Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Witam szanownych kolegów, to jest mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość. Zapoznałem się wstępnie z tematem ale nigdzie nie mogę znaleźć wytycznych diagnostycznych dla mojego silnika dlatego postanowiłem napisać. Proszę kolegów o pomoc w sprawdzeniu logów: STATYCZNE: Grupa 003: http://vaglog.pl/log_268285.html Grupa 000: http://vaglog.pl/log_268286.html DYNAMICZNE: Grupa 011: http://vaglog.pl/log_268280.html Grupa 003: http://vaglog.pl/log_268284.html Grupa 008: http://vaglog.pl/log_268283.html Grupa 010: http://vaglog.pl/log_268282.html Grupa 000: http://vaglog.pl/log_268281.html Objawy które występują to brak odpowiedniej mo…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
witam moja audi szarpie w trakcie pszyspieszania, jestem po wymianie ezektora, odmy, wężyków podciśnienia proszę o pomoc moj silnik to 2.4 ARJ
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy ktoś może mi napisać gdzie i jak wygląda moduł TV. Wiem że z tyłu z lewej strony w schowku ,ale ja tam widzę trzy czarne skrzyneczki . Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich... Audi a6 c5 avant 2.4 alf skrzynia automat tiptronic. Borykam sie z problemem mianowicie podczas ruszania jazdy slychac wyrazne tak jakby stukanie jest to gluchy dzwiek slyszalny bardziej od strony kierowcy i odczuwalny lekkimi wibracjami na nadwoziu. Bez znaczenia czy cieply czy zimny silnik. Czy ktos mial taki problem? W zalaczniku nagralem jaki to dzwiek.Prosze o dorade... pozdrawiam... A6 c5.m4a
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, niedawno kupiłem Audi a6c5 1999r. Podczas kupna nie było radia w samochodzie, właściciel powiedział że On też już tak kupił ten samochód. Myślałem że wystarczy kupić radio i wszystko będzie ok. No i tu się zaczęły schody. Jeszcze tego samego dnia zakupiłem radio Audi Symphony 1, podlaczyłem, uruchomiłem radio i nic... Brak jakiegokolwiek dźwięku, pomyślałem że ściągne maskownice z drzwi, no i okazało się że z przodu nie było głośników tych dużych a z tyłu były ale nie oryginalne i nie podłączone... pomyślałem że wystarczy kupić głośniki do przodu, podpiąć i będzie po sprawie... No więc kupiłem oryginalne głośniki do przodu, włożyłem, podpiołem wtyczki i …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem posiadaczem AUDI A6 C5 1999 r. Problem polega na tym że jest brak podświetlenia panelu środkowego tj. Radia z nawigacją i klimatronika. Temperatura na wyświetlaczu jest ekran nawigacji też nie ma podświetlenia guzików przycisków.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś z Was orientuje się w jakich w jakich cenach chodzi pompowtryskiwacz 1.9 tdi cena? Interesuje mnie cena nówki sztuki, bo te z allegro używki to są nie pewne. Rozważem też regenerację w polecanym Bosch Service w Stalowej Woli http://www.wtryskiwacz.com ale najpierw zrobię dokładne rozeznanie. Dużo mechaników wysyła do nich też do regeneracja turbosprężarki http://www.regeneracja-turbosprezarek.pl patrząc na te strony widać , że jednak profesjonalnie. Pewnie robią dobrze jaki piszą na forum dlatego ludzie są z ich usług zadowoleni.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
siema ,jest to mój pierszy post na ty forum ,chcialbym wymienic spreżarke klimatyzacji bo moja nie żyje i moje pytanie brzmi jaka musze wybrac zamiast mojej istnejacej,bo jak do tej pory nie moge znalesc na aledrogo takiej zeby miala taki sam rozstaw srób dolaczam zdjecia
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam mam fabryczne radio (audi concert) na kasete z systemem bose ,chce kupic zmieniarke , czy bedzie to dzialalo czy te radio ma wyjscie na zmieniarke ? nie moge znalesc nigdzie kodu do tego radia bo gdy je wyjme bedzie on chyba potrzebny ? jak i gdzie taki kod moge zdobyc ? dzieki z gory za informacje i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów temat był już walkowany napewno ale nie mogę znaleźć nigdzie poszukuje opis wtyczek na podszybiu zmieniłem silnik na 1.9 tdi AFN przełożyłem z całą wiązką ale muszę teraz podłączyć kostki a nie mogę teraz znaleźć rospiski dodam że moja jest 2002 rok po lifcie a włożyłem silnik 98 rok i piny są okrągłe.moze ktoś pomóc schematem łup jakąś rozpiska wtyczek
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktos z grupowiczow jest w stanie sprawdzic autko po vin .Chialbyb kupic ale najlepiej sprawdzic co i jak
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z wycieraczkamiprzednimi.Nie mozna ich wylaczyc.Wszystkie pozycje dzialaja normalnie ,czasowe zatrzymuja sie jak nalezy ,natomiast w pozycji "0" dalej machaja.Pomachaja tak kilka razy ,czasem wiecej ,czasem mniej zatrzymaja sie w gdie popodnie-w polowie szyby ,na skraju itd. Mial ktos taki przypadek ,gdzie szukac przyczyny? Dziekuje za porady i odpowiedzi Krzysiek
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Wiatam wszystkich Moze ktos juz przerabial taki temat bo szukam sondy do mojej a6 z takim nr 078-906-265m z boscha jest 0258-006-287 ale nigdzie nie moge jej znalesc inter nie ma i inne znane hurtownie tez wymiekaja dzieki za jakie kolwiek informacje pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dwa tygodnie temu zakupiłem Audi A6 C5. Czy któryś z kolegów pomoże mi rozszyfrować VIN? Z góry dziękuję. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich na forum. Nie wiem czy właściwie wstawiam post więc z góry przepraszam. Posiadam Audi A6C5 1.8t avant 2002, silnik AWT. Szukałem na forum i na internetowej Etce ale nie znalazłem. Likwidując wyciek oleju zauważyłem trójnik który jest zamontowany na wężach koło filtra oleju. Jedno z wyjść jest kołnierzowane i w to miejsce wchodzi luzem wężyk bez żadnych zabezpieczeń (załączam 2 zdjęcia (wężyk wsunięty i wyciągnięty)). Więc mam pytanko, czy tak ma być czy w tym miejscu powinno coś jeszcze być zamontowane. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem audi a6 c5 2.4 multitronic skrzynia jest po remoncie został wymieniony pasołańcuch pompa oleju filtr oleju oraz sterownik skrzyni....sterownik był naprawiany ale okazało się że trzeba go wymienić było wszystko ok dopóki auto sie nie rozgrzało i dalej szarpie przy ruszaniu i przy predkości 120-140km/h...odrzucała nawet adaptacje;/ może ktoś miał taki przypadek i byłbym wdzięczny za podpowiedz....nie były regenerowane jeszcze elektrozawory czy to może one są uszkodzone ;/ będę wdzięczmy za podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
wybaczcie jesli juz bylo, albo w zlym dziale pisze, jak cos to przeniescie, ale nie moge znalezc podobnego tematu a schematu elektrycznego nie moge rozkminic. mam problem. mianowicie w jednym czasie padlo mi oswietlenie drzwi kierowcy oraz tylnych drzwi pasarzera wraz z podswietleniem wnek na nogi dla tych miejsc. jak sie je otwiera to nie zapalaja sie ani te lampki w drzwaich ani gorne oswietlenie kabiny. w przypadku otwarcia pozostalych drzwi oraz centralnego zamka to wszystko gra poza w/w drzwiami. zarowki sprawdzilem i wydaja mi sie ze sa sprawne. jest w zamku jakis czujnik odpowiedzialny za to ? jest tylko w przednich drzwiach i jest odpowiedzialny za np pare drzwi …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Temat wałkowany 1000 razy ale ja po przeczytaniu chyba wszystkiego co możliwe poddałem się bo nie mogę znaleźć przyczyny mojego problemu. Moj Alladyn ma dynamiczne samopoziomujące się lampy, które działają (teoretycznie) tj. z rana lampy poziomuja się prawidłowo (idą góra-dół i wracają do pozycji zadanej). Problem jest taki, że na FIS-ie wyskakuje mi błąd samopoziomowania. VCDS w sterowniku 55- Xenon Range nie pokazuje żadnych błędów, napięcia na czujnikach stojąc na równym podłożu mają w okolicach 2.75v tył i przód będąc na 2gim poziomie zawieszenia. Wtyczki sprawdziłem też są czyste i ładne... Co dalej robić ? Miał ktoś podobny problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę o poradę, czy mogę bez wahania zamienić rozmiar opon z 255/35/18 na 255/40/18. Różnica między oponami to 3,86% czyli nowa opona ma większą średnicę o 25.5 mm. Czy taka różnica jest akceptowalna? Czy przy ostrym zakręcie opona nie będzie tarła o nadkole? 35 to dla mnie trochę za niski profil. Praktycznie co sezon lub 2 sezony felgi są do prostowania. A to niestety kosztuje. Teraz przyszła pora na wymianę opon, więc zastanawiam się czy przy tej okazji nie wymienić ich na profil 40. Audi S6 AVANT 2001r Czekam na odpowiedź Piotrek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Forumowiczów, jestem tu nowy, a sprowadza mnie problem z odpaleniem mojej Audi. Stała nieodpalana dłuższy czas i teraz nie mogę jej odpalić. Przeczytałem wiele wątków ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. Mianowicie rozrusznik kręci ale przy przekręceniu zapłonu nie wyświetla się kontrolka od świec żarowych. Świecą za to kontrolki abs i ESP. Przy próbie podłączenia do vcds nie mogę się połączyć z silnikiem ani pompą diesla ani modułem komfortu. Mam nadzieję że ktoś miał podobny problem. Podpowiem jeszcze że przekaźnik 219 pod maską już wymieniony. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Ile wchodzi oleju do skrzyni manualnej w audi a6 c5 1.8t o oznaczeniu skrzyni dhw? Oraz jaki to olej
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem gdyż po zakupie Audi i powrocie do domu, wskaźniki od temperatury płynie i poziomu paliwa spadły na dół i nic nie pokazują. Oświetlenie zegarów też jest słabe. Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to proszę o poradę. To jest moje pierwsze Audi i jestem bardzo zadowolony z komfortu i przestrzeni i ogólnie z auta, mimo kilku poprawek. A6 c5 1.8t r 97,stan bardzo dobry. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
robiłem planowanie głowicy sztuk dwie, nowe zawory, szczelnosc itd,rozrzad, dodatkowo nowa wiskoza, wentylator klimatyzacji ogólnie cały remont góry silnika , dzis po odebraniu samochodu od mechanika mam dwie awarie jedna to kierunkowskaz i swiatło od mijania druga pokazana na filmie , straszny chałas od strony wiskozy, wysłałem film mechanikowi mówi ze tak powinno byc....stara wiskoza tak nie chałasowała , mechanik ma racje czy ja juz jestem przewrazliwiony na pukncie samochodu? 422473012_6483003918465734_4184927847814308273_n.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , jak w temacie padł mi silnik poradzicie co zrobić ? Sprzedać czy kupować nowy silnik ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-