drdala Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Witam jakiś czas temu zaświeciła mi się kontrolka od klocków hamulcowych. Dziś mam zamiar zdjąć jedno koło z przodu oraz jedno z tyłu i będę chciał sprawdzić jaki jest stan klocków oraz tarcz na obydwóch osiach. Czy klocki z tyłu też mają czujnik? Czy jeśli zapaliła się kontrolka to na pewno mam do wymiany przód? Z tego co pamiętam jak zmieniłem koła z zimówek zerknąłem tak wygląda przód a tak tyłco według Was mam do wymiany?jak powinno się to mierzyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Witam. Tarcze najlepiej zmierzyc mikrometrem... przód to pewnie 288mm po wyglądzie a tył 245mm Potwierdź...Przód 288x25mm min.23mmTył 245x9,9mm min 8mm Klocki tylko przód maja czujnik i zapala sie kontrolka jak klocek ma poniżej 4-5mm. Możesz się już rozglądać za nowymi... (1000-2000km jeszcze do zrobienia orientacyjnie). Jak dla mnie klocki w najbliżej przyszłości masz do wymiany (p+t) (bardziej tył)....Tarcze do zmierzenia i weryfikacji z danymi co podałem wyżej... Edytowane 11 Maja 2013 przez Jeżu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drdala Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Witam. Tarcze najlepiej zmierzyc mikrometrem... przód to pewnie 88mm po wyglądzie a tył 245mm Potwierdź...Skąd mam się dowiedzieć jakie mam tarcze i klocki gdybym ewentualnie miał kupować ? Muszę ściągać koło i mierzyć czy da radę po modelu?Jeśli da rade po modelu to ja mam taki audi a4 b6 avant 1.9tdi 2002r awx vin wauzzz8e62a286075Co do marki już się zdecydowałem na ate bo są w podobnej cenie jak trw a mają lepszą opinię w internecie... dobry wybór? No i na allegro można kupić naprawdę niedrogo.dostałem np. taką ofertę2 x ATE TARCZA HAMULCOWA 288X25X47X5 - 284 PLN kpl 2 x ATE tarcza hamulcowa tył AUDI A4 - - 174 PLN kpl 1 x ATE KLOCKI HAMULCOWE 20676 - 193 PLN1 x ATE KLOCKI HAMULCOWE 20961 TYŁ - 104 PLNRazem za towar: 755 PLNNa zdjęciach może nie widać ale tarcze z tyłu mają już mały rant. Z przodu jeszcze nie. Jest sens szlifowania? Znajomy ma sporo maszyn w pracy i mógłby mi na pewno to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Tylko po tym szlifowaniu to już nie zostaje już prawie dalsza eksploatację tarczy.... Opcję hamulców sprawdza się po tkz kodach wyposażenia PR. Poszukaj jakiś info na wlepce. Interesujące Cie masz po nr zaczynających ię na 1.. Możesz zamieścić... jak mi się uda to po vin Ci sprawdze.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drdala Opublikowano 13 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 żyje to forum jeszcze?? mogę prosić o pomoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamas Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 żyje to forum jeszcze?? mogę prosić o pomoc?Forum żyje. Jakiej jeszcze pomocy oczekujesz? Wydaje mi się, że kolega Jeżu udzielił Ci wyczerpującej odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Co jest jeszcze nie jasne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drdala Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 po vin wiadomo coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 18 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 po vin wiadomo coś? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drdala Opublikowano 31 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) Jakiej firmy wybrać ATE czy TRW ? Bo już sam nie wiem jedni mówią tak drudzy inaczej Edytowane 31 Maja 2013 przez drdala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi