Audi A6 C6 (2004-2011)
Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
113 tematów w tym forum
-
WITAM SERDECZNIE POTRZEBOWAL BYM SCHEMAT ELEKTRYKI A6 C6 2,0D RAZ ZE ZRZERA PRAD TERAZ JEBNOL ZACISK RECZNEGO I CALY CZAS PSZCZY SKRZYNIA MI WCHODZI W TRYB AWARYJNY WYCIAGAM JA KOMPEM Z PROBLEMU KONWEKTERA ZACZELA SIE BARDZIEJ SLIZGAC PANOWIE JAKIES RADY ?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
A6 3.0 2004 wszystko jest radio centralny zamek oswietlenie. Ale po przekreceniu kluczyka zero kontrolek i wiadomo nie mozna uruchomic.Aku naladowane. i brak pomyslu. Tydzien stalo w garazu po 400km trasie i wszystko bylo ok.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam kilka filmików dotyczących mojej ulubionej Audi RS6: Audi RS6 Evotech 750 KM vs Audi RS6 Evotech 750 KM: Audi RS6 vs Ferrari 575 vs BMW M6: Audi RS6 vs Yamaha R6: Audi R8 5.2 V10 vs RS6 Evotech: Audi RS6 od 0-351 km/h!: Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 10,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Niedługo odkupić mogę od wujka 1 właściciela A6 c6 z silnikiem 2.0 tdi. Owiane są złą sławą niestety opinie na ten temat ogólnie są ale z lat 2011-2012 ( każdy tam tylko mówi o wielkich kosztach) do tej pory widzę że części które kiedyś były tak drogie na tamte lata były problemem na chwilę obecną ceny nie są aż tak duże przynajmniej mi się tak wydaje. Ale chciał informacji czy to będzie dobry zakup czy mam się bać i szukać niepewne auta od nie pewnego sprzedawcy z nie pewnego źródła? . Szukam opini kogoś kto już miał ten silnik w swoim aucie i poznać chciał bym jego oponie na ten temat. Auto wybieram pod względem rodzinym nie mam zamiaru mieć ciężkiej no…
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym wymienić przednie lampy z ksenonowych na zwykłe. Czy warto, co z samopoziomowaniem ? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam Mam problem taki: A6 C6 Avant Nagle przestały reagować zamykanie i otwieranie drzwi kierowcy z pilota -muszę tylko ręcznie kluczykiem.. -reszta drzwi działa normalnie. -wszystkie szyby działają normalnie (nawet z pilota) - regulacja lusterek nie reaguje - podświetlanie pod drzwiami tylko kierowcy tez przestało nagle działać - przy zamykaniu z pilota przestały mrygać kierunki tak jak to zwykle było -dopiero po zamknięciu drzwi przekręcając kluczykami. kierunki mrygną.. -przycisk na panelu blokowania drzwi działa lecz nadal nie reagują drzwi kierowcy -2 przyciski na panelu blokowania guzikow tylnich szyb działają lecz nie święcą te małe diody na t…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, czy ktoś byłby miły i sprawdziłby mi logi dynamiczne?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moje MMi pewnego razu nie właczyło sie. Ekran jest czarny i niestety nie ma żadnej reakcji. Sprawdziłem wzmacniacz i wygląda w pożądku nie został zalany . Posiadam telefon w podłokietniku.Czytałem że problemem może być modól telefonu ale niestety nie moge go zlokalizować.Sprawdzałem pod dywanem ze strony kierowcy i pasażera i niestety tam go nie ma. Samochód wersja angielska.Czy ktoś może podpowiedzieć co moge jeszcze sprawdzić
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z obrotami silnika skaczą mi co jakiś czas bez różnicy czy zimny czy ciepły audi a6 c6 2.0 TDI 170
-
- 0 odpowiedzi
- 245 wyświetleń
-
-
witam poszukuje informacji lub kogoś kto miałby na sprzedaż wiązke silnika 2.0 tdi bre kompletną chodzi o wersje EU
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Dzisiaj zaświecił mi się check w Audi silnik 3.2fsi , po podłączeniu do komputera wyświetlił mi się błąd 008198 i 008196 . Ogólnie chodzi że klapy w kolektorze są zamknięte bądź otwarte . Moje pytanie czy miał już ktoś taki problem w tym silniku , czy można je samemu jakoś naprawić , wyczyścić czy trzeba je wymienić ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z ustawieniem serwisu oleju przez VCDS (wersja 12.12 jak dobrze pamietam) a dokładniej chce ustawić serwis oleju co 10 000km, ale jak ustawiam według przysłowiowego Google to zazwyczaj pokazuje mi ze albo serwis minął 3000km temu albo „Dane są jeszcze nie dostępne...” i po przejechaniu kilku/kilkuset km pokazuje mi ze zostało 400km lub mniej do serwisu. Prosił bym kogoś w temacie o napisanie jakie wartości wpisać w jaki kanał by wszystko było ok, z góry dziękuje Pozdrawiam ibish2k
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Szukam jakiegoś zestawu, najlepiej do ok 300zł, jakiś kable(interfejs)+soft. Przeglądam troche ale praktycznie w wszystkich, pisze ze akurat AUDI A6C6 nie obsługuje. Co polecacie, wielkie dzieki, jeśli możecie podesłać link z amazona, albo z ebay, bo będę zamawiał z USA.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy mógłby ktoś się podzielić jeśli posiada instrukcję wymiany rozrządu w 4.2 BAT? Z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 104 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Jak każdy z Was wie, Audi RS6 produkowana seryjnie jest piekielnie szybką maszyną. Jednak nie wszyscy lubią być "szarakami" i dla tych osób holenderski tuner Essing Tuning postanowił za pomocą tuningu mechanicznego oraz modom silnika zwiększyć moc ze "skromnych" 580 do 950 KM!!! Moment obrotowy to 976 Nm!!! Czas od 0 do 200 km/h wynosi 9.158 sekundy, natomiast prędkość maksymalna jest szacowana na około 380-400 km/h!!! Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,opiszę swój problem,podczas jazdy chciałem ściszyć radio,a radio nie ściszyło się tylko zaczęło coś piszczeć w głośnikach,po zatrzymaniu się i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki jest cicho,a po chwili zaczynają piszczeć przednie głośniki,nie działają żadne przyciski. Bardzo proszę o jakieś sugestie, pozdrawiam Tadeusz
-
- 0 odpowiedzi
- 11,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam , Proszę o pomoc w rozkodowaniu VIn , szcególnie wrsji wyposażenia . WAUZZZ4F26N139216 Auto swiezo nabyte , niestety nie ma nigdzie wklejki z wersja wyposażenia. auto A6C6 2.4 quattro Avant ..z góry dziękuję...
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
witam grupowiczów ,czy ktoś posiada lub posiadał takie autko ,bo mam mnóstwo pytań odnośnie jego eksploatacji .
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
a6 c6 2.7. Mam wyciek oleju z przodu silnika wycieka na pasek i rozchlapuje go po alternatorze i wszystkich rolkach , miał ktoś podobny przypadek i co jest przyczyną ?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z klimatyzacją w audi a6c6 2005r 3.0 tdi mianowicie klimatyzacja bardzo słabo chłodzi, włącza się i wyłącza, nabita, wymieniony czujnik ciśnienia klimatyzacji, jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Pytanie dotyczy dużego wentylatora czy ten wentylator powinien pracować cały czas nawet przy odpaleniu silnika po dłuższym postoju . A6 C6 3.o v6 TDI 2010rok. Czy powinien się załączam kiedy silnik będzie tego potrzebował czyli po dłuższej trasie czy nagrzaniu powyżej 90⁰ pozdrawiam. Czy to wina modułu jeśli tak ro jaka to strona jest bo są prawe i lewe
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie chciał bym zapytać czy ktoś nie miał podobnego problemu z ubytkiem prądu na postoju auta i co było przyczyna ? Myślałem ze to aku i kupiłem nowe ale problem jest nadal . Czekam na podpowiedzi i z góry dziękuje .
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko czy ogarniał ktoś silnik TDI 1.9 do audi A6 C6. Chodzi mi o zgranie elektryki, żeby to ładnie działało.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A6 Avant: Benzyna: silnik: 2.0 TFSI 170 KM (125 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 170 KM (125 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.8 FSI 220 KM (162 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 220 KM (162 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 3.0 TFSI 290 KM (213 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: qua…
-
- 0 odpowiedzi
- 17,9 tys. wyświetleń
-