Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Lukaszk1711,

Witam mam pytanie chciałbym odtwarzacz muzykę z telefonu ale Nie posiadam bluetooth w audi moze ktos polecić co zakupić zeby to dobrze funkcjonowało??

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 14,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Ibish,

WItam mam problem z vcds 12.12 w a6 c6 2008 2.0tdi przez kabel Hex-com 12.12 chce ustawić doświetlenie zakrętów za pomocą halogenów ale jak wchodzę w moduł i daje opcje coding to nie mam opcji long coding helper tak samo przy próbie włączenia testu zegarów przed odpaleniem.

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez mkca,

Witam. Posiadam autko z 2024 roku A6 C8 Avant 299 km hybryda, Zakupiłem niedawno na felgach 21" . Próbuje czujnikiem Autel TS508WF sczytać czujniki ciśnienia w kołach 21". Urządzenie nie odczytuje parametrów czujników na wszelkich możliwych ustawieniach dla Audi A6 z 2024 roku. Czujniki w innych autkach wykrywa. Czy ktoś ma wiedzę, czy koła 21" w Audi A6 mają, czy nie mają czujników TPMS i działają podobnie jak w Audi A7 ? Pozdrawiam klubowiczów

4. Rozpoczęte przez 3.0TDI,

Hej siema, muszę wykonać obliczenia trakcyjne dla mojej audicy w ramach projektu. Wie ktoś może jaka jest wartość: -przełożenia przekładni głównej -sprawność mechaniczna układu przeniesienia napędu -współczynnik doskonałości kształtu -pole powierzchni czołowej wg. producenta/wg. obliczeń dokładnych/wg. odliczeń uproszczonych -promień dynamiczny wg producenta? Dotyczy AUDI A6C6 2010r. 3.0 TDI quattro s-line 176kW/240KM tiptronic

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Smoku,

Witam mam pytanko. Po wymianie rozrządu zauważyłem, że na biegu jałowym po rozgrzaniu delikatnie zarzuci silnikiem. Czuć to na siedzeniu. Obroty nie skaczą auto kompletnie nic nie drży. Tylko takie od czasu do czasu zarzucenie. Poduchy sprawne. Autko pali od strzała nie kopci ma moc spalanie tez w normie. Czy to może być coś ze zła synchronizacja rozrządu. Nie podłączałem auta pod kompa, bo mechanikom kabel sie popsol i nie mogli nic sprawdzić.

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez greg65,

A6 3.0 2004 wszystko jest radio centralny zamek oswietlenie. Ale po przekreceniu kluczyka zero kontrolek i wiadomo nie mozna uruchomic.Aku naladowane. i brak pomyslu. Tydzien stalo w garazu po 400km trasie i wszystko bylo ok.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam kilka filmików dotyczących mojej ulubionej Audi RS6: Audi RS6 Evotech 750 KM vs Audi RS6 Evotech 750 KM: Audi RS6 vs Ferrari 575 vs BMW M6: Audi RS6 vs Yamaha R6: Audi R8 5.2 V10 vs RS6 Evotech: Audi RS6 od 0-351 km/h!: Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 10,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A6 Avant: Benzyna: silnik: 2.0 TFSI 170 KM (125 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 170 KM (125 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.8 FSI 220 KM (162 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 220 KM (162 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 3.0 TFSI 290 KM (213 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: qua…

• 0 odpowiedzi
    • 17,9 tys. wyświetleń
  9. Witam jestem nowym urzytkownikiem a6c6 po wlaczeniu klimatyzacji dmucha gorace powietrze co najmniej z trzech kanałow? co sie dzieje?

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez michałdz,

witam poszukuje informacji lub kogoś kto miałby na sprzedaż wiązke silnika 2.0 tdi bre kompletną chodzi o wersje EU

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez cmdmaniek,

Cześć Szukam jakiegoś zestawu, najlepiej do ok 300zł, jakiś kable(interfejs)+soft. Przeglądam troche ale praktycznie w wszystkich, pisze ze akurat AUDI A6C6 nie obsługuje. Co polecacie, wielkie dzieki, jeśli możecie podesłać link z amazona, albo z ebay, bo będę zamawiał z USA.

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  12. Siemanko Fani Audi Mam taki oto dylemat: Od niedawna jestem posiadaczem Audi A6 C6 Avant 2.4 Quattro (177 KM) z rocznika 2007 w wersji S-line. Muszę kupić opony i felgi na lato. Pytanie brzmi jakiego rozmiaru felgi wybrać – R16 czy R17? Chodzi mi o to, by podczas jazdy NIE BYŁO „za sztywno” (sama w sobie wersja S-line ma podobno obniżone o 20 mm zawieszenie, które jest niby nieco twardsze niż wersji standardowej). Z racji swojego miejsca zamieszkania muszę od czasu do czasu jeździć po drogach o trochę gorszej jakości. Chłop z jednego z serwisów opon zasugerował mi wybór felg R16 i dobór trochę wyższych opon. Co Wy byście radzili kupić by nie było „za szty…

• 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Roman9001,

Witam jakie opony załoŻyć aby było dobrze na Vossen felga - 19" 4x9.5J et42 otwór centrujacy 66.6 podejdzie do A6 C6 sedan ? Zawieszenie S-line . za pomoc wielkie dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez piotrmalec1986,

Witam mam problem z klimatyzacją w audi a6c6 2005r 3.0 tdi mianowicie klimatyzacja bardzo słabo chłodzi, włącza się i wyłącza, nabita, wymieniony czujnik ciśnienia klimatyzacji, jakieś pomysły?

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam Mam znajomego ktory posiada audi z 2005 a6 c6 3.0 d quattro i ma problem z spalaniem , od jakiegos czasu auto pali mu okolo 17l/100 ,wymienilismy termostat (orginal) nie pomoglo , byl na diagnostyce komputerowej i ma tylko 2 bledy 1 od poduszki silnika (nieistotny ) oraz drugi od sk.biegow U3325 , niestety nie ma do tego bledu zadnego opisu i informacji dziwne tez bo auto normalnie zmienia biegi do gory, przyspiesza oraz redukuje bez zadnych szarpniec czy ktos wie od czego jest taki bład i czy ma on wplyw na spalanie ?! Moze juz ktos mial z was podobny przypadek i wie co mamy zrobic z tym tematem dziekuje z gory i pozdrawiam pawel

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez piotrmalec1986,

Witam mam problem i liczę na waszą pomoc. Pacjent Audi A6 C6 2006r poj 3.0 diesel 224km automat tiptronic Na postoju jak jest rozgrzany kopci na biało - siwo. Podczas jazdy ruszania chwilę kopci a później przestaje. Gdy jest zimny nie ma takich objawów, dopiero po rozgrzaniu. Turbina po regeneracji, wyłączony egr, klapy wirowe oraz usunięty i wyłączony dpf (sprawdzone u profesjonalnego mechanika), podniesiona moc o 20%, pali się kontrolka od przepływomierza (wymieniony na oryginalny) i dalej się zapala. Wtryski sprawdzone i są teoretycznie ok. Auto pali bez problemu, moc ma, silnik pracuje równo. Może ktoś pomoże rozwiązać problem, może miał ktoś podobny przyp…

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez jancior,

Witam w najblizszym czasie bede miec okazje kupna a6c6 2011r. 2.7tdi na skrzyni multitronic. Przebieg 100k (tak przebieg w 100% autentyczny) chcialem zapytac czy jest sie czego bac w tym modelu oraz skrzyni multitronic? Chcialem celowac w a4b8 lub a5 ale wujek z desprzedaje wiec jest okazja

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Kamila6c6,

Witam serdecznie, czy ktoś byłby miły i sprawdziłby mi logi dynamiczne?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  19. witam wszystkich! mam prolblem z audi a6 diesel 2,7 litra rok 2007 jechalem sobie spokojnie i nagle zapalila mi sie kontrolka ladowania i stracilem wspomaganie kierownicy.po zgaszeniu auta i ponownym zapaleniu kotrolka gasnie ale po chwili znowu sie zapala.wie ktos co moglo sie stac??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 8,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Milordo,

Witam , problem polega na tym, że MMI nie chce odpalić. Wystarczy, że odpali choć raz i mogę sterować muza lub radiem z pozycji kierownicy. Póki nie zalaczy się na wyświetlaczu to czy muzyki czy rozmowy przez telefon nie przeprowadzę ,chodź z bluetooth normalnie się łączy . Ktoś coś wie co może być tego przyczyną ? VIDEO0077.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez rudy150,

Witam. Mam pytanie odnośnie A6 C6 a mianowicie tego jaki typ mocowania koła zapasowego z poprzednich lub nowszych wersji A6 będzie pasował w fabryczny otwór w bagażniku. Aktualnie posiadam w swoim kombi tylko zestaw naprawczy jednak chcę kupić dojazdówkę a następnie przymocować ją w bezpieczny sposób. Dołączam zdjęcie otworu. Dzięki!

• 0 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  22. Jak każdy z Was wie, Audi RS6 produkowana seryjnie jest piekielnie szybką maszyną. Jednak nie wszyscy lubią być "szarakami" i dla tych osób holenderski tuner Essing Tuning postanowił za pomocą tuningu mechanicznego oraz modom silnika zwiększyć moc ze "skromnych" 580 do 950 KM!!! Moment obrotowy to 976 Nm!!! Czas od 0 do 200 km/h wynosi 9.158 sekundy, natomiast prędkość maksymalna jest szacowana na około 380-400 km/h!!! Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 14,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez pablo1931,

Witam. Moje MMi pewnego razu nie właczyło sie. Ekran jest czarny i niestety nie ma żadnej reakcji. Sprawdziłem wzmacniacz i wygląda w pożądku nie został zalany . Posiadam telefon w podłokietniku.Czytałem że problemem może być modól telefonu ale niestety nie moge go zlokalizować.Sprawdzałem pod dywanem ze strony kierowcy i pasażera i niestety tam go nie ma. Samochód wersja angielska.Czy ktoś może podpowiedzieć co moge jeszcze sprawdzić

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Tadeusz F,

Witam,opiszę swój problem,podczas jazdy chciałem ściszyć radio,a radio nie ściszyło się tylko zaczęło coś piszczeć w głośnikach,po zatrzymaniu się i wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki jest cicho,a po chwili zaczynają piszczeć przednie głośniki,nie działają żadne przyciski. Bardzo proszę o jakieś sugestie, pozdrawiam Tadeusz

• 0 odpowiedzi
    • 11,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez mareczek_rybnik,

Witam mam problem z nie równa praca silnika. Świece wymienione i cewki auto posiada lpg brc na kompie nie wypala żadnych błędów poza nie właściwą mieszanka paliwowo powietrzna. Słychać u mnie klapy na kolektorze czy to może być przyczyną? Macie jakieś pomysły.

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.