Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY 2.0 TDI 190km, Q 2017 r, Stronic, - Ogrzewanie .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 
Panowie pytanie odnośnie Q5 FY 2.0 TDI 190 quattro 2017 r, S-tronic. 
Problem z ogrzewaniem góra leci ciepłe - nogi zimne + słaba siła nawiewu. Klima -3strefa. Komp wywala jeden błąd. Generalnie w zimne dni w środku jest nieprzyjemnie nawet na pełnym HI na panelu.

B11AF07 Silnik nastawczy klapy świeżego powietrza - Mechaniczna usterka

Miał ktoś podobny problem ? Auto z pewną historią Polski salon bezwypadek - nie żaden ulep. 
Prawdopodobnie wymiana otóż tego silniczka ( załączone zdjęcie ).
Wymiana tego tylko ASO, czy do ogarnięcia przez dobrego elektronika? Jak z dostępem do tego ?

Edytowane przez Norbertq5

• Norbertq5 zmienił(a) tytuł na Audi Q5 FY 2.0 TDI 190km, Q 2017 r, Stronic, - Ogrzewanie .
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam to samo 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wczoraj mechanik wymieniał u mnie silnik nastawczy klapy wlotu powietrza zewnętrznego - klapa jedna nie otwierała się skutkowało brakiem nadmuchu powietrza szyby parowały i wynik brak ogrzewania. Jest to z moich informacji częsta awaria / słaba jakość / w tych modelach do 2020 r. W serwisie AUDI wymieniają cały układ sterowania - koszt ok. 3,500 zł . Ja u mechanika za silnik nastawczy kupiony w serwisie zapłaciłem 750 zł. plus wymiana . Mechanik twierdził , iż są  cztery i po kolei siadają. Kosztowna naprawa - pozdrawiam.                                

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Wojtek1954, czy możesz dać namiar do Twojego mechanika ? U mnie padły 4 naraz ((

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podobno to można regenerować...otwiera się ten moduł i ze środka wymienia potencjometr za 150 pln i składa z powrotem.....

Tam nie ma się co zepsuć tylko ja woda naleci to padaja potencjometry (środku jest silniczek potencjometr zębadka i taki mimośród też z tworzywa)

Dobrze to trzeba uszczelnić i nasmarować w środku (nie przesadzić :) ) i działa. Przed wymianą spróbować zrobić adaptacje podstawowoą VCS-em (w OBDeleven nie znalazłem jeszcze tego :) ), wtedy te klapki kolejno się otwierają przyjmując max open i max close. w 90% jednak potencjometr do wymiany lub zabrudzone styki

Opublikowano

Silniczek kosztuje niecałe 100 $, wymiana w zależności od skomplikowania.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Padł u mnie silniczek nastawczy lewego nawiewu bocznego. Wymieniał ktoś go? Gdzie dokładnie się on znajduje i jak się do niego dostać?

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.