Artur_ Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 WitamCzeka mnie wymiana tylnej klapy bagażnika, a co za tym idzie praktycznie wszystkie elementy tapicerki bagażnika "out". I tu moje juz moze przed wczesne panikowanie (jak będą się pięknie łamac w moich rękach). Prosił bym o jakieś foty w miare mozliwosci co i jak i gdzie rozkręcic i gdzie pociągnąc :/ myślę że jak juz posciągam wszystko to będzie dostęp równierz demontażu tylnego zderzaka, bo jego tez czeka malowanie. Bardzo proszę o jakies info...Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 (edytowane) Witam Czeka mnie wymiana tylnej klapy bagażnika, a co za tym idzie praktycznie wszystkie elementy tapicerki bagażnika "out". I tu moje juz moze przed wczesne panikowanie (jak będą się pięknie łamac w moich rękach). Prosił bym o jakieś foty w miare mozliwosci co i jak i gdzie rozkręcic i gdzie pociągnąc :/ myślę że jak juz posciągam wszystko to będzie dostęp równierz demontażu tylnego zderzaka, bo jego tez czeka malowanie. Bardzo proszę o jakies info... Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie Hej Sorki chciałem pomóc ale nie wyszło Tobie chodzi o klapę od avanta a ja o sedanie chciałem się wymądrzać Nie pozostaje mi nic innego jak powodzenia życzyć. Na pewno któryś z forumowiczów będzie pomocniejszy ode mnie . Pzdr Edytowane 14 Września 2011 przez adamas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 (edytowane) Witam Czeka mnie wymiana tylnej klapy bagażnika, a co za tym idzie praktycznie wszystkie elementy tapicerki bagażnika "out". I tu moje juz moze przed wczesne panikowanie (jak będą się pięknie łamac w moich rękach). Prosił bym o jakieś foty w miare mozliwosci co i jak i gdzie rozkręcic i gdzie pociągnąc :/ myślę że jak juz posciągam wszystko to będzie dostęp równierz demontażu tylnego zderzaka, bo jego tez czeka malowanie. Bardzo proszę o jakies info... Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie Wymontowanie i zamontowanie osłony pokrywy u dołu 1 - Oświetlenie bagażnika 2 - Śruby (4x) q Moment dokręcenia 1.5 Nm 3 - Dolna osłona pokrywy tylnej t Wymontowanie: – Otworzyć pokrywę trójkąta ostrzegawczego i zdjąć trójkąt ostrzegawczy. – Wykręcić śruby -2- (4x). – Odczepić zablokowanie po lewej i prawej stronie u góry na osłonie za pomocą haka do elementów przednich -3370- → Rys. – Wyciągnąć ostrożnie klamry sprężyste -4- osłony na dole po prawej i lewej stronie z pokrywy tylnej. – Sięgnąć między osłoną a pokrywą tylną i odblokować cztery pozostałe klamry sprężyste -4-. – Zdjąć osłonę. t Zamontowanie: Zamontowanie odbywa się w odwrotnej kolejności. Zwrócić przy tym uwagę na następujące zalecenia: – Zwrócić przy tym uwagę, aby osłona zazębiła się w osłonie na zamku pokrywy. Ostrożnie! Zwrócić uwagę na prawidłowe zamocowanie osłony. 4 - Klamry sprężyste (6x) Odczepianie osłony na dole z blokady – Odczepić zablokowanie po lewej i prawej stronie u góry na osłonie za pomocą haka do elementów przednich -3370--patrz strzałka-. Wymontowanie i zamontowanie osłony górnej pokrywy 1 - Śruby (2x) q Moment dokręcenia 1.5 Nm 2 - Górna osłona pokrywy tylnej t Wymontowanie: – Wymontować dolną osłonę tylnej pokrywy <a id="IDAUJVOE">→ Poz.. – Wykręcić śruby -1- (2x). – Wycisnąć klamry sprężyste na bocznych powierzchniach osłony z pokrywy tylnej (4x). – Zdjąć klamry sprężyste -3- na osłonie u góry z pokrywy tylnej (4x). t Zamontowanie: Zamontowanie odbywa się w odwrotnej kolejności. Zwrócić przy tym uwagę na następujące zalecenia: – Przy zamontowaniu osłony górnej pokrywy -2- należy zwrócić uwagę na montaż zderzaków gumowych -4- (8x). – Wprowadzić osłonę górnej pokrywy najpierw za boczne ramy okna pokrywy tylnej. – Przyczepić osłonę najpierw na górze, a następnie z boku. 3 - Klamry sprężyste (8x) 4 - Zderzak gumowy (8x) O zderzaku masz tu pewnie nawet nie poszukałeś... Edytowane 16 Września 2011 przez Jeżu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi