M@teush Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Mam pytanko czy wie ktoś może jak wymienić w Audi A3 8P w przednim lewym reflektorze (stojąc przed maską) żarówkę postojową inaczej pozycyjną???
Jeżu Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 Określaj strony z pozycji siedzącego w aucie. Tak lepiej. Wymiana żarówki świateł pozycyjnych – Odblokować pałąk sprężynowy -strzałka- i wyjąć pokrywę obudowy światła drogowego/pozycyjnego z obudowy reflektora. – Wyjąć oprawę -strzałka- żarówki światła pozycyjnego z obudowy. – Wyjąć żarówkę świateł pozycyjnych z oprawy. – Umieścić nową żarówkę w oprawie, jednocześnie nie dotykając gołą ręką szklanej bańki żarówki. – Wcisnąć oprawę w reflektor aż do wyczuwalnego zablokowania. – Zamknąć pokrywę obudowy. – Zabezpieczyć pokrywę obudowy za pomocą pałąka sprężynowego. To tylko i aż żarówka 1
M@teush Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2011 @JeżuU mnie nie jest tak łatwo jak pokazujesz na załączonych screenach. O ile łatwo jest sie dostać do żarówki od świateł drogowego to żarówka pozycyjna jest schowana bardziej w głąb i po prostu nie mam jak jej uchwycić. Myślałem że się ja wymienia w jakiś inny sposób, dlatego zadałem to pytanie na forum.
M@teush Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2011 Czytałem na innych forach że trzeba wysuwać cały reflektor żeby się do tej żarówki dostać, ale spróbuję jakoś pokombinować. Dzięki za szybką odp.
jorzyk1976 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 koledzy ja u siebie chciałem wymienić żarówkę do jazdy dziennej rocznik 2011 która jest jednocześnie światłem pozycyjnym. wykręciłem trzy śruby które ja trzymają i myślałem że wysunę całą lampę a tu figa coś jeszcze blokuje ja pod zderzakiem i trzeba demontować cały przedni zderzak aby wymienić żarówkę. trochę słabo, a poza tym jest pod maską tak ciasno że nigdzie nie wepchniesz ręki. może ktoś ma inny patent na wymianę żarówek przednich.
Rekomendowane odpowiedzi