radiann Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 WitamMam problem ze skrzynią biegów (A4 1.9 tdi - 96kW) na razie nie duży, ale jest.Skrzynia jest 5-cio stopniowa i wszystko niby jest ok, ale jak jest zimny olej w skrzyni jest problem z włączaniem II i III biegu i to tylko w górę, redukcja bez problemu.Jak się zagrzeje olej problem ustępuje.Sprzęgło nowe, ale to nie jest od sprzęgła raczej zależne bo tylko dwa przełożenia.Zmieniać olej czy to synchronizatory?dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maurycy Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Podjedz do dobrego zakladu, albo jak mozliwosci sprawdz poziom oleju w skrzyni. Mysle, ze wymiana na pewno nie zaszkodzi, lepiej od tego zaczac niz od razu uderzac w synchronizatory. Ogolnie niektorzy na zimnym silniku maja problemy z dwojka, u mnie tez troche ciezej wchodzi, ale to chyba w kazdym aucie moze byc mniej/bardziej odczuwalne.powodzenia i daj znać czy zmiana oleju pomogła, oby.m@uryc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiann Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Podjedz do dobrego zakladu, albo jak mozliwosci sprawdz poziom oleju w skrzyni. Mysle, ze wymiana na pewno nie zaszkodzi, lepiej od tego zaczac niz od razu uderzac w synchronizatory. Ogolnie niektorzy na zimnym silniku maja problemy z dwojka, u mnie tez troche ciezej wchodzi, ale to chyba w kazdym aucie moze byc mniej/bardziej odczuwalne. powodzenia i daj znać czy zmiana oleju pomogła, oby. m@uryc Olej zmieniłem i może minimalnie jest lepiej (ale też temp. na zwenątrz jest wyższa), ale to raczej nie olej tylko mechaniczna sprawa. na razie jeżdżę i zobaczymy co będzie dalej się działo. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi