Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez srokami,

Witam, mam ogromny problem, otóż moja audi a6c5 97r, trafiła ostatnio do mechanika na wymianę sprzęgła, tarcz oraz klocków. Po trzech tygodniach klękła mi pompka od spryskiwaczy, poprosiłam znajomego o pomoc w wymianie, pomimo że jest zielony z mechaniki bo jest komputerowcem, zabraliśmy się do pracy. Po demontażu kilku części natrafiliśmy na taki widok:foto poniżej. Może nie mamy pojęcia w kwestii mechaniki, ale na pewno tu czegoś brakuje. Bardzo proszę o pomoc techniczną co to za podzespoły nie zostały poskręcane i czy mechanik który wymieniał sprzęgło tarcze i klocki musiał to rozkręcać by te elementy wymienić i jak widać nie poskładał auta. Dlaa jasności dodam że to …

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  2. Witam. Pomocy Moja Audi 2. 4 gaz głośno pracuje na zimnym silniku tak około 1min. I takie metaliczne szuranie słychać? Co to może być? Nadmienię że wymieniłem olej na 5W30 MOBIL i parę dni po wymianie tak się dzieję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Ryszardkowal88,

Witam,zajrzałem dzisiaj do filtra powietrza a6c5 1998 2.4 quattro,po zdjęciu wlotów powietrza ujrzałem takie coś, pytanie czy nie brakuje tam jakiegoś kolanka ktore łączy obudowę filtra, nie mogę znaleźć tej rurki nigdzie a raczej coś tam powinno być ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez AdamKow,

Witam szanownych kolegów, to jest mój pierwszy post dlatego proszę o wyrozumiałość. Zapoznałem się wstępnie z tematem ale nigdzie nie mogę znaleźć wytycznych diagnostycznych dla mojego silnika dlatego postanowiłem napisać. Proszę kolegów o pomoc w sprawdzeniu logów: STATYCZNE: Grupa 003: http://vaglog.pl/log_268285.html Grupa 000: http://vaglog.pl/log_268286.html DYNAMICZNE: Grupa 011: http://vaglog.pl/log_268280.html Grupa 003: http://vaglog.pl/log_268284.html Grupa 008: http://vaglog.pl/log_268283.html Grupa 010: http://vaglog.pl/log_268282.html Grupa 000: http://vaglog.pl/log_268281.html Objawy które występują to brak odpowiedniej mo…

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez krzysztof30,

Witam mam problem z wycieraczkamiprzednimi.Nie mozna ich wylaczyc.Wszystkie pozycje dzialaja normalnie ,czasowe zatrzymuja sie jak nalezy ,natomiast w pozycji "0" dalej machaja.Pomachaja tak kilka razy ,czasem wiecej ,czasem mniej zatrzymaja sie w gdie popodnie-w polowie szyby ,na skraju itd. Mial ktos taki przypadek ,gdzie szukac przyczyny? Dziekuje za porady i odpowiedzi Krzysiek

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez inSu,

Witam Temat wałkowany 1000 razy ale ja po przeczytaniu chyba wszystkiego co możliwe poddałem się bo nie mogę znaleźć przyczyny mojego problemu. Moj Alladyn ma dynamiczne samopoziomujące się lampy, które działają (teoretycznie) tj. z rana lampy poziomuja się prawidłowo (idą góra-dół i wracają do pozycji zadanej). Problem jest taki, że na FIS-ie wyskakuje mi błąd samopoziomowania. VCDS w sterowniku 55- Xenon Range nie pokazuje żadnych błędów, napięcia na czujnikach stojąc na równym podłożu mają w okolicach 2.75v tył i przód będąc na 2gim poziomie zawieszenia. Wtyczki sprawdziłem też są czyste i ładne... Co dalej robić ? Miał ktoś podobny problem ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Bartektoblender,

Siemka, planuje w najbliższym czasie zakupić a6c5 i pytanie. Czy 1.9 110km dobrze radzi sobie z tak wielkim samochodem? Czy nie zbyt bardzo ociężała?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez masper,

Przymierzam się już niedługo do wymiany paska rozrządu. Chciałbym, żebyście doradzili mi jakiej firmy pasek rozrządu wybrać? pozdrawiam

• 5 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Witam Was. Podpowiedzcie mi proszę w jakie najlepiej swiece zainwestować - tańsze też się dobrze sprawdzają?? Wymieniac wszystkie czy tylko przepalone? Silnik BAU 2,5 quattro z 2003. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez AUDI a6 c5 1997 2.4,

Witam posiadam audi a6 c5 1997 rok 2.4 LPG Bardzo bym prosił o pomoc. Audi ma za dużą emisje spalin na benzynie jak i gazie a także problemy gdy się go odpali spadają i falują obroty do zera aż zgaśnie, potrafi tak kilka razy i dopiero można jechać , czasem ma też problem z odpaleniem kręci i nie odpala , nie jestem pewien czy nie wpływają na to ciepłe dni. Podpiąłem go u kolegi do komputera i wyszły mi takie błędy (dodaje w załączniku wraz z emisją spalin ) Dziękuje za pomoc . audi-odpalony.pdf audi-wylaczony.pdf

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez szymonfx,

Witam , takie pytanko , czy można założyć wskaźnik ciśnienia oleju i czy można odrazu podłączyć to do fabrycznej kontrolki w liczniku ? , poprostu chciałbym wiedzieć jakie ciśnienie oleju jest w silniku . Drugie pytanko to takie , że na zimnym silniku musze trosze pokręcić aby zapalił ale juz potem przez cały dzień pali od kopa , czyżby czeka mnie zmiana świec żarowych ? , dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Maxtor,

Muszę przyznać, że fotele z A6 C5 są dość rozczarowujące. Niby mają regulację wsparcia lędźwi, ale nie udało mi się znaleźć wygodnej pozycji. Skóra to też chybiony pomysł: człowiek mocniej się poci na nich, a do tego przy agresywniejszej jeździe tyłek jeździ po całym siedzeniu. Ciągle mam Passata z 2006. Siedzenia bardzo proste: welur, żadnych ekstra regulacji... ale są o kilka klas wygodniejsze. Czy próbował ktoś wymienicać siedzenia na jakieś wygodniejsze? Z wielką chęcią władowałbym sobie takie siedzenia jak mam w Passacie. Byłbym zainteresowany choćby wymianą przednich siedzeń. Kanapę z tyłu raczej zostawię nietkniętą.

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Wiatam wszystkich Moze ktos juz przerabial taki temat bo szukam sondy do mojej a6 z takim nr 078-906-265m z boscha jest 0258-006-287 ale nigdzie nie moge jej znalesc inter nie ma i inne znane hurtownie tez wymiekaja dzieki za jakie kolwiek informacje pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Hej. Miał ktoś problem z podświetleniem włącznika świateł mijania?? Spaliło mi się podświetlenie. Można wymienić samo podświetlenie ??

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 14,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Adeek,

Witam , mam problem z radiem mianowicie wymieniłem radio fabryczne na 1 din android. Podczas słuchania radia FM graja mi glosniki z przodu i z tylu A po wlaczeniu youtube , bt czy spotify graja tylko przednie . Nie mam pojęcia już o co może chodzić pomóżcie

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  16. Witam. Od 2 miesiecy posiadam a6 c5 1.9 110km skrzynia automat 4 biegowy nie tiptronic i nie multitronic. Wibracje pojawiaja sie na 3 i 4 biegu wtedy gdy konwerter laczy silnik i skrzynie biegow na stale. W przypadku gdy przeniesienie napedu jest w tzw. ,,poslizgu" nic sie nie dzieje. Pierwsz diagnoza 2 poduszki skrzynie biegow dzis zostaly wymienione ale problem pozostal. Pytanie czy to kolejne poduszki? Moze przeguby wewnetrzne?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Zapadka,

Witam mam pytanie co się mogła stać jak podczas kręcenia rozrusznikiem przeskoczył pasek rozrządu ale audi nie odpaliło oczywiście audi A6 C5 2.5tdi v6 180km

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez marcin_,

Witam Od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem mojej audi a6 / Mam problem z swiatlem wstecznym ... Moze zaczne od poczatku ,w mojej audi byla kiedys skrzynia automatyczna i poprzedni wlasciciel wymienil ja na manual 6 biegowy . Znalazlem czujnik wstecznego w skrzyni ale nie mam gdzie go podpiac , nie widze tam zadnej wtyczki luznej . Znalazlem tez odok dzwigni zmiany biegow dwie luzne wtyczki jedna 10 pin-wa a druga dwu . I teraz mam pytanie do was czy w tiptronicu sygnal swiatla wstecznego byl brany zczujnika w skrzyni? Dziekuje za wszelkie info i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  19. Witam wszystkich Wiem że temat wiele razy wałkowany, sam czytałem wiele postow, ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Jeśli coś źle wiem to poprawiajcie mnie. Zacznijmy od tego, że w C5 z 2003r są 2 czujniki z lewej str w pzrednim i tylnim kole, Na ogół problem z samopoziomowaniem polega na przerwanych wtyczkach, brakiem ich styku. Mam mianowicie taki problem jak większość z Was. Wyświetla się problem z samoregulacją. Autko przed kupnem zostalo sprawdzone w serwisie aso. Wykazali: Dynamiczna regulacja zasięgu swiateł 4Z7907357 dynamische LWR D09 kodowanie 50 numer serwisu - to już nie istotne 1 rozpoznano usterkę 00774 031 czujnik poziomu samochodu ty…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 20 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez teosk,

WITAM. Potrzebuję pomocy w rozkodowaniu VIN od AUDI A6 C5 1,9 TDI 130KM z 2001r., najbardziej to mi chodzi o sprawdzenie ilości przejechanych kilometrów. WAUZZZ4BX2N011751 Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez bos227,

Witam , jak w temacie padł mi silnik poradzicie co zrobić ? Sprzedać czy kupować nowy silnik ?

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez eisenberger,

Witam, zakupiłem niedawno Audi A6 niestety skóra na przednich fotelach jest w fatalnym stanie i koniecznie muszę ją odnowić - bardzo proszę o informację gdzie znaleźć jaki mam kolor ? chcę zamówić identyczny jaki był fabrycznie - w załączniku naklejka z książki serwisowej wpisywałem w dekodery te kody i nic ... :/ z góry dzięki za pomoc !

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 7,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez jaro_wch,

Witam, szykuje się do zakupu wycieraczek ale nie wiem jakie kupić, mianowicie chodzi mi o rodzaj adaptera jaki był stosowany w tym modelu (2001 rok, po fl, 1.9 130Km, avant). Dla ułatwienia zawieszczam zdjęcie. I ogólnie jakiej firmy polecacie? Konkretne przykłady?

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Arek28,

Witam mam takie pytanie dużo ludzi posiada climatronic ale jeżeli kogoś zapytać co i jak no to się zaczynają niejasności?Chodzi mi jak używać zimą aby jezdzić ekonomicznie? Z tego co wyczytałem to najlepiej ustawić na 22st. nacisnąć AUTO i to jest najlepsza opcja.A co będzie jeżeli przy tym ustawieniu nacisnę ECO czy auto będzie normalnie grzało ? co zmniejszy zużycie paliwa?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez rafalpc2019,

Witam, chciałem zapytać jak to wygląda z zakupem auta na fakturę, ja jestem osobą "fizyczną" że tak powiem, mój opel astra g stoi od wczoraj z rozwaloną skrzynią biegów oraz sprzęgłem(ledwo dojechałem dymiło sporo), postanowiłem "dość" naprawiania tego złomu mogę zakupić audi a6 c5 2.0 rocznik 2004 140km z przebiegiem podobno 180k za około 11000 w bardzo dobrym stanie garażowane byłem na przeglądzie i widziałem od spodu, jest lepiej niż dobrze. 0 wycieków silnik suchy, no ogólnie wszystko ok, tylko ta faktura vat mnie zastanawia bo te auto to od gościa co firmę ma a jeździł nim jego ojciec. Co Panowie i Panie byście doradzili/ły żeby się nie wtopić na kosz…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.