Kons18 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Witam.Zakupiłem niedawno audi A3 sportback z 2009 roku (rok modelowy 2010).Obecnie jeździ na felgach aluminiowych oznaczonych według VINu 6,5J x 16 et 42.Opony letnie to 205/55 R16 V.Posiadam do niego opony zimowe o takim samych rozmiarach.Poprzedni właściciel przekładał na felgi aluminiowe.Ja mam zamiar zakupic stalówki.I tu pojawił się problem.Według winu powinienem zakupic felgi o osadzeniu et42.Defakto nie znam rozstawu śrub jaki powinien byc w tym modelu ani średnicy otwru centrującego.Skorzystałem dodatkowo z pomocy konfiguratora na pewnej stronie (nie będę robił rekaly) i tam wyszło mi że powinienem zakupić felgi 6,0J x 16 et 50,otwór centralny 57 rostaw 5x112.Czy te felgi będą poprawne czy szukac z osadzeniem et42 do tego konkretnego modelu?Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Do tego modelu są dokładnie 6,5x16H2 et50 5/112 maja nr 1K0601027A03C wg etki.... Zresztą z felg aluminiowych również jest ET50. (wg Etki). Coś musieliście sobie źle sprawdzić... Konfigurator dobrze podpowiada... Skoro Et42 (czyli koło bardziej wystaje na zewnątrz) ci pasuje i i to w stalówce tez założysz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kons18 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Te Et42 to według VINu który ktos na forum mi rozkodował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 coś nie tak podaj na Pw ten vin jak chcesz to ja spróbuję.... jak chcesz Pozatym tak jak wyżej Ci pisałem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kons18 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Jeżu tu jest temat w którym prosiłem o rozkodowanie VINu i właśnie Ty to zrobiłeś .Stąd moje wątpliwości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Po vinie masz ET50 a dokładnie masz alu o nr 8P0601025AN jestem pewny....Foto w załączniku.... pozatym tak jak napisałem wyżej....alu.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kons18 Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Dzieki.Widczonie musiałem się pomylić wbijając poszczególne części rozkodowanego Vinu na stronę któa tłumaczy na polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi