Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam Audi b6 avant 2002 r. , 2.0 benzyna. Mam zamontowany gaz i mam problem poniewaz jadac na wysokich obrotach i gdy musze zachamowac zmienic bieg i obroty sie obnizaja nie zatrzymuja si ena 900 lub 1000 tylko spadaja do zera i samochód gaśnie nie wiem miał może ktoś taki problem ???

Opublikowano

Yo,

tak, ja miałem. Wymieniałeś filtry fazy ciekłej i lotnej ? Ustawiałeś gaz na komputerze ? Nie spada Ci ciśnienie za bardzo na reduktorze ? Podepnij się pod komputer gazowy i sprawdź co się dzieje, jak wyglądają mapy gazu i benzyny ... Mi jeszcze jak deptałem na wysokich obrotach to potrafił wywalić błąd BRAKU ZAPŁONU na wszystkich cylindrach i przełączał na benzynę. Reduktor odmówił mi posłuszeństwa, 50zl za części do regeneracji na allegro oraz godzinka roboty i jak ręką odjął. Aha i przy okazji miałem jeszcze walniętą cewkę zapłonową ale wizyta w aso w szczecinie i wymienili mi wszystkie na nowe "bez wad" dzięki akcji fabrycznej Audi.

Tu masz link do forum gazowego na którym ten problem był opisywany: http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?f=1&t=25636&view=unread#unread

Pzdr!

• Upvote 1
Opublikowano

witam tez wymieniłem cewke, filtry rownież i teraz musze tak jak mowisz udac sie do gazownika niech sprawdzi co jest. wielki dzieki jak bede po wizycie napisze co było nie tak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanie czy miales też problem z lewym poietrzem bo tez zaczyna na benzynie gasna jak schodzi z wysokich obrotow tak z 3000

a wizyta u gazownika wyniklo że jest jakiś wężyk który zostal naciety przy wymianie rozrzadu i sprzegła

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie