Roccogiani Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Witam wszystkichMam takie pytanko. Chciałbym wymienić świece żarowe tylko nie wiem czy na ciepłym silniku wykręcać czy na zimnym. Jedni mówią że na zimno jedni że na ciepłym. Wiec nie wiem. Proszę o poradę. Z góry dziękuję.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 ELoJa wymieniałem na zimnym. Spryskałem świece sprayem penetrująco rozluźniającym, wykręciłem świece. Gwinty nowych posmarowałem pastą miedzianą i zamontowałem.Uważaj żeby nie urwać świecy bo dopiero będziesz miał problem.PowodzeniaPzdr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Gwinty raczej staram się smarować smarem ceramicznym (ma wyższą temp). Pozatym jak najbardziej silnik zimny (lekko ciepły)... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi