Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawias do schowka pasażera A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam złamany jeden zawias od schowka pasażera w A4 B6

Dzwoniłem do ASO i powiedziano mi, że nie ma możliwości kupienia samego zawiasu wystepuje tylko cały schowek za jedyne 500zł. Za bardzo nie chce mi sie w to wierzyć, że nie ma możliwości dokupienia samego zawiasu!

Proszę o pomoc w tej kwestii, moze ktoś dysponuje informacją, czy można kupić sam zawias i ewentualnie nr katalogowym elementu.

Opublikowano

Dysponuje taka wiedzą i musze cię zmartwic... Niema niestety zawiasu samego w sprzedaży do schowka... pozostaje albo kupienie nowego/uzywanego schowka albo solidne klejenie zawiasu lub jego spawanie.... a wszystkiemu winny amortyzator cierny , który sie zaciera odpowiadający za swobodne opuszczanie w dół... jest widoczny po ściągnieciu trójkąta z prawej strony.. Trzeba go wyciągnąć i przesmarować koniecznie bo połamiesz nastepny.....zawias schowka.....

Edytowane przez Jeżu

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki za informacje, szkoda że taką przykrą:)

Sprubuje zajrzeć do tego amortyzatora ciernego i go przesmarować lecz najpierw muszę spróbować skleic ten zawias.

Jeszcze raz wielkie dzieki i pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Niestety mam ten sam problem z tym, że już jestem po próbie klejenia i niestety bez skutku( złamał się po drugiej próbie otwarcia) dlatego interesuje mnie efekt naprawy schowka. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Ja skleiłem zawias klejem i dodatkowo skręciłem go od dołu wkrętem (wkręt przechodzi przez złamany zawias i go scala) i narazie się trzyma.

Można dodatkowo w celu zmniejszenia obciążenia zawiasu wymonowałem amortyzator cierny, który jest przyczyną pękania zawiasu. Odłączenie amortyzora ciernego skutkować będzie brakiem oświetlenia w schowku.

Opublikowano

Ja skleiłem zawias klejem i dodatkowo skręciłem go od dołu wkrętem (wkręt przechodzi przez złamany zawias i go scala) i narazie się trzyma.

Można dodatkowo w celu zmniejszenia obciążenia zawiasu wymonowałem amortyzator cierny, który jest przyczyną pękania zawiasu. Odłączenie amortyzora ciernego skutkować będzie brakiem oświetlenia w schowku.

Wystarczy go porzadnie nasmarować w środku i będzie chodził tak jakby go nie było.... Zamontuj spowrotem i bedziesz miał oświetlenie...

Niestety mam ten sam problem z tym, że już jestem po próbie klejenia i niestety bez skutku( złamał się po drugiej próbie otwarcia) dlatego interesuje mnie efekt naprawy schowka. Pozdrawiam

A przesmarowałeś amortyzator?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam widze ze to ogólny problem a4. Miałem ten sam problem wkręt pod kątem (zeszlifowana główka) + klej na gorąco ogólnie około 50 min roboty o działa jak należy. trzeba pamiętać aby rozrusać siłownik który hamuje opadanie schowaka a w tych modelach sie zaciera.

• 2 lata później...
Opublikowano

Jeżeli komuś nie przeskadza wystarczy wyjąć gumke z tłoczka hamulca (spowalniacza) i oświetlenie będzie.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.