Coolturek Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam,czy ktoś może wymieniał już uszczelkę pod pokrywą zaworów ? Bo zaczął mi się pocić i chciałbym wymienić. Uszczelka jest już kupiona, czekam teraz tylko na chwilę wolnego Jeśli ktoś posiada jakieś opisy, rysunki/schematy byłbym bardzo wdzięczny.Audi A4 B6 2.0 130KM benzyna.Dzięki i pozdrawiam,Patryk Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Coolturek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalton000 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 niemam nic n a ten temat ,ale mam prozbe ,badz pierwszy i zrob pare fotek z wymiany i poziel sie na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam,czy ktoś może wymieniał już uszczelkę pod pokrywą zaworów ? Bo zaczął mi się pocić i chciałbym wymienić. Uszczelka jest już kupiona, czekam teraz tylko na chwilę wolnego Jeśli ktoś posiada jakieś opisy, rysunki/schematy byłbym bardzo wdzięczny.Audi A4 B6 2.0 130KM benzyna.Dzięki i pozdrawiam,Patryk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolturek Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam,dzisiaj wymieniałem z kumplem uszczelkę. Muszę powiedzieć, że to co zobaczyłem lekko mnie przeraziło. Okazało się, że nie tylko się "pocił" spod pokrywy ale i 3 świece zalane były olejem. Ale zaraz po wymianie, trochę podymił na biało i już jest ok. Rzeczywiście prosta sprawa z wymianą, jak to napisał Adamas. Odkręcić śrubki od pokrywy, wyciągnąć cewki i ściągnąć pokrywę. Później ściągnąć uszczelkę i przeczyścić miejsca styku na pokrywie i silniku. Następnie złożyć Zdjęć nie robiłem ponieważ zepsuł mi się aparat :/Pzdr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi