucie. https://intercars.pl/produkty/1942577-rozrzad-kpl-audi-a4-a6-a8-skoda-superb-i-vw-passat-2428-1295-ct-920-wp4-pasek-rolka-pompa-cieczy Czy możecie polecić warsztat/mechanika, który bezboleśnie mógłby wykonać wymiany w Warszawie i okolicy? Dziękuje,
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dwa tygodnie temu zakupiłem Audi A6 C5. Czy któryś z kolegów pomoże mi rozszyfrować VIN? Z góry dziękuję. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
-
Czy ktoś z Was orientuje się w jakich w jakich cenach chodzi pompowtryskiwacz 1.9 tdi cena? Interesuje mnie cena nówki sztuki, bo te z allegro używki to są nie pewne. Rozważem też regenerację w polecanym Bosch Service w Stalowej Woli http://www.wtryskiwacz.com ale najpierw zrobię dokładne rozeznanie. Dużo mechaników wysyła do nich też do regeneracja turbosprężarki http://www.regeneracja-turbosprezarek.pl patrząc na te strony widać , że jednak profesjonalnie. Pewnie robią dobrze jaki piszą na forum dlatego ludzie są z ich usług zadowoleni.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-