Audi A6 C6 (2004-2011)
Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
113 tematów w tym forum
-
Witam , Proszę o pomoc w rozkodowaniu VIn , szcególnie wrsji wyposażenia . WAUZZZ4F26N139216 Auto swiezo nabyte , niestety nie ma nigdzie wklejki z wersja wyposażenia. auto A6C6 2.4 quattro Avant ..z góry dziękuję...
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Proszę o rozkodowanie VIN WAUZZZ4F67N115812 świeżego nabytku. Może uczynny miłośnik Audi z dostępem do kompa serwisowego pomoże? Serdecznie pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 624 wyświetleń
-
-
Witam, Czy mógłby ktoś się podzielić jeśli posiada instrukcję wymiany rozrządu w 4.2 BAT? Z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 104 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć Może trochę lamerskie pytanie ale mam mały problem z pewną funkcjonalnością w moim Audi. Niedawno kupiłem A6C6 od prywatnego właściciela. Podczas oględzin wspomniał coś że w tym samochodzie jest system samoczynnego uruchamiania silnika i nawet pokazał. (dodam że auto ogólnie nie ma systemu Start/Stop) Działa to mniej więcej tak że przekręcamy kluczyk, wciskamy sprzęgło i wrzucamy luz. Wówczas po kilku sekundach (nagrzanie świec żarowych) auto się odpala. Mnie niestety nie udało się tego zrobić. Pewnie coś nie tak z kolejnością działań. W każdym razie nie wiem jak to zrobić.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
WITAM SERDECZNIE POTRZEBOWAL BYM SCHEMAT ELEKTRYKI A6 C6 2,0D RAZ ZE ZRZERA PRAD TERAZ JEBNOL ZACISK RECZNEGO I CALY CZAS PSZCZY SKRZYNIA MI WCHODZI W TRYB AWARYJNY WYCIAGAM JA KOMPEM Z PROBLEMU KONWEKTERA ZACZELA SIE BARDZIEJ SLIZGAC PANOWIE JAKIES RADY ?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szukam jeżdżę pastuchem 2008 rok 140 kucy. Zawsze chciałem przeskoczyć na audi -i postanowiłem zasięgnąć porady. Będę się rozglądać za rocznikiem 2010 mniej więcej. Jaki silnik polecacie ? Czy w tych rocznikach problemy 2.7 i 3.0 tdi zostały już opanowane|? Czy lepiej sięgać po roczniki 2005 i wybrać 4.2 msi i zagazować ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam mega problem . Gdy jadę moja audi na Drive i puszczam nogę z gazu to dziwnie wskazówka od obrotomierza skacze mi w górę i dół . I samochód dziwnie sie porusza do przodu i do tylu. W czasie jazdy . Pytałem dużo ludzi i nikt nic nie wie za bardzo. Mam skrzynie multitronic dziekuje za pokocpomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pierwszy raz zamierzam kupić samochód ze skrzynią automatyczną (dotychczas zawsze jeździłem autami z manualnymi) i mam następujące pytanie wynikające z mojej nieznajomości skrzyń automatycznych - czy wymieniana w wyszukiwarce na otomoto.pl opcja do wyboru - skrzynia tzw. ,,automatyczna hydrauliczna (klasyczna)" to jest to samo co Tiptronic? Tiptronic jest w tej wyszukiwarce jako oddzielna opcja, nie wiem czy to jest to samo. Zamierzam kupić Audi A6 C6 po liftingu z silnikiem 3.0 w dieslu i nie chciałbym natknąć się na skrzynię Multitronic, bo wszędzie piszą, że jest awaryjna. Dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich posiadaczy audi siemanko, mam taki problem jestem młodym kierowcą bez doświadczenia ostatnio dałem dziadkowi do podłączenia akumulator dziadek pomylił plus z minusem spaliły się wszytskie bezpieczniki nie wiem co mam robić. gdyby ktoś mógł mi pomóc zapraszam do mnie adres podam priv po wszytskim zapraszam na herbatkę i dyskusję o audi a6 c6 pozdro wariaty z audi
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
sprawdzi mi ktoś ten samochód po nr win ? WAUZZZ4F3BN007737
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałbym was sie spytać do jakiej nowszej audiczki mógłbym wsadzić 1.8t BEX - zalezy mi na tym silniku a szukam jakiejś audi typu a6c6 co uważacie czy może macie inne pomysły zależy mi głównie na sedanie i przedewszystkim jestem w miare zielony z tym co potrzeba do swapa takiego oto silnika :)? zamierzam kupić uszkodzony silnik (W np a6c6) i wrzucic tam 1.8t BEX tylko nie wiem czy tam da rade? zauwazylem gdzies ze niby sie da jakieś wskazówki cokolwiek :D? wiązka będzie potrzebna do wymiany? \
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Poszukuje silnika Cam 2.7 mój nie nadaje się do remontu takie auto dostałem że płakać mi się chce proszę o info czy ktoś ma taki silnik w rozsądnych pieniądzach Pozdrawiam Sebastian
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanko gdzie w trojmiescie mozna ogarnać tuning wizualny audi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak zakodowac i ustawić fotele z pamięcią w zadanej pozycji i połączyć toż kluczykiem aby lusterka wraz z fotelami mogły się ustawić. Proszę o wyjaśnienie krok po kroku Pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam problem z ustawieniem serwisu oleju przez VCDS (wersja 12.12 jak dobrze pamietam) a dokładniej chce ustawić serwis oleju co 10 000km, ale jak ustawiam według przysłowiowego Google to zazwyczaj pokazuje mi ze albo serwis minął 3000km temu albo „Dane są jeszcze nie dostępne...” i po przejechaniu kilku/kilkuset km pokazuje mi ze zostało 400km lub mniej do serwisu. Prosił bym kogoś w temacie o napisanie jakie wartości wpisać w jaki kanał by wszystko było ok, z góry dziękuje Pozdrawiam ibish2k
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Pytanie dotyczy dużego wentylatora czy ten wentylator powinien pracować cały czas nawet przy odpaleniu silnika po dłuższym postoju . A6 C6 3.o v6 TDI 2010rok. Czy powinien się załączam kiedy silnik będzie tego potrzebował czyli po dłuższej trasie czy nagrzaniu powyżej 90⁰ pozdrawiam. Czy to wina modułu jeśli tak ro jaka to strona jest bo są prawe i lewe
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam taki problem, cały czas wszystko działało nic nie się nie działo było minius 20 na polu odpaliłem auto normalnie zostawiłem na chwilę kierownica działa w pewnym momencie wywaliło cały płyn do wspomagania, i kierownica przestała działać kupiłem płyn dolalem i tak jak go wylewałem tak on wylewał się na dole. Wiecie o co chodzi czy to wąż np czy pompa
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakiś czas temu popękały mi białe plastiki w tylnych lampach, więc postanowiłem kupić nowe. Niestety kupiłem chinskie , ale przez około 3tyg było wszystko ok. Od kilku dni w momencie właczenia zapłonu zapala mi sie wsteczny bieg w światłach i nie gaśnie podczas jazdy. POnadto cały czas mam na wyświetlaczu samochód i wskażniki czujników parkowania. Takie coś miałem tylko jak wciskałem wsteczny. Wymieniłem bezpieczniki od czujników parkowania i od świateł. VCDS pokazuje bład lewej lampy, mimo odłaczenia lampy na chwilę druga dalej pokazuje wsteczny. Po wykasowaniu bład wraca. Ktos cośoprocz tego, że lampy chińskie? dzięki.
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie mysle zmienic olej w sprzegle czy ktos ma jakies materialy odnosnie takiej wymiany schematy czy jaki olej ile go wlac czekam na odzew
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Ma ktos zdjecia albo filmik jak sie wymienia pasek ? Audi a6 avant 2.0 ts sline Dzis chcialem ruszyc a tu taki maly problem
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym wymienić przednie lampy z ksenonowych na zwykłe. Czy warto, co z samopoziomowaniem ? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko czy ogarniał ktoś silnik TDI 1.9 do audi A6 C6. Chodzi mi o zgranie elektryki, żeby to ładnie działało.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Chcę wymienić stacyjkę w swoim autku. W jaki sposób mam to zrobić? Czy wystarczy tylko przełożyć środek z oryginalnego kluczyka, czy trzeba też zakodować immobiliser? Czy ktoś już wymieniał stacyjkę w swoim A6 i mógłby się podzielić w jaki sposób to zrobił?
-
- 0 odpowiedzi
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po wymianie rozrządu w a6c6 3,2 w 2018 roku przy przebiegu ok 165000km wymieniłem kpl świec zapłonowych , po ok 1 roku i ok 10 tys przebiegu zapalił się check silnika , nierówna praca , szarpanie ...diagnoza po podłączeniu kompa - wypadający zapłon , po sprawdzeniu swieca do wymiany. wymieniłem kpl, z uwagi na daleki wyjazd urlopowy. teraz mam 189 tys i 2 tygodnie temu znowu ta sama sytuacja - świeca zarzucona , czarna , wymieniłem . Dwa tygodnie spokoju , ale dzisiaj przez kilka kilometrów od odpalenia ,jakby motor miał momenty zawahania, bez checka ale wydaje mi się że dzieje się podobnie jak wcześniej . Może Koledzy podpowiedzą coś w temacie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym zapytać o wymianę klocków hamulcowych i tarcz na tył w audi a6 c6 2005r.2,7 disel ręczny jest na przycisk
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-