Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!! Zapala mi się żółta kontrolka poziomu oleju, gdy sprawdzianem poziom oleju na bagnecie jest na max, dolałem na maxa i zgasła i tak po przejechaniu kilku km znowu mi się zapaliła i gdy zgaszę silnik odczekam godzinkę przekrece kluczyk w stacyjce pokazuje OK i znowu jadę do pracy kilka km i znowu się dziś zapaliła tak 2 dzień, dolewac olej nie chce przecholowac z tym olejem, a może czujnik uszkodzony, a gdzie on się wogole znajduje, miał ktoś już taki problem ?

Opublikowano

Jest od dołu w misce olejowej od spodu taki charakterystyczny trójkąt z wtyczka. Najprostsza metoda to go wyciągnąć i dobrze wypłukać np w benzynie lub nitro.

Nie dolewaj oleju bo to nic nie da a masz pewnie max na bagnecie klub powyżej.

Drugi sposób to wykodować go vcds by nie pokazywał "niskiego" poziomu oleju na liczniku.... (metoda szybka)

Mi pierwszy sposób pomógł... i jest wszystko OK

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy po podniesieniu maski i opuszczeniu jej na wyłączonym zapłonie kontrolka znika? jeśli tak - problemem są mikrostyki zamknięcia maski

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

ale podobno ma znikac jak podniose maske komp kasuje blad (podnoszac maske naprawiam\wymieniam czujnik) a jak sie vcds wykoduje niski poziom oleju moze mi ktos napisac ?

Opublikowano (edytowane)

Otwarcie maski zawsze skasuje potrzebę silnika na dolanie oleju (na ileś tam km nieważne)

Darek wchodzisz vcds w licznik najpierw dostęp upoważniony (16)

Login: 13861
Adaptacja, kanał 38, 39 z 1 na 0. Wystarczy tylko któregoś z tych dwóch...

Edytowane przez Jeżu
  • 1 rok później...
Opublikowano

Mam problem z tym czujnikiem, mianowicie świeci mi się ta żółta kontrolka, jednak czyszczenie, a następnie wymiana czujnik poziomu oleju na nowy nie pomogła. Również psikanie wtyczki kontakt spreyem nie pomaga. Podnoszenie maski nie kasuje błędu. Komputer wyrzuca jeden błąd właśnie cujnika poziomu oleju. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie